- 13 Eylül 2018
- 1.742
- 2.728
- 133
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Tatile çıktığınız an hesap sormaya
Bende oyle dudunuyorum maalesef
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tatile çıktığınız an hesap sormaya
Okurken dayanamadim. Tam kan somurucu. Ne demek bizim birbirimizden baska kimsemiz yok birlikte yaslanicaz vs. Resmen bunu empoze etmeye çalışıyor. Sağlıklı ve iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum. Siz evlenseniz herhalde en buyuk dusmani olursunuz. Bence mesafe ve eger degismezse hayatinizdan cikarmaniz sart. Belliki bu arkadaslik siz ona iyi geliyirsunuz diye suruyor. Tek tarafli fayda var burada bence15 yıllık bir arkadasım var hatta kendisi en yakın 2 arkadasimindan biri hayatımla ilgili herseyi bilir aynı şekilde bende onun...
Konuya gelecek olursak arkadaşım tahmin edemeyeceginiz kadar negatif yapıda biri ona göre dünyadakı en talihsiz insanlar ben ve o' yuz bizden daha şansız insanlar gelmemistir yeryüzüne hergün telefonla görusuruz ama 1 saat gorusuyorsak 45 dakikası ne kadar sanssiz oldugumuzla hep böyle şansız kslacagimızla bizi kimsenin begenmeyecegiyle ilgili ama hepsine tek tek deginsem içiniz şiker o yüzden detaya girmesemde yeterli olur diye düşünüyorum.
Arkadaşımı seviyorum onunda beni sevdiginden şüphem yok ama inanın zaten ben pozitif bi insan degilim onun karamsarlıgıyla ben 2 kat daha karamsarlaştım hayat benim için gitgide grileşiyor..
Ona göre onun benden benim ondan başka kimsem yok olmamalıda biz birbirimiz için yeteriz.Hatta artık yaşlanirsak beraber yaşamak gibi planlar kuruyor tatile gidersek beraber gideriz tüm planlarımız beraber olmalı gibi bakiyor.
Birde geçen gün insallah aynı an aynı dakka ölurüz diye dua etti.
Yılların arkadasligi var silip atamam ama hersey bir tarafa ben bu karamsarligida kaldiramiyorum o olumsuz konustukca ben daha pozitif seylerden soz edince sanki küfretmisim gibi geliyor hatta düşününki ona gore afrika kitasinda açlık sefalet icinde yasayanlar bile bizden sanslı cunku onlar o sartlarda doğup buyudukleri icin o sartlara aliskin oluyorlar.
Evet gercektende ikimiz yıllarca çok buyuk zorluklar yasadik yasiyoruzda ama suanki hayatimiz eski hayatimizla kiyaslanmayacak derecede iyi sartlarda ama o bunu göremiyor.
Ikimizinde hayatinda kimse yok ufuktada gorunen birseyler yok hergun yalniz olecegimizi falan soyluyor bende olabilir ben bunu goz onunde bulunduruyorum kabullenmeye calisiyorum diyorum ama ben bunu deyince hayir ven seni senden dahsciyi biliyorum sen kabullenemessin diyor.
En son bu yaz tek basima bir yere birkac gunlugune tatile gidip kafa dinlemeyi dusundugumu soyledim direk lafi agzima gomdu tatile onlarin oraya gidecekmisim beraber bi jac gun onlarin koyune gidecekmisiz ne dediysem lafı agzima gömdü
Cidden ben napacagımı sasirdim
Psikolojik sorunu var belli ki. Terapi merkezi siz değilsiniz sömürür bu insan sizi.Benimde hayatimda cok kimse yok ama onun neredeyse kimse yok sanki ben iletisimi koparirsam tamemen yanliz kakacakmis gibi hissediyorum
Keske annemle kardeslerimle sizinki gibi bir yakinligim olsaydiBen kimseyi hayatimdaki herşeyi bilecek kadar yakinima sokmuyorum, arkadasligin bir siniri olmali diye dusunuyorum. Annemle her gun saatlerce konuşuruz ama anneme bile herşeyi didik anlatmam.
Birinden hoşlanmak cok gizlenecek bir konu değil bence, gorustugum iyi bir arkadasima bile bahsedebilirdim ben olsam tabi her detayi yine vermem. Bilmiyorum sirf yalniz kalmamak için bu kadar kotu etkileyen, beni asagiya çeken biriyle arkadaslik kurmazdim. Arkadasiniz çok sagliksiz bir kafada normal değil dusunceleri.
Darisi benim arkadasimin basina insallah oda duzelir inanin gorsemiz bi insan nasıl bu kadar karamsar olabilir dersiniz zaten bende cok hayat dolu degilim onunla beraber iyice karamsarlastimHata sizde, sınır çizmeyi bilmiyorsunuz. Bu bencillik değil, her koşulda önce kendi ruhsal sağlığımızı gözetmeliyiz. Bize iyi gelmeyen, dibe çeken insanlarla aramıza sınır çizmeliyiz. Bizim de böyle bir dostumuz var, eşimle tanışmama vesile olmuştur kendisi, eşimin 20 benim 8 senelik dostumuz, ama her şeyden şikayet eden, sürekli şanssız olduğunu vurgulayan, yaşadığı her olayı aşırı kişiselleştiren biri. Bir süre sonra ona benzemeye başlamıştım. Baktım olacak gibi değil, her şikayetlendiğinde dert yandığında konu değiştirdim, içim kararıyor dedim, oflayıp pufladım, gidip gelmeyi azalttım. İçim dertten elemden şişiyordu artık. Bildiğin vasfiye teyze gibiydi.. Sonra düzeldi bayağı gerçi.
