neler almalıyız, kaçar tane?

geçmişler olsun cnm sağlıcakla al bebeğini kucağına inş.

hayrola, kötü birşey mi oldu geçen hafta?
ben en son hatta 6 aylık falan olunca bebek arabası almayı düşünürken siz ilk onu almışsınız :)

evet canım bir kaza geçirdimde doğsa doğardı yani bebeğim.7. ayımdayım allaha şükür birşey yok.ikimizde sağlıklıyız şuan. oyüzden en azından hastanee çantasını hazırlamak lazım dedim.:)

ters bi hareket mi yaptın da 28 haftalık doğum oldu
ben de çok korkuyorum benden çok eşim korkuyor erken doğumdan

hastane için gereken listeyi de yazar mısın bana?
ne kadar tuttu aldıkların?
ayy ben depresyona girdim şimdi senin aldıklarını okuyunca. oğlumun bişeyi yok yaaaa

Aman depresyona falan girme, ben bunları böyle toptan bir anda almadım, 2. ayda çok ufak ufak şeylerle başladım. Mesela şampuan, krem, tırnak makası, biberon vs. şeyleri ilk zamanlarda aldım, bunlar için cinsiyetin belli olması gerekmiyor çünkü. Diğerlerini de hep parça parça, 3-5 parça her gittiğim gördüğüm yerden, internet sitelerinde gördüğüm indirimlerden aldım. Ucuz görünce aldım, kampanyalardan yararlandım, hepsini toptan almak çok zor gelir diye, böyle olunca bütçeyi zorlamıyor. Sakın sıkıntı yapma, sen de başla bir şekilde bitiyor. Şu ana kadar aldıklarımın hepsi o listedekiler 760 TL tuttu. Son aylarımda ne olacağım belli değil, hastalık olur allah korusun, erken doğum olur, hem yaza denk gelecek gezip alışveriş yapmak zor olur diye ben böyle ufak ufak bitirdim herşeyini. Bebek odasını da bulduk, yatak+uyku seti dahil 1.300 lira, yani kalan eksiklerim için de ortalama bebek odası dahil 2.500 lira kadar bir para daha gidecek gibi tahminim.

Hastane için de yaptığım liste şu;
bebek ihtiyaçları zaten hazır o yüzden sadece benim ihtiyaçlarım bunlar

Hijyenik kadın pedi (emici özelliği yüksek olmalı)
3 adet lohusa sütyeni
Meme uçları için krem
Sütyen tamponları
Önden açılan 1 gecelik ve 1 pijama + 1 sabahlık
Alçak topuklu terlik
Loğusa tacı
Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı
Islak mendil, hijyenik el temizleme jeli, kağıt havlu

hayır preklampsi(gebelik zehirlenmesi)geçirdim malesef gittiyim doktorun ihmali yüzünden son evresinde farkedildi kızımda bende kıyıdan döndük diyim:)

tuzlu yemek yemekle ve tansiyon çıkmasının denk gelmesiyle ilgili diye biliyorum
bana da her kontrole gidişimde doktorum tuzu kes bak şişmişsin, zehirleneceksin diyor ama ben dinlemiyorum. dün sağlık ocağına aşıya gittim onlar da dedi. ben de dünden itibaren tuzu kestim. tek sorunum su içememek
ayrıca kime güveneceğiz bu devirde yaaa, doktor doktor dolanmak zorunda mıyız? ayyyhhh

alacağın bebek odasında kimyasal madde olmamasına dikkat et, o yüzden ben çilekten aldım beşiğini. ayrıca parmaklıkları kemirince kimyasal madde olmadığı için zararsız :)
çok işim var çooookkkk
haziranın 15ini bekliyorum alışveriş için. sınavlarım bitsin, vercem kendimi alışverişe :)
bir de diyorum hızlı büyüyorlar, kıyafeti çok almayayım büyüdükçe alırım, ama lazım olacak sonuçta altına yapınca sızabilir, kusabilir, terleyecek yaza denk gelio doğumu. o yüzden hangi boydan kaç tane alcam bilmiyorum
ne zormuş yaaaa

bu nasıl bir listedir böyle
benim bebişimin çok eksiği var o zaman yaa

Valla güzelim ben çok araştırdım, bir sürü liste okudum, en gerekli şeyler bunlar diye düşünüyorum, çevremdeki annelere sordum, hani çok hediye geliyor falan da deniyor ya, ben ilk zamanlar hediyeler gelene kadar minimum bunlar lazım olur diye düşündüm. En çok duyduğum, zıbınlar, çıtçıtlı bodyler ve tulumlar çok kullanılıyormuş, malum kusar, işer, terler, bol bol değiştirmek gerekir. Günde minimum 2-3 tane değiştirdiğini düşün, her gün de çamaşır yıkanmaz, eldiven çok lazım oluyor dediler, bol bol aldım, bakım kremleri şampuan vs. zaten mecbur alınacak. Bunların içinde hani isteğe bağlı bebek arabasını mesela doğduktan birkaç ay sonra alıcam, odası için avize-halı vs. herkese lazım olmayabilir. Yorgan ilk aylarda kullanılmıyormuş mesela o biraz acemiliğime geldi. Almayabilirsin ama diğerleri zaruri ihtiyaç bence. Korkma sen, şimdiden başla hepsi olur merak etme.

