- 19 Eylül 2018
- 758
- 605
- 23
- 35
- Konu Sahibi -EarthLing-
-
Canım doktorundan memnun olabilirsin ama tüp bebekte doktor nekadar önemliyse labaratuarda okadar önemli çünkü labaratuar bu işin mutfağıdır örneğin siz çok güzel kek yaptınız diyelim sizin mutfağınızda onu çok güzel pişirip kabartacak bi fırınınız yoksa yaptığınız kekinde bi anlamı olmaz yumurta toplandıktan sonra işin içine teknoloji giriyor bence çok iyi araştır bu tedavi hem maddi hem manevi yönden çok yıpratıcıNe guzel, insallah sonuc hayirli olur. Ben doktoruma guveniyorum. Baska yerde yaptirmayi hic dusunmedim ama laboratuari falan hic dikkate almadim aslinda. Bilmiyorum ben hastanenin ilgisinden hemsirelerin tecrubesinden de memnunum aslinda.
Haklisin, hic boyle dusunmemistim. Simdilik yapacak bi sey yok, halihazirdaki embriyolari kullanacagiz. Insallah tutar da bir daha tedaviye gerek olmaz ama ikinci tedavide dusunecegim bunu.Canım doktorundan memnun olabilirsin ama tüp bebekte doktor nekadar önemliyse labaratuarda okadar önemli çünkü labaratuar bu işin mutfağıdır örneğin siz çok güzel kek yaptınız diyelim sizin mutfağınızda onu çok güzel pişirip kabartacak bi fırınınız yoksa yaptığınız kekinde bi anlamı olmaz yumurta toplandıktan sonra işin içine teknoloji giriyor bence çok iyi araştır bu tedavi hem maddi hem manevi yönden çok yıpratıcı
Valla cnm bence transferden sonra üç gün dinlenilmesi gerekiyo ama tabiki bu dinlenme sırf yatağa bağlı kalmamalı evin içinde gezinebilir oturabilirsiniz kendinizi yormadan ama bu işler kısmet işleri ben önceki tedavilerimde 12 gün boyunca yattım olmadı kalktım olmadı oturdum olmadı yani ne yaparsan yap kısmetinde yoksa olmayınca olmuyor doktorlar ıkınmadığımız ağır kaldırmadığımız taktirde günlük hayatınıza dönün diyor ama yinede sen bidahaki tedavinde ilk üç gün çok dikkat etHaklisin, hic boyle dusunmemistim. Simdilik yapacak bi sey yok, halihazirdaki embriyolari kullanacagiz. Insallah tutar da bir daha tedaviye gerek olmaz ama ikinci tedavide dusunecegim bunu.
Bir sey sormak istiyorum, transferden sonra ben direkt kalktim yuruyerek odaya gittim. Evde de cok dinlenmedim. Hatta o gun evde temizlikci yardimci vardi. basinda firfir dolandim odalarda. Yoruldum da biraz. Ama bana dinlenmek iyi degil dediler. Rahme kan gitmesi gerekmis. Ama burada herkes dinlendigini soyluyor. Kafam karisti. Ben ertesi gun de ise basladim. Normal hayatima devam ettim.
Slm canim 2 kasım ilk denememin test gunuydu..negatifi duyunca coook üzüldüm tabiki...bugun 1 hafta oldu...daha iyiyim... negatifi ogrendigim gun kizim 38.5 ateşlendi baya hastaydi...sanki rabbim kizin saglikli olsun yeter haline sukret dedi bana :)1 tane dondurulmus kaldi..henuz doktorumla gorusmedim ama ocak ayinda denemeyi düşünüyorum...Bugun ilk denememin test gunuydu. Sonuc negatif. Cok uzgunum, sanki ilk defada olacak gibi hissediyordum. Simdi nolacak bilmiyorum. Pazartesi doktorumla gorusecegiz. Bundan sonraki transfer nasil olacak, ne zaman olacak bilmiyorum. Vucudumun dengesi ilaclardan alt ust oldu zaten. Ne zaman adet olacagimi bile bilmiyorum. Negatif sonuc alan arkadaslar sizde nasil ilerledi surec? Vucudunuz ne zaman normale dondu? Psikolojiniz nasil topladiniz? Ilki basarisiz olumca bundan sonraki denemelerde daha cok korkacagimi ve stres yapacagimi biliyorum, stresle nasil basettiniz? Lutfen deneyimlerinizi yazin. Cok ihtiyacim var...
