Nefretim gecmiyor :(

Şöyle ki bundan 1 yil önce bir arkadasim bebegini dogurduktan 2 gun sonra kaybetti ve depresyona girdi. Onun icin üzülmüstüm ama bu kadar uzun süre bunu atlatamamasini anlayamamistim acikcasi. Yani sadece 2 gun yasamis bi bebegin yasini tutmayi mantigim almiyordu. Simdi hamileyim cok az kaldi insallah saglikla dogar. Her seyini hazirladim. 8 aydir benim icimde ve ödüm kopuyor biraz uzun süre kimildamasa. Şu an o arkadasimi anlayabiliyorum. Söylemek istedigim şu ki görümcenin belki cocugu vardir ama o duyguyu unutmustur. Ben su an seni hamile oldugum ve o kaygiyi cok hissettigim icin anliyorum. Fakat her insan ayni duyguya giremez yahut uzerinden zaman gecmisse anlayamaz. Muhakkak onlar da üzülmüstur ancak henuz dogmus bir bebek kaybinin travmasini tam olarak anlayamiyor olabilirler. Bence affet ve dusunmemeye calis. Allah bir daha yasatmasin insallah
Bunu yapan kaynanam sonuçta 2 evladı var anlamaması imkansız değil

Öncelikle başınız sağolsun.. Affetmeyin, bunun içinde çabalamayın. Sizin acınıza saygısı olmayan insanın yüzüne bile bakmayın. Hatta keşke o gün o evi terketseydiniz ve herkese yaptığı saygısızlığı anlatsaydınız
Keske ama ruh gibiydim o dönemler hicbirsey yapmadim

Bu yarım kalmış bir hesap gibi. Sizin bunu sormanız gerekiyor yoksa belli ki bir ömür içinden çıkmayacak
Tamam üstünden zaman geçti ama ben unutamadım diyerek başlayabilirsiniz söze ya özür dilesin ya da kopmasından korktuğunuz bir kıyamet varsa o kopsun ama size o terbiyesizliği yaptığı için bir bedel ödesin yoksa gerçekten ömrünüz bu duyguyla geçer dahası bu sizi hasta eder Allah korusun

affetmeyin eşinize de söyleyin bunu.görüşmek zorunda değilsiniz zaten.o anda tepki verseydiniz keşke daha iyi olurdu.şimdi sizi suçlayacaklar ama böyle bir lafın üstüne ben olsam gemileri yakardım.

Eşinin annesiyle kesinlikle görüşmek zorunda değilsin, mecbur değilsin hiç birşeye, eşiyle arasında ki huzur etkilenmese eminim bir çok kişi görüşmez, kelin ilacı olsa.

Nefret size zarar verir en başında. Bence şöyle düşünün onun algı ve kapasitesi sizi anlamaya yetmemiş ve hiçbir zaman da yetmeyecek. O bu konuda yetersiz bir insan. Nasıl kolu tutmayan birinin elinizi tutmasını bekleyemezseniz ondan da bunu beklemeyin. Zaten sizi anlayabiliyor olsaydı bu sözleri söylemezdi. O davranısını affedin ve serbest bırakın içinizde.. bu diğer arkadasların da dediği gibi onu sevin sarmalayın demek değil yine sınırınızı çekersiniz ama kendiniz için affedebilirsiniz

