nereye kadar böyle gidecek :(

SANEM01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
37
1
28
Antalya
mrb

ben görücü usulü ile evlendim. nişanlılık döneminin başında herşey çok güzeldi. herkez anlayışlıydı. daha sonra kayınvalidem bana kötü davranmaya başladı . tepkimi ortaya koyunca bir süre davranışlarını düzeltti. evlendikten sonra bana tekrar aynı davranışları sergilemeye başladı . misafiri geldiği zaman hizmet ettim hasta olduğunda ilgilendim devamlı gelen misafirlerin yanında bana ve aileme laf vurmaya başladı. insanların yanında tezgahın üzerine bardak koysam sen neden oraya koydun diye beni azarlıyor üstüne bide bir kızı annesi yetişdirir die imalarda bulundu. eşim yanlız çıktığındada karının eli çok yavaş bişe beceremiyor benim gibi değil diye devamlı doldururmuş. evlerimiz yