Nefsinize Nasil Hakim Oluyorsunuz?

valla hakim olup olmamak yine senin kafanda bitiyor ben mesela şu an hamileyim fazla kilo da almadım ama diyetisyene gittim sağlıklı besleneyim diye bana şekerli hiçbirşey yeme dedi -dondurma da dahil inanır mısın bayram geçti evde tepsi tepsi baklavalar bir tane alıp da tadına bakmadım,kendimi onları yemiş farz ettim yediğimde elime ne geçecek diye düşündüm yedikten sonra üzülecektim hem bebeğime bi faydası yoktu hem de kilolar bana kalacaktı bir aydır kilom sabit duruyor tam buğday ekmeği yiyorum canım çok tatlı çekerse meyve yiyorum en önemlisi de eve hiç abur cubur alma ben bu konuda da şanssızım bizim evde maşallah ben yemiyorum ama hergün cipsler çikolatalar gani gani dönüp bakmıyorum çok canım isterse o da hamileyim diye bir tane cips alıyorum ucundan azıcık çikolata o zaten nefsimi körlüyor biraz azmedince senin de canın istemiyor zaten bir ay önceye kadar çok canım istiyodu ama şimdi canım çekmiyor bile

Şeker çok büyük bir zehir. Bazı kadınların ellerinde yaşlılık lekeleri olur hani işte onlar gençlikte aşırı glikoz yüklenmesindenmiş. Çikolatayı bitter, meyveleri de kurutulmuş seçip baklava börekle şişmeden de gayet güzel yaşayabiliriz.

Canım bana kalırsa önce şunu aklımıza yerleştirmemiz gerekiyor.Yediğimiz yiyecekler anlık bir zevk.Yiyorsun ve bitiyor.Ancak güzel bir fiziğe sahip olmak çok daha uzun.Kendine şu soruyu sor : Bu kiloda olduğuma göre yeterince pasta,börek vb. yemedim mi ? Peki yedim de ne oldu açlığımı bastırabildim mi ? Bunun bir sonu yok.Ben irademe sahip olan birisiyim.Bunu da önceliklerimi belirleyerek başardım.Kendini asla çok sıkma.Bir şeyden taviz verirken bir şeyle kendini ödüllendir.Örneğin ben koladan nefret ederim.O yüzden kola ve türevlerini 5 senedir tüketmiyorum.Ancak yaş pastaya bayılırım.O yüzden gördüğüm zaman bir iki dilim yerim.Bunun gibi.Umarım yardımcı olmuştur.

Ben de ramazandan önce şişmiştim baya. 8 kilo fazlam vardı. Ben de çok yiyordum. Ramazan ayı fırsat oldu. Porsiyonlarımı azalttım, 68den 64e indim. Hedefim 58:)
Yani işin aslı aç kalmak lazım zayıflamak için. Biraz gırtlağımızı tutucaz.
Bi de bir haftadır yürüyüşe çıkıyoruz eşimle sabahın altısından sekiz buçuğa kadar deli dana gibi yürüyoruz. Baya sıkılaştırıyor insanı.

Ben pizza ismarlayacakken son anda vazgecip bulgur pilavina gecis yaptim. Bazen gozumuz donuyor ama kendini kilo mu alicam yoksa kilo mu vericem diye telkin ederek yenebilirsin.

Benim yöntemim de eve abur cubur sokmamak, sadce temel gidalari aliyorum mesela sut yumurta sebze meyve vs.. Bu sekilde yapinca sirf zevk icin yemek istedigimde bakiyorum evde abur cubur yok, e acikinca da duzgun biseyler yapip yiyorum. Ha eger canim sekerli tatli biseyler cekerse de o zaman bi zahmet kalk hazirla diyorum kendime, mesela kek yapmak ev yapimi puding falan. Cogu zaman nefsim köreliyor cunku üseniyorum bi anlik zevk icin o kadar zahmete girmeye
Bi diger motivasyon da ailemde ve cevremde malesef kanser hastalari cogaldi ve diyorum ki ne kadar kendimizi hazir gidalardaki zehirlerden korursak o kadar kar. Hazir gidalarin paketlerini mutlaka okurum, icindekiler nelerdir diye bakinca turlu turlu katki maddesi goruyoruz malesef, onlari birer katki olarak degil direk zehir olarak dusunmek lazim..

Kizlar hepinizin yorumlarini okudum, okuyorum da hepinizi harikasıniz hem motive ediyosunuz hem gaza getiriyosunuz hem de cok guzel taktikler veriyosunuz :):)
Hepinize coook tesekkur ederim emek verip yazdiginiz herseyi aklima yaziyorum. Yarından tezi yok basliyorum diyete !!

