Nerede yanlış yapıyoruz?

neden tutumlu ,iyi ev hanımı, oturmasını kalmasını bilen,sonsuz arzuları istekleri olmayan,
namuslu,kanaatkar , mütavazi (aslında bunlar uzayabilir).... kadınlar eşlerinin gözünde kıymetli olmuyor.???
çevreme bakıyorumda iyi kadınların değeri eşleri tarafından kıymet bilinmiyor.
hep cadoloz ,istek va arzuları olmayınca kapris yapan, vasıfaları fazla iyi olmayan kadınlar eşleri tarafından el üstünde tutuluyor.
bunlar kocalarını böylemi alıştırmışlar.azıcık fedakarlık yapınca kocalarının gözünde değerleri yükseliyor.
sizler de benim gibi düşünüyor musunuz????
hadi bu konuda dertli olanlar paylaşalım

ben pek tutumlu değilim, hatta eliaçık bile diyebiliriz..
iyi bir ev hanımı da olduğum söylenemez, çalıştığım için hafta içi ev dağılır..
mütevazi hiç değilim..
biraz cadaloz ve epey de kaprisli olabiliyorum zaman zaman..
vasıfları çok iyi değil derken; çok güzel değilim, on parmağımda on marifet yoktur sanırsam ve kocamın dizi dibinde oturan bir kadın da değilim.. :dilcikar:

bunlara rağmen kocam tarafından el üstünde tutuluyorum.
kocamı böyle alıştırmaktan değil ama. o beni böyle seviyor.
ben hiçbir zaman itaatkar bir kadın olmadım, olamam da..
ama zaten benim eşim de bu tarz bir kadın istemez..
yani sanırım bu kişilik meselesi, anlaşma meselesi..
bir başkası belki benim için bundan evli kadın mı olur der, ama belki kocama göre dünyanın en iyi eşiyimdir.. a.s

yani tanımlamalarınızı çoğuna uymakla beraber (namus ve kanaatkarı konu dışında bırakırsak) sonuçta kötü bir insan değilimdir.
belki klasik evli kadın modeli değilim diyebiliriz..
ama demek ki bundan hoşlanan erkeklerde varmış ki biri de benim kocam oldu..yerimseniben

Genelde ters oluyor işte.Ödün veren taraf her zaman hakkını alamıyor
eşi tarafından.Bir tatlı söz bile esirgeniyor bazen kendisinden.......................

neden tutumlu ,iyi ev hanımı, oturmasını kalmasını bilen,sonsuz arzuları istekleri olmayan,
namuslu,kanaatkar , mütavazi (aslında bunlar uzayabilir).... kadınlar eşlerinin gözünde kıymetli olmuyor.???
çevreme bakıyorumda iyi kadınların değeri eşleri tarafından kıymet bilinmiyor.
hep cadoloz ,istek va arzuları olmayınca kapris yapan, vasıfaları fazla iyi olmayan kadınlar eşleri tarafından el üstünde tutuluyor.
bunlar kocalarını böylemi alıştırmışlar.azıcık fedakarlık yapınca kocalarının gözünde değerleri yükseliyor.
sizler de benim gibi düşünüyor musunuz????
hadi bu konuda dertli olanlar paylaşalım

canım benim çok güzek konuye deyindin
benim okadar cok bu konuya şahit olmuşumki anlatamama
en basit örn ben tanıdıklarımdaa anlat anlat bitmez
benim bir kuzenim okadar güzelki anlatamam
evindeen dışarı cıkmaz hayatındaki ilk erkek eşi
gecen ona gitti dogal gaz parası gelmiş
nedir lan bu diyip üstünü yürüdü benim yanimda
cokk mahcup oldu gizli bana aglayarak bu neki
şiddet küfür küçük görmeler yataktan kovmalar
tanıdıgımda bi arkadaş var eşinde önce başkasıyla
birlikteki olan baya ileri boyutlara tasıyan
sevyesizmi sevyesiz duydugum kadarıyla
ekeklerleolan laubaliligini hala devam ediyomus
gel gör eşi ona atoz kondurmuyomuş :uhm: :uhm:

bence erkeklerin kişilikleriyle alakalı birşey..belki de o namuslu oturmasını kalkmasını bilen fedakar mütevazi kadın evlenirken yanlış erkeği seçiyordur..yani bence bir erkeğin iyi davranması için illa kadının cadalozluk yapması gerekmez...mesela benim erkek arkadşm tam tersi benim cadalozluk yapmama asla tahammül edemez...cadılık yapmaya kalksam kötü davranır...bence şans kader ve kısmet..

