Nerde yanlış yapıyorum?

İşte benim de amacım şu duruma gelmemek :))) bi ara kucakta sallana sallana uyutuyodum ben durunca kalkıp kendi zıplıyodu kucağımda :)) dedim kesinlikle beni yönetemiceksin ben seni yöneticem :deli: şimdilerde ikimiz de direnişteyiz bakalım kim önce bırakıcak :))

Bazı bebekler her zaman kazanır, baştan haberin olsun. :confused:

Emzirdikten sonra gazını çıkarıyorsun değil mi? O yüzden uyanıyor olabilir.
Evet uyanıkken çıkıyor ama daldığında ne kadar uğraşsam da çıkmıyor. Bende öyle yatırıyorum. Ama bu zamana kadar sorun olmadı o konuda. O sebepten uyansa ağlayarak uyanır. Güle oynaya buluyorum :) yatağın içinde konuşuyo kendi kendine :))

Evet uyanıkken çıkıyor ama daldığında ne kadar uğraşsam da çıkmıyor. Bende öyle yatırıyorum. Ama bu zamana kadar sorun olmadı o konuda. O sebepten uyansa ağlayarak uyanır. Güle oynaya buluyorum :) yatağın içinde konuşuyo kendi kendine :))
Ay ne güzel. Hayalimdeki bebek :) benimki hala çığlık çığlığa uyanıyor. Eğer aglamiyorsa boşver uyansın.

Bazı bebekler her zaman kazanır, baştan haberin olsun. :confused:
Ahahh benimkinde o ışık var zaten :deli: ama yok yok ben pes etmicem. Normaldr 12 den erken uyumuyordu o konuda da çok çektim mesela :) şimdilerde 5 gündür filan 9 da uyutmaya başladım. Bu düzen böyle gider belli. Yani olur olmasına da çok zor :))
Şimdi emdikten sonra koydum beşiğine biraz parmak emdi mızmızlandı daldı kendi kendine. Yani olucak sinyal veriyo bana :dondurma:

Ay ne güzel. Hayalimdeki bebek :) benimki hala çığlık çığlığa uyanıyor. Eğer aglamiyorsa boşver uyansın.
Uyansın tabi. Yani şöyle eğer kendi kendine dalmayı öğrenirse uyandın zaten :)) ama o kadar uğraşın sonucunda yarım saat sonra uyanmasın :))) 1 saat 20 dk uğraştım ya bende sabırsız değilim aslında.

Kucuk daha ben 6 ayin sonunda alistirmistm ustelik sabaha kadar sallanan besikte uyuyan bi bebekti sallamayi birakinca uyaniyodu henuz hazir degildir muhtemelen 2 ay daha sıkın disinizi

Yok valla düzen olması lazım taktım bu duruma ben :))) o kadar sabredemem :deli:

O aylarda oğlum da öyleydi.
Memede dalardı. Tam oh deyip atıştıracağım veya ütü falan yapacağım açardı gözünü sıpa..
Hemen gitmezdim yanına işime bakar bir taraftan konuşurdum..

6-7 ay gibi beşiğine koyup ara ara sakinleştirerek kendi kendine sallamadan uyuttum. Ama devamında ya hasta oldu ya da aşı oldu ateşlendi tam hatırlamıyorum. Zorlanmadan uyusun dinlensin diye salladım.
Ama dediğim gibi 18.ayda yavaş yavaş düzene girdi.
23 ayına kadar gündüz uykusu da kısaydı. Bu aylarda uzadı..

Biraz sabır lazım. Bir anda olmuyor..

O aylarda oğlum da öyleydi.
Memede dalardı. Tam oh deyip atıştıracağım veya ütü falan yapacağım açardı gözünü sıpa..
Hemen gitmezdim yanına işime bakar bir taraftan konuşurdum..

