- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte bu durum kötü bir durum bana göre. 1 yaşındayken kendi kendine uyuması mı daha iyi olur yoksa böyle uğraştırması mı daha iyi olur diye düşününce inatlaşıyorum :))Haklisin.. ben olmayinca zorlamiyorum mesela:) inan hepsinjnde kendine gore uyuma huylari vardi. Ilkini sallardim, kucuk oglum nefret ederdi sallsnmaktan. O yataga yanima yatip sacinla oynayarak uyurdu:) kiz fena uykuya dalana kadar akla karayi seciyoruz. Sallanmayida sevmez ole dalmazda.. her gun bakiyorum nasil uyuyacak diye.. surer en az 2 yasina kadar boyle: (
Evet bende öyle duymuştum o yüzden o zamana kadar alıştırdım alıştırdım yoksa uğraşıcam :)))birçok bebeğin uykusu yarım saat ya da kırk beş dk sürüyor zaten
uyanınca poposuna vurarak pışpışlamak 8 aya kadar işe yarar diye okumuştum
bu arada şu bir gerçek ki annesi huzursuz olan çocuklar, daha beter oluyor
hiçbir şeyi kafana takma lütfen
Tabiiki kendisi uyursa daha iyi.. iki buyuk 5-3 yasindakiler giydirip yatirinca uyuyolar ayni odada.. zaman lazim yani..belkide benim cocuklarim huysuzdur ya da ben cok yumusagim:) ben beceremedim umarim sen yaparsin:)İşte bu durum kötü bir durum bana göre. 1 yaşındayken kendi kendine uyuması mı daha iyi olur yoksa böyle uğraştırması mı daha iyi olur diye düşününce inatlaşıyorum :))
Bence bebeğe göre değil kendimiz düzen kurmamız laızm onlar bizi yönetmemeli zaten düzen seviyorlar. 9 da uyutmaya başladığından beri kendisi ay ı saatte emip uyumak istiyor.kendi kendine uyuma konusu da bu şekilde olucak ilerde:)
Öğretmenler eğitimcidir, bilmem anlatabildim mi? Ayrıca dediğim gibi, istediğiniz gibi uyutun çocuğunuzu. Ben bilgimi paylaştım sadece. İyi günler size.Öğretmen olmanız neyi değiştiriyor ki sürekli bunu yazıyorsunuz? Tamam olabilir siz öyle düşünüyorsunuz ama bütün pedagogların yöntemi bir değil. Ve dolayısıyla iyi yönleri olan kısmı da var kötü yönleri olan da. Ben katıla katıla ağlatmıyorum ki çocuğu yanındayım ağlamaya başlarsa alıp sakinleştiriyorum diyorum hala inatlaşıyorsunuz. Türk milleti herşeyi abarttığı gibi bunu da abartıyor açıkçası bu konuda fikrim bu. Teşekkür ederim sağlıkla büyütün çocuklarınızı.
Kafaya takıp sttes yapmıyorum ki. Memede uyuması bir sorun çünkü 10 dk sonra eğer uyanıyorsa yine memede uyumak istiyor veya 1 dk sonra dalamıyorsa memede uyumak için mızmızlanıyor. Bu bir problem ve ileride baş edemeyeceğim için şimdiden çözüm bulmaya çalışıyorum :)
Ay keşke memede uyusa ,benim sütüm olmadi , kızım meme görmedi yani . Biberonla uyuyordu hep,şimdi 11 aylık mamayı yemiyor ,meme görevi görecek bir seçenek te kalmadı ,henüz minnakken memeyle uyutun büyüdüğünde memede kar etmiyo ,istedigin kadar bilinçli ol bilinçli davran ,parmak kadar bebeler bizi parmağında oynatiyo maalesef .bdv ye açıyorum konuyu çünkü artık bu benim için ciddi bir dert olmaya başladı.
