Nerede yanlış yapıyoruz?

purplem

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
607
127
648
Diğer
neden tutumlu ,iyi ev hanımı, oturmasını kalmasını bilen,sonsuz arzuları istekleri olmayan,
namuslu,kanaatkar , mütavazi (aslında bunlar uzayabilir).... kadınlar eşlerinin gözünde kıymetli olmuyor.???
çevreme bakıyorumda iyi kadınların değeri eşleri tarafından kıymet bilinmiyor.
hep cadoloz ,istek va arzuları olmayınca kapris yapan, vasıfaları fazla iyi olmayan kadınlar eşleri tarafından el üstünde tutuluyor.
bunlar kocalarını böylemi alıştırmışlar.azıcık fedakarlık yapınca kocalarının gözünde değerleri yükseliyor.
sizler de benim gibi düşünüyor musunuz????
hadi bu konuda dertli olanlar paylaşalım

Buna yanlış demeyelim de şans diyelim bence...

Evliliğin başından sonuna kader, kısmet, şans olduğuna inanlardanım...

Tabi dediğin gibi istisnai durumlarda olabiliyor...

Eşimin bir arkadaşının hanımı var mesela adam dışarıya kükrüyor hanım gelince dükkanın kasasındaki meteliğe kadar tek gözüyle bakması yetiyor kasanın boşalması için işte bu da senin yazına bir örnek... Ama nasıl olduğunu bende çözemiyorum zaman zaman...

Ben biraz karışığım, çelişiğim de hassas bir konuyla geldin sende şu anda tam bana göre, bu ve buna benzer sorularım var şu ara kafamda zati .... belki sonra bu konuya yeniden yazarım arkadaşım

Bilmem ki..
Şu anda evliliğimin en zor dönemlerini yaşıyor olsam da o kadar olumsuz bakmıyorum ben evlilik denen kuruma..
İnsanlar birbirini sevip saydıktan sonra huysuz da olsa,sakin de olsa birbirini tamamlıyor diye düşünüyorum..:1rolleyes:

Bunu bende fark ettim...sebeb olarak ancak su aklima geliyor...

Bir kadin kanatkar, fedakar, mütevazi oldugu vakit kocasinin gözünde cantada keklik biliniyor zaten...nasil olsa yapiyor nasil olsa yanimda nasil olsa benim diye düsünüyor adam..

Fakat dedigin gibi istedigi olmadigi zaman kapris yapan, cirkeflik yapan disli kadinlara sürekli yaranmak onlari mutlu etmek icin caba sarf ediyorlar...

Nasilki biz kadinlar bazen haketmeyen erkeklere fazlasiyla haketmedikleri sevgiyi ilgiyi fedakarligi veriyor ve yapiyorsak, haketmeyen kadinlarada yapan erkekler var.

bu saatten sonra zaten azıcık farklı davransak göze batıyor.
hemen sen bu aralar çok değiştin ......diye bir cümle

bu değişir tabi kişiden kişiye ben pek bu şekilde bakmıyorum yani,herkesin yapısı,kişiliği,alışkanlıkları,evliliği,ilişkisi farklı.bazen kaprisli de olsan,el üstünde de tutsan adam aynı adam oluyor.benim açımdan söyliyim,evliliğimde yerine göre kapriste yaparım,mütevazii de olurum,severim de ,kızarım da .her şeyin yeri zamanı var.eşim tam tersi çok iyimserdir.ama bir patladı mı offfff. biz kapriste yapsak el üstünde tutarız,sevsek de el üstünde tutarız birbirimizi.ona yanlış yapmadığım sürece,ya da o bana yapmadığı sürece sorun yok.kişiden kişiye değişir bence :enbuyukkk:

Son düzenleme:
sağol canım hepimiz öyleyiz aslında hepimiz çok şanslıyız.biraz da nasıl görmeye çalıştığımıza bağlı. hepimize mutluluklar cnm

bence de artik bu tur kadinlarin kiymeti bilinmiyor malesef..
ama bilen erkekler de yok degil...hersey karsilikli saygi ve seviye dayaniyor bence.bu iki kavram oldguu surece hayat daha da guzellesebilir,kavgalar ve tartismalar azalabilir..

bencede çantada keklik zannediyor erkek evdeki kadını. nasıl olsa fazla birşey istemez elindekiyle yetinir diye düşünüyor ve asla kaybetme korkusu olmuyor.bende fazla birşey istemeyen mütevazi biriyim.Ama yaptığım en doğru şey eşime beni kaybedebilceği korkusunu vermek oldu.

ben şanskı bır gruba gırıyorum sanırım, eşim benı el ustunde tutar, tabi ben de onu. flort donemınde çok kavga ederdık, ben aferım ısterdım tum vasıflarım ıçın, o da zaten bu vasıfların olmasa senı sevemezdım der, takdır etmezdı, kapışırdık, evlendık, anladım kı gercekten bunlar (tutumlu ,iyi ev hanımı, oturmasını kalmasını bilen,sonsuz arzuları istekleri olmayan,namuslu,kanaatkar , mütavazi) kadının evlılıgını ayakta tutması için gereklı ozellıkler. ben bunları yapmayı benımsedım, o da mutlu oldu, takdır etmeye başladı. ve anladım kı evde kı en önemlı şey huzurmuş arkadaşlar. huzur yoksa herşey boş demektır.

