Nerede yaşamak daha iyi olur?

İstanbul mu yoksa Milas'ta mı yaşamalıyım sizce?

• İstanbul

OY: 7 31,8%
  • Milas

OY: 15 68,2%

• Ankete Katılan
    22

Booklife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
150
163
53
Merhabalar,

Konum şu ki erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. O daha askerliğini yapıp gelecek falan ama asıl sorun iş. Onun şu anda halihazırda çalıştığı yer Bodrum havaalanı. Ancak asıl sorun ben İstanbulda oturuyorum. Ve ilerde ailemden ayrılmak istemediğim için burda kalmak istiyorum. O milasta biraz daha şehir keşmekeşinden uzak bir yerde oturuyor ve ilerde benden de orda yaşamamızı istediğini söyledi. Gerçi önceden biz onunla anlaşmıştık İstanbulda yaşarız diye ki şimdi tutturdu milas olsun diye. Ben istanbul aşığı biri değilim hatta tam tersi gayet sevmiyorum da ama ailemin burda olması ve iş olarak bana daha çok seçenek sunmasından dolayı burda olmak istiyorum. Milastaysa nerdeyse tam tersi hiç birşey yok büyük ihtimalle ben orda iş bulmakta bile zorluk çekerim çünkü milasında merkezi değil istediği yer. Orada olursam onun sülalesinden başka konuşabilceğim kimsem de olmayacak. Kaldı ki ben çok insan canlısı birisi de değilim en azından kendi başıma gezebilmek isterim ama orda bu da zor olur. Kafam aşırı derecede karışmış durumda bu konuda ki görüşlerinizi çok merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada ailemin de haberi var ve nasıl istersem öyle yapmamı söylediler
Not:Ben kalabalıktan pek hoşlanmadığım için psikolojik olarak istanbulda ne zaman dışarı çıksam stresten karnıma ağrı girer. İstanbulu bu kadar sevmiyorum. Çok karışmış durumdayım. Keşke bir orta yolu olsaydı

Açıkçası bende stresten uzakta muğlada yaşamayı çok isterim ancak o biraz fazla aileci. Oraya taşınırsak çok fazla müdahale edilmesinden korkuyorum ki bende bunu kaldıramam

"Sülalesi" kilit kelime. Kesinlikle İstanbul derim, erkek adam İstanbul'da iş mi yok hemen yarın evlenmiyorsunuz ne de olsa.
İşte benimde bütün sıkıntım bu esasen. Her kafadan bir ses olayından hiç hazetmem sürekli bi gelip gitme olucak çok zorlanırım ben. Ben kendi kendimize kapımızı kapattığımız gibi olmak istiyorum. Çat pat hadi şuraya gidelim yok misafir geldi olaylarından hoşlanmıyorum. Erkek arkadaşımsa tam tersi ona insan olsun yeter sürekli içli dışlı olmak ister

Yillar once buraya bi konu acmistim
Tum olumsuz yorumlara karsi ist geldim gelmez olaydim stres stres seker kolestrol kalp ritimde sıkınti hersey basladi
Bende senin gibi aile duskunuydum cogen onun icjn geldim gelmez olaymisim hersey sorun hersey dert
Simdi esimin tainini bekliyorum arkama bakmadan herkesi pesimde birakip buradan gidecegim.

Açıkçası bende stresten uzakta muğlada yaşamayı çok isterim ancak o biraz fazla aileci. Oraya taşınırsak çok fazla müdahale edilmesinden korkuyorum ki bende bunu kaldıramam
Kışın yapacak bir şey olmadığı için aile ile çok içli dışlı olursunuz. Çünkü gerçekten küçük yer ve istendiği zaman “hadi bodrum a kaçalım” olmuyor.

Ben istanbul doğumluyum ona rağmen olmuyor yani çok fazla stres olan bir yer onunda farkındayım. Hele ki ev kiraları yaşam giderleri çok daha fazla

Kışın yapacak bir şey olmadığı için aile ile çok içli dışlı olursunuz. Çünkü gerçekten küçük yer ve istendiği zaman “hadi bodrum a kaçalım” olmuyor.
Ona kalsa sen yeter ki kabul et ben her hafta gezdiririm seni her akşam dışarıya çıkarız kafasında ama bunlarda bir yere kadar yapılır dediğiniz gibi kışın en fazla aile fertleri kapalı alan

İstanbulda gayet izole bir hayat kurulabilir hele ki yine havalimanında çalışırsa zaten şehir dışında hepsi. Kocaeli, Bursa falan da alternatif. Valla açık açık konuşun şimdiden evlenince iyice coşar ailem de ailem diye. Esasen aileci biriyse iki kere düşün bile derim ömür boyu sinir stres yaşamaktansa:/

Ona kalsa sen yeter ki kabul et ben her hafta gezdiririm seni her akşam dışarıya çıkarız kafasında ama bunlarda bir yere kadar yapılır dediğiniz gibi kışın en fazla aile fertleri kapalı alan
Aileye km olarak mesafeye bağlı. Yazdığım yerlerse ha deyince gidilmiyor. Biz de orda yaşıyoruz yazın fiziki olarak bildiğim için diyorum

Katılıyorum. Aileci hemde fazla fazla kaldı ki ben kendi sülalemle bile fazla haşır neşir olmayı seven biri değilim. Önceden yaşam için hep istanbulu konuşuyorduk zaten ancak yavaş yavaş kafasında milas diye tutturdu. Muğlayı sevmesine çok severim hatta baya seviyorum üniversitemi de muğlada okudum ben çünkü. Ancak çok aileye dalma fikri hoşuma gitmiyor. Bana kalırsa hem kendi aileme hemde onun ailesine ortak uzaklıkta bir yer olsa daha iyi

Ben istanbul doğumluyum ona rağmen olmuyor yani çok fazla stres olan bir yer onunda farkındayım. Hele ki ev kiraları yaşam giderleri çok daha fazla
Aynen 3 yasindan beri buradayim 3 yil iki dogu sdhrinde bile buradakinden mutluydum cok guzel anilar biraktim gerimde
Ins esimin isi netlesir burayida pesimde birakirim hersey sorun
Kalabalik gurultu kucuk evler pahali kiralar sorumsuz insanlar vs bak saymakla bitmiyor
Burada 200 daire bulamassin ama yazin safranboluya gezmeye gittik havuzlu lux dairrler kcaman 200 tl
Eee neden bukadar guzel yerde yasamiyalimda bu ist oklu havasini solalimki
Heryer kanalizasyon kokuyor artik altyapi ksldirmiyor bile

Aileye km olarak mesafeye bağlı. Yazdığım yerlerse ha deyince gidilmiyor. Biz de orda yaşıyoruz yazın fiziki olarak bildiğim için diyorum
Bu güllük dediğiniz yer benim tam seviceğim tarzda bir sahil kasabası gibi ancak havalimanına ne kadar uzaklıkta acaba gidip gelmesi olarak sıkıntı yaratır mı?

Fikir değiştirmesi hayra alamet değil...

Gerçekten tam saydığınız gibi herşey çok sorunlu. Aile olmasaydı muğlada herşey tamdı

Fikir değiştirmesi hayra alamet değil...
Şu anda işi orda olduğu için öyle. Ayrıca onu da anlıyorum sonuçta küçük bir yerden çıkıp da istanbul gibi bi metropolde yaşamak da onun için kolay birşey olmayacağını biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…