• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nefret ediyorum artık bütün bu imkansızlıklardan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
insan fakir olabilir anlarım.. ama alışılmış fakirlikten bıktım artık. babamın yıllarca kafasını kullanıp en ufak bir birikim yapmamasından ssk lı calısmayıp su saatten sonra sittin sene calıssa emekli olamayacagından sürekli işsiz gezmesinden üstüne evde her dakika masaüstü pc de oturup oyun oynayıp sigara tüttürmesinden devam annemle kedi köpek gibi didişmelerinden. en ufak laf söylenmiyor olusundan hemen kükremesinden cidden bıktım bıktım.. psikologlardan ilaçlardan.. benim derdim kendim değil biliyorum ama yapacak birşeyimin olmayısından bıktım. evden ayrıl gibi altı boş cok kolay olmayan seyleri tavsiye eden herkesten bıktım. suan kendim de işsiz kaldım bu evde su küçücük 45 m2 olan evden bıktım. aklını kullansa suan güzel bir evde oturuyor olurduk maddi sıkıntımız da olmazdı dırdır vırvırda ,ama olmadı. cocukluguma dair hatırladıgım seyler hep yokluk .. sürekli utanmak eve kimseyi cagıramamak sevgilim olsa fakirliğimi anlatamamak . kendimi yakıstırmadım hiçbi zaman bu hayata kabullenemedim bir sekilde. cünkü hep basarılıydım okulda azimliydim hep güzel hayaller kurdum olmadı ailem ayaklarımda bağ oldu hala da öle. okudum evet calıstım ve okudum şimdi bana burda çıkıp biri şımarıkmısın diyecek olursa kalbini kırarım onu da sölim. hep yasıtlarımdan olgundum yetişkin gibi düşünmek zorunda kaldım devamlı bıktımmm.. şimdi su evde otururken laptopumda tasarım yapmak portfolyomu güçlendirmek istiyorum fakat masa alsam 50 tl lik bişe koyacak yer bile yok su tıkış tıkış abuk subuk evde. cidden bıktımm. hiçbirşey yapasım gelmiyor bu evde ilham gelse de böle olunca geri gidiyor.. adalet yok bu dünyada. kimse bana şimdi din muhabbeti de yapmasın lütfen. gercekten yok. daha kötülere bak diyen olacaktır evt varlar onlara bakıp şükredemem kusura bakmayın onlar içinde dünya fazlasıyla adaletsiz..

gerçkten zorr benzer şeyleri yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorumm.. pek de yapılcak bişey yok aslında dediğin gibi ayrı ev dışında o da çok koly bişey değil.. Allah yardımcın olsnn...

Ben daha kotuleri var demicem ama daha iyileride var. Insan ailesini secemiyor maalesef, bende hep sikinti icinde buyudum, ama daha gencsin sanirim. Elinde mesleginde varsa sana butun yollar acik. Kendine cok guzel bir duzen kurabilirsin, bunlar senin elinde. Hepsi gececek diye kendini avutabilirsin su an cunku daha butun hayatim onunde!

Ben daha kotuleri var demicem ama daha iyileride var. Insan ailesini secemiyor maalesef, bende hep sikinti icinde buyudum, ama daha gencsin sanirim. Elinde mesleginde varsa sana butun yollar acik. Kendine cok guzel bir duzen kurabilirsin, bunlar senin elinde. Hepsi gececek diye kendini avutabilirsin su an cunku daha butun hayatim onunde!

nasıl kuracagım bu evde merak ettim

gerçkten zorr benzer şeyleri yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorumm.. pek de yapılcak bişey yok aslında dediğin gibi ayrı ev dışında o da çok koly bişey değil.. Allah yardımcın olsnn...

o imkansız bişe böle babayla. sanki anne baba benim onlar benim cocugum sabır yaa.. yattıkları yatagı bile ben aldım ben kendim cekyatta yatıyorum.

ya işte herkesin hayatında bir çile var. kiminin çocuğu olmaz yıllarca hasret çeker, kiminin ölene kadar sağlığı düzelmez, kimi fakirlikten kurtulamaz.... mesela birine zengin koca bulcam evlenicem dersin, seni kın kın kınar ama belki de doğru olan odur...

o imkansız bişe böle babayla. sanki anne baba benim onlar benim cocugum sabır yaa.. yattıkları yatagı bile ben aldım ben kendim cekyatta yatıyorum.
işin cidden çok zorr senin yaa onlardaki sorumsuzluk senin üstüne binmiş .. keşke ark ın faln olsa ortak ev açsanız tam olarak durumunu bilmediğim için sölüyorum ama ev ark ı mantıklı gibi ..

ya işte herkesin hayatında bir çile var. kiminin çocuğu olmaz yıllarca hasret çeker, kiminin ölene kadar sağlığı düzelmez, kimi fakirlikten kurtulamaz.... mesela birine zengin koca bulcam evlenicem dersin, seni kın kın kınar ama belki de doğru olan odur...

bu devirde zengin koca diye bişey yok be canım erkekler kadınlardan beter kadının neyi var diye bakıyolar sen ne diyosun...