neden tutumlu ,iyi ev hanımı, oturmasını kalmasını bilen,sonsuz arzuları istekleri olmayan,
namuslu,kanaatkar , mütavazi (aslında bunlar uzayabilir).... kadınlar eşlerinin gözünde kıymetli olmuyor.???
çevreme bakıyorumda iyi kadınların değeri eşleri tarafından kıymet bilinmiyor.
hep cadoloz ,istek va arzuları olmayınca kapris yapan, vasıfaları fazla iyi olmayan kadınlar eşleri tarafından el üstünde tutuluyor.

aynen katılıyorum ve benim tarafımdan denemis onaylanmıstır artık sirretim kıymetliyim :jeyyar:

Ben evli değilim ama bir bekar olarak dışardan bakınca şunu görüyorum, demişsiniz ki mesajda "cadoloz ,istek ve arzuları olmayınca kapris yapan," işte bu cümle biraz açıklıyor. Onlar istekleri yerine gelmeyince tepki veriyorlar, belki erkekler bunu bekliyor. Belki siz istediğiniz birşey olmadığında fazla anlayışlı davranıyorsunuz. İşte bu beklentiyi yüksek tutuyor. Adamlar da zaten olumsuz ne olsa kadın kaldırıyor diyor. Ama diğer tür kadının vasfı düşük, herşeye sesini çıkarıyor ondan zaten bir beklenti yok. O nedenle o kadın herşeye tepki verince tepki vermediği suratını asmadığı zamanlar beklenilenin dışında bişey yapmış oluyor bir anda yüceltiliyor.
Ve belki de diğer arkadaşların dediği gibi biraz şans...
:çok üzgünüm:

Valla arkadaşlar bu sadece eşler için değil kaynanalar için de geçerli,ben melek gibiyken kıymetimi bilmediler ,cadılaşınca melek gibi oldular,tecrübeyle sabittir :)

---------------

Tam beni anlatmışsınız. Ben de ne kadar canım dersem, ne kadar verirsem veriyim, canının kıymetini bilen, cadoloz, ve kaprisli kadınların gördüğü değeri göremiyorum. Ne kadar alttan alıp, hanım olursam o kadar ezilip, üzülüyorum.
Düşünüyorum ama neden böyle olduğunu çözemiyorum. Herhalde erkeklere ne kadar kötü olursan o kadar iyi ve kıymetli oluyosun. Sadece bu sonuca varabildim 6 senelik evlilik hayatım boyunca...

elde var 1 denmemek için..biraz ses çıkartmak lazım kızlar..herşeyede ok dememek lazım...her an kaybedeceklerini hissetmeliler...sonsuz arzularınız olsun sizinde...neden olmasın ki...sevgi boyun eğmek değildir..herşeye ewet diyen kadına erkeğinde saygısı kalmıyor...kaprismi..cilvelisini yapın..namus ve oturup kalmasını bilen konusunda da şunu dicem:bu her kadında olması gerekenler ayrıcalık olmamalı...o kadınlar denilen gruba girmek zor...erkek yemek kötü die karı boşamaz ama ilgisiz firijit die karı boşar malesef kaydirigubbakcemile..evli bayanlarda da hata yok mu..var...evlendim diye habire yiyen,kocasını pijamayla işe uğurlayan gene aynı pişamayla karşılayan gene bizim kadınlarımız...bakım yok,güven 0..biraz kaşılıklı birazda şans...

ayy bilmem ki ne deyimm şimdiii
allah hepimize cadaloz şirret kaprisli isteği arzusu bitmeyen beceriksiz kadın şansı versinn :))
bide yumuşak başlı kocaaaaa
aminn deyinn bakiimm kk nın bekar kızlarııııııı :))
AMıNNNNN

Çok doğru bir tespit , kutluyorum...

Neden biliyor musun ?

Her zaman yapılan davranış zamanla "alışkanlık" a dönüşür, bu psikolojide de var zaten... Alışkanlık

oluyor fedakar bayanların yaptıkları ...Erkekler buna alışıyor bir süre sonra ...Bu nasıl oluyor !!!

Yaptığı değerli ve fedakar bir davranış ---> normal ve olması gereken haline dönüşüyor...

Böyle olunca da erkek kadının fedakar olduğunu göremiyor ... Neden ;çünkü kabahat bayanda ... Bayan

alıştırdı ... Davranışına alıştırarak , aslında kıymetli olan hereketinin değerini azalttı, normale

düşürdü...Çünkü her zaman fedakardı , her zaman vericiydi,her zaman tutumluydu , her zaman

mütevaziydi...

Keşke
Her zaman mütevazi olmak yerine ; arada kendini beğenmiş,
Her zaman tutumlu olmak yerine ; arada bir savurgan ...
Her zaman fedakar olmak yerine; arada bir tahammülsüz ...
Her zaman uysal olmak yerine ; arada bir cadaloz ...
.
.
vs vs
olsaydı o zaman gör bak nasıl da farklı olacaktı her şey...yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…