Bugun ilk denememin test gunuydu. Sonuc negatif. Cok uzgunum, sanki ilk defada olacak gibi hissediyordum. Simdi nolacak bilmiyorum. Pazartesi doktorumla gorusecegiz. Bundan sonraki transfer nasil olacak, ne zaman olacak bilmiyorum. Vucudumun dengesi ilaclardan alt ust oldu zaten. Ne zaman adet olacagimi bile bilmiyorum. Negatif sonuc alan arkadaslar sizde nasil ilerledi surec? Vucudunuz ne zaman normale dondu? Psikolojiniz nasil topladiniz? Ilki basarisiz olumca bundan sonraki denemelerde daha cok korkacagimi ve stres yapacagimi biliyorum, stresle nasil basettiniz? Lutfen deneyimlerinizi yazin. Cok ihtiyacim var...
Evet gercekten ayniymis yasadigimiz. Ben de adet olmayi bekliyorum ama hic olmayacakmis gibiyim su an. Goguslerim agriyor ama hic akintim yok. Tup bebek boyunca da hic olmadi. Normalde akintim olurdu benim. Ara ara da kramp giriyor ama geciyor. Ben deneyebilecegim en erken zamanda denemek istiyorum. Vucudum toparlanir toparlanmaz deneyecegim. Insallah bu sefer basarili oluruz. Ben bu surecte stresimi azaltmak icin yogaya baslamayi dusunuyorum.canim sen benim kader arkadasimsin sanirim, benim de dun ilk denememin test gunuydu, benim de sonuc negatif. buyuk hayalkirikligi yasiyorum, ben de bi sorunum yok cok sukur, ilk seferde tutmamasi icin bi neden yok diyodum, ama allah bu sefer kismet etmedi. yapabilecegimiz birsey yok. biz de pazartesi doktorla gorusmeye gidicez. ilaclari kestim, simdi adetimin gelmesini bekliyorum. goguslerim inanilmaz aciyor, sanirim ilaclar yapiyormus. ben 2 adet donemi gecirdikten sonra tekrar denemeyi dusunuyorum, yani heralde ocak-subat gibi.. 2018 bu kotu aniyla bitsin, 2019'a umutla gireyim istiyorum. ztn daha oncesinde hicbirseye hazir hissetmiyorum kendimi. bizde 1. kalitede 5 embriyo olusmustu, ben de ikiz gebelikten korktugum icin 1 tane transfer ettirdim, ama ikinci denemede ben de 2 tane koydurmayi dusunuyorum. onun icin herseyimiz cok benziyor seninle, test gunlerimiz ayni, transfer edilen embriyo sayisi ayni.. birlikte atlatiriz bu sureci merak etme, hemen kendini birakma. ben dun cok cok kotuydum surekli agladim, isyan ettim, ama bunlar hicbir ise yaramiyor. kendimize iyi bakmamiz lazim, sagligimiza cok daha dikkat etmemiz lazim ki saglikli bir ortam olusturabilelim embriyolar icin.
Evet gercekten ayniymis yasadigimiz. Ben de adet olmayi bekliyorum ama hic olmayacakmis gibiyim su an. Goguslerim agriyor ama hic akintim yok. Tup bebek boyunca da hic olmadi. Normalde akintim olurdu benim. Ara ara da kramp giriyor ama geciyor. Ben deneyebilecegim en erken zamanda denemek istiyorum. Vucudum toparlanir toparlanmaz deneyecegim. Insallah bu sefer basarili oluruz. Ben bu surecte stresimi azaltmak icin yogaya baslamayi dusunuyorum.