nefret, kin gibi duygular size zarar verir.karşı tarafın zerre umurunda bile değildir eminim ki.şöyle düşünün, erkekler bebeği kucaklarına almadan babalık duygusunu oturtamıyorlar , kadınlar hamile kaldıkları andan itibaren annelik içgüdüsüyle annelik duygusu devreye giriyor ancak erkeklerde bu durum farklı.eşinizin sizinle tam empati yapamaması bu yüzden.kv ve görümce kişisine gelecek olursak da, herkes aynı yapıda değil.mesela bir cenaze vefat durumunda ailemdekiler hüngür hüngür dizini döverken benim en fazla yüzüm düşüyor.içimden gelmiyor napayım yapım bu.bir de hamile olan , hormonları değişen, çocuğu içinde hisseden, hayalleri yıkılan sizdiniz onlar değildi ki.tamam kv'nin de çocuğu var ama çocuğu olalı yaşları bilmiyorum ama bi 30 sene geçmiştir diye düşünüyorum.yani ondan da artık %100 empati bekleyemezsiniz ki.3 ay gerçekten dışardan bir göz için uzun bir süre.tamam sizin için değil sonsuza kadar içinizde taşıyacaksınız her ne kadar azalsa da.bu kin sizi içten içe yer, ona dokunmaz bile.yoksay, senin bir şeyin değil görüşmek zorunda değilsin.duyma konuşma muhattap olma gitme kocan gitsin çok istiyorsa, gelince çık annene git komşuya git markete git içeri geç.hayatından çıkart.hatta en önemlisi psikolojik destek almaya başla terapi gör.terapinin faydası çok olur.

Iste annesini görmek bile istemiyorum ama surekli kendi ailemden bile bi baskı sem cok kincisin vs. Filan
Kin tutulacak ve tutulmayacak seyler vardır. Bi insan bir hata yapar, affedersin. O hatayı bin kere yapar kin tutarsın.

İnsan gelir bir kere anana söver ömür boyu kin tutarsın. Bu da ömür boyu tutulacak bir kin. Unutulmaz yani imkansız.

Aileniz kendi işine baksın.

Bunu yapan kaynanam sonuçta 2 evladı var anlamaması imkansız değil
Başınız sağolsun öncelikle.
Kayınvalidenizin iki çocuğu olması bunun bir kanıtı değil ki. Sizi anlayabilmesi için ya yasadiklarınızın aynısını yasamış olması ya da sizinle empati kurmuş olması gerekir. E malum, bizler empati yapmayı bilmeyen bir toplumuz. Üstüne birde eleştiririz aynı kayinvalideniz gibi. Genel toplum böyle malesef. Keşke kırıldığınızı ilk başta söyleseydiniz. İçinizde bu kadar büyümezdi. Ama şimdi bile yüzleşebilirsiniz. Kuş gibi hafiflersiniz.

Allah iman sabrı nasip etsin.
Bebekle siz ve eşiniz dışında kimse bağ kurmamış, siz daha karnınızdayken anne olursunuz da, diğerleri görüp, büyüdüğüne şahit oldukça bağ kurup, sevgi besler, bu yüzden bebeğinizin kaybı sadece sizi ve eşinizi etkiler.
Eskiler bebek kayıplarına ilginç tepkiler veriyor “gençsiniz yine olur” ölen bebek bir karakter, bir birey değil onlar için, ya inanılmaz derecede tevekkül sahibi insanlar ya da bizler kadar duygusal değiller.
Onlara onların penceresinden bakarsanız nefret etmenize gerek kalmaz. Kaybınızın sebebi kayınvalideniz değil öfkenizi ona yöneltmeyin.

Allah iman sabrı nasip etsin.
Bebekle siz ve eşiniz dışında kimse bağ kurmamış, siz daha karnınızdayken anne olursunuz da, diğerleri görüp, büyüdüğüne şahit oldukça bağ kurup, sevgi besler, bu yüzden bebeğinizin kaybı sadece sizi ve eşinizi etkiler.
Eskiler bebek kayıplarına ilginç tepkiler veriyor “gençsiniz yine olur” ölen bebek bir karakter, bir birey değil onlar için, ya inanılmaz derecede tevekkül sahibi insanlar ya da bizler kadar duygusal değiller.
Onlara onların penceresinden bakarsanız nefret etmenize gerek kalmaz. Kaybınızın sebebi kayınvalideniz değil öfkenizi ona yöneltmeyin.
Evet o değil zaten onun yuzunden diye ofkelenmiyorum sonuçta saygı duyulmamasina karşı bu tepkim

