Bisküvi - Kurabiye Tarifi NEFİS ELMALI KURABİYELERİM ;))..(Resimli)

Gezgin..

Canıma Can Kattın!!...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
2.552
2
156
- Yurtdışı
Çok severek yaptığım kolay bir tarif

Önce elmaların kabuğunu soyup rendeliyoruz,tencereye alıyoruz,üzerine şekeri ve tarçını serpip hafif ateşte rengi değişene kadar pişiiriyoruz,ben çok pişirmedim,diri kalsınlar istedim,daha sonra kenarda soğuması için bekletiyoruz....

1 Yumurta
8 kaşık pudra şekeri
175 gr Margarin
Aldığı kadar un

İşi için;
2 Elma
2 Kaşık şeker
1 Çay kaşığı tarçın

Bir kaba pudra şekeri ve margarini alıyoruz,birbirine yedirdikten sonra yumurtayı ilave ediyoruz,unu da katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz,bir 5 dk dinlendirin,hamur kendine geliyor daha sonra elimizle ince yuvarlak şekil yapıyoruz bastırarak,ortasına pişen ve soğuyan elmamızdan koyuyoruz,ve iki taraftan kenarlarını bastırıyoruz...ısınmış fırında 30 dk pişirin üzeri kızarmadan hafif pişince alın...Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın...
Basit bir tarif,ve bir okadarda lezzetli,akşam çayın yanana süper gidiyor doğrusu ...
Resmini hemen ekliyorum...

Son düzenleme:
Resimler büyük oldu ilk tarif eklemem,varsa küçültme formülü paylaşırsanız sevinirim yerimseniben

ellerine emegine saglik
harika görünüyolar
sekillerine bayildim inanki
bugün bende elmali ve findikli kurabiyeler yaptim
bayiliyorum elmali tatlara
insallah birdahakine bu sekilde yapicam
iyiki paylasmissin canim

Teşekkür ederim güzel yorumunuz içinn opuyorumnanaktanBende çok seviyorum bu tarz şeyler,
kurabiye benim için ayrı özellik taşıyor yeni şeyler yapınça paylaşıcam inşkaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
çok güzel görünüyor. şeklide çok hoşuma gitti doğrusu. ellerine sağlık.

bende bugun yaptım elmalı kurabiye ama seninkilerin şekilleri çok hoşuma gittii,yapmadan önce görmüş olsaydım senin tarifini denerdim ,elleerine sağlık canım...

Çok güzel görünüyorlar benim de sık yaptığım ve sevdiğim bir kurabiye.Gerçi pasta-börek olur da ben mi yemicem haa haa.Oburum ben oburum...

Ellerine sağlık..

harika olmus canim.elmaliyi cok yaparim farkli sekillerde farkli tarflerde ama bu sekil cok degisik birsey ellerine saglik.

ellerine sağlık harika görünüyorlar canım en kısa zamanda deneyeceğim ama 30 dk pişirin demişsinde kaç derecede pişirdin onuda yazsan keşke. kurabiyeler genelde 170-180de pişiyor sanırım

150 derecede piişirdim canım,üzeri kızarsınlar diye beklemedim bem beyazken aldım,sonradan serleşiyor soğudukça kaydirigubbakcemile2 ...
ılginiz için hepinize teşekkür ederimm...opuyorumnanaktan

kız hamarat qüzel qörünüo kurabiyelerin
ellerine sağlık :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…