işin cidden çok zorr senin yaa onlardaki sorumsuzluk senin üstüne binmiş .. keşke ark ın faln olsa ortak ev açsanız tam olarak durumunu bilmediğim için sölüyorum ama ev ark ı mantıklı gibi ..

var öle bi arkadasım ama anlasabileceğimi sanmıyorum aynı eve girince.. en yakın dostum ama cok değişti aynı evde yasamak istemem onunla kaldı ki babam izin mi verir allah askına.. kıyametler kopar

var öle bi arkadasım ama anlasabileceğimi sanmıyorum aynı eve girince.. en yakın dostum ama cok değişti aynı evde yasamak istemem onunla kaldı ki babam izin mi verir allah askına.. kıyametler kopar
onların izin vermesini beklersen canım zatn hiçbişey olmaz ben aileme rest çektim çoğu şeyi yparken şu an babamla hala konuşmuyorm gerçi ama pişman mıyım hayr asla herks kendi hayatını kendi yaşar hem gönülleri olsun hem benm dediğim olsun dersen o aileyle o olmaz canmm bi yerlerden başlamak istersen risk almalısın.. yeri geldiğinde tavrını koy ki sende mutlu olabilesin yoksa cidden çok zorr

İnşallah iyi bir iş bulursun yeniden ve kendine güvenin gelir.keske maddi olarak seni rahatlatacak bir işin olsa su günleri unutabilsen.ayrica inşallah evlendiğinde de böyle yokluk çekmez gayet imkanları iyi biriyle evlenirsin

Zenginlik ya da varlık kavramı, herkes için değişkendir.
Siz 45 metre kare evi küçümsersiniz, birileri sizin hayatınızın hayalini kurar ya da 45 metre salonu küçük bulan olur.
O sebeple, karnı doyan ve başının üzerinde bir dam olan herkes benim nazarımda zengindir.
Ha hayattan beklentilere gelince, maalesef çalışmadan hiçbir şey olmuyor.
Çok çalışacaksınız ve istediklerinize bir bir azimle ulaşacaksınız başka yolu yok.

Maddi imkansızlik kesinlikle çok zor. Size katılıyorum ama onu demeyin Kırarım bunu demeyin yıkarim diyorsunuz, peki ne diyelim?
Madem bir şey dememizi istemiyorsunuz yoruma açık konu açmanızin sebebi nedir?
İnanın kimse merdivenleri zıplayarak çıkmıyor. Herkes hayatının belli dönemlerinde çok yokluk çekiyor. Ama bir şekilde kendini ya bu hayattan kurtaracak refah seviyesine ulaşacaksın ya da bunaldim deyip hep aynı yerde kalacaksın. Karar sizin .
Size evden gidin diyemem çok mantıksız. Ama kendi işinizi bulamıyorsaniz gerekirse temizliğe gidin çünkü anlattığınız bu durumda elinizden ne gelirse yapmanız gerekiyor. Çocuk bakın, bir şeyleri kovalayin. Kimse doğar doğmaz patron olmuyor.

onların izin vermesini beklersen canım zatn hiçbişey olmaz ben aileme rest çektim çoğu şeyi yparken şu an babamla hala konuşmuyorm gerçi ama pişman mıyım hayr asla herks kendi hayatını kendi yaşar hem gönülleri olsun hem benm dediğim olsun dersen o aileyle o olmaz canmm bi yerlerden başlamak istersen risk almalısın.. yeri geldiğinde tavrını koy ki sende mutlu olabilesin yoksa cidden çok zorr

naptın mesela rest cekerken ? senin babanın yapısı nasıl birde ? benimki biraz delidir böle çekip vurur tarzında sinirlenicnce.

Zenginlik ya da varlık kavramı, herkes için değişkendir.
Siz 45 metre kare evi küçümsersiniz, birileri sizin hayatınızın hayalini kurar ya da 45 metre salonu küçük bulan olur.
O sebeple, karnı doyan ve başının üzerinde bir dam olan herkes benim nazarımda zengindir.
Ha hayattan beklentilere gelince, maalesef çalışmadan hiçbir şey olmuyor.
Çok çalışacaksınız ve istediklerinize bir bir azimle ulaşacaksınız başka yolu yok.

çalışmıcam mı dedim ben.. onu ben yıllar önce idrak ettim taa cocukken merak etme. ve hep calıstım. ama yeter artık anlıyor musun ? bu boktan ortamda nefes alamıyorum. her yol tıkalı gibi.

naptın mesela rest cekerken ? senin babanın yapısı nasıl birde ? benimki biraz delidir böle çekip vurur tarzında sinirlenicnce.
çok ayrıntıya girmiym ama rest çektim hayatımdan çıkardm onları kendi yoluma baktımm.. yok bnm babam o kdr çeker vurur derecesinde değil tabiki.. diyorum ya kim ne dese boş yaşadığın hayatı sen daha iyi biliyorsunn burda insanlar sadece fikir üretir ama uygulayacak olan sensin senin hayatın ama cidden bi yerden başlaman gerek.. Allah yardımcın olsun ..