15 yıllık bir arkadasım var hatta kendisi en yakın 2 arkadasimindan biri hayatımla ilgili herseyi bilir aynı şekilde bende onun...
Konuya gelecek olursak arkadaşım tahmin edemeyeceginiz kadar negatif yapıda biri ona göre dünyadakı en talihsiz insanlar ben ve o' yuz bizden daha şansız insanlar gelmemistir yeryüzüne hergün telefonla görusuruz ama 1 saat gorusuyorsak 45 dakikası ne kadar sanssiz oldugumuzla hep böyle şansız kslacagimızla bizi kimsenin begenmeyecegiyle ilgili ama hepsine tek tek deginsem içiniz şiker o yüzden detaya girmesemde yeterli olur diye düşünüyorum.
Arkadaşımı seviyorum onunda beni sevdiginden şüphem yok ama inanın zaten ben pozitif bi insan degilim onun karamsarlıgıyla ben 2 kat daha karamsarlaştım hayat benim için gitgide grileşiyor..
Ona göre onun benden benim ondan başka kimsem yok olmamalıda biz birbirimiz için yeteriz.Hatta artık yaşlanirsak beraber yaşamak gibi planlar kuruyor tatile gidersek beraber gideriz tüm planlarımız beraber olmalı gibi bakiyor.
Yılların arkadasligi var silip atamam ama hersey bir tarafa ben bu karamsarligida kaldiramiyorum o olumsuz konustukca ben daha pozitif seylerden soz edince sanki küfretmisim gibi geliyor hatta düşününki ona gore afrika kitasinda açlık sefalet icinde yasayanlar bile bizden sanslı cunku onlar o sartlarda doğup buyudukleri icin o sartlara aliskin oluyorlar.
Evet gercektende ikimiz yıllarca çok buyuk zorluklar yasadik yasiyoruzda ama suanki hayatimiz eski hayatimizla kiyaslanmayacak derecede iyi sartlarda ama o bunu göremiyor.
Ikimizinde hayatinda kimse yok ufuktada gorunen birseyler yok hergun yalniz olecegimizi falan soyluyor bende olabilir ben bunu goz onunde bulunduruyorum kabullenmeye calisiyorum diyorum ama ben bunu deyince hayir ven seni senden dahsciyi biliyorum sen kabullenemessin diyor.
En son bu yaz tek basima bir yere birkac gunlugune tatile gidip kafa dinlemeyi dusundugumu soyledim direk lafi agzima gomdu tatile onlarin oraya gidecekmisim beraber bi jac gun onlarin koyune gidecekmisiz ne dediysem lafı agzima gömdü
Verdiginiz 15 yili degil kurtaracaginiz belki 30 50 yili dusunun. Boyle toksik insanlari hayatinizda tutmayin. Vampir resmen15 yıllık bir arkadasım var hatta kendisi en yakın 2 arkadasimindan biri hayatımla ilgili herseyi bilir aynı şekilde bende onun...
Herseyi haber vermek zorunda misin? Neden? Keseniz bir mi? Kuserse kussun, daha iyi degil mi?Şu aralar oyle yapmaya calisiyordum ama yarin obur gidince niye bana haber vermedin diye kirılip kuserse diye soyledim
Ayy bunun zam kısmı aynı annem her aradığımda 3..4 güne bir arıyorum ona zam buna zam geldi diyor inanır mısınız dün süte gelen zammı konuştu 10 dk köyden birinden alıyor şöyle zam yapmışlar diyor 10 dk daha önce yap undu hadi arkadaş neyse de anneye ne yapılabilinirBir arkadaşım var, her gün zam haberleri, hasta çocuklar, tecavüz, taciz haberleri atıyor, ben okumuyorum onları haber bile izlemiyorum diyorum, bu sefer telefonla arayıp ete yuzde 25 zam gelmiş, motorin şu kadar olmuş diyorbazı insanlar hiç değişmez
Ben 33 o 37Yaşlarınız kaç?
Konuyu ilk defa actimSiz evli misiniz? Evli ciflerin bile birbiriyle paylasmadigi, kendilerine sakladigi, seyler var, kendilerine has ozel alanlar var. Tatile nereye gidecegine kadar planlayan birine köle olmussun sen, bu arkadaslik mi? Anan degil, baban degil. Hayatina bu kadar mudahale eden birisi senin nasil arkadasin olur anlamiyorum. Sen de yalnizliktan arkadassiz kalmamak ugruna bu kisiyi cekiyorsun. Insanlar 20 yillik kocalarindan ayriliyor coluklu cocuklu ustelik.
Bu kadar hayatina mudahale eden, negatif duygularini sana kusup enerjisini oldugu gibi sana bosaltan birini birakip su radyasyondan neden cikmiyorsun bunu da ben anlamiyorum.
Bu konu sanki daha once acildi. Herkes araya mesafe koy, birak yazdi. Eger ayni kisiyseniz bu arkadasinizin manipulasyonlariyla stockholm sendromu yasayan birisiniz. Cunku kac yil gecmis birsey degismemis, bu gidisle de sadece burada konu acmakla kalacaksiniz.
Valla sizin arkadasinizda cok fenaymis ama ben bazen dusunuyorumda ben evlensem eskisi kadar konusamasak falan tepkisi nasil olur hic kestiremiyorumBenim de böyle bir arkadaşlığım vardı çocukluktan. Hayatımla ilgili güzel bir gelişme olunca dayanamadığını söyleyip intihara kalkıştı. Yani hayatınızdaki herhangi bir değişiklikte daha çok baskıya maruz kalabilirsiniz. En azından ben sürekli olumsuz şeylerden konuşmak istemiyorum vs diyerek uzak durmaya çalışın. Yıpranırsınız.