6-7 ay gibi beşiğine koyup ara ara sakinleştirerek kendi kendine sallamadan uyuttum. Ama devamında ya hasta oldu ya da aşı oldu ateşlendi tam hatırlamıyorum. Zorlanmadan uyusun dinlensin diye salladım.
Ama dediğim gibi 18.ayda yavaş yavaş düzene girdi.
23 ayına kadar gündüz uykusu da kısaydı. Bu aylarda uzadı..

Biraz sabır lazım. Bir anda olmuyor..
Evet baya sabır lazım :) tam olarak 20 gündür uğraşıyorum. Bişeyler başardım aslında başarmadım değil ama bende devamı hemen gelsin istiyorum :)) oldu mu tam olsun istiyorum. Zamanla olucak tabi ki. Biraz da taktik değiştire değiştire yaptığım için kafası karışmış olabilir ana öyle olmayınca bide böyle deniyim dedim durdum :)) şimdi daldı kendi kendine emdikten sonra.

Kucuk daha ben 6 ayin sonunda alistirmistm ustelik sabaha kadar sallanan besikte uyuyan bi bebekti sallamayi birakinca uyaniyodu henuz hazir degildir muhtemelen 2 ay daha sıkın disinizi
Aslında küçükken alıştırmak daha iyi. Çok araşrırdım bu konuları 4 ayda başlamak daha kolay sonuç veriyor.
Verdi de :) bi ara 20 dk da uyudu. Bikersnde 5 dk da daldı sonra uyandı uyuyamadı bende uğraşmadım.
Yani ara ara oluyor olmuyor değil ama inat etti mı 1 saat 20 dk filan uğraşırıyo :) bugün felaketti. Hiç uyumadı nasıl inatsa. Gözleri kapanıyodu ama ısrarla dalmadı. Gerçi yorgun bebek dalmakta daha çok zorlanır.

Aslında küçükken alıştırmak daha iyi. Çok araşrırdım bu konuları 4 ayda başlamak daha kolay sonuç veriyor.
Verdi de :) bi ara 20 dk da uyudu. Bikersnde 5 dk da daldı sonra uyandı uyuyamadı bende uğraşmadım.
Yani ara ara oluyor olmuyor değil ama inat etti mı 1 saat 20 dk filan uğraşırıyo :) bugün felaketti. Hiç uyumadı nasıl inatsa. Gözleri kapanıyodu ama ısrarla dalmadı. Gerçi yorgun bebek dalmakta daha çok zorlanır.

Yani her bebek farkli tabi ama i at ettiginde o kadar sure yatakta tutmayin kaldirip 15 dk sonra tekrar deneyin benim oyle uyuttugum da xok oldu insallah alisir buyuk rahatlik cunku mis gibi=))

Benimkiler memede uyudu hep. Çocuğa uyku eğitimi vermek imkânsız bence. Anneyle güvenli bağlanması lazım. Bu da bu bağlanmanın bir parçası. 4 ay çok küçük zaten. Düzen falan olmaz o aylarda. Bir gün öyle bir gün böyle geçer. Canınızı sıkmayın.

Uyku konusunda her yöntemi sabırla denedim, profesyonel yardımlara başvurdum yok yok yok. Hiçbir yönteme cevap vermedi kızım. Doktorlar gezdim neden uyumak istemediğini anlamak için cevap " Bu kadar uyku yetiyor. Dilerseniz ilaç verelim oldu." O anda korktum, sırf uykusuz kalıyorum diye çocugumu ilaçla uyutmak çok ürkütücü geldi. Amann napalım moduna geçtim ne olduysa 11 aylıkken kendi kendine yanıma gelip "Anne eeee süt" demeye başladı. Sütünü verince hangi yöntemle olursa olsun uyuyor. Kendi yolunu kendi buldu benim cadı. Beceriksizlik değil yani, bazı çocuklarda genel teoriler geçerli olmuyor.Umuyorum sizin durum daha çabuk düzelir.

Evet baya sabır lazım :) tam olarak 20 gündür uğraşıyorum. Bişeyler başardım aslında başarmadım değil ama bende devamı hemen gelsin istiyorum :)) oldu mu tam olsun istiyorum. Zamanla olucak tabi ki. Biraz da taktik değiştire değiştire yaptığım için kafası karışmış olabilir ana öyle olmayınca bide böyle deniyim dedim durdum :)) şimdi daldı kendi kendine emdikten sonra.

