Ya aslinda bazi seyler insanim uyanmasina vesile oluyor.Ya dusunuyorum bazen ben ot gibi yasamak istemiyorum.Surekli bir seyler ogreneyim bir seyler katayim istiyorum kendime.Surekli ders calismaktan cok bunaldim artik.Mesela filmlere baslicam simdi en billindik filmler hakkinda bile bir fikrim yok cidden cok bos yasamisimInstagramda gösterilen hersey inanma.
Simdi baslayabilirsin altiflesmeye. Okadar güzel kiraplar var ki illa kapkalin olmasi gerekmiyor ince kitap al hemen okursun, sinemaya git, arkadaslarinla daha cok takil. Hicbirsey baslamak icin gec degil :)
Mesela bildiginiz dergi var mi ya da internet sayfasi ?İlçenizdeki kütüphaneye üye olun. Kitap okuyarak bu dediklerinize ulaşmanız mümkün. Belediyelerin ücretsiz dil, beceri kursları oluyor. Bunlara katılabilirsiniz. Maddi açıdan sizi zorlamaz hem de kendinizi geliştirmiş olursunuz. Sosyal medyadan teknoloji, tarih, kültür sayfalarını takip edin. Dergileri okuyun. Birileri ile sohbet ederken sessiz kalmak yerine konuşulacak konuları siz belirleyin.
Ne guzel yabanci dil bilmek:) Aslinda ogrenmenin siniri yok ama boyle bos yasamak da insani mahfediyor yapima cok ters gelmeye basladi artik.Dergi okuyun. Varlik, Toplumsal Tarih, Bilim Teknik gibi dergileri takip ederdim Turkiye'deyken. Orada ilgilendiginiz konular karisiniza cikinca adi gecen kitaplari okursunuz, yazarlari takip edersiniz. Ingilizce biliyorsaniz podcast dinleyin. Radiolab, Invisibilia ve This American Life en sevdiklerim. Ve evet, uc bes gunde olmayacak, aylar yillar surecek...
Cok tesekkur ederim ama inannin bana cok mutsuz olmaya basladim.Boyle bos yasamaktan bos gezmekten ;(( kendime bir an once cekiduzen vermem lazimBunu isteyen birinin kültürsüz kaldığını görmedim.
Ne mutlu sana, aferin
Kursa git, halk eğitim kurslarında günlerini doldur, kitap sayılarını artır.C
Cok tesekkur ederim ama inannin bana cok mutsuz olmaya basladim.Boyle bos yasamaktan bos gezmekten ;(( kendime bir an once cekiduzen vermem lazim
Bence ilindeki stk ları bir araştır, ya da belediyelerin gençlik kulüpleri oluyor oralara kayıt yaptır. Ya da her ilin gençlik merkezleri var oralarda şahane kurslar faaliyetler var. Yaşıtlarınla iç içe olursan hem kendini geliştirmek için güdülenirsin. Ben bütün üniversite hayatım boyunca stklarda gönüllü çalıştım kurslara gittim ve gerçekten insanın ufku açılıyor.Merhaba kızlar.Hemen konuya geçeyim.20 yaşındayım.Lise ve üniversite hayatımda fazla ders çalışmaktan genel kültürüme bir şeyler ekleyemedim ve bu durumun farkına yeni yeni varıyorum.Ortamlara girdikçe, yaşıtlarımın konuştuğu konuları görünce üzülüyorum.Ne güzel diyorum her şey hakkında ufak da olsa bilgileri var.Ben ise bir ortama girdiğim zaman hiç konuşacak bir şey bulamıyorum.Bu da bendeki bilgi birikiminin eksikliğinden kaynaklanıyor.Hani bir söz varya bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz diye aynen öyle..Bazen tarih konusu konuşulur yorum yaparlar ben sessiz kalırım ya da bir film olsun,kitap olsun aynı şekilde.Bu durum beni öz güvensizliğe itiyor.Ben yeni mezun oldum.Üniversitem 2 yıllıktı.Ama hiçbir şey katamadım kendime.Ne bir kulüp etkinliği olsun ne bir tiyatro ne de bir sosyallik elde var sıfır.Zaten adam akıllı arkadaşım yoktu onun da etkisi vardı..Ben hatta yeniden okumak istiyorum.Dil öğrenmek istiyorum mesela...Biraz girişimci , sosyal olmak istiyorum.4 yıldan sonra bir şeyler katmış bir şekilde mezun olmak istiyorum.İnstagramda görüyorum yaşıtım olan bazı kişiler ne güzel projeler yapıyorlar sürekli aktifler çok imreniyorum.Bu bahsettğim şey arkadaşlarla gezip tozma değil anlatabilmişimdir umarım.Her neyse üniversite okumasam bile genel kültürümü geliştirmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim.Futbol,siyaset,kitap, film, tarih gibi konulardan az da olsa bilgi sahibi olmak istiyorum.Bilinmesi gereken şeyleri bilip üzerine katmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.Mesela neler önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim :)
AynenInstagramda gösterilen hersey inanma.
Simdi baslayabilirsin altiflesmeye. Okadar güzel kiraplar var ki illa kapkalin olmasi gerekmiyor ince kitap al hemen okursun, sinemaya git, arkadaslarinla daha cok takil. Hicbirsey baslamak icin gec degil :)
Stk larda calismayi bana birisi daha onerdi.Napiyorsunuz mesela ?Bence ilindeki stk ları bir araştır, ya da belediyelerin gençlik kulüpleri oluyor oralara kayıt yaptır. Ya da her ilin gençlik merkezleri var oralarda şahane kurslar faaliyetler var. Yaşıtlarınla iç içe olursan hem kendini geliştirmek için güdülenirsin. Ben bütün üniversite hayatım boyunca stklarda gönüllü çalıştım kurslara gittim ve gerçekten insanın ufku açılıyor.
Cok tesekkur ederimm:)Öncelikle klasiklerden başla kitap okumaya , sonra kült filmleri izle sırasıyla imdb de yüksek puan alanlara bakabilirsin
Sonra akşamaları dizi mizi izleme tvdeki onun yerine tartışma programlarını, tarihçilerin konuk oldukları programları aç kim kimdir necidir az çok öğrenirsin
Belgesel izle canın sıkıldıkça
Ay cok tesekkur ederimm:) Twitter hic aklima gelmemisti yapacagim:)Twitter da gazete sayfalarını,köşe yazarlarını, bilim teknik dergisi, tarih dergisi gibi sayfaları takip edin güncel olarak çok şey öğrenirsiniz ordan
Yine her gün sabah kalkınca şöyle bir haberlere göz gezdirin
Kitap olarak gidin bir kütüphaneye konusu hoşunuza giden bir kitaptan başlayın.klasikler güzeldir ama hiç kitap okuma alışkanlığınız yoksa sıkılırsınız.. kitap okuma alışkanlığını yoksa mesela ahmet ümit le başlayın hem polisiye dir hem de bir çok bilgi verir. Sonra mesela Hayvan Çiftliği, 1984 , Sineklerin tanrısı, şu an aklıma gelenler..
Film olarak evet İMKB sıralaması na bakabilirsiniz ama yine alışkanlığını yoksa eski filmler size sıkıcı gelebilir, konusuna göre seçin.ilk aklıma gelenler: esaretin bedeli , başlangıç, prestij , 3 idiot, Pk sevebileceğiniz iyi filmler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?