Nefesi kontrol etme

IntheStarss

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2023
386
80
23
22
Bende aylardır nefesim aklıma geldiğinde yaptığım değişik bir nefes alıp verme takıntısı var. Ama beni aşırı etkiliyor bu durum öylesine bi nefes düzensizliği değil bayılacak gibi oluyorum nefes verirken içim sıkışıyor gibi. Sonra nabzım çok yavaşlıyor ben böyle yapınca 45 lere kadar. Kendi kendime zarar veriyorum resmen psikoloji bu kadar etkiliymiş dedim. Nasıl yaptığımı asla bilmiyorum ve anlamıyorum ama boş kalınca başlıyor böyle değişik sanki kendimi sıka sıka nefes veriyorum ve en sonunda nabız aşırı düşüyor ve ben bayılacak gibi oluyorum bu sebepten de uyumam çok zamanımı alıyor. Böyle bir şey yaşayan yoktur muhtmelen ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim kardiyologlar bir şey yapmıyor psikiyatri de aynı şekilde kaldım böyle ne yapıcam bilmiyorum

Yaşınız kaç? Genelde yaşı genç bireyler bir çok şeye takıntı geliştirebiliyor.
Söylediğinizi gire bu takıntı hayat kaliteniz etkileyecek seviyeye gelmiş.
Bu yüzden bir an önce bir piskiyatırdan randevu alın.

Bu nefes Alışveriş şekilimi nasıl durduracak kiii konuşarak ben bunu üç gündür yapmıyorum aylardır yapıyorum artık yapıştı resmen otomatik nefes buna dönüyor yalnız kalır kalmaz aşırı çaresiz hissediyorum ya

Psikiyatri nasil bir sey yapmiyor? Emin misiniz? Bence size yardin edebilecek psikiyatri.

Siz bir doktora gidin. onlar nasıl düzelteceklerini çok iyi biliyorlar. Öyle sandığınız gibi çok zor tedavi edilen bir şey de değil. Zihninizi yormamanız ve kontrol altına almanız için büyük ihtimalle ilaç verirler size. Hiç vakit kaybetmeden hemen gidin.

Nefes egzersizleri yapmalısınız bence. Tek başınıza yapabilir misiniz bilmiyorum biriyle ilerlemek daha iyi olabilir. Hem stres ve kaygınızı azaltır hem de bu problemi çözersiniz.

Siz bunu obsesyon yapmışsınız .İyi bir psikiyatra gidip hem tedavi olmalısınız. Fiziksel sağlığınızı daha fazla etkilenmeden gidin.Okb tedavisi gördüğüm için zamanında, bu sizdeki de okb gibi duruyor. Doğrusunu dr bilir. Geçmiş olsun .

DiafraM.nefes egzersizi psikolojik olarak rahatlatabilir cunku dogru nefes almak bu sekilde oluyor yavasca o stres aninda bunu yapmaya calisirsaniz hem dikkatiniz dagilir hemde tamam iste dogru aliyorum mesaji verirsiniz beyninize

Bende zaten önceden başka başka takıntılar vardı bu seferki beni cidden etkiliyor sosyal hayatımın en iyi olduğu zamanlar ama eve geldiğimde gerçekten ders bile çalışamıyorum. Diğer takıntılarımda sosyal hayatım etkileniyordu ama eve gelince mutluydum değişikkk hangisi daha kötü bilemiyorum tedavisi var mı onu da bilmiyorum

psikiyatriden ilaç kullanmak istemiyorsanız en acilinden bir psikoloğa görünün çünkü bu gerçekten kaygı bozukluğu
Bence daha çok takıntı öyle aşırı da kaygılanmıyorum sadece hayat kalitemi düşürdüğü için üzülüyorum uyuyamamak ders çalışamamak düz oturup bir şeyler izleyememek ne bileyim psikolojim fiziksel sağlığımı etkiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…