ayy canım çok sağol ne kadar meşakatli işler bunlar yaa her soruma cevap vermişsin çok teşekkür ederim sana. Allah yardımcım olsunnn çok gözümde büyüyo vallaaamrb... öncelikle sana tavsiyelerimde kendimden yola çıkarak bir şeyler söylediğimi bilmeni isterim ve bunlar sadece benim fikirlerim amacım sana yardımcı olmak ve bir nebze de olsa içini rahatlatmak. çünkü hepimiz burada aklımıza takılan veya x kişisinin düşüncesi nedir diye düşündüğümüz sorunlarımıza cevap arıyoruz. örneğin ben haziran ayında nişanlandım, temmuzda düğün gününü koyduk ve düğün gününü koyar koymaz salonu tuttuk. iyi ki de öyle yapmışız çünkü düğüne 2.5 ay kala salondan kendi sebeplerinden dolayı bize olumsuz bir haber geldi ve hemen gidip kaporamızı geri alıp başka yer tuttuk. eşyalarımızı ise düğünümüze 4 ay varken aldık, evimizi düğüne 3 ay varken tuttuk. gelinliğimi düğüne 2.5 ay varken beğendim ve düğüne 15 20 gün kala dikilecek. biz evi 3 ay varken tuttuk çünkü istanbulda belli bir semtte ve belli bir sitede tutmak istiyorduk. orada bir emlakçı ile tanıştık ve numaramızı bıraktık orada ev olursa haber vermesi için ve şansımıza 1 ay içinde tam da istediğimiz bir ev boşaldı ve onu gördükten sonra hemen tuttuk. evi tutunca boya badana vs. işlerini hallettik ve mobilyalarımızı getirmelerini istedik. düğüne 2 ay kala evimizi kurduk çünkü nişanlım 2 yere birde kira verecekti böyle olmasaydı o da istanbul şartlarında maddi olarak çok ağır bir yük... işte böyle canımm... sormak istediğin diğer konulara da yardımcı olmaya çalışırım!
önemli değil canım ne olacak! senin düğün ne zaman kısmetse:)
evlenmiş yada evlenmeye hazırlanan arkadaşlar ben bu ayın 17 sinde nişanlandım. şimdi sıra geldi düğüne...
ama neyi nasıl yapmalı hangi sıradan gitmeli bilemedim.
mesela düğün salonu ne zaman tutulmalı. ev ne zaman kiralanmalı. eşyaları eve ne zaman almalı. olmazsa olmazlar neleridr.
düşüncelerinizden ve tecrübelerinizden beni eksik etmezseniz sevinirim :18:
canım bence evi tutmadan eşyalarını alma evide eğer imkanın varsa bir kaç ay erken tutun tadilatı ıvırı zıvırı hiç bitmiyor aslında biterde ustalar her zaman söz verdiklerinden daha sonraki günlerde yaparlar işi evi tuttuktan sonra eşya bakman eve uygun şeyler alman fazla kalabalık şeyler yerine uygun alman demek olur ama imkanlar ölçüsünde tabi evi erken tutamayacaksan eşyaları son zamanlara bırakma aksilikleri hep hesap etmelisin gelinlik bir haftada bitiyor önemli olan sen modelde karar ver ve nereye diktirceğine yada alacağına karar ver son günlerde kilo kayıpları yaşanır genelde gelinlikte acele etme bence model seçiminde karar vermen yeterli
hey şeyi tek tek not et kına defteri yap mesela neler alındı neler yapılabilir maliyetleri her duyduğun fikride yaz içlerinden eleyip kafanda birşeyler tasarladıktan sonra planlı ilerle bence zaten yoğunluktan herşey karışıyor not tutman önemli bence
eylülde düğün yapmayı düşünüyorsanız salonu bence hemen tutun çünkü ramazan sonrası olacağı için çok yoğun olur istediğiniz günü alamayabilirsiniz. ev kira olacağı için fazla tadilat yapmazsınız sanırım o yüzden 2 ay öncesinden tutmanız yeterli. eşyaları da evi tutmadan almayın eve göre alırsınız, o yüzden beğendiğin modelleri kaydedip daha sonra hangileri eve uygunsa onları alabilirsin. gelinliği diktireceksen 2-3 ay önceden başla aksilik falan olursa en azından başka seçeneklerin de olur. ayrıca olmazsa olmaz diyeceğim bir şey yok çünkü her şey lazım:) şimdi oturduğun evde ne görüyorsan hepsi lazım oluyor
bu not alma olayını tuttum ben yaa gerçekten gerekli sanırım. eşyalarımızı erkenden aldık biz borcumuzun bir kısmı en azından bitsin diye ama model değişikliği yapma şansımız var o yüzden problem olmaz sanırım. ayy beni en çok heyecanlandıran gelinlik bakma olayınişanlığı aldığımız yerdeki bayan eylülde düğün yapıcaksan temmuzdan bakmaya başla demişti bana şok olmuştum
eksikler birden gelmiyor akıla görünmüyor yavaş yavaş kullandıkça belli oluyor modelini belirle tamam bu de ondan sonrası kolay zor kısım belirlemek birde fotoğraflardaki gibi senin üzerinde durmuyor o yüzden denyerek bak bence çirkin dediğin gelinlik üzerindeyken süpermiş diyebilirsin yada tersi
oyyy düşündükçe eksikleri korkuyorummmm :))))Hmm simdi bizim mobilya ve beyaz esya tamam.
Ceyizimin büyük bi kismi tamam.
Dügün salonu tamam.
Yapilmasi gerkenler daha cok ama.
Nikah tarihi alabilmek icin evraklari hazirlamaliyiz.
Gelinlik kina icin abiye bindalli ve aksesuarlar alinacak.
Damatlik ve gereken aksesuarlar alinacak.
Balayi ayarlanacak.
Kuaför'ler ayarlanacak bir tane yetmiycek cünkü.
Fotografci ayarlanacak.
En önemlisi ev tutulacak :)
Allah yardimcimiz olsun gelin arkadaslar.
ya kızlar düğün tarihini ne kkadar önceden almak lazım :26:
Nikah tarihini diyorsan çok önceden almana gerek yoktur heralde.. Biz dediğim gibi nişanlım askerden gelince yani düğüne 1-2 ay kala alırız heralde..
kışın olsa bi gün önceden de alsan olur ama yazın daha önce alman gerekir belki de :)
Ben de tam bilmiyorum sanırım
Canım işte düğün gününüzü belirleyin.. Ramazandan sonra bakın haftasonlarına , sonra o tarihlerde şimdiden bakın düğün salonuna.
Salon konusunda hızlı olmalısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?