Cok sık ye ara ogunlerinde bol bol salatalık ye ayran mideyi şişiriyo bir avuç badem yanında ayran iç tabiki yediklerin az kalorili olmali şekeri tamamen kes

Yediklerini ama her yediğini bir kağıda not et,kendinle yüzleşmeni sağlar.
Yazın klimalı odada durma, serinde insan daha çok yer; sıcakta miden bir şey almaz pek, 2 3 gün az yesen zaten insanın midesi küçülüyor az yemeye alışınca istese de çok yiyemiyor.
Bir de bol bol koş, mesela ben yediklerime çok sınır koymam, sadece sağlıklı olmasına dikkat etmeye çalışırım, ama düzenli spor yaptığım için kilo almam. İlk başta üşenirsin belki spora ama inan ki dünyanın en zevkli şeyi, ben yapmayınca eksikliğini hissediyorum. İnsanı fiziksel anlamda güçlü kılıyor, kafasının içini boşaltıyor, stresini götürüyor,mutluluk hormonu salgılatıyor, insanın kendine güvenini getiriyor, benim uyku düzenimi bile sağlıyor. Sen ya spor salonuna yazıl ya da her sabah ve akşam üzeri koşu yap, egzersiz de yap.:)

irademle hakim oluyorum
amaç belli zayıflamak bu yemek yemekle uyuşmuyorsa yemeyeceksin başka çıkar yol yok

ben sadece abur cuburu kestim normal yiyorum
gayet işe yarıyor

Her yedigimi yazarsam yuzlesirken intihar etme ihtimalim var 6 cilt kitap olur valla
Oyle bu sicakta koşamam, zaten sehrin icindeyim musait alanim yok. Ben de spor yapmayi dusunuyorum ama saldiri sporu o da zayıflatır heralde

irademle hakim oluyorum
amaç belli zayıflamak bu yemek yemekle uyuşmuyorsa yemeyeceksin başka çıkar yol yok

ben sadece abur cuburu kestim normal yiyorum
gayet işe yarıyor
Ben zaten abur cubur fast foodu kessem ucmiyim diye ip baglarlar yedigim bi onlar çünkü
Sürekli diyorumki cok kararliyim diyete girip 10 kilo vericem! Ama önce su pizzayi bitirim zaten aksam aksam diyete mi baslanir.... sonra o diyete hic başlanmıyor tabi
Yine kendimi kendim telkin edicem bu konu da ama basaramiyorum yakinda kursa falan basliyorum egitim icin belki ozaman derslerden dolayi aklima yemek gelmez de zayiflarim diyorum
Ha ama şunu soylim mesela dun 4 5 paket cips yine 4 5 tane soda, bitane pasta, doner, cigkofte falan aldım ve hepsini yedim ama okadar cok yemisimki artik kusucaktim zaten suan cips derken bile migdem bulaniyo yani hevesini alinca biraz insan soguyo tabi insallah böyle gider

Cok sık ye ara ogunlerinde bol bol salatalık ye ayran mideyi şişiriyo bir avuç badem yanında ayran iç tabiki yediklerin az kalorili olmali şekeri tamamen kes
Sekeri kestim guya ama yedigim seyler
pasta cikolata vs
Buldum ! Cacik yapicam her öğün onu yerim tam dediginiz gibi oluyo hem ayran gibi hem salatalik var icinde hemde severim ben. Tamamdir her öğün cacik +az kalorili ek besin

bende de öyle oldu 2 haftada göbeğim indi hemen
biraz dişini sıksan aslında doğal yiyecekler daha hoş gelecek
bilemiyorum mesela gece acıktığımda müsli yiyorum çok küçük bir tabak
kola yerine maden suyu içiyorum (meyvelileri de var ama dikkat et şekerli oluyorlar) hani madensuyu da asitli gibi ya kola isteğini bastırıyor
tatlı için de kuru kayısı, kuru incir falan çikolata yerine
ya da küçük çikolatalardan al hani oluyordu ya içi fındıklı onlardan bir iki tane yersin günde

Musli hangisiydi suan hatırlamıyorum da su salt tahil olanlar igrenc onlari yiyecegime ölürüm daha iyi ama hani icinde meyveler olanlar varya üzüm cikolata falan oluyo onlar super aslında abur cubur ihtiyacimi onla karsilayabilirim iyi fikiiirr cok tesekkurlerr

ben salt tahıl olanı yiyorum hehe alışınca oluyor napalım
kahveyi falan da şekersiz içiyorum alıştım artık şeker koyunca çok kötü geliyor tadı

canım sakın kolay yoldan kilo vermek için saçma sapan şeyler içme..ben 3 kilo vermek istiyordum sarmısak çayı denen illetten içtim 10 gün.ölüyordum..ani tansiyonum ve şekerim düştü.hastanelik oldum.3 kilo vercem diye canımdan oluyordum..herşeyin başı sağlık cümlesini o an çoook iyi anladım.en kötüsü sarımsak çayı dengemi bozdu ve yan etkileri 5 ay sürdü.5 ay boyunca sürekli tansiyonum düştü.hiç bir rahatsızlığım yokken beni düşük tansiyonlu birisi yaptı.çoook şükür şuan kurtuldum sağlığım yerine oturdu.ben önceden kiloluydum.boyum 1.80 kilomda 75di.senin vazgeçemediğin ıvır zıvırlar var ya işte onlardan vazgeçerek tam 13 kilo verdim.halada kilomu koruyorum.sana tek tavsiyem acur cubur canın çektiğinde vücuduna bak ve memnun olmadığını düşün.ben öyle yapıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…