Negatif insanlardan sıkıldım

lily86

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
15.265
En iyi cevaplar
1
14.077
498
Muğla
Merhaba hanımlar
Aslında buraya yazsam mı yazmasam mı çok düşündüm ama birine anlatmaya, içimi dökmeye, farklı bakış açısına ve tavsiyeye ihtiyacım var.
Sorunum etrafımda sorunlu ve negatif insanların olması...
Genelde derdi olanı dinler, elimden geldiğince de o kişinin derdine çare ararım. Çözüm yolları sunarım. Benim de kendimce dertlerim olsa da bunları kendi içimde çözmeye çalışırım, eğer çözemiyorsam bir kısmını paylaşırım anca o da en yakın gördüğüm bir kişiyedir

Insanlar nasılsın diye sormuyor, sorsa da formalite icabı. Sonra hemen dert anlatmaya başlıyor. Sunduğum çözümleri beğenmiyor, her şeye bir kulp takıyor ama rahatlıyor.
Bense tüm negatif yükü almış oluyorum ve şişiyorum!
Bazen kendi kendime "acaba psikologa mi gitsem" diye düşünmüyor da değilim ama başkasının dertlerine ben çare olamam ki. O kisiler de kendilerinde psikolojik sorun olduğunu kabul etmiyor fakat benden sınırsız bir anlayış bekliyorlar.

Örneğin az önce is yerinde biri ile tartıştım. Bu kisi geldiğinden beri iletişim konusunda sorun yaşadığını düşündüğüm biri. En sonunda patladım kızdım suçlu ben oldum. Sorun benim yanlışını söylemem ve bakın böyle olsa daha iyi olur diye öneride bulunmam. Ama kişi beni dinlemeden "doğru budur" deyip kestirip attı.
Gerçekten psikolojisi bozuk insanlara karşı ne yapılabilir, nasıl tavır sergilenmeli?
Herkesin yorumu benim için kıymetli ve umarım aranızda psikolog da vardır çünkü gerçekten bunaldım artık!

Çözüm basit; insanlara ayna olmayacaksın.

Boş ver herkes kendi sorununu kendi çözsün. Çok anlatmak istiyorsa anlatır, sen de dinlersin bu kadar. Karşındaki belki de sadece anlatıp rahatlamak istiyordur, bir çözüm sunmanı beklemiyordur.

Benim boyle bi arkadasim vardi univ den
Ne zaman slm yazsa dakikasinda basliyodu of ders calisamiyorum

Sinavi kazanamicam kpss olmicak yok evlenemedim kimse cikmiyo yok soyle yok boyle surekli basmin etini yerdi

Adeta enerjimi somururdu ki ben de zaten cok pozitif degilim olanca enerjim buna giderdi:)

En son bi konuda yardim edeyim derken beni tersledi falan.sonra sinir oldum sildim numarasini

Arada yine mesaj atar yine negatiflik yukler ama cok cevap yazmam.aman uzak dur salla

Psikolojileri bozuk olduğuna ne kadar eminsin. Kimi insanın yapısı böyledir istese de pozitif olamiyordur belki. Çok rahatsız ediyorlarsa gorusmeyin.

Tek doğrusu insanları psikolojisi bozuk olarak değil de bağnaz olarak yorumlamak daha doğru olabilir belki.
İletişim problemlerinin nedeni de bu değil mi? Karşındakini asla dinlememek.
Dinlesen bile ' aaa bak canım sen çok yanlış düşünüyorsun' deyip kendi düşünceni empoze ettirmeye çalışmak.
Ayy valla ben sus artık sıktın deyip susturuyorum ne yapayım.

Işte sorun da bu. Hem ne yapmalıyım diye tavsiye soruyor hem beğenmiyor. Ben de " ya çözüm bul ya da bulamıyorsan şikayet etme" diyorum bu sefer "sen beni anlamıyorsun" suçlamalarına maruz kalıyorum.
Sert çıkınca kötü oluyorum, insanların derdi var diye kırmadan mesafe koymaya çalışıyorum, olmuyor.
Sanırım dediğin gibi ayna olmamak lazım teşekkür ederim yorum icin

Evet aynen bunu yaşıyorum. Ben kendim sorun yasasam bile elbet gececek diye düşünüp kendime.zaman tanıyorum her olaydan şikayet etmem, edersem bazen kendime bile kizarim "yeter bu kadar depresiflik" diye
Genelde pozitif bir insanım, herkes kadar sorun yaşıyorum ve zamanla o sorunlar çözülüyor
Teşekkür ederim

Of sizi çok iyi anlıyorum. Daha bu sabah çıldırma durumuna geldim. Sert olmaya karar verdim. Sallamıyorum. "Günaydın canım nasılsın? Ben hiç iyi değilim" diye başlayan mesajlardan sıkıldım. Ya bi dur formalite için bile olsa nasılsın soruna cevap vereyim sonra anlatmaya başlat dimi? Çekemiyorum artık, modumu düşürüyorlar.

değeceğini düşünüyorsan devam edeceksin uğraşmaya ve anlatmaya, çözüm üretmeye.

değmeyecek biri ise hı hı diyip çekileceksin...

Ayşenur Yazıci'nin bu konuda çok güzel bir yazısı vardı. İnsanların ruhunun çöp tenekesine olmayın konulu. Yani arkadaşlarının tabii ki arada derdi olabilir ama biri seni surekli dert anlatarak bunaltiyorsa, enerjini alıyorsa görüşmeyi keseceksin.

