tartışmaları yazacak vaktimde yok halim de yok. ama uzun zamandır eşime ondan nefret ettiğimi sevmediğimi çocuk için evli kaldığımı. asla onunla cinsel anlamda birlikte olmak istemediğimi. kendisine onu sevecek ve cinsel ihtiyacını karşılayacak başkasını bulması gerektiğini. bulamazsa yardım edeceğimi vs. ağzıma geleni söylüyorum. beddualar ediyorum bi köşede ölüp gitsen de bende çocuğumda kurtulsa senden diye. dünyada en nefret ediyorum dediğim insanın ayağının altını öpeyim senin yanında diyorum mesela beraber olmak istese dokunmuyorum bile zor zahmet ikna oluyorum onda da çabuk yap napıyosan diyorum.
eskiden tepki verirdi. şimdi o da alıştı bu kadar lafıma rağmen bişey olmamış gibi davranıyor daha da sinirleniyorum.
geçen 1 yılda yaşattıklarına hep sustum sustum patlayışım böyle oldu. ve artık bu söylediklerimde ne kadar samimiyim bilmiyorum. söylediklerimden dönesim bile yok. hiç bir şey umrumda değil. işim var gücüm var çeker giderim ama çocuğuyla çok ilgili çocuğa kıyamıyorum.
böyle şeyler söyleyince biliyorum mutsuz oluyo, onun mutsuzluğundan mutlu oluyorum. eskiden bişeye kafasını takıp üzülse kendi kendimi yerdim onun üzüntüsüne daha çok üzülürdüm ama artık umrumda değil.
veee 2 yıllık evliyiz henüz.
toparlanır mı bu durumlar. içimdeki soğukluk geçer mi. bi aile terapistine falan gitsek mesela?
Kendi kendinize toparlayamayacağınız ortada, terapi dediğimiz olayın etkili olabilmesi için de belli bir farkındalık ve bilinç düzeyine ulaşmak gerekiyor.
Her iki tarafın da artık umursamadığı, oturup "ben bi yerlerde büyük bi hata yaptım, sağlıklı davranışlar sergilemiyorum" farkındalığına erişmediği bi ilişkide terapistin de etki alanı sınırlanıyor.
Boşanmak bi çözüm olabilir gibi görünse de kaçmak bireysel sorunlarınızı çözmeyecek. Kendinizi ifade etme biçiminiz çok yanlış bile diyemeyeceğim çünkü siz kendinizi ifade etmiyorsunuz, adama sözlü işkence ediyorsunuz resmen.
Cinsel hayatınızı eşinizi aşağılama noktasında bi araç haline getirmişsiniz, ki kesinlikle iki ucu b.klu değnek diyebileceğimiz bi durum. Yani siz ona eziyet ettiğinizi zannederken kendinizi de yaralıyorsunuz, sağlıklı bi cinsel hayatınız olma ihtimalini yok ediyorsunuz farkında değilsiniz. İster boşanın isterseniz eşinizle devam edin, gelecekteki iliskilerinizde bu konuda problemler yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek.
Tabi madalyonun öbür yüzünde eşiniz size neler yapıyor düşünmek dahi istemiyorum. Etki tepki dediğimiz bi olay var, eşiniz duyarsızlaşmanın ötesinde veya öncesinde sizi incitecek bi şeyler yapmıştır ve yapmaya devam ediyordur.
Çocuğunuza gerçekten bi iyilik yapmak istiyorsanız öncelikle onu bu işe alet etmekten vazgeçin, sonra kendinize acımaktan, eşinize eziyet etmekten ve bu çarpık ilişkiden gizli gizli zevk aldığınız gerçeğini kabullenin. Durumun vehameti kafanıza dank ettiğinde çözmenin bi yolunu öyle ya da böyle bulursunuz.