Kızım 4 aylık odlu,gazdan dolayı onu kucakta sallana sallana uyutmaya alıştırmışım farkında olmadan. Şimdilerde kendi başına dalmayı öğretmeye çalışıyorum. Şş pat yöntemini denedim bikaç kez de başarılı oldum ama belli bir süre sonra fayda etmemeye başladı. Direk memede uyumak istiyor bende artık nasıl uyuyacaksa uyusun moduna düşüyorum 1 saatin sonunda. Dilim damağım kuruyo pışpışlamaktan.
Bugün bırakiym kendi kendine dalsın dedim emdi,tam uykuluyken koydum daldı dalmasına ama yarım saat sonra geri uyandı. Bidaha da hiç bir şekilde uyumadı.
Şimdi de bekliyorum belki yorgunluktan düşüp bayılıcak diyeama ben böyle inat görmedim.
Beşiğine de koydum uyku arkadaşı da veriyorum eline,henüz alışmadı ona ne kadar sürer bilmiyorum alışması. Artık yöntem denemekten bıktım cidden ben bu işi beceremiyorum anlaşılan. Yada yeterince sabırlı mı davranmıyorum? Aslında hatamın farkındayım mızmızlandığı zaman doymadığını düşünerek tekrar tekrar emzirmek oldu. Ve sonuç olarak her defasında emerek uyudu. Napıcam böyle alışır mı kendi kendine dalmaya? Siz neler yaptınız anlatın biraz![]()
Eltiniz doğru olanı yapmış ama eksik ilk 3 ay gak meme guk meme olacak. Emmek sadece karın doyurmak değil ki korkar oynar.. bebekler ilk 3 ay anneyle tek vücut sanıyor kendini. Yok kucağa alıştı Yok sallamaya alıştı Yok memeye alıştı Yok böyle bişey ihtiyacı var onun. Benim oğlumun gazı varken kucakta yürüyünce sakinleşir. Benimki de 2 aylık beraber yatıyoruz Zaten normal olanı kendi kendine uyumaması. Daha dünyayı tanımaya çalışıyor. Keşke bunları dert etmek yerine emzirmenin keyfine odaklansa. Tek bir gün uykusuzum demiyorum. Bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda yaşam alanımı düzenliyorum meselaBenim eltim de çocuğun öz güveninin gelişmesi için ilk 40 gün sürekli memede durması gerekiyor diyordu. Emse de emmese de memesinden ayırmadı. Şimdi 2 aylık olacak ve çok pişman, çocuğu kendi kendine yatıramıyor.
Koala gibiyiz diyor :) Sevimliliği olmasa çekilecek dert değil diyor, beni de korkutuyor çocuk fikrinden.. Hep yatak odasında, farklı odaya bile geçmiyor çocuk uyumuyor diye.. Bu sizce de çok yıpratıcı değil mi? Evden tek çıkması çocuğu aşıya götürmek..Eltiniz doğru olanı yapmış ama eksik ilk 3 ay gak meme guk meme olacak. Emmek sadece karın doyurmak değil ki korkar oynar.. bebekler ilk 3 ay anneyle tek vücut sanıyor kendini. Yok kucağa alıştı Yok sallamaya alıştı Yok memeye alıştı Yok böyle bişey ihtiyacı var onun. Benim oğlumun gazı varken kucakta yürüyünce sakinleşir. Benimki de 2 aylık beraber yatıyoruz Zaten normal olanı kendi kendine uyumaması. Daha dünyayı tanımaya çalışıyor. Keşke bunları dert etmek yerine emzirmenin keyfine odaklansa. Tek bir gün uykusuzum demiyorum. Bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda yaşam alanımı düzenliyorum mesela
Ferber yöntemini hiç bir ayda önermiyorlar :)4 ay çok erken, hatanız orada.
Uyku eğitimi en küçük 6 aylık başlar, o da ferber.
Valla neler denedim, benim büyük sıpam aramızda yatıyor 2 yaşında oldu.
Küçük de sallana sallana uyuyor çok şükür kendi odasında o.