Psikolojileri bozuk olduğuna ne kadar eminsin. Kimi insanın yapısı böyledir istese de pozitif olamiyordur belki. Çok rahatsız ediyorlarsa gorusmeyin.
Ben herkes psikolojisi bozuk demiyorum, ama etrafımdakilerin cogu öyle, nereden biliyorum, çünkü hep şikayet ediyorlar. (Baska sebepler de var tabii buraya yazmadigim) "Insanlar kotu, hayat zor, sevgilim şöyle, ailem şunu dedi vs. " Psikolog önerisini reddediyorlar hatta ben suçlanıyorum psikolojisi bozuk olmakla, halbuki ben gitmekten çekinmem ama ben gidince onların şikayetine çare olamam ki
Dediğiniz gibi belki pozitif olamiyordur ama benden de devamlı kendilerine moral vermemi beklemeleri de bana haksızlık. Görüşmemeye çalışıyorum, mesafe koyuyorum artık ben de.
Yorumunuz icin teşekkür ederim
Evet tespit doğru :) şu var ki, dinlemeyi severim, her insandan bir şeyler öğrendiğime inanırım ve farklı bakış açılarına açığım. Fakat aynı sorunu birkac kez dinledikten sonra sıkılıyorum
Bunun icin psikiyatriye bile gittim yani, bir zaman sonra dikkatim dagiliyor ben de acaba sorun bende mi diye gittim ama adam "sizin bir sorununuz yok" dedi gönderdi.
Sabahki sorunsa o kisinin her zaman kendi dediğini tek doğru kabul.etmesi, genel anlamda bir dinleme sorunu var. Ben de buna kızdım "siz beni dinlemediniz ki, önce dinlemeyi öğrenin" dedim ve yaptığı işe imza atmadım.
Yorumun icin tesekkur ederim

aynen öyle gerçekten
yani nasılsına bir iyiyim deseydim.diye düşünüyor insan
Ben de çekemiyorum
isin garibi, bu insanlar dert dinlemeyi ve çözüm aramayı sevmiyorlar ve ugrasamam deyip.kestirip atıyorlar aynısını ben yapınca kötü oluyorum
Buraya da konu açma sebebim artık benim modumun düşmesi ve bunalma.derecesine gelmem ve fikir alışverişine ihtiyaç duymam
Teşekkür ederim sana da demek ki çekemiyorum deyip kestirip.atmak lazım

değeceğini düşünüyorsan devam edeceksin uğraşmaya ve anlatmaya, çözüm üretmeye.

değmeyecek biri ise hı hı diyip çekileceksin...
iste sevdiğim insanlar icin uğraşıyorum, anlatıyorum bir an icin iyi sonra dön başa
hiç alakasız insanlar icin kılımı bile kıpırdatmıyorum zaten
bir de öyle yapsam ben akıl sağlığımı yitiririm bu sefer

Ben de sıkıldım valla.

Yapabiliyorsan hayatından çıkar. Çıkaramıyorsan minimum iletişim iyidir.
Evet gercekten de iletisimi azaltmak iyi oluyor

valla hayat zor cnm

tavsiyem sana moralini bozan kişilerle irtibatini kes gerekirse en samimi arkadaşinda olursada

o yazıyı okuyacağım hemen :) teşekkür ederim

buna benzer yazılar okuyorum aslında, psikolog yazıları falan hatta bu tur kişilere "enerji vampiri" deniyormus ama insan sevdikleri olunca gormuyor sanırım sorunun ciddiyetini

ay uzak dur mumkünse daha az kafan ağrır onla iletişime geçmen gereken durumları başkalarına postala onlar uğraşsın.yanlışlarını hiç söyleme zaten baştan demişsin yüzüne bi daha söylemene gerek yok.cehennemde ateş yok zaten herkes ateşini burdan götürür izle sen ordan onu kendini yakmasını bazen onu eleştirmektense bindiği dalı kendisi kesip düşmesi onun aklını daha çok başına getirir. senin önerilerini beğenmeyenlere benden bu kadar de daha iyi bir çözüm istiyorsan başkalarına da danış de kestrip at.

Kendimden yola çıkıp bende size "neden derdini anlatanlar hakkında bu kadar kötü düşünüyorsunuz diye" çıkış yapacaktım amaaaa,kendimden yola çıkarsam durum karışıyor :)

Bende genelde negatifimdir,hep kendimi üzmeye birşeyler bulabilirim.Ama ben kendimi dışarıya da kapatırım moralim bozuk olduğunda.Karşıma çıkana dert anlatayımda rahatlayayım diye düşünemedim hiç,aksine ne konuşmak ne görüşmek isterim...

Bir kuzenim var,ses tonumdan anlar zaten birşey olduğunu.Herşyimizide biliriz,Ona bile bazen anlatmak istemem ki "Yeteeeeeeerr" diye bağıracak en sonunda diye :)

Yani çevrenizdekileri belki bir bakımdan anlayabilirim,gerçekten psikolojileri bozuktur

Bende de var böyle derdi olduğu zamann yazar ,öbür türlü hiç yazmaz ,hal hattımı bile sormaz .Birde şimdi bu snapchat çılgınlığı çıktı .Kendi resimlerini çekip çekip atıyor .Sinir geldi bana iyice .Resim attıkça yazmıyorum birşey . Sizde görmezden gelin

Enerjimi calan insanlarla gorusmuyorum ben.senin etrafindakiler kendi sorunlarini aktariyormus bennim etrafimdakiler sanki karsilarindaki sorunlu kendiler mukemmel hayat yasiyor gibi lanse ediyorlar. Karsidakini asagilayarak yucelme derdindeler.
Ben gorusmuyorum.seni kim mutsuz ediyorsa sende gorusme

canım sıkma canını oyle tıpler coktur etrafda kı bana gorede tek gorevlerı ınsanların canını nasıl sıkarım dıye dusunurler ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…