nefes alamadığımı hissediyorum, içimi dökmek istiyorum.

katılıyorum.
1 odasına yerleşin.
en azından kira borcunuz olmaz.
toparlayana kadar kalın orada.

Arkadaşlar didoş ve kayınvalidesi birlikte oturmak istiyor ama kayınlarının özürlü maaşları o şekilde tehlikeye giriyormuş o nedenle oturamıyorlar.

Didoş biliyor musun geçen gün aklımdaydın nasıl oldu işleriniz düzene girdi mi diye. Allah yardımcın olsun canım, inşallah Allah bir kapı açacaktır.

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun, dua edecegim size ins uygun bir is bulursunuz

Konu sahibi ve zoramagüzel, Allahu Teala yardımcınız olsun.
Rabbimizden size helalinden rızık kapılarını hayırlısıyla, kolaylıkla açmasını diler, hayırlı olmasını temenni ederim.
Herkes yaşadığını bilir ama sabredin ve bir Hadisi Şerife binaen de çokça tevbe etmenizi tavsiye ederim.
Allah mutlak büyüktür, bir an ne olacağı belli olmaz.

neden tehlikeye giriyor ki didoş ya da eşi kayınlarına bakmakla yükümlü değiller hukuken bildiğim kadarıyla..:44:

didoş ve eşi bakmakla yükümlü değil, kayınvalide kayınpeder bakmakla yükümlü. Evlerini engelli maaşıyla geçindiriyorlarmış. Başka gelirleri yok. O nedenle didoşlar onlara taşınırsa ki eşi çalışınca evde sgk lı olacak, sorun olabilir yazmıştı kendisi. Didoş daha iyi anlatır.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun sağlığınız yerınde olsun herşey yerıne gelır düzelir.
mutlaka düzenlı bı ış bulmalısınız eşinize destek olun. bu sıkıntılarla belki birbirinizi de yıpratıyorsunuzdur. sıkı sıkıya bırbırınıze tutunun ve herşeyin üstesinden geleceğinize inanın sırt sırta verın.
bir iş bulun bir an önce ve eşinizle oturup bı planlama yapın.
inşallah herşey yoluna girer.
mübarek cuma gününde sizin için çok içten bi duada bulundum. hamılelerın duası kabul olur derler inşallah kabul olur benım duamda.

benım teyzem ananeme bakıyor ıkısıde dedemden maaş alıyorlar sıgortaları var.
teyzem bakım ücretı alabılıyor.
bı sıkıntı olacağını sanmıyorum aslında.
tabı şunu bılemıyorum engellı kayınları kendılerı engellı parası mı alıyor yoksa kayınvalıde bakım parası mı alıyor acaba.

Belki de dediğin gibi bakım parası alıyorlarsa kesileceğinden korkuyorlardır ben de bilemiyorum canım.

sağol canım. dilerim sen de dilediğin vakitte anne olursun.Rabbim aratmasın.onlar gözümün nuru.iki cadı kız. sürpriz yumurtalarım diyorum onlara :)))) hiç beklenmedik şeyler geldi başımıza.şu son 1,5 senedir toparlayamadık kendimizi.
ev alma komşu al derler ya o kadar doğru ki bu söz.bu devirde kimseye güven olmuyor.komşumun da durumu iyi değil.belki de bu yüzden birbirimizi anlıyoruz.dar günlerimde sebzeme meyveme kadar getirdi.bezim olmadı, ateş düşürücüm olmadı o koştu yardımıma.aslında onun da yok ama olanı paylaşıyoruz birlikte.geçen gün çorba yapmak için şehriyem yoktu, verdi.gün geliyor insan 1 tl ye muhtaç kalıyor.Allah el uzatandan da, dua edenden de razı olsun.

canım sağolasın.senin bebeğin daha küçükmüş.Allah yardımcın olsun.herşey evlatlarımız için değil mi zaten, onların geleceklerini kurmak zorundayız.olan analara oluyor, çok yıpranıyoruz ama Rabbim mükafatını göstersin inşallah.