Evet en basta rahim filmi cekildim. Cok agriliydi cunku tupler tikali oldugu icin bi kac kez denedilet. Cok canim yandi kendimi kastim. Sonucta tupler tikali ama kasinca da oyle cikabiliyormus. %100 kesin tupler tikali diyemiyorlar o zaman. Bu yuzden de devlet odemiyor benim tup bebek tedavimi. Ameliyatla ancak gormesi gerekiyormus. Ben de ameliyat olup vakit kaybetmek istemedigim icin tup bebege basladim. Benim tek sorunum tupler. Icimde bir umut dogal yoldan hamile kalabilir miyim acaba diyor hala. Cunku yumurta rezervlerim cok iyiymis.
bu arada sana seyi sorucam canim, oncesinde rahim filmi cektirmis miydin? benim doktorum gerek gormedigi icin cektirtmemisti bana. ama ben bu sefer isimi sansa birakmak istemiyorum. belki transferi yine ayni doktorla yaparim ama oncesinde baska bir doktorun gorusunu de alicam. belki hikayemi dinledikten sonra baska bir tahlil yaptirir, birseyden suphelenir, ne bilim, ikinci bir goz her zaman iyidir diye dusunuyorum. ben de spora baslicam bu surecte, bi de puzzle yapmak bana iyi geliyor kafa dagiticam, zamanin gecmesini beklicem..
Bence de spor cok onemli. Ben cok stresli bir insanim normalde. Bundan kurtulmak icin spor ve yoga bana iyi geliyor. Sen de iyi dusunmussun bence.
bu arada sana seyi sorucam canim, oncesinde rahim filmi cektirmis miydin? benim doktorum gerek gormedigi icin cektirtmemisti bana. ama ben bu sefer isimi sansa birakmak istemiyorum. belki transferi yine ayni doktorla yaparim ama oncesinde baska bir doktorun gorusunu de alicam. belki hikayemi dinledikten sonra baska bir tahlil yaptirir, birseyden suphelenir, ne bilim, ikinci bir goz her zaman iyidir diye dusunuyorum. ben de spora baslicam bu surecte, bi de puzzle yapmak bana iyi geliyor kafa dagiticam, zamanin gecmesini beklicem..
Evet en basta rahim filmi cekildim. Cok agriliydi cunku tupler tikali oldugu icin bi kac kez denedilet. Cok canim yandi kendimi kastim. Sonucta tupler tikali ama kasinca da oyle cikabiliyormus. %100 kesin tupler tikali diyemiyorlar o zaman. Bu yuzden de devlet odemiyor benim tup bebek tedavimi. Ameliyatla ancak gormesi gerekiyormus. Ben de ameliyat olup vakit kaybetmek istemedigim icin tup bebege basladim. Benim tek sorunum tupler. Icimde bir umut dogal yoldan hamile kalabilir miyim acaba diyor hala. Cunku yumurta rezervlerim cok iyiymis.
Çok fazla ertelemediğin için senin adına çok sevindim cnm inşallah bu defa rabbim hayırlısından nasip eder benimkide büyük bi ihtimalle aralıkta olacak biray ara olacak aramızdaSlm canim 2 kasım ilk denememin test gunuydu..negatifi duyunca coook üzüldüm tabiki...bugun 1 hafta oldu...daha iyiyim... negatifi ogrendigim gun kizim 38.5 ateşlendi baya hastaydi...sanki rabbim kizin saglikli olsun yeter haline sukret dedi bana :)1 tane dondurulmus kaldi..henuz doktorumla gorusmedim ama ocak ayinda denemeyi düşünüyorum...