evet bende senin gibi düşünüyorum
neden yaa...:oklava:
bende şey düşünüyorum dediğin vasıflaslardaki kadınlar adamlara fazla geliyor. Onun için değer verilmiyor heralde.benneyaptımki

Bence ortasını bulmak gerek hayatım.
Ne fazla tutumlu,ne fazla fedakar,ne de fazla özverili olmak iyi değil diye düşünüyorum .
Hani herşeyin fazlası zarar derler ya.
Benim öyle yıllara dayanan bir evliliğim yok.Henüz yeni evliyim.Örnek vermem gerekirse,Evliliğimin ilk
haftalarında muazzam bir tutumluluk içerisindeydim.kaydirigubbakcemile3
birşey görür beğenirdim amann boşver lüzumsuz bişey der almazdım.
Halbuki bekarken nelere para harcamışım.Kendime bir çöp almazdım açıkçası,herşeyim var benim derdim:dilcikar:
Kendime hiç vakit ayırmazdım.Varsa yoksa kocam ve evim.
Saçımı bile taramazdım ayol:roflol:Evi temizler derler toplardım,kocamın çamaşırlarını özenle yıkar asar kuruturdum,kendime bakıcak halim kalmazdı zaten.
Sonra ne yapıyorum ya ben dedim.
Kızım uyan bu halin ne dedim.Yap yap nereye kadar dedim.
İşlerimi bir sıraya koydum,yetişmeyeni ertesi güne bıraktım ve kendime de zaman ayırmaya başladım.
1 saat iş yapıyorsam 1 saat de kendime ayırdım.
Öyle ya da böyle çekip çeviriliyor ev.Bu arada tutumluluğuda bıraktım:sm_cool:
Canım ne isterse ne beğenirsem alıyorum.Eşim kızıyormu hayır kızmıyor.
Boşuna didinip durmuşum haftalarca.
Komik değilmi 'haftalarca' erken teşhis koyup kendimi yıpratmayı bıraktım.
Haftalarıma bile üzülüyorum keşke ilk günden itibaren böyle davransaydım

Kalın sağlıcaklaa.s.

erkek milletine kesinlikle saçını süpürge etmiceksin..
tecrübelerim ve gördüklerim bana bunu öğrettii:1closedeyes:

Valla biraz egoist olacaksın ilişkilerde.Kadınlarımız dert
çekmekten çabuk yıpranıyorlar.Oysa evi,aileyi dişi kuş yapar.
Erkekler vurdumduymaz olduklarından umursamaz oluyorlar...........................

Çok doğru bir tespit , kutluyorum...

Neden biliyor musun ?

Her zaman yapılan davranış zamanla "alışkanlık" a dönüşür, bu psikolojide de var zaten... Alışkanlık

oluyor fedakar bayanların yaptıkları ...Erkekler buna alışıyor bir süre sonra ...Bu nasıl oluyor !!!

Yaptığı değerli ve fedakar bir davranış ---> normal ve olması gereken haline dönüşüyor...

Böyle olunca da erkek kadının fedakar olduğunu göremiyor ... Neden ;çünkü kabahat bayanda ... Bayan

alıştırdı ... Davranışına alıştırarak , aslında kıymetli olan hereketinin değerini azalttı, normale

düşürdü...Çünkü her zaman fedakardı , her zaman vericiydi,her zaman tutumluydu , her zaman

mütevaziydi...

