Neler yapılmalı lütfen yardım :(

esraeken

YAŞAMALIYIM
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
393
0
26
İstanbul
Hamile olduğumu öğrendim bugün ve çok şaşkınım istiyordum ama yinede ne yapacağımı bilmez durumdayım hamile kaldıktan sonra neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli hemen doktora mı gitmeliyim lütfen bilgili deneyimli hanımlar bana yardım edin

ilk şaşkınlık normaldir bence kendinize sürekli devam edebileceğiniz bir doktor bulup gidin o zaten size gerekenleri söyler
sigara kullanıyorsanız bırakın
en önemliside bu dönemin tadını çıkarın
hiçbişey için kendinizi üzmeyin

Bende cok istememe ragmen ilk duydugumda tedirgin olmustum. Ilk basta yapman gereken güvenilir bir doktordan randevu almak ve kullanmiyorsan eger, folik asite baslaman.
Saglikli beslenmeye ve cok su icmeye calismalisin :) arada kacamak oluyor tabii :)
Hayirli ugurlu olsun bu arada. Cok güzel bir duygu inan. Hele tekmelerini hissetmeye basladigindaki duygu tarif edilemez..

Hamileliğin hayırlı olsun

Öncelikle rutin olarak gittiğin bi kadın doğumcu var ise ona muayene ol.
Ve doktorunun sana folik asit ilacı vermesini sağla.Hamilelikte mutlaka folik asit takviyesi gerekli.

Kullandığın bi ilaç varsa hemen bırak.
Özellikle ağrı kesicilerde uzak dur.

Ağır kaldırma yüksek bi yere uzanma.

İlk üç ayda yoğun mide bulantısı baş dönmesi halsizlik iştahsızlık göğüslerinde hassasiyet olabilir.
Bu çok normal endişe etme.
Mide bulantını çubuk krakerle bastırabilirsin.

Bol su az çay ve kola...Hatta kola hiç içmesen daha iyi olur.Çay içerkende içine limon damlat.Limonlu çay
demir emilimini azaltıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Merak ettiğin bişey olursa biliyorsam cevaplarım..

güzel dilekleriniz için t.ederim doktora hemen gitmeli miyim dün öğrendim ve ancak haftaya doktor randevusu alabildim şimdilik sadece sağlık ocağına gidip idrar testi yaptırmayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir t.ederim :)

Sağlıklı bir 9 ay geçirmenizi dilerim.

Ben 5. haftamda gittim ilk kontrolüme.

Ama ilk bebeğim düşük olduğu için zaten dr. gözetimindeydim, folic pulus vitaminimi vs. içiyordum.

Hayırlı olsun bebeğin.

sağlık ocağına gidip kan testi yaptır sonra da aile hekimin ve hemşiresi gebe takip formu hazırlayacaklar senin için zaten. kadın doğuma randevuyu da haftaya aldıysan haftaya gidersin keseyi görmek için vs. hayırlı uğurlu olsun.

Hadeee hayırlı olsun ısallah

Kendınn evde testmı yaptın yoksa doktor mu soledı cunku bazı evde yapılan testler sonucları degısık olabılıyor
Ilk tepkın gayet normal

Duzenlı gıdebılcegın ıyı bır doktor bul forumda hamılelıkle alakalı bır cokk anneee cok guzel paylasım bılgı verıyor

Ilk haftaları. Ayları neler yapılmalı. Yuruyus vs b

Once bı doktordan ogren yanı her seyı
Ayyyy cok sewındım bekledıgın bır gebelıkmı yoksa dusunuyormuydun

Anne olmaya hazırmısın ısallah

hayırlı olsun inş sağ salim bebeğine kavuşursun.en yakın zamnda doktora gitmelisin.folik asit kullanman gerekiyor.bir takım tahliller istiyorlar hamileliğin başnda onlarıda yaptır.

t.ederim kızlar benide heyecan bastı şimdi :) planladığımız bişeydi ama yinede tedirgin oldum ve şaşkınım dünden beri ne yapacağımı bilmez haldeyim :) önce söylediğiniz gibi sağlık ocağına gidecem sonrada düngece araştırdığım bir kadın doğum uzmanına gidecem inşaallh ama bunun dışında neler yapmalıyım bilmiyorum henüz eşimle kimseye söylemedik evde test yaptım ve öyle öğrendim RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN GERÇEKTEN GÜZEL BR DUYGU :)

hayırlı olsun canım , Allah isteyen herkese nasip etsin

Canım hayırlı olsun inşallah :)
ben de internette okumuştum şimdi tekrar baktım da folik asit bulgurda da bolca bulunuyormuş amerikada doktorlar bulgur yemeyi tavsiye ediyormuş. Sen yine de doktoruna danış ama kimyasal vitamin vb ilaçlardan duyduğum an tiksiniyorum imkân dahilinde hep doğal şeylerden yanayım akla gelebilecek her konuda. Bunu da aklında bulunsun diye söylemek istedim

hayırlı olsuuuuuun şimdi gördüm.

çok sevindim.

sağlıklı huzurlu bir hamilelik geçirmeni tüm kalbimle istiyorum.

arkadaşın dediği gibi düzenli düzgün bir doktora git. devlet has. kusura bakmasınlar tavsiye etmiyorum. her defasında sıfırdan başlayıp aynı doktara laf söylemekten sıkılmıştım. o yüzden anlaşmalı bi hastanede iyi bi doktorla devam etmiştim. folik asit çok önemli. hamile kalmak isteyenlere önceden veriyorlar hatta.

Hayırlı olsun öncelikle… sağlıkla kucağına alman dileğiyle.. kaç haftalık hamilesin? 6-7. Haftadan önce kalp atışlarını duyamazsın. Eğer çok yeniyse iyi bir doktor araştırmakla başlamalısın. Ancak bu araştırma doğumu nerede yapmak istediğinle de bağlantılı olmalı. Ama yakın zamanda doktora gitmen lazım bazı testler yapılıp ve vitaminler alman gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…