• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereye gidiyor bu para?

Dedim ama takmadilar ben de lohusa depresyonundaydim aklim basima geldiginde cok gecti
Yeterince tepki verememişsiniz, bundan sonrasında umarım aynı şeyi yapmazsınız.

Peki siz ne yapıyorsunuz paranızla

Yani arkadaşıma iki çay ısmarlasam eder 7,5 tl

Hergün olmaz ya ne var bunda

Borç demişsiniz ya ne borcu

Ev kredisini o ödüyor geriye ne borcu var

Kreş ya da bakıcı masrafı ne kadar
Dedim ya benim maas eksi hesabina gidiyor o sadece 650 lira harcamiyor sorun o zaten

Hanfendinin derdi genel zorunlu giderlere harcadığı değil savurgan olması.
Kendi maaşı iyiymiş ama hep borçlara gidiyo ve eşi ordanda borç yapmaya devam ediyo.
Parayı sonsuz gibi harcıyo .
650 ile sınırlı değil harcadığı
Valla savurgan vurdumduymaz yapililar pek degismiyor yani cevremden gordugum kadini erkegi farketmeksizib 7de neyse 70 dede o oluyorlar buldugunu aman dunyaya bir dahami gelicez diye harcayan kesim var bu hanimin eside o yapidaysa en azindan 650 lik kismi kendine yetirebilmesi icin bise yaparsa kendi maasindan gidisi sinirini bozmaz

yada is kotu cikarim olabilir dediler duzelene kadar maas azaltimi teklif ettiler kabul ettim deyip 2,3 atacak kenara

Valla savurgan vurdumduymaz yapililar pek degismiyor yani cevremden gordugum kadini erkegi farketmeksizib 7de neyse 70 dede o oluyorlar buldugunu aman dunyaya bir dahami gelicez diye harcayan kesim var bu hanimin eside o yapidaysa en azindan 650 lik kismi kendine yetirebilmesi icin bise yaparsa kendi maasindan gidisi sinirini bozmaz

yada is kotu cikarim olabilir dediler duzelene kadar maas azaltimi teklif ettiler kabul ettim deyip 2,3 atacak kenara
Ben zaten karismiyorum onun parasina yetr ki benden istemesin

40 lira için kıyameti koparan kaynana sizindi sanırım. Sizi maaş kartı olarak gören eşiniz ve ailesine tepkinizi göstermediginiz sürece daha çok yıpranırsınız. Ya bütün parayı ben yönetirim ya da paraları ayırırım deyin.

Evet tebrik ediyorum asil sorunu anlayip cok guzel ozetlemissiniz:)

:) Eşlerimiz benzer lakin ben ipinucunu fazla kaçırdım savurgandan cimriye döndü adam 10liralık hesaba 5lira bırakan adam çakmak gazı almış onu bile evde dolduruyo artık:)

Sabah çorba içiyo demişsin yap 2 tencere çorba alüminyum kaselere koy dondur sabah çıkartıp ısıt birlikte için .

Güzergahınız aynıysa birlikte gidin kimseye bişey ısmarlayamaz çorbada evden

Bide daha fazla birlikte vakit geçirin evortamında mümkünse

Bir kredi daha çekip borçları kapatmayı teklif et ama onun parasının hesabıda sende olsun

Yok kucuk bir sehir evey haklisin aulik 300 lira gidiyor sigaraya biraksa keske
Alintilayan arkadasada dedigim gibi savurganlik hesabini bilmeme gelecek kaygisinin olmayisi cok aman aman duzelen davranislar degil

Cok uzerine gidersende aile huzurun kalmayacak ya borca giriceksin onu odiyceksin yok bende x taksiti oduyorum deyip vermezsin oda elindekini yetirir
Yada isinle ilgili yalan soyleyip cocuk icin kenara atacaksin
Oda memursan falan zor ozel sektordeysen bir nebze

Son düzenleme:
İyi Güzel de benden daha para istemesin diyorsunuz da madem öyle oturun beraber hesabınızı yapın...
Zorunlu ödemelerin yarısını siz yarısını o üstüne alsın, artan paralardan bir limit belirlensin harcanacak geri kalan yatırımınız olsun... Tüm kredi parasını o ödüyorsa sizde bir sürü para kalmasını çekemiyordur belki, krediyi veya zorunlu tüm masrafları ortak ödemeyi önerirseniz hoşuna gidecektir, oradan da yatırım amaçlı düşüncelerinizi paylaşın

İste ona firsat kalmiyor para yattigi gibi eksiye gidiyor
tamam da, bu ay maaş o eksiyi tamamladı diyelim.
kullanmayın o parayı hiç.
başka borçlar da mı var?