Bebeğin karakterine de bağlı. Ama seninkinde ışık var. Aynen devam :)

Tanıdıklarımdan biri yatağa koyup , klasik müzik dinletiyor.
Hiç ağladığını duymadım.
Gayet de sessiz sakin uykuya dalıyor.

Yani her bebek farkli tabi ama i at ettiginde o kadar sure yatakta tutmayin kaldirip 15 dk sonra tekrar deneyin benim oyle uyuttugum da xok oldu insallah alisir buyuk rahatlik cunku mis gibi=))
Daldı çok şükğr :) emerken çektim memeden yeter çok emdi zaten :)) ilka uyuyacak orda. Aslında tok hatta on dk öncesinde kustu bile.
Bende çektim gazını çıkarıp koydum beşiğe mızmızlana mızmızlana daldı. Bugün ikinci kez böyle daldı. Devamı gelicek inat ettim öğrenecek :)))

Bebeğin karakterine de bağlı. Ama seninkinde ışık var. Aynen devam :)
Var var :))) öğrenecek bayadır uğraşıyorum zaten. Şimdi herhangi bi uyuma alışkanlığı olmadığı için daha şanslıyım ayakta sallana sallana uyutmaya dezalıştırdım. Herşey olur zamanla sadece biraz karamsar oluyorum olmadığında :)

Tanıdıklarımdan biri yatağa koyup , klasik müzik dinletiyor.
Hiç ağladığını duymadım.
Gayet de sessiz sakin uykuya dalıyor.
Ninni bile koydum yanına :) o beyaz sesle uyumayı tercih ediyor illa süpürge sesi olucak :)) öyle sakin sakin dalmaz benim keçim.

Benimkiler memede uyudu hep. Çocuğa uyku eğitimi vermek imkânsız bence. Anneyle güvenli bağlanması lazım. Bu da bu bağlanmanın bir parçası. 4 ay çok küçük zaten. Düzen falan olmaz o aylarda. Bir gün öyle bir gün böyle geçer. Canınızı sıkmayın.
Olur neden olmasın asıl bu ayda öğretilir. Eğitim değil zaten güvenle sevgiyle öğretmeye çalışıyorum. Hiç ağlatmıyorum zaten.
Ki öğrenecek de eminim. Konu açtıktan sonra başardım mesela tekrar :))

Uyku konusunda her yöntemi sabırla denedim, profesyonel yardımlara başvurdum yok yok yok. Hiçbir yönteme cevap vermedi kızım. Doktorlar gezdim neden uyumak istemediğini anlamak için cevap " Bu kadar uyku yetiyor. Dilerseniz ilaç verelim oldu." O anda korktum, sırf uykusuz kalıyorum diye çocugumu ilaçla uyutmak çok ürkütücü geldi. Amann napalım moduna geçtim ne olduysa 11 aylıkken kendi kendine yanıma gelip "Anne eeee süt" demeye başladı. Sütünü verince hangi yöntemle olursa olsun uyuyor. Kendi yolunu kendi buldu benim cadı. Beceriksizlik değil yani, bazı çocuklarda genel teoriler geçerli olmuyor.Umuyorum sizin durum daha çabuk düzelir.
Bazı bebekler gerçekten çok inatçı :) ben bebeklerin karakterli doğduğunu düşünüyorum zaten. Sonradan oluştuğuna inanmıyorum :))
Daldı biraz önce emdikten sonra uykulu uykulu koydum beşiğe kendi kendine 2 dk da daldı. Alışacağına eminim ama zor bir süreç.

Emerek uyumasinin bence bi sakincasi yok. Pedagoglar da bunu oneriyor zaten. Gece sık uyaniyorsa yaninizda yatirin. O sekilde uzun uyuyorlar. Hem emerek uyursa anne sutunu de fazlasiyla alir kilosu iyi olur

Back
X