Canım normalde ameliyat ile sperm alındığında bu kadar kaliteli embriyolar oluşmuyor diye biliyorum ama demekki senin yumurtaların çok çok kaliteliymişki blastokist aşamasına gelebilmişler inşallah hakkımızda hayırlı olan olsun tez zamanda güzel haberler ile gel inşallahinsallah dogal yoldan hamile kalabilirsin canim. yas kac bu arada? bizde sorun esimde. kendisinde azospermi vardi, yani hic sperm cikisi yoktu, tikanikliktan kaynaklandigi anlasildi. spermler bir operasyon ile toplandi, suan 3 tup spermimiz var. bende herhangi bir sikinti yok cok sukur. rahim filmi cektirmemistim. bizde dogal yolla hamilelik mumkun olmadigi icin direk tup bebek denedik. 13 yumurta toplandi, 8 tanesi dollenmisti 2. gun. daha sonra da 5. gune kalan 5 tane 1. kalite embriyo olustu. simdi 4 tane kaldi 1 tanesi transfer edildigi icin. en azindan tekrar hazirlik asamasi yapmicagim icin seviniyorum. ama her anlamda yipratici bir surec. o yuzden hazir degilim tekrar bir basarisizliga. isimi saglama alip daha iyi hazirlanicam ve oncesinde hangi tahlil gerekiyorsa yaptiricam. rahim filmi isteyebilir belki baska bir doktor, bilemiyorum, ozellikle de ilk tup bebek denemesi basarisiz oldugu icin mutlaka ister diye dusunuyorum.
Canım normalde ameliyat ile sperm alındığında bu kadar kaliteli embriyolar oluşmuyor diye biliyorum ama demekki senin yumurtaların çok çok kaliteliymişki blastokist aşamasına gelebilmişler inşallah hakkımızda hayırlı olan olsun tez zamanda güzel haberler ile gel inşallah
Sagol canim yaa...doktor arayacak dediler hala aramadi...tup bebek merkezinden pek de memnun kalmadim...ankara nova art...ama kalan bir tane embriyoyu da burda deniycem...o da olmazsa yeni doktor arayisina gecicem haziran ayinda...o yuzden bunu ocakta deneyim diye dusundum...yaz tatilinde yumurta toplama islemi yapilsin bari...çalışırken zor olurÇok fazla ertelemediğin için senin adına çok sevindim cnm inşallah bu defa rabbim hayırlısından nasip eder benimkide büyük bi ihtimalle aralıkta olacak biray ara olacak aramızda
38 yasindayim canim. Rahim filmi gerekli bence. Aslinda ilk once ona bakiyorlar. Ben polip de aldirdim mesela. Dusuk riski yaratiyormus cunku. Bence de rahim filmini cektir. Biraz agrili bir islem ama narkozlu da yapilabiliyormus.insallah dogal yoldan hamile kalabilirsin canim. yas kac bu arada? bizde sorun esimde. kendisinde azospermi vardi, yani hic sperm cikisi yoktu, tikanikliktan kaynaklandigi anlasildi. spermler bir operasyon ile toplandi, suan 3 tup spermimiz var. bende herhangi bir sikinti yok cok sukur. rahim filmi cektirmemistim. bizde dogal yolla hamilelik mumkun olmadigi icin direk tup bebek denedik. 13 yumurta toplandi, 8 tanesi dollenmisti 2. gun. daha sonra da 5. gune kalan 5 tane 1. kalite embriyo olustu. simdi 4 tane kaldi 1 tanesi transfer edildigi icin. en azindan tekrar hazirlik asamasi yapmicagim icin seviniyorum. ama her anlamda yipratici bir surec. o yuzden hazir degilim tekrar bir basarisizliga. isimi saglama alip daha iyi hazirlanicam ve oncesinde hangi tahlil gerekiyorsa yaptiricam. rahim filmi isteyebilir belki baska bir doktor, bilemiyorum, ozellikle de ilk tup bebek denemesi basarisiz oldugu icin mutlaka ister diye dusunuyorum.