tuzlu yemek ödem yapıyo doğru ama bunun nedenini bilemiyolar tıp çaresiz kalıyomuş çok araştırdım doğumdan sonra ama kızım hayatta sağlıklı 28 haftalık doğmasına rağmen yaşıtlarını hemen hemen yakaladı küçük mucizem o benim :)ama tuzlu aşırı yeme bencede çok ödem yapmasın

kopyala yapıştır yaptım, çıktısını elime alıp dolanırım artık mağaza mağaza

Baktığımız mobilya Belis mobilyanın takımı, mdf takım, boyaları falan kurşunsuz boyalar, kalite sertifikaları var, internetten de araştırdım. Kıyafet konusuna gelince, ben şöyle aldım, mesela çıtçıtlı body 6 tane varsa, 0 aylık 2 tane aldım, 2 aylık 2 tane, 3 aylık 2 tane, tulumlar da öyle, hepsinden minimum adette aldım yani. Tulum mesela 0-3 aylık 3 tane 3-6 aylık 3 tane. Hepsinden azar azar aldım, hediyeler de geldi, ablamdan annemden, hepsi 6-7 tane oldu, başka da giyim almıyorum zaten artık. Hastane çıkışları da var, ilk zamanlarda giyeceği yeterli bu kadarı. Aslında çok görünüyor ama hepsi gerekli miktarda bence.

kopyala yapıştır yaptım, çıktısını elime alıp dolanırım artık mağaza mağaza

Ya özellikle şunu söyleyeyim, ben civilim.com diye bir siteden 2 kez alışveriş yaptım, burdaki mağazalarda bebek kıyafetleri ve bebek tekstili çok pahalı, ama bu sitedekiler bana çok ucuz geldi. Mesela 8,90 liraya patikli kadife tulum aldım ben ordan, 6,70 TL'ye acil bakım seti diye bir zıbın takımı var, içinde iç-dış zıbın, pantolonu, eldiveni ve şapkası var. Bir başka eldivenli şapkalı penye tulum seti var mesela 7,80 TL. Burda pazarda tulumlar 10-15 TL den başlıyor, mağazalarda 20-25 lira en ucuzu, bir penye tulum 45 liraydı bir dükkanda gözlerim yerinden pörtledi. Bir çift eldiven 5-6 lira mağazalarda, bu sitede 3 çift eldiven 1,70 lira. Kıyafetleri için bu internet sitesine bakabilirsin, diğer ürünleri de uygun aslında, takı yastığını, yan yatırma yastığını, havlusunu falan ben burdan aldım.

Son düzenleme:
civilimi biliyorum toptancısı bursada bize sürekli broşürü geliyo ama gidip bakmak kısmet olmadı ama takımlar falan çok uygun görünüyodu bide bebek çantası almıştım doğumda hiç kullanmadım hoşuma gitmedi orda gördüm sırt çantası nasılddır onu bilemiyorum

baktım nette, çok uygun. ben de toptan ordan alışveriş yapayım hepsinin kargo ücretini toptan vermiş olayım diyorum. gelen ürünlerin kalitesi nedir? sana geldiği için bilirsin.CADIARZU

baktım nette, çok uygun. ben de toptan ordan alışveriş yapayım hepsinin kargo ücretini toptan vermiş olayım diyorum. gelen ürünlerin kalitesi nedir? sana geldiği için bilirsin.CADIARZU

90 lira üzeri alışverişte kargo bedava gönderiyorlar zaten, ürün kalitesi de gayet iyi, ben memnun kaldım iki alışverişimde de.

mecbue yeri nerede civilimin biliyormusun? bende bursadayım bir gidip bakayım neler var.bebeler sarayındamı acaba?

34 haftalıgız.benimde hemen hemen herşeyim hazır çantam hariç bebişimin eşyalarını yıkamam lazımm çanta hazırlamam için dalin deterjan ve dalin yumuşatıcı aldım ama nasıl yıkasamam bilmiyorum beyazlarla renklileri ayırsam renkllerde kırmızılar da var onlar digerlerini boyarmı acaba ve küçük parçalar makinaya zarar verirmi filede yıkasam karar veremedim hala pekte zamanım kalmış sayılmaz

valla kızlar sizi görünce krize girdim 16 haftamız bitiyo bizimde ama daha bir çorabımız bile yok... Myline seni çok ii anlıyorum canım benim eşimde elimi neye atsam daha erken deyip vazgeçiriyo beni ona kalsa oğlu doğunca mağazaya gidip birlikte alacakmış kaydirigubbakcemile3 heralde bebeği doğunca çarşafa sarıp öle götürecez mağazaya...

ne acelen var diyo 7. aydan sonra alırız diyo sürekli iide ben gündüzleri yoğun çalışıyorum,7. ayda tam yazın ortasına denk gelecek karnım burnumda yorgun argın o sıcakta nereyi gezipte ne alıcam ya? üstelik allah korusun olası bi erken doğumda napıcaz? ooofff offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…