Yok kucuk bir sehir evey haklisin aulik 300 lira gidiyor sigaraya biraksa keske

Tütün içsin, ayda 50 liralık ona yeterli gelir
Yapın bir tencere çorba sabahları içip çıksın
Hesap bilmeyen adama dert anlatmak zor
Ya para akışını takip edeceksin ya da ayıracaksın hesapları

:) Eşlerimiz benzer lakin ben ipinucunu fazla kaçırdım savurgandan cimriye döndü adam 10liralık hesaba 5lira bırakan adam çakmak gazı almış onu bile evde dolduruyo artık:)

Sabah çorba içiyo demişsin yap 2 tencere çorba alüminyum kaselere koy dondur sabah çıkartıp ısıt birlikte için .

Güzergahınız aynıysa birlikte gidin kimseye bişey ısmarlayamaz çorbada evden

Bide daha fazla birlikte vakit geçirin evortamında mümkünse

Bir kredi daha çekip borçları kapatmayı teklif et ama onun parasının hesabıda sende olsun
Nasil yaptin bacim o adami oyle bana da soyle ailesi de o kadar pintidir ki sinekten yag cikarir neden bu boyle bilemiyorum degistiremdim 3 yildir

40 lira için kıyameti koparan kaynana sizindi sanırım. Sizi maaş kartı olarak gören eşiniz ve ailesine tepkinizi göstermediginiz sürece daha çok yıpranırsınız. Ya bütün parayı ben yönetirim ya da paraları ayırırım deyin.
Kartlar falan hepsi bende ama kaciriyor buldugu yerde kizinca milletten mi alayim diyor ayni cocuk gibi.Evet benim kaynanamdi ve bu da onun oglu

Tütün içsin, ayda 50 liralık ona yeterli gelir
Yapın bir tencere çorba sabahları içip çıksın
Hesap bilmeyen adama dert anlatmak zor
Ya para akışını takip edeceksin ya da ayıracaksın hesapları
Evet onu ben de soyledim ama diyorum ya kendi rahatindan kesinlikle taviz veremyecek icemiyormus oksurtuyormus bilmem ne

İyi Güzel de benden daha para istemesin diyorsunuz da madem öyle oturun beraber hesabınızı yapın...
Zorunlu ödemelerin yarısını siz yarısını o üstüne alsın, artan paralardan bir limit belirlensin harcanacak geri kalan yatırımınız olsun... Tüm kredi parasını o ödüyorsa sizde bir sürü para kalmasını çekemiyordur belki, krediyi veya zorunlu tüm masrafları ortak ödemeyi önerirseniz hoşuna gidecektir, oradan da yatırım amaçlı düşüncelerinizi paylaşın
Evet o da oyle bir teklofle gelmisti ama hic guvenmiyorum ona olan benim paralara olur yine diye hic girmedim o topa

hay ellerine sağlık...

herkesin hesabı ayrı olsun madem bu ne sorumsuzluk yaa oş yere keyfii harcasın sizde borçlarını ödeyin öle seymi olur

Nasil yaptin bacim o adami oyle bana da soyle ailesi de o kadar pintidir ki sinekten yag cikarir neden bu boyle bilemiyorum degistiremdim 3 yildir

Neye harcıyo onlara baktım. Birde çift görüşmeyi sıklaştırdım. Erkek erkeğe buluşmaz mesela arkadaşların hepsiyle iyi anlaşırım ben gelmiycem desemde illa çağırıyolar.
Bakıyorum ödedi adisyonun içine gelen parayı bırakıyo geldiği gibi alıyorum parayı. Ekstra neyaptıda bırakıcsz bunu diyorum.

Kahve içelim dese ben sana evde yaparım diyorum . Birde beleşçi tiplerle görüştürmüyorum. Yemeğe davet edip hesabı kitleyenlerle.

Dışarda yemektende tiksindirdim yok kıl çıktı yok pis hani nerde dese koparırım kaşımı asla istemiyo dışarda bişey.

Gelen eve grlsin biz eve gidelim diyo. Birde annesine babasına kefil oldu kredi kartlarını verdi o oldu bu oldu çok büyük paralar ödedim 2ev parası gitti öyle .
Onları bitirip ufak ufak para biriktirip arabada aldım bişeyi başarmak hoşuna gitti .
1sene olmadı bu araba aldığımız günden beri yükseltelim diye gazladım ona para biriktiriyo

Biraz sert biraz yumuşak ol

Evet onu ben de soyledim ama diyorum ya kendi rahatindan kesinlikle taviz veremyecek icemiyormus oksurtuyormus bilmem ne

Ben üç yıldır içiyorum, ilk iki gün öksürtür sonra geçer, aynen iletin =)
Bu devirde hesap yapmadan yaşanmaz, keşke bırakabilsek bu mereti ama madem içiyoruz o zaman lüksünü aramak da abartı hayat şartlarına bakınca, sert çıkın biraz.

Back
X