DUn doktorumla gorustum. Biraz bekelyelim dedi ikinci deneme icin. Bugun de adet oldum. Iki gun sonra kontrole cagirdi. Galiba bu ay transfer olmayacak.cok saol canim insallah hepimizin hakkinda hayirlisi olsun, evet doktorum yumurta ve sperm kalitesinin gayet iyi oldugunu soylemisti. hepsi 5. gun embriyosu oldu ama iste kalitenin iyi olmasi gebelik saglanacagi anlamina gelmiyor malesef. ama ikinci denememde kesinlikle 2 embriyo transfer ettirmeyi dusunuyorum, sansi ciddi oranda artiriyormus. kismet belki de allah bize 2 cocuk nasip etmistir diyorum hep kendime.. isyan etmeyip kabullenmeye calisiyorum bu surecte de elimden geleni, ustume dusen neyse yapicam sonrasi yine allahin takdirine kalmis. allah kimsenin emeklerini bosa cikarmasin.
DUn doktorumla gorustum. Biraz bekelyelim dedi ikinci deneme icin. Bugun de adet oldum. Iki gun sonra kontrole cagirdi. Galiba bu ay transfer olmayacak.
Canım önlem için rahim filmi düşünmen çok çok mantıklı eğer rahim filmi çektirceksen kesinlikle echomar hastanesini tavsiye ederim rahim filmi konusunda uzmanlar en ufak ayrıntıyı bile atlamıyorlar benim doktorumda echomarı önermişti netten araştırabilirsin hemde ağrısız rahim filmi çekiyorlarben pazar gunu adet oldum. yani negatif aldiktan 3 gun sonra. bugun adetimin 4. gunu. benimki normalden daha yogun oldu, ilaclarin etkisinden olabilir. ben kendimi hazir hissetmiyorum hic, yoksa benim doktorum tekrardan ilaca baslatip adetim bittikten sonra transfer yapim diyodu ama istemedim. kendime gelmem lazim. bir de ben is yerimde henuz iznimi haketmedim, onu bekliyorum. 1 yilim dolmadigi icin ilk transferde rapor almistim, ona da tup bebek yazdirmadim. ocakta hakedicem iznimi, en azindan iznimden kullanip hic strese girmem rapor icin diye dusundum. hem ancak kendimi hazirlarim. bi de rahim filmi cektirmek istiyorum ya, onu da halletmis olurum. aklimda soru isareti kalmasin.. yani benimki ocak gibi gorunuyor. doktorum da kendini ne zaman hazir hissediyosan bir ay oncesinde folik aside basla dedi.
BEnimki yogunluk olarak ayni geciyor ama crinone jel topaklari geliyor. Cok sinir bozucuydu. Kusura bakmayin igrenc bir konu ama resmen sok oldum. Jel bende hic geri gelmiyordu. Megerse icimde birikmis. Adetle cikiyor benim doktorum bakalim ne diyecek bana yarin. Aslinda bu ay bos gecmeyi ben de istiyorum galiba. Ilaclar cok yordu beni de. Bu ayi ilacsiz gecirmek istiyorum.ben pazar gunu adet oldum. yani negatif aldiktan 3 gun sonra. bugun adetimin 4. gunu. benimki normalden daha yogun oldu, ilaclarin etkisinden olabilir. ben kendimi hazir hissetmiyorum hic, yoksa benim doktorum tekrardan ilaca baslatip adetim bittikten sonra transfer yapim diyodu ama istemedim. kendime gelmem lazim. bir de ben is yerimde henuz iznimi haketmedim, onu bekliyorum. 1 yilim dolmadigi icin ilk transferde rapor almistim, ona da tup bebek yazdirmadim. ocakta hakedicem iznimi, en azindan iznimden kullanip hic strese girmem rapor icin diye dusundum. hem ancak kendimi hazirlarim. bi de rahim filmi cektirmek istiyorum ya, onu da halletmis olurum. aklimda soru isareti kalmasin.. yani benimki ocak gibi gorunuyor. doktorum da kendini ne zaman hazir hissediyosan bir ay oncesinde folik aside basla dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?