çok ayrıntıya girmiym ama rest çektim hayatımdan çıkardm onları kendi yoluma baktımm.. yok bnm babam o kdr çeker vurur derecesinde değil tabiki.. diyorum ya kim ne dese boş yaşadığın hayatı sen daha iyi biliyorsunn burda insanlar sadece fikir üretir ama uygulayacak olan sensin senin hayatın ama cidden bi yerden başlaman gerek.. Allah yardımcın olsun ..

nasıl cıkardın hepsi bi sorunluydu anne baba ? yada sorunlar neydi

merhaba,
öncelikle sakin bir şekilde burada yazmanı tavsiye ederim. Çünkü insan nasıl davranırsa burada öyle cevaplar geliyor. şöyle demeyin bunu tavsiye etmeyin kalbini kırarım demişsin öyle deyince kim ne yazsın sana...
Şimdi meselene gelecek olursak senin sanırım tek çocuk olduğun 45 m2 de ben 4 kardeş büyüdüm. dediğin gibi babam sgksız işlerde çalıştı annem ve babamın dırdırı (parasızlıktan kaynaklı) hiç bitmedi. biz 4 kardeş okumayı ve okurken çalışmayı seçtik. Abim sağolsun ben orta 2 de iken okulu bitirdi evin yükünü hafifletti sonra da diğerleri. Ben ise 6 .sınıfta bir kırtasiye de çalışmaya başladım haftada 20 tl idi aldığım 10 tlsini harçlık yapıyor kalanını anneme veriyordum. Üniversiteyi kazandığım ay çalışmaya başladım aza çoğa bakmadan. İstanbılda çok iyi bir üni.de ingilizce okudum ama kimse gel sen üni mezunusun işyerinin müdürü ol demiyor. ucuza çalışarak tecrübe edindim. üniyi bitirince 5 yıllık tecrübeli olmuştum alanımda. Küçükken köyde oturmamıza ve ineğimiz olmasına rağmen hiç peynir yemedik çünkü süt parası bir şeylere lazımdı (babamın sigarası ya da birine vermesi için).
Hep gecekonduda oturduk tıkış tıkış eski evlerde lağımda patladı depremde oldu ama hiç utanmadım küçük yaşta bile. Biri kıyafet verse sevindim yoksa ablama verilen eskiler bana kaldı diye sevindim. neyse 4 kardeş üni bitirdik öğretmen olduk. Önce akıllanmayan babamın sgk borcunu ödedik emekli oldu. sonra sırayla evlenmeye başladık ama bu arada herkes ortaya 3-5 birşey koydu memlekette çarşı da babama ev aldık 2004 de 17bin tlye ev dökülüyordu 4 sene evi sıfırdan yeniledik yine dört kardeş. Babamın evi bittiğinde 4 kardeş ev ve araba sahibi olduk ama hepimiz çok çalıştık gündüz okul akşam derse gittik. herkes 150 liraya ders verirken 40 liraya ders verdiğim de oldu çünkü kredi ödüyorduk. Kızım doğurdum 1 ay yoğun bakımda kaldı iyileşti şükür rabbime 40ım çıktı işe döndüm çünkü para lazımdı. 2.ye doğum yaptım oğlum doğumda vefat etti 10 gün sonra işe koştum çünkü kızım için para lazımdı. Abim kanserden vefat etti ama 3 sene abime ayda 800-900 tl yolladım eşim sesini çıkarmadı çünkü ona destek olmak için evde ek olarak sabahlara kadar çeviri yaptım internetten bir şeyler satıp üç-beş kuruş toparladım. Eşimden de isterdim ortak birikimden ama ileride ne olacağı belli olmaz bana ağır söz söyler diye ekstra çalıştım.
Demem şu ki madem bir mesleğin var (yoksa da olsun) üçe beşe bakma para kazanmak için çalış.Tecrübe gökten vahiy olarak gelmeyecek ve kimse seni bir anda holding müdürü yapmayacak.
Dediğin gibi Allah daha kötülerini düşündürmesin daha iyisi için de sağlık sıhhat versin. İnsanın rızkı iki eli ile alın teri arasındadır bana göre.
Hayatta kolaylıklar dilerim.

Not: Bu arada eşim şu an çalışmıyor bazı nedenlerden dolayı gece saat 11 de dersten geliyorum çünkü kızım ve sevdiğim bir eşim var ve şu an sorumluluk benim üstümde. O yüzden hayat herkese zor depresyona girmemek için bir şey ile meşgul olun lütfen..

nasıl cıkardın hepsi bi sorunluydu anne baba ? yada sorunlar neydi
benm babam vuracak biri olmadığı için öncelikle izin vermediği halde üni ye gittim krediyle okulumu okudum bitirdimm daha sonra evlendim kimseye bişey sölemeden .. hala annem hariç dier tüm aile bireyleri konuşmaz benlee.. diyorum ya kimsenn haytı aynı değil ben gibi yap demiyrm ama bişey yap yanii ki bişeyler değişsin oturup beklemkle değişmiyorr ki ben ablamın yanında büyüdümm çekmediğim şey kalmadı benm 7 yaşımdan itibarenn her gece ağlayarak büydüm ama çok şükür şu günlerimee..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X