Neler oluyor cok korktum

dün dolunay vardı. bu tarz konularla ilgilenenler dolunayda insanların değişik deneyimler yaşadıklarını bilirler.

En cabuk buradan cevap alabilecegim icin konuyu buraya aciyorum. En azindan bir sure tasinmazsa iyi olur.

Merhaba hanimlar,
Dun bir his, bir duygu, dusunce yasadim ve cok korktum. Yaklasik 1 sene once de yasamistim.
Durup dururken, aniden hayat anlamsiz geldi. Hayatimdaki herkes. Yanimdaki esim. Yasamak. Aileme duydugum sevgi. Tum duygular.yasam.bir anda her sey anlamsizlasti. Cok korkutucuydu.bir kac dakika surdu.
Bu konuda bilgisi olan var mi? Aklimi mi kaciriyorum yoksa depresyon mu? Daha once boyle bi sey yasayan oldu mu?
Bu arada hayatimda son zamanlarda bir degisiklik yok. Bir travma yok.
Hayatınız monoton olabilir mi

Cnm behdede oluyordu nariren ve birkaç dk sürüyordu sanırğm bi tür atak panik bozkluğu yada manik bilmiyorm o duygu çok fena dünya başına yıkılıo sanki. Ataraks şurup vardı evde onu denemstm iyi gelmsti sonr a başka sebeplerden dr gitmstm ama sormayı unutmustum 6ay ilaçlı tedavi oldum şimdi yok çok şükür. Bidaha olurmu biyere gidince die çok tırsıyordum o zmnlar

Ben anlayamadım pek nasıl bir sey oldugunu.Daha farklı şekilde de tanımlayabilir misiniz acaba. Yani bi cok kişiye zaman zaman hersey bos gelir. ama 1-2 dk lık olması garip.

Banada bazen şöyle oluyor sanki ruhum bedenimden çıkıyor..Bu feracelide kim ben,ben değilim aslında gibi bi duygu oluyor kendime yabancılaşıyormuşum gibi cidden ürküyorum bende o zamanlarda:ruh:

En cabuk buradan cevap alabilecegim icin konuyu buraya aciyorum. En azindan bir sure tasinmazsa iyi olur.

Merhaba hanimlar,
Dun bir his, bir duygu, dusunce yasadim ve cok korktum. Yaklasik 1 sene once de yasamistim.
Durup dururken, aniden hayat anlamsiz geldi. Hayatimdaki herkes. Yanimdaki esim. Yasamak. Aileme duydugum sevgi. Tum duygular.yasam.bir anda her sey anlamsizlasti. Cok korkutucuydu.bir kac dakika surdu.
Bu konuda bilgisi olan var mi? Aklimi mi kaciriyorum yoksa depresyon mu? Daha once boyle bi sey yasayan oldu mu?
Gercegin farkina variyorsunuz. Koca evrende bir avuc toz oldugunuzu anliyorsunuz. Bugune kadar size gercek denen seylerin hava oldugunu anliyorsunuz. Alisirsiniz. Birkac saniye degil benim gibi omur boyu oyle hissedersiniz.
Bu soguklugun tek caresi, seveceksiniz. Bir seyi , kendinizden daha cok seveceksiniz. O zaman dikkatiniz farkli bir yere odaklanacak, o boslugu unutacaksiniz.

Oncelikle cok gecmis olsun ama ustune durmayin. 1.2 dakkalikmis.
Bendede bazen bi bosvermislik bir amacsizlik hissediyorum. Sizin tarfinettiginiz gibi hemde bir kac gun.

Birde arkadasin dedigide cok oluyor. Rüyada bosluga dusuyor gibi.
Aslinda bu ruyada bosluga duser gibi olayni nihat hatipoglu anlatti. Ruh uyurkende cikiyor ya ruya alemi icin. Bazen ruh bedenimize girip çıkarken ki etkisiymis.

Bilmiyorum tabii.

Cok gecmis olsun. Guzel gunlerinizi dusunun.

Merhaba hanimlar,
Bana o duygu genellikle mezarlık ziyaretlerimde geliyor. Sizinkinin aksine anlamsızlık duygusu beni rahatlatıyor. Hayatta ne kadar gereksiz şeylere anlam yüklüyor ve benliğimize eziyet ediyoruz. Biraz alakasız olacak ama, ne zaman dertler derya olsa bende, evrenle ilgili bilimsel bir belgesel açıp, şu sonsuzluk aleminde ne kadar da küçük ve önemsiz olduğumuzu düşünüp rahatlıyorum.

Oluyor. Yani tabi şimdi tam olarak nasıl bir şeyden bahsettiğinizi anlatmanız çok zor biliyorum, o yüzden ben de tam olarak anlatacak kelime bulamıyacağım ama şöyle ki; mesela bir anda gelen bir bilinç karmaşası gibi, aşırı bir mutsuzluk, içimden şu kalp bir anlığına çıksa, tamamen sıfırlansam, hatta tamamen yok olsam gibi düşünceler, aşırı bir bezginlik, kendini çok çok değersiz hissetme ve o anda kimseyi hayatında istememe... Bir iki dakika içinde olup biten düşünce ve sıkıntı bu bendeki ve çocuk yaşlarımdan beri zaman zaman yaşarım.
Dün daha da kötü bir şey yaşadım yakın zamanda. Konuşamadım, evet konuşamadım, kelimeleri bir türlü toparlayıp doğru telaffuz edemedim ve kesinlikle bilincim her şeyim yerindeydi. A yerine b, b yerine c dedim mesela. Bi on beş yirmi dakka sürdü böyle, dilimi kontrol edemedim sanki. Çok tuhaftı.

Merhaba hanimlar,

Depersonalizasyon diye araştırırsan sanırım yaşadığın böyle bir şey.

Back
X