Nerde yanlış yapıyorum?

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
bdv ye açıyorum konuyu çünkü artık bu benim için ciddi bir dert olmaya başladı.
Kızım 4 aylık odlu,gazdan dolayı onu kucakta sallana sallana uyutmaya alıştırmışım farkında olmadan. Şimdilerde kendi başına dalmayı öğretmeye çalışıyorum. Şş pat yöntemini denedim bikaç kez de başarılı oldum ama belli bir süre sonra fayda etmemeye başladı. Direk memede uyumak istiyor bende artık nasıl uyuyacaksa uyusun moduna düşüyorum 1 saatin sonunda. Dilim damağım kuruyo pışpışlamaktan.
Bugün bırakiym kendi kendine dalsın dedim emdi,tam uykuluyken koydum daldı dalmasına ama yarım saat sonra geri uyandı. Bidaha da hiç bir şekilde uyumadı.
Şimdi de bekliyorum belki yorgunluktan düşüp bayılıcak diye :110: ama ben böyle inat görmedim.
Beşiğine de koydum uyku arkadaşı da veriyorum eline,henüz alışmadı ona ne kadar sürer bilmiyorum alışması. Artık yöntem denemekten bıktım cidden ben bu işi beceremiyorum anlaşılan. Yada yeterince sabırlı mı davranmıyorum? Aslında hatamın farkındayım mızmızlandığı zaman doymadığını düşünerek tekrar tekrar emzirmek oldu. Ve sonuç olarak her defasında emerek uyudu. Napıcam böyle alışır mı kendi kendine dalmaya? Siz neler yaptınız anlatın biraz :deli:

Memede uyuyosa devam edin ne olacakki benim kizimda hep memede uyudu.yarim saat uyumasi o donemdeki bebeklerde genelde hep olur.benim kizimda kucukken oyleydi suan 2 yasinda ve oglen 3 saat uyuyor masallah diyin:KK66: yarim saat cokta az degil aslinda sık sık uyuyosa surelere takilmayin
Ya ama öyle de gece sık sık uyanıyor ve anca emerek uyuyor. Bazen 4 de uyanıp saat 5 30 a kadar uyumuyor. Zorluyo beni bu durum.

kiyamam bebise.bosver nasip uyursa uyusun.bugunler okadar cabuk gececekki tadini cikar bence

Beceriksizlik değil de sabir işi ,bu işler kolay olmuyor ne yazık ki benim yöntemim su oldu.Yataga birakiyordum aglayinca kucağıma alıp ,sakinleştirip yerine yine koyuyordum böyle böyle alisti tabi şimdi basit gibi geliyor ama uğraştım o zamanlar ilk gün 1 saat ,2.gun 1 saat ,3.gun 45 dk derken 10 günde oturdu :) ama vazgeçmemek gerek ,istikrarlı olmak gerek esnedigimiz anda sipalar kullanıyor bu durumu :)

Beceriksizlik değil de sabir işi ,bu işler kolay olmuyor ne yazık ki benim yöntemim su oldu.Yataga birakiyordum aglayinca kucağıma alıp ,sakinleştirip yerine yine koyuyordum böyle böyle alisti tabi şimdi basit gibi geliyor ama uğraştım o zamanlar ilk gün 1 saat ,2.gun 1 saat ,3.gun 45 dk derken 10 günde oturdu :) ama vazgeçmemek gerek ,istikrarlı olmak gerek esnedigimiz anda sipalar kullanıyor bu durumu :)
Evet bende bir süre böyle denedim bikaç kez de başarılı oldum açıkçası. Ama bende süreler kısalacağı yerde uzamaya başladı:)) ama şöyle oldu bir sabah uykusunu beşiğinde yatırdıysam öğlen memede uyudu akşam yine memede. Sonra ertesi gün yine beşikte ama uzadı dediğim gibi. Bende zaman geçtikçe pes ediyorum :)

Ama memede uyuduğu için süreler hem kusa hem gece de sık sık uyanmaya başladı.

