• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu zamane erkeklerinin nazından çektiğimiz???

Sizin konularınızda bir dert havası sexemiyorum hiç.
Sürekli bi "hadi toplaşn konusalım" havası var. Cidden doğru yere konu açıp açmadığınızı bilmiyorum. Mune Mune bilgilendirirse sevinirim
Bu konu kadın erkek ilişkilerini irdeliyor, konu sahibesine ait kişisel bir sorun, dert diyemeyiz, erkeklerin tavrına göre tavır almayı tavsiye eden ve bazı öneriler sunan topik ilişkiler duygular hayatın içinden bölümü veya ah erkekler kısmına uygun, konudaki ana karakter erkekler olduğundan ah erkeklere taşıdımHoppa

Düşüncenizde haklısınız fakat buradaki konu tamamen erkeğin kaba oluşu edepsiz oluşu ile alakalı... Yoksa her erkek öyledir böyledir demiyoruz ya da kadın için de aynı şeyleri söylemiyoruz... Bazı erkekler cidden aile yapısı ile alakalı davranış sergiliyor yani anne babadan ne görürse onu uyguluyor yok mu çevremizde ? Elbette var ... Sevgi dolu aile içinde büyüyen iyi bir babanın evladı olan bir erkeği gozlemleyn bir de mutsuz bir aile kaba Saba bir babanın elinde büyüyen birini, aynı mı olur sizce ? Bence asla öyle değil olamaz ! Yakınımdan bir örnek verirsem bir tanıdığım çok kaba bir adam eşine kötü davranıyor emir kipleri ile konuşuyordu çocuklarına da pek ilgili bir adam değildi , neden böyle yapıyorsun denildiği zaman biz böyle gördük kızım diye bana da kaba tabirle cevap verirdi gel gelelim ailesine.. gerçekten de sevgisiz bir aileydi özellikle babası çok kaba bir insandı eşini toprağa koyduğu günün ardına bana eş bulun bile demişti gel gelelim öyle bir adamın oğluna boşandığı gün başka bir kadınla ilişki yaşayıp ondan da çocuk yapıp o kadını da ulu orta bıraktı yani demem o ki egitimin her türlüsü ailede başlar,Kadın veya erkek fark etmiyor. şunu da eklemek gerekirse kadınlar yaradılış özelliği merhamet duygusu ile doğuyor ve onu yaşatıyor bu yüzden merhamet ve davranış konusunda önce erkeklerin eğitilmesi gerekiyor
Tabiki ailenin yetiştirme tarzı, aile içi iletişim, anne baba davranışları ve davranışlar arasında ki tutarlılık bir insanın yetişmesinde ve kişilik yapısında etkilidir. Bu konuda sizinle hem fikiriz. Ben size ek olarak birde işin toplumsal boyutundan bahsettim. Mesela ben bir kadınım. Toplumun bana da yüklediği bak ideal kadın kalıbı bu dur dediği birtakım davranışlar var. Ama birçoğu bana kesinlikle uymuyor. Ve bu şekilde davranmayı reddediyorum...

Tabiki ailenin yetiştirme tarzı, aile içi iletişim, anne baba davranışları ve davranışlar arasında ki tutarlılık bir insanın yetişmesinde ve kişilik yapısında etkilidir. Bu konuda sizinle hem fikiriz. Ben size ek olarak birde işin toplumsal boyutundan bahsettim. Mesela ben bir kadınım. Toplumun bana da yüklediği bak ideal kadın kalıbı bu dur dediği birtakım davranışlar var. Ama birçoğu bana kesinlikle uymuyor. Ve bu şekilde davranmayı reddediyorum...
Orada haklısınız ! Aslında ideal kadın ya da ideal erkek yerine ideal insan olsa hiç sorun kalmaz gibime geliyor :)

sorunlu evliliklerin cogunun sevgilik doneminde kendini belli ettigini dusunuyorum bu konuyu deneyimledim cunku iyisiyle kotusuyle ve tecruben sunu diyor bana sevgililik doneminde alttan aldıgınız her durum evliliginizde daha buyuk sorunlar olarak karsınıza cıkıyor ben eski iliskilerime bakıyorum onlardan biriyle evlensen sanırım hergun burda konu acardım niye bu kadar okuz cok kaba beni anlamıyor vs diye ee bile bile lades demek oluyor bir nevi evliligin birazı sans isidir belki ama yuzde doksanı karsıdakini iyi tanımaktan analizden geciyor dısardaki bir insana olan davranısı bile evliliginizle alakalı sinyal verir isin neti su sorunlar olabilir ufak tefek ama karsıdakinin size uymayan huyu varsa bunu duzeltemiyorsunuz ben suna inanmıyorum esimi nasıl yola getiricem sevgilimi nasıl yola getiricem olaylarına kim neyse odur zorlamamak lazım
İşte kilit cümleyi söylediniz. "Kim ne ise o dur. Zorlamamak lazım".. bende böyle düşünüyorum. Zaten değiştirmeye kalkışınca karşı taraf daha da dirençli oluyor. Ve kesinlikle ilişkiler çıkmaza giriyor. İki insan arasında tolere edilecek şeyler vardır. Edilmeyecek şeyler vardır. İyi analiz etmeli dediğiniz gibi...

tamamen bizim yüzümüzden :)
gerçi kendi adıma numunelik bir kocam var. benden fazla ev işi yapar her özel günü şölenlerle kutlar bana :) sürpriz üstüne sürpriz yapar. yani kadınlar günü diye anneme çiçek alıp gitti o derece.

ama bizler eşler olarak evlenince annelik iç güdümüze sahip çıkamıyoruz. aman mont giy üşürsün aman şunuda ye vitamindir vs vs derken eşlerimizi alıp 2 yaşındaki çocuklara çeviriyoruz. sonra al sana 30 yaşında terrible two sendromlu koca :)

bakmayın ataerkil toplum olduğumuza evi de kocayı da çekip çeviren kadındır.

Niye erkekler diye genelliyorsunuz? BDV dertlerin olduğu bir bölüm ve tabıkı derdı olan konu açıyor. Bu demek değil ki herkesin evliliği böyle, bütün erkekler böyle. Erkeklerin düz mantık ve odun olduklarını asla düşünmüyorum buarada. Öyle olanlar var daha doğrusu öyle olmak işlerine geliyor olabilir.
odun yada genellemek değilde.
kendi adıma açılan konuları okuyunca erkeklerdeki aşırı sinir halleri hiddetlenme küsme durumları var.

odun yada genellemek değilde.
kendi adıma açılan konuları okuyunca erkeklerdeki aşırı sinir halleri hiddetlenme küsme durumları var.
Kadınlar çok mu sakin sanki, kendimde dahil? Burada mağdurun ağzından dinliyoruz olayları hep ve kadınlar var burada sadece acaba erkekler yazsalardı neler yazarlardı?

Çekmeyin efendim. Ben böyle bir ilişkimi bitirdim mesela. Nazlı mı nazlı. Kaprisli mi kaprisli. Çekilecek dert değildi. Başka biriyle görüştüm. Paşamız geçen sene yavuklusundan ayrılmışmış. Çok yorulmuşmuş. Uğraşmak istemiyormuşmuş artık hiçbir kızla. Ben nazlıyım. Nazımı çekemeyecek adamı ben ne yapayım dedim ve salladım. Hiçte pişman olmadım vallahi. Kim kadın kim erkek karıştırıyor bazıları.

Back
X