- Konu Sahibi KuzeyinGelini
-
valla kızlar sizi görünce krize girdim 16 haftamız bitiyo bizimde ama daha bir çorabımız bile yok... Myline seni çok ii anlıyorum canım benim eşimde elimi neye atsam daha erken deyip vazgeçiriyo beni ona kalsa oğlu doğunca mağazaya gidip birlikte alacakmış kaydirigubbakcemile3 heralde bebeği doğunca çarşafa sarıp öle götürecez mağazaya...
ne acelen var diyo 7. aydan sonra alırız diyo sürekli iide ben gündüzleri yoğun çalışıyorum,7. ayda tam yazın ortasına denk gelecek karnım burnumda yorgun argın o sıcakta nereyi gezipte ne alıcam ya? üstelik allah korusun olası bi erken doğumda napıcaz? ooofff offff
34 haftalıgız.benimde hemen hemen herşeyim hazır çantam hariç bebişimin eşyalarını yıkamam lazımm çanta hazırlamam için dalin deterjan ve dalin yumuşatıcı aldım ama nasıl yıkasamam bilmiyorum beyazlarla renklileri ayırsam renkllerde kırmızılar da var onlar digerlerini boyarmı acaba ve küçük parçalar makinaya zarar verirmi filede yıkasam karar veremedim hala pekte zamanım kalmış sayılmaz
bende 35.haftamdayım canım ben çentamı hazırladım bile,kıyafetlerini dalin deterjan ve yumuşatıcısyla yıkadım ama renkli beyaz ayırmadım hepsini bir attım, 30 derecede yıkadım temizlerdi zaten tozu gitmiş oldu ve miss gibi koktular,yani renkli beyaz die ayırmana gerek yok düşük derecede yıkandığı için solmuyolar....
kırmızılar fuşyalar fln var beyazlara boyası fln geçmedimi ben ondan korktum
valla öyle çok koyu kırmızı kıyafetimiz falan yok bizim daha mat renkler şeker pembeleri falan ama solmadı bilmiorumki kalitesine görede değişir heralde:1no2:
34 haftalıgız.benimde hemen hemen herşeyim hazır çantam hariç bebişimin eşyalarını yıkamam lazımm çanta hazırlamam için dalin deterjan ve dalin yumuşatıcı aldım ama nasıl yıkasamam bilmiyorum beyazlarla renklileri ayırsam renkllerde kırmızılar da var onlar digerlerini boyarmı acaba ve küçük parçalar makinaya zarar verirmi filede yıkasam karar veremedim hala pekte zamanım kalmış sayılmaz
Benim aldıklarım ve hediye gelenler toplamı şunlar;
Vücut termometresi
Yenidoğan ıslak mendil
Kulak çubuğu
Bebek tırnak makası
Saç ve vücut şampuanı
Bebek sabunu
Bebek bakım kremi
Pişik kremi
Yüz bezi (kayınvalidem hacdan getirdi, kabe nin duvarına sürtmüş)
Yenidoğan Biberonu
Burun aspiratörü
Yenidoğan bezi
Alt değiştirme örtüsü (2 adet)
Çıngırak
Emzirme yastığı
Mikrodalga Sterilizatör
Küvet filesi
Fırça ve tarak seti
Başlıklı bebek havlusu (2 adet)
Hastane çıkış seti (2 adet)
Çıtçıtlı body (6 adet)
İç zıbın (4 adet)
Fanila (2 adet)
Patikli Tulum (7 adet)
Pijama takım (4-5 takım var büyüklü küçüklü annem dikti)
Önlük (5 adet)
Yumuşak Çorap, patik (5 çift)
Eldiven (7 çift)
Mendil, ağız bezi (10 adet belkide fazlası annem dikti)
Bebek başlığı yada şapka (penye) (4 adet)
Kilotlu çorap (4 adet)
Dışarı çıkarken giydirmek için (1 adet kalın salopet+yelek takım, kot pantolon+hırka takım, 1 adet body hırka pantolon, saç bandı takım)
Yelek (çok sayıda annemin ördükleri)
Elbise askısı (9 adet)
Yorgan
Nevresim takımı
Yan yatırma yastığı
Battaniye (örgü,penye,kumaş dikim,peluş olarak 5 adet)
Takı yastığı
Bebek odası için saat ve süs
Oto-taşıma koltuğu
Sepet beşik
Eksik kalan alacaklarım da şunlar;
Bebek eşya çantası
Bebek arabası
Banyo küveti
1 hırka + 1 mont
Bebek odası mobilya (alcağımız mobilyanın içinde yatağı+uyku seti+cibinliği dahil)
Halı
Avize
Tül-perde
Oda termometresi
Kameralı bebefon telsiz
Beşik için dönence
Kapı süsü
Bebek şekeri ve sepeti
Bebek deterjan ve yumuşatıcı
Mevlüt elbisesi
Süt pompası
Ayrıca doğumda anne ve hastane için gerekenleri hiç eklemiyorum bile, onları son ay hallederim, bunun için de ayrı bir liste var.
darısı bizim gibi bebek için uğraşanlara 3 senedir sizlere bakıp imreniyorum Allah bize sabır versin mafoldumben
dua edin kıslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?