Keşke
Her zaman mütevazi olmak yerine ; arada kendini beğenmiş,
Her zaman tutumlu olmak yerine ; arada bir savurgan ...
Her zaman fedakar olmak yerine; arada bir tahammülsüz ...
Her zaman uysal olmak yerine ; arada bir cadaloz ...
.
.
vs vs
olsaydı o zaman gör bak nasıl da farklı olacaktı her şey...yerimseniben

tuttum ben bunu.... salak kafam bu yazdıklarının zııtını yapıyorum
savurganlık mı aman allahın bende dikkat ediyim
demekten kendimi kaybediyorum gel gör ne var avuçta
hiç bişe yala yala dur ama duur ben yapımda o görsün
uyuuuuuuuuuuuz

Erkeklerinde terkedilip,itilebileceğini hissettirmek gerekir bence...................................................

bir hocam bana şöyle demişti..
erkek milletine onu çok sevdiğini ama onsuzda pekala yapabileceğini hissettirmelisin
yani çekinmesi lazım bırakıp gidiceksin diye derdi..
hala kulaklarımda..

bence bu güzel kadınların çirkin erkekle ya da çirkin kızların yakışıklı erkeklerle olması gibi bişey:))))

şahit olduğum o kadar olay var ki....
bir arkadaşım çeşit çeşit yemek yapar kocası bahaneler bulur.
diğeri fönüm bozulur diye mutfağa girmez .

her istediğini yapnca elinin altında sayıyorlar ama öbür türlü kıymete biniyor bu her yerde böyle bende anlmadım((::

bir arkadaşım başım ağrıyor çocuğun sesini duymak istemiyorum diyor.kocası peki canımm diyor.
diğeride iki eli anda olsa evini çocuğunu ihmal etmez.ama koca yine de bir sürü bahaneler bulur.
ne hakaretler eder.
kıymet bilen kocanın eline düşmek şans herhalde......

Böyle bir arkadaşım vardı.Elinden her iş gelir,yemekleri mükemmel,
hemşireydi kendisi,iyi bir anne,düzgün bir kadın.
Meğerse onu eşi uzun yıllardır evli bir kadınla aldatıyormuş.
Sonunda arkadaşım eşiyle boşandı.Eşide gitti o kadınla
evlendi.Adam şimdi bir pişmanki.arkdaşıma nasıl yalvarıyor gel sana
nikah yapayım diye.Hatta şahit oldum o emir veren adam gitmiş.Yerine
bambaşka biri gelmiş.Bize kedi elleri ile kahve yaptı.

bir arkadaşım başım ağrıyor çocuğun sesini duymak istemiyorum diyor.kocası peki canımm diyor.
diğeride iki eli anda olsa evini çocuğunu ihmal etmez.ama koca yine de bir sürü bahaneler bulur.
ne hakaretler eder.
kıymet bilen kocanın eline düşmek şans herhalde......

ilk verdiğiniz örnek bana göre çok ekstrem değil.
sonuçta çocuğa bakmak anne kadar babanın da görevi aslında..

ikinci örnekte ise;
çocuğunu evini ihmal etmemek tamam da; hakaretleri kabul eden ya da kocasına kendisine hakaret edecek kadar selayet veren bir kadın bana göre zaten başarılı bir eş değildir.
güçlü durmalı kocasına karşı, kendine hakaret ettirmemeli..

Erkekler eşlerini bazen çocukları gibi görüyor bence. Kızsamda bağırıp çağırsam da o benim bişey olmaz diye düşünüyorlar.Dışarda son derece centilmen bir adam evde biraz argo ama öyle "kıro"olabiliyor.Anne babasından onu görmüş çünkü.Kadın evde yemek bulaşık ütü çocuk bunlarla uğraşır hatta aralarındaki tabir"evdeki kutsaldır" kendisi residir mantık bu.Bu mantukda olmayıp ortayıo tutturan çok zor.Bazısı da kişiliksizce karısı ne derse onu yapıyor. Galiba bunun altında karısının yaygaracılığından çekinip etraf duyarsa ne der korkusu da var.Karakterle alaksı var bunun çekinik ve dominant karakterler bazen erkek bazen kadın oluyor tüminsan ilişkilerinde olduğu gibi evlilikde daha çok problem yaratıyor doğal olarak.

Back
X