neler oluyor bana..

Evliliğin ilk 1 yılı zor derler evet ama,
bu zorlukları yaratan aslında bizleriz.

Biraz daha zaman geçince iyice anlayacaksınız :)

Aslında eşiniz size baskı uygulamıyor da bence siz ya baskın olmaya çalışıyorsunuz,
ya da onun yaptıgı her davranışı baskın olmak istiyor şeklinde yorumluyorsunuz.

Bana göre bunların hepsi geçersiz sebepler.

Sizin tek sorununuz bence kavga esnasında hakaret ve küfür.
Şahsen ben de her kavgada küfür ve hakaret görsem hiç de eskisi gibi olmazdım sanırım.

Siz de böylesiniz, onca laftan sonra normale dönemiyorsunuz,
her şey içinizde birikiyor,
sonra da eşinizn her davranışı size batmaya başlıyor.
Bu tam tersi eşiniz için de geçerli.

Önce kavga kavramını, ses yükseltmeden hakaret etmeden tartışma şekline nasıl çevirebiliriz bunun üzerinde yogunlaşmanız gerek...
Eşinizle konuşarak önce bu sorunu halledin...
Ortak kararlar alın, ve taviz verilmesin lütfen.

Çünkü bu konu ilerde çocugunuz olunca da çok çok önemli bir hale gelecek...

Son düzenleme:
işini evine taşımamalısın.. sanırım evlılıgın ılk aylarında olan bı surectesın.. :44:

sonucta sevdıgın bırıyle aynı yerdesın bu yonden dusunmeye calıs.. ve o erkek senı mutlu edıyor yuzunu guldurebılecek tek erkek dıye dusun.. hep negatıf dusunursen hem kendıne hem de karsındakını uzersın..

polyanna olmak gerekır bazen

harıka bır yorum cok tesekkur ederım içimi okudun.
ben eşime hep şunu dedim,çiftler tartışabilir tartışalım ancak işin içine hakaret ve küfür girdigi taktirde ben toparlanamıyorum ve olay büyüyo.
ama tartışmalarda herkes karsısındakının damarına basmak adına en hoşlanmadıgı seyı yapar ya bizimkide o hesap.
bu konuda kesınlıkle uzlaşmamız lazım ck haklısın

her insanın yapısı farklı ve doğal olarak da olaylara karşı verdiği tepkiler de farklı.kimi hata yaptığında hemen hatasını telafi etmeye çalışır,kimi de hatasını kabul etmeyip hatalı olduğunu söylediğinde sizi suçlar.ben bişey yapmadım ki niye kızıyorsun der.kızdığın için de seni suçlar.arkadaşların da dediği gibi alışma sürecindesiniz.zamanla ikiniz de törpüleneceksiniz.birbirinize uyum sağlayacaksınız.bi de alakasız olacak ama eşinin burcu yengeç mi :26:

Son düzenleme:
Bir de sen ciddi bir şey konuşmaya kalktığında eşin gülerek cevap veriyordu, değil mi?

Önceki konularından böyle bir şey kalmış aklımda, yanlış değilse.

Benim eşim de böyle yapıyor, sanırım gerginlik olmasın diye. Ama bu beni iyice geriyor. Mantıklı, ciddi bir cevap alsam konuyu kapatacağım halbuki.

Ne diyeyim, inşAllah düzelir.

evet canım tam üstüne bastın yengeç:)

insallah canımmm evet diger konumda bahsetmıstımm
bazen kendımı cok yalnız berbat hıssedıyorum bazende gayert iyi
ve bu git geller yüzünden psıkolojımın bozulmasından korkuyorum.
umarım düzelır,umarım arkadasların dedigi gibi zamanla rayına oturur.inan şu aralar tek istedigim şey bu
HUZUR..

Yengeçleri iyi bildiğim için söylüyorum(eşiniz de yengeçmiş) az sabırlı olun,akıllı davranın ,yengeçleri yönlendirmek çok kolaydır,boyundurluk altına girmeyi severler hele ki karşısındakini seviyorlarsa kendilerinden çok şey verirler..Zor burçlar değildirler,evliliğe ,sadakate,aile yaşantısına,çoluğa çocuğa en uygun burçlardır kendileri..Zamana ihtiyacınız var ,mükafatını fazlasıyla alırsınız. Sizin burcunuz ne peki?
Kova demeyinn :)))

Son düzenleme:
Normal aslında canım daha 2 ay olmus..O kadar ciddi bir sorun göremedim simdi anlattıklarından..Biz ilk ay nasıldık anlatsam var ya birbirinizden nefret mi ediyordunuz dersin..Simdi birbirimizi tanıyoruz..Neye nasıl tepki vercegimizi bildigimiz icin gerginlik yok..Malesef bir yılda anca oturuyor..Kafanı rahat bırak biraz..İkinizde ilgi bekliyorsunuz belli..

Son düzenleme:
evet canım tam üstüne bastın yengeç:)

benımkıde yengec burcu,canım dısarı cıkarmakta zorluk cekıyorum adamıtam bır ev kedısı,yengec burcu erkegı,cok evcımen ve annesıne asırı duskunluguyle bılınır,benımkıde ole,adamı eve kapat 1ay cıkma dısarı de,cıkmaz vallahı,cok kıskanc olur yengec erkegı paronoyaklık boyutunda kıskanc olur,ama guvenını bır kere kazandınmı,kendınden cok guvenır.canım daha cok yenı evlısın bu yasadıkların cok normal esının her dedıgını kabul etme,nedemek arkadas cagırmıcaksın eve cok sacma o ev onun oldugu kadar senınde evınesın o evın hakımıyet kurmaya calısıyo,benım sozum gececek,ben nedersem o olacak gıbısınden,genelde bunlar karsılıklı olur yenı evlenenlerde,senınde varmı bole seylerın hep esınınkılerden bahsetmıssınesın senı cok sıkıyo gıbı geldı bana :26:baskı altına almaya calısıyo,yaptıgı cok yanlıs,bence sen gıt bır evlılık danısmanınından yardım al yada,bu konuyla alakalı kıtap oku,nasıl davransan esın senı anlar ve yaptıklarının yanlıs oldugunun farkına varabılr?umarım budurumdan kurtulursun

Canım tabiki evlilik zamanla oturuyor ama biraz çaba, anlayış ve empati lazım . Tabii karşılıklı olarak.
İşteki gerginlikleri yansıtmak yada sadece surat asmak birşeyi çözmüyor aksine yeni sorunlar doğuruyor.
Düşünsene adamın eve gelip somurtup oturduğunu.
Bide hiçbir erkek asık suratlı kadın sevmiyor. Eminim hepimizin eşi öyledir. Ne yalan söyliyeyim kimse sevmez.
Amaaa takıldığım en önemli nokta küfür olayı. Bunu sindirmek zor işte. İster yeni ister yıllanmış olsun evlilikte küfür olmaz olamaz. Bir eşin diğerine küfür etmesini aklım, kalbim kabul edemez. Sizde etmeyin. Öncelikle bunu halletmeye çaiışın bence.
Sizi birazda çembere alıyor gibi. Arkadaşlarınla görüşme , telefonla kimler konuştun falan bilmiyorum ama zamanla baskı artabilir gibi geliyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…