Oğlum 30 ay emdi ve memede uyudu

Doğduğunda da son gece de hep 3 kere kalktı gece

2 de 4 30 da ve 6-7 gibi

Bebekken bazen az uyurdu ama büyüdükçe uyuma süresi arttı

Bence az uyuması ve sık uyanması meme ile uyumakta alakalı değil

Doyması Nasıl

Evet bende bir süre böyle denedim bikaç kez de başarılı oldum açıkçası. Ama bende süreler kısalacağı yerde uzamaya başladı:)) ama şöyle oldu bir sabah uykusunu beşiğinde yatırdıysam öğlen memede uyudu akşam yine memede. Sonra ertesi gün yine beşikte ama uzadı dediğim gibi. Bende zaman geçtikçe pes ediyorum :)

Pes etmeden ,hangi şekilde yapmak istiyorsan o şekilde devam et ama dediğim gibi istikrar önemli ,daha bunun tuvalet eğitimi var içini karartmiyim şimdiden :)

Pes etmeden ,hangi şekilde yapmak istiyorsan o şekilde devam et ama dediğim gibi istikrar önemli ,daha bunun tuvalet eğitimi var içini karartmiyim şimdiden :)
Ahahaha allahım deli olucam heralde :))
Tamam tekrar tekrar sabırlı bir şekilde devam edeyim bakalım :)))

Benimki de kalabalık ortamlar olunca memede uyumak istiyor. Onun dışında emzirmeden uyutmaya alıştırdım. Mesela emerken onunla konuşuyorum muhabbet ediyorum bol emiyor sonra gazını çıkartıp yanıma koyuyorum, o kendi kendine oynuyor falan filan derken bakıyorum dalmış.
Ben en baştan beri böyle yaptım ama kalabalık olunca kucağımdan inmek istemiyor. Sanırım kalabalığı sevmiyor.
Biraz zor olacak ama yatağına koyduğunuzda ellerini tutun orda olduğunuzu hissetsin. Biraz böyle devam edin sonra yavaş yavaş ellerinizi bırakın alışır eminim. Bir de benimki renklere aşırı meraklı bu yüzden mavi renk koyuyorum tepesine ona bakıp oynayıp uyuyor.
Bir de alerji testi hiç yaptınız mı? Bir akrabamın bebeği böyleydi. Artık patlıyordu kucakta bile zor durmaya başlamıştı. Çok hastane gezdiler. Çocuk 4 aylıkken en son devlete gittiler ve meğerse inek sütü alerjisi varmış. Sonra çocuk kendine geldi düzgün diyetle.

Oğlum 30 ay emdi ve memede uyudu

Doğduğunda da son gece de hep 3 kere kalktı gece

2 de 4 30 da ve 6-7 gibi

Bebekken bazen az uyurdu ama büyüdükçe uyuma süresi arttı

Bence az uyuması ve sık uyanması meme ile uyumakta alakalı değil

Doyması Nasıl
Benim kızum da son günlerde o saatlerde uyanıyor. Bi ara 9 da uyuyup 4 5 e kadar uyurdu sonra 7 8 de uyanıyodu. Son günlerde çok sık uyanmaya başladı.

Benimki de kalabalık ortamlar olunca memede uyumak istiyor. Onun dışında emzirmeden uyutmaya alıştırdım. Mesela emerken onunla konuşuyorum muhabbet ediyorum bol emiyor sonra gazını çıkartıp yanıma koyuyorum, o kendi kendine oynuyor falan filan derken bakıyorum dalmış.
Ben en baştan beri böyle yaptım ama kalabalık olunca kucağımdan inmek istemiyor. Sanırım kalabalığı sevmiyor.
Biraz zor olacak ama yatağına koyduğunuzda ellerini tutun orda olduğunuzu hissetsin. Biraz böyle devam edin sonra yavaş yavaş ellerinizi bırakın alışır eminim. Bir de benimki renklere aşırı meraklı bu yüzden mavi renk koyuyorum tepesine ona bakıp oynayıp uyuyor.
Bir de alerji testi hiç yaptınız mı? Bir akrabamın bebeği böyleydi. Artık patlıyordu kucakta bile zor durmaya başlamıştı. Çok hastane gezdiler. Çocuk 4 aylıkken en son devlete gittiler ve meğerse inek sütü alerjisi varmış. Sonra çocuk kendine geldi düzgün diyetle.
Gün içinde sadece acıkırsa ağlıyor bide beşiğine koyduğum zaman dalamadığında ağlıyor :) onun dışında hiç sesi bile çıkmıyo oynuyo,gülüyo tv izliyo,konuşuyo. Ama uyku sıkıntımız var işte :)

Back
X