Merhaba arkadaşlar hikaye cok uzun ama kısa yazacağım konu kaynanam bundan 4 yil önce erken doğum yaptim bebegim 2 gun yaşayıp vefat etti ben uzun süre toparlanamadim eşim ve annesi surekli insan içine karışmam için baskı yapip durdular bir gun yine eşimin baskısı ile topluma çıkmaya zorlandım kayinvalidemdeydi oraya gittim görümcem açtı kapıyı daha 3 ay olmamıştı bebeğimi kaybedeli telefonda konuşuyordu balkonda benim geldiğimi fark etmedi ve basta anlamadim sonradan anladom ki benim hakkimda konusuyordu telefonda hakkimda terbiyesizlik yapiyor insanlara ne diyeceğim 3 ay olmus neyin yasıni tutuyor oğlumu aricam ŞUNU getirsin vs. Diyip konuştu durdu ben hic birşey demedim o gün o da anladı duyduğumu şimdi bi evlâdım var cok sukur ama kaybettiğim bebeğimin acısına bu denli saygısızlık yapan birinin kardeşini sevmesine katlanamiyorum o bir melek oldu ben 7 aylik doğum yaptim düşük vs. Değildi ki 3 ayda atlatabileydim gerçekten çok ama çok nefret ediyorum yüzünü görmeye tahammülüm yok eşimle aram açılsın istemiyorum çünkü ikimizde birbirimizi çok seviyoruz ama ben bu nefretimi nasil yok edeceğim bilmiyorum psikolojik destekte aldim ama 1 ay iyi düşünmeye çalışıyorsam yine başa sariyorum :(

Aynısından bende de bar şuan konuşmuyorum benimde düşük yaptığım zaman sağolsun görümcem yollamış millete ayıp olmasın millet demesin gelini düşük yaptı gitmedi yalnız onda bile eşim kesti biletini ayrı şehirlerdeyiz ama mesafe 2-3 saat benle eşim üzülüyorduk ağlıyorduk eşime sen doğmamış çoçuk için ağlıyorsun ne diye ağlıyorsun sen ağlama diyor (tabi ben umrumda değelim )ben hasta yatıyordum 3 gün kaldı bir çorba bile pişirmedi bende zaten canım istemiyordu 3 gün yattım eşim işten geliyordu kahvaltılık vs hazırlıyordu onda bile ayağa kalkmıyordu öyle çok yaşlı da değil evinde tüm işi kendi yapar okula giden iki kızı kahvaltısından okula götürüp getirmesine kadar kışlıklara kadar yapardı ben şuan konuşmuyorum yaptıkları yüzünden bu anlaştığım bile yaptıklarının %2si falan yanş öyle diyim çok şükür 3-4 aydır o kadar mutlu ve huzurluyum ki

Geçmesin nefretiniz yapılanları unutmamak size zarar vermez ben de bana yapılanı unutmam asla iyi ya da kötü böyle olunca kendime zarar vermiyorum en azından kaynanama da bayılmıyorum kendisinden nefret etmem ama sevmem de bu böyle gider sen de kendini sorgulama boşver

Iste annesini görmek bile istemiyorum ama surekli kendi ailemden bile bi baskı sem cok kincisin vs. Filan
Başın sağolsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Annen bile anlamaz. Affetme ortam gereği idare et. Ben de kinciyim. Hiç unutmam. Niye unutayım. Bebeğin ölmüş kaç gün yas uygunmuş:(

Beni seven adam bana ve acima saygisizlik yapana karsi olan nefretimi gormezden gelemez. Gormemeli.
Ben olsam kv.yi bende affetmezdim. Ustelik o gun de duyunca hayatta susmazdim. Bagirir cagirir rezil ederdim onu orda. Edepsiz kadin.

Back
X