Neler hayal edip, tüm yöntemleri hatmedip de benim çocuklara işlemediğini görünce saldım bem, yeter ki uyusun...
Evet ileride bu hale gelecek diye uğraşıyorum bende şimdiden :) bazen çok emdiğinde direk çekiyorum dalmadan öyle yatırıyorum o zaman dalıyor kendi kendine :)Benim arkadasımın cocuğuda memede uyuyor hem de 2 yaşını dolurcak 20 gün sonra. Görümcem de bebeğini beşiği sallanır olduğu halde hiç sallamadı alışmasın diye. Bir de sallanan bebekler ilerde uykuya geç dalma problemi yaşıyorlarmış. Belki kendi kendine uykuya dalmasını beklemelisin. Cocuğu uyuyma odaklı olunca memede uyutayım dersen böyle gider gibime geliyor. Bir kaç gün dayansan uyanık kalsın kalabildiği kadar sonradan kendi kendine uyumaya alışır belki. Tabii uyumak için meme meme diye ağlamıyorsa.. inşallah bir çözüm yolu bulursun
Merhabalar o çizgiler uyanma sıklığı mı acaba?Canım benimkinin 6 aylık olmasına 3 gün kaldı son bi ayımız geceleri sürekli uyanarak geçti ama bu zamanlar böyleymiş hep bu forumda bi doktorun yaptığı uyku düzeni formunu görmüştüm bizim kız birebir buna uydu ekledim senin için
Bu arada bende memede uyutuyorum veya kucağımda hafif sallayarak, ilk günler kendi dalıyodu ama sanırım ben kucağa alıştırdım yardımsız uyumuyo artık ama bazen çıldırsamda memnunum sanki bi mazoşistlik var bende![]()
Normal dimi iyi o zaman doğru yoldayım çabuk pes etmiyim madem :))Ay inşallah. Ben deliriyorum çünkü artık.çok uykusu olmasına rağmen uyumuyor çünkü bazen ya da abidik gubidik saatlerde uyumak istiyor, bu sefer de geç yatıyor ya da gecenin körü uyanıp uyumuyor bir daha falan. O uyumayınca ben de uyuyamıyorum haliyle. Ben uyuyamayınca ve oğlan da ses yapınca babamız da uyuyamıyor falan:) ne yazdım ha. Neyse. Umarım sen de halledersin güzelce. Ama böyle öğrenmiş gibi yapıp da sonra direnmesi normal. Öyle öyle alışacak.
Normal dimi iyi o zaman doğru yoldayım çabuk pes etmiyim madem :))
Alıştır sende yavaş yavaş olmaz ye birşey yok her yönteme alıştığı gibi buna da alışacak sonuçta.
Anlatmanıza gerek yok konumuzun öğretmenlikle alakası yok şuan. Tutturdunuz paikolojisi etkileniyor diye bende size defalarca katıla katıla ağlatmadığımı hatta hiç ağlatmadığımı da dile getirdim bunun sizin eğitiminizle bir ilgisi yok. Bir sürü pedagog dinledim ferber yöntemini yapmadığım sürece çocuğun psikolojisi kötü yönde etkilenmesi mümkün değil ben size anlatamadım asıl. Öğretmen olduğunuzu anlatabildiniz.Öğretmenler eğitimcidir, bilmem anlatabildim mi? Ayrıca dediğim gibi, istediğiniz gibi uyutun çocuğunuzu. Ben bilgimi paylaştım sadece. İyi günler size.
En doğru zaman işte tam da 4 aydan sonrası anlatamıyorum. Küçük diyorlar ama öyle bişey yok ki asıl şimdi öğretilirse öğrenir. İlerde bunun kalkması var emeklemesi var beşikte orda burda koşturur onla uğraşılır mı :)1 yaşından sonra önermiyorlar ne yazık ki uyku eğitiminibir de diş çıkarma döneminde olmaması gerekiyor... O yüzden en güzel aralık 4aydan hemen sonrası. :)