Işte sorun da bu. Hem ne yapmalıyım diye tavsiye soruyor hem beğenmiyor. Ben de " ya çözüm bul ya da bulamıyorsan şikayet etme" diyorum bu sefer "sen beni anlamıyorsun" suçlamalarına maruz kalıyorum.Çözüm basit; insanlara ayna olmayacaksın.
Boş ver herkes kendi sorununu kendi çözsün. Çok anlatmak istiyorsa anlatır, sen de dinlersin bu kadar. Karşındaki belki de sadece anlatıp rahatlamak istiyordur, bir çözüm sunmanı beklemiyordur.
Evet aynen bunu yaşıyorum. Ben kendim sorun yasasam bile elbet gececek diye düşünüp kendime.zaman tanıyorum her olaydan şikayet etmem, edersem bazen kendime bile kizarim "yeter bu kadar depresiflik" diyeBenim boyle bi arkadasim vardi univ den
Ne zaman slm yazsa dakikasinda basliyodu of ders calisamiyorum
Sinavi kazanamicam kpss olmicak yok evlenemedim kimse cikmiyo yok soyle yok boyle surekli basmin etini yerdi
Adeta enerjimi somururdu ki ben de zaten cok pozitif degilim olanca enerjim buna giderdi:)
En son bi konuda yardim edeyim derken beni tersledi falan.sonra sinir oldum sildim numarasini
Arada yine mesaj atar yine negatiflik yukler ama cok cevap yazmam.aman uzak dur salla
Ben herkes psikolojisi bozuk demiyorum, ama etrafımdakilerin cogu öyle, nereden biliyorum, çünkü hep şikayet ediyorlar. (Baska sebepler de var tabii buraya yazmadigim) "Insanlar kotu, hayat zor, sevgilim şöyle, ailem şunu dedi vs. " Psikolog önerisini reddediyorlar hatta ben suçlanıyorum psikolojisi bozuk olmakla, halbuki ben gitmekten çekinmem ama ben gidince onların şikayetine çare olamam kiPsikolojileri bozuk olduğuna ne kadar eminsin. Kimi insanın yapısı böyledir istese de pozitif olamiyordur belki. Çok rahatsız ediyorlarsa gorusmeyin.
Evet tespit doğru :) şu var ki, dinlemeyi severim, her insandan bir şeyler öğrendiğime inanırım ve farklı bakış açılarına açığım. Fakat aynı sorunu birkac kez dinledikten sonra sıkılıyorumTek doğrusu insanları psikolojisi bozuk olarak değil de bağnaz olarak yorumlamak daha doğru olabilir belki.
İletişim problemlerinin nedeni de bu değil mi? Karşındakini asla dinlememek.
Dinlesen bile ' aaa bak canım sen çok yanlış düşünüyorsun' deyip kendi düşünceni empoze ettirmeye çalışmak.
Ayy valla ben sus artık sıktın deyip susturuyorum ne yapayım.
aynen öyle gerçektenOf sizi çok iyi anlıyorum. Daha bu sabah çıldırma durumuna geldim. Sert olmaya karar verdim. Sallamıyorum. "Günaydın canım nasılsın? Ben hiç iyi değilim" diye başlayan mesajlardan sıkıldım. Ya bi dur formalite için bile olsa nasılsın soruna cevap vereyim sonra anlatmaya başlat dimi? Çekemiyorum artık, modumu düşürüyorlar.
iste sevdiğim insanlar icin uğraşıyorum, anlatıyorum bir an icin iyi sonra dön başadeğeceğini düşünüyorsan devam edeceksin uğraşmaya ve anlatmaya, çözüm üretmeye.
değmeyecek biri ise hı hı diyip çekileceksin...
Evet gercekten de iletisimi azaltmak iyi oluyorBen de sıkıldım valla.
Yapabiliyorsan hayatından çıkar. Çıkaramıyorsan minimum iletişim iyidir.
o yazıyı okuyacağım hemen :) teşekkür ederimAyşenur Yazıci'nin bu konuda çok güzel bir yazısı vardı. İnsanların ruhunun çöp tenekesine olmayın konulu. Yani arkadaşlarının tabii ki arada derdi olabilir ama biri seni surekli dert anlatarak bunaltiyorsa, enerjini alıyorsa görüşmeyi keseceksin.
canım sıkma canını oyle tıpler coktur etrafda kı bana gorede tek gorevlerı ınsanların canını nasıl sıkarım dıye dusunurler ...Merhaba hanımlar
Aslında buraya yazsam mı yazmasam mı çok düşündüm ama birine anlatmaya, içimi dökmeye, farklı bakış açısına ve tavsiyeye ihtiyacım var.
Sorunum etrafımda sorunlu ve negatif insanların olması...
Genelde derdi olanı dinler, elimden geldiğince de o kişinin derdine çare ararım. Çözüm yolları sunarım. Benim de kendimce dertlerim olsa da bunları kendi içimde çözmeye çalışırım, eğer çözemiyorsam bir kısmını paylaşırım anca o da en yakın gördüğüm bir kişiyedir
Insanlar nasılsın diye sormuyor, sorsa da formalite icabı. Sonra hemen dert anlatmaya başlıyor. Sunduğum çözümleri beğenmiyor, her şeye bir kulp takıyor ama rahatlıyor.
Bense tüm negatif yükü almış oluyorum ve şişiyorum!
Bazen kendi kendime "acaba psikologa mi gitsem" diye düşünmüyor da değilim ama başkasının dertlerine ben çare olamam ki. O kisiler de kendilerinde psikolojik sorun olduğunu kabul etmiyor fakat benden sınırsız bir anlayış bekliyorlar.
Örneğin az önce is yerinde biri ile tartıştım. Bu kisi geldiğinden beri iletişim konusunda sorun yaşadığını düşündüğüm biri. En sonunda patladım kızdım suçlu ben oldum. Sorun benim yanlışını söylemem ve bakın böyle olsa daha iyi olur diye öneride bulunmam. Ama kişi beni dinlemeden "doğru budur" deyip kestirip attı.
Gerçekten psikolojisi bozuk insanlara karşı ne yapılabilir, nasıl tavır sergilenmeli?
Herkesin yorumu benim için kıymetli ve umarım aranızda psikolog da vardır çünkü gerçekten bunaldım artık!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?