estafurullah canım kızmak ne demek.buraya yazıyorum ki, fikir alayım sizlerden.
kayınvalidem daha dün aynı şeyi söyledi.bugün telefonda konuştuk.bize taşının diyor.o da evinden memnun değil.elimiz biraz açılsa idi 2 evi birden taşıyacaktık.aynı bina veya aynı sokaktan istiyorduk.gel gelelim planladığımız gibi gitmedi yine.
ev 2+1 ve sobalı.eski bina.nereye el atsan dökülüyor.düşünün ki 380 tl kiraları var.aynı bina üst kat doğalgaz döşendi diye 550 istiyordu.hadi kabul edelim dedik adam 600 isterim diyor.biz de şok olduk. şimdi o eski eve 8 kişi sığınacağız belki de.neyse sağlık olsun da...

canım ben işletme mezunuyum.satış, muhasebe, satınalma tecrübelerim var. kpss hazırlanıyorum kendi çapımda.kızlardan fırsat kalmıyor ama en azından şansımı deneyeceğim. o da olmazsa SMMM için dosya açtırmayı düşünüyorum.çok şükür mesleğim var yani.kızları bırakabilseydim şuan çoktan çalışıyor olacaktım. kısmet...
sağolasın. evet ikiz kızlarım var.
katılıyorum.
1 odasına yerleşin.
en azından kira borcunuz olmaz.
toparlayana kadar kalın orada.
düşünüyoruz bakalım. gerçi bende mi sorun var diye düşünür oldum. neyi kafama koysam heveslensem yarım kalıyor.okuyup üfletcem kendimi :))
sağol güzelim.Allah razı olsun.bizde durumlar aynı.yani aslında her geçen gün faizi artan borçlarla pek de aynı değil ya, öyle böyle işte.
benden haberdarsın birkaç haber vereyim. eşimi yüzüstü bırakan ortaklarından birisi kaza yapmıştı.belki söylemişimdir. kendi işini yapamadı.biryerde asgari ücrete çalışıyormuş. diğerinin annesi kansermiş.kardeşi eşinden şiddet görüyormuş. kimse kötü olmasın.Allah yine de yardımcıları olsun ama bunlar benim başıma gelse en azından helallik almak isterim.hatamı sorgularım.biz üzerine tehdit aldık.Sabrediyoruz. bizim için de aydınlık günler gelir elbet..
Kayinvalidenizin yanina tasinin bi sure, borclari kapayana kadar sabredin

Allah yardimciniz olsun, dua edecegim size ins uygun bir is bulursunuz
Allah razı olsun canım.
bazen düşünüyorum.birinin kalbini mi kırdık? yada bilmeden ah mı aldık diye. sonra diyorum herşeyin bir sebebi vardır.bazı şeyleri akledemeyiz. sınav var sınav var.yeter ki evlatlarımız iyi olsun.

ben her sabah uyandığımda kendime
iyi ya da kötü herşey geçici diyorum
bu dünyada herşey geçici
senin dertlerin de geçecek
biraz canın yanacak ama geçecek

Allah kitabında yazmış bizi imtihan edeceğini
sizi de imtihan ediyor
İnşallah bu günler geride kalır tekrardan mutlu olursunuz

Canım herkesin imtihanı başka yerden, onlar bu durumda maddi olarak zaten yardım etmediler eşine en azından manevi destek verselerdi, bu işten nasıl kurtulacaklarını araştırıp soruştursalar siz de kendinizi bu kadar yalnız hissetmezdiniz. Onlar bu konuda sınıfta kalmış görünüyorlar gerisini Allah bilir.

Allah tez zamanda düzlüğe çıkarır inşallah, rızkınız bol bereketli olsun. Sen içini yine de ferah tutmaya çalış, ummadığın yerden bir el uzanır bu sıkıntılarda geçer. "Ya Rezzak" esmasını bol bol çekmeye çalış.

Son düzenleme:
lisans mezunusunuz,işiniz var bu çok sevindirici bi durum,kızlar küçük ama çalışan bayanlar zaten küçük yaşta bakıcıya vermek durumunda kalıyor.zor ama iş bulunca hiç beklemeyin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…