Nerede hata yapıyorum?

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.800
298
İyi akşamlar KK ahalisi.
Az önce annemle tartıştım, üzüldüm ve ağladım.
Derdimi size anlatayım varsa hatam sizde beni aydınlatın... Biraz uzun olmuş üzgünüm:KK35:

Geçtiğimiz pazar günü erkek arkadaşım ailesiyle birlikte geldi aileler tanıştı.
Yemek yendi, sohbet edildi arada istediler. Babam olumsuz değiliz sadece isteme söz nişanı başka vakit yapalım önce biz kendi aramızda konuşalım haberleşiriz dedi.
Kültür, inanç, siyasi farklılıklar olabilir diye. Sandığımızdan daha iyi geçti. İki gündür kendimden çok emin ve huzurluydum. Akşam eve geldim babam ne dedi diye sordum.
Babam"emin mi?" diye sormuş. Annem hiçbir şey söylememiş.
-Erkek arkadaşımın ailesi köyde yaşıyor. Erkek arkadaşım ve ben izmirin ilçe merkezinde yaşayacağız.- Köye gidip tarla bahçe işleriyle mi uğraşacak onlara mı bakacak tarzında konuşmuş. Annem ilk basından beri çocuğu sevmiyor. Biz 5 yıldır beraberiz. Çocuk okumuş, etmiş meslek sahibi, çalışkan iyi kalpli, ruhsal manada benim hayatımı kurtardı. Onu çok seviyorum ve o da beni seviyor. Yarın ne getirir bilinmez tabii ama ben evlenmek istediğime eminim. Konumu hatırlayanlar bilir benim öz babam kimselerin etmediği kötülüğü kendi elleriyle etmiş bir insan. Babamın ne düşündüğünü zerre kadar önemsemiyorum ama annemin gönlünün olmaması beni mahvediyor. Bulduğu tek kusur erkek arkadaşımın benden 3 cm kısa olması. Bu benim ve erkek arkadaşımın hiç bir zaman umrunda olmadı. Annem göz var izan var diyor bana yakışmıyormuş. Halbuki bende Adrina lima falan değilim. Hatta zayıflama sürecindeki bir obezim neyse.

Gerçekten çok kötü bir aile ilişkilerim var. Ailem bile onun verdiği huzurunda onda birini bana vermiyor. İstanbuldan taşınamam diyordum ama fark ettim ki onunla neredeysem mutlu olabilirim. Elbette herkes hata yapar, belki bende hata yapıyorumdur. Lakin anneme dedim "ben evlenerek hata yapıyorsam bile benim seçimim, güzel güzel bu evden ayrılmak istiyorum. Bana destek ol. Birgün dul bile olsam Allah düşürmesin babamın evine gelmektense gece gündüz çalışır, sürünür yine dönmek istemem."

Herşeyden eminim kendimden ve erkek arkadaşımdan.
Bana hiç bir sebep vermeden itirazlarını hoş mu görmeliyim?
Hergün bir sürü konu açılıyor. Bazı anneler diyor büyüklerinizin sözünü dinleyin, bir bildikleri vardır.
Onu bana yakıştırmıyorsa annem haklıdır demiyorum diye kötü evlat mı oluyorum? Hatam nerede?
Gerçekten anlamaya çalışıyorum:KK43:

Allah kolaylık versin sevdiğin insanla ailenin arasında kalmak kadar kötü birşey yok.Ben seni bu konuda haksız göremedim fakat annenin rızasını al ve öyle evlen biraz uğraştırabilir seni haberin olsun.Ama evlendikten sonra pürüz çıkmasındansa şimdi biraz üzülmek en iyisi galiba.Çünkü evlenince manevi anlamda aile desteği olmayınca ciddi anlamda çok zorluk çekiliyor.Anne baba ahı mı derler ne derler bilemem fakat iç huzur olmuyo.

Biraz sabret anneni karşına al tatlı dillilikle hallet elbet yumuşayacaktır zamana yay birazda.

Anneniz, müstakbel eşinizin ailesinin köyde yaşıyor olmasından mı rahatsız?
Sizin evlenmenizi istediği başka biri mi vardı?
Neden böyle yapıyor ki?
Kavga etmeyin bence. Her şey doğru dürüst yolunda gider inşallah.

Acaba annenin icine sinmeyen baska bir durum mu var?
Bence annen ve sevgilini bir kac defa bir araya getir ..annen iyice tanisin etsin..gönlü olsun gönlüne girsin ondan sonra dis görünüsün lafi dahi gecmez.

Allah kolaylık versin sevdiğin insanla ailenin arasında kalmak kadar kötü birşey yok.Ben seni bu konuda haksız göremedim fakat annenin rızasını al ve öyle evlen biraz uğraştırabilir seni haberin olsun.Ama evlendikten sonra pürüz çıkmasındansa şimdi biraz üzülmek en iyisi galiba.Çünkü evlenince manevi anlamda aile desteği olmayınca ciddi anlamda çok zorluk çekiliyor.Anne baba ahı mı derler ne derler bilemem fakat iç huzur olmuyo.

Biraz sabret anneni karşına al tatlı dillilikle hallet elbet yumuşayacaktır zamana yay birazda.

İşte daha iyisini bulursun mantığı var. Ailemle ters düşmek istemiyorum. Hani deseler ki böyle böyle bir şey var. Bak bu iyi değil falan dese inanın değil bir kere bin kere düşünürüm. Sadece istemiyorum demekle olmuyor. Ah edecekleri bir durum yok.

Anneniz, müstakbel eşinizin ailesinin köyde yaşıyor olmasından mı rahatsız?
Sizin evlenmenizi istediği başka biri mi vardı?
Neden böyle yapıyor ki?
Kavga etmeyin bence. Her şey doğru dürüst yolunda gider inşallah.

Benim için köyde yaşıyor olmaları önemli değil. Köylü olmaları da önemli değil. Ben zihniyetlerine, niyetlerine bakarım ama annem ve babamın biraz küçümsediğini düşünmeye başladım. Lakin köyde memur emeklisi iki çocuğunu yetiştirmiş okutmuş kendiside okumuş insanlar. Benim ailemden daha iyi eğitim seviyeleri var. Önyargıları normal mi ?

Annem bundan 4,5 sene önce benden 8-10 yaş büyük, baba tarafından akraba zengin biriyle evlenmek için görüşmemi istemişti.o_O Bundan olacağını sanmıyorum.
Kavga da etmiyorum ama objektif bakmalarını istiyorum. İstanbul'dan izmire gideceğim. Köyde yaşamayacağım. Ben muhasebeciyim. Smmm stajım vs var. Çalışmaya devam edeceğim. Erkek arkadaşım mühendis iyi bir yerde çalışıyor. Maddi durumumuz sıkıntılı da olmayacak inşallah. Hani elle tutulur bir neden yok. Anlayamıyorum...

kavakta da boy var ,boşverin ya anne rızası olmalı diyoruz ama boya bosa takmış bir annenin rızası bence hiç olmasın

Acaba annenin icine sinmeyen baska bir durum mu var?
Bence annen ve sevgilini bir kac defa bir araya getir ..annen iyice tanisin etsin..gönlü olsun gönlüne girsin ondan sonra dis görünüsün lafi dahi gecmez.

Soruyorum hiç bir neden söylemiyor. Söylememesi için bir nedende yok. Çünkü fikrini önemsediğimi biliyor. Sadece uzağa gideceğim diye mi istemiyor diye düşünmeye başladım. İzmirde yaşıyor çok sık gelip gidemiyor. Daha evvel istanbula sık gelip geldiğinde de görüşmek istemiyordu.

Aileler genelde hissediyor vede hakli cikiyor ama hakkinizda hayirlisi

İşte soruyorum hissettiğin ne? Problem ne? Bana verdiği hiç bir şey yok.

Öncelikle sakin olun. Aileler herşeye ilk başta yok demeyi çok severler. Sonra damattan kıymetlisi olmaz. Sabırlı ol. Dua et.

Gerçekten çok iyi bir insan. İzin verse tanısa :KK43:

kavakta da boy var ,boşverin ya anne rızası olmalı diyoruz ama boya bosa takmış bir annenin rızası bence hiç olmasın

Bende anneme babamdan örnek veriyorum bana kızıyor. Babamda boy var, tip var ama ahlak yok, vicdan yok sevgi yok, sadakat yok:KK43: Öyle diyince de kızıyor.

Bazen aileler istemeden de olsa yanlış evliliklere sürükleyebiliyor evlatlarını,bazende en ufak bir ayrıntıyı bile kafalarında tartıp yanlış diyebiliyorlar....Eğer geçerli bir sebep yokken bu evliliğe yanlış gözüyle bakıp,sizi etkilemeye çalışıyorlarsa;onların daha önceki çoğu kararlarında ki tutumlarında haklı çıkıp, çıkmadığına bakmak gerekiyor bence.....Çoğunlukla kararları nasıldır sizce?mantıklı mı davranırlar,fevrimidirler,önemsiz ayrıntılara mı takılırlar,hisleri kuvvetli insanlarmıdır yada kararlarının sonuçları hep doğrumudur!bunu en iyi siz cevaplarsınız!
Yani burada ailelerini dinleyip, yanlış evlilik yapmamış insan veya dinlemeyip yanlış evlilik yapmış insan sayısına göre belirlenecek bir durum değil sizin ki bence!

Erkek arkadaşından eminsin annene karşı direnmeye çalış.
Onunla oturup konuşmaya çalış.
Belkide İstanbul'dan İzmir'e gitme durumununda etkisi olabilir.
Annen evlimi?

Aslında babanın endişeleri haksız sayılmaz
Şehirde büyümüşsünüz, köy işlerini bilmezsin
Belki gerek te olmayacak ama yarın birgün köydeki diğer gelinlerle kıyaslarlarsa eş adayın onlara uyar mı bu önemli
Kültür farkı da vardır ama eş adyaın dengeyi kurabilirse sorun olmayabilir
Bilemeyiz şimdiden

3 cm kısalığa güldüm
Eşim benden 2 cm büyük biz nişanlıyken bizi de kimse yakıştırmazdı
Evlendik ay boyu boyuna huyuna demeye başlandı :D

Ama anneler hissederler genelde
3 cm işin bahanesi olabilir

Bazen aileler istemeden de olsa yanlış evliliklere sürükleyebiliyor evlatlarını,bazende en ufak bir ayrıntıyı bile kafalarında tartıp yanlış diyebiliyorlar....Eğer geçerli bir sebep yokken bu evliliğe yanlış gözüyle bakıp, sizi etkilemeye çalışıyorlarsa;onların daha önceki çoğu kararlarında ki tutumlarında haklı çıkıp, çıkmadığına bakmak gerekiyor bence.....Çoğunlukla kararları nasıldır sizce?mantıklı mı davranırlar,fevrimidirler,önemsiz ayrıntılara mı takılırlar,hisleri kuvvetli insanlarmıdır yada kararlarının sonuçları hep doğrumudur!bunu en iyi siz cevaplarsınız!
Yani burada ailelerini dinleyip, yanlış evlilik yapmamış insan veya dinlemeyip yanlış evlilik yapmış insan sayısına göre belirlenecek bir durum değil sizin ki bence!

Anne ve babam sürekli büyük konuşan insanlar. Büyük konuştukları herşey başlarına geliyor. Sırf kısa boylu diye sevmediğin ot burnunun dibinde biter demesi normal mi ?
Özellikle babam fiziksel özellikler ve paranın herşey olduğunu düşünen bir insan. Benimde bunları olduğu gibi kabul etmem mi gerekiyor.?
Annem ve babamın bize gösterdiği aile resmi öyle çirkinki evlenmeyi düşünmeyen bir insandım ben. Onların tutum ve davranışlarıyla kıyaslarsam zaten evlenmemeliyim beno_O
Benim annem onlarca defa aldatılmış her seferinde susmuş bir kadın. Bende onu mu örnek almalıyım. Sorunuzun cevabına gelirse hayır anne ve babamın kararları sonuçları doğru değil. Bana ters...

Erkek arkadaşından eminsin annene karşı direnmeye çalış.
Onunla oturup konuşmaya çalış.
Belkide İstanbul'dan İzmir'e gitme durumununda etkisi olabilir.
Annen evlimi?

Erkek arkadaşımdan eminim. Babamdan daha çok güveniyorum bile diyebilirim.
Annem maalesef babamla evli. :KK53:
Bende artık izmire gidiyor oluşuma takıldığına kanaat getirdim. Lakin babamın zaten izmire taşınma isteği var. Küçük kız kardeşim izmirde üniversite okuyor. Bizi İstanbul'a bağlayan hiç bir şey yok ama İzmir'e taşınmakta istemiyor.:KK70: Annem herşeye hayır diyor.

çalışıyor musunuz ?
ailenize maddi anlamda destek oluyorsanız aileniz evlenmenizi o yüzden mi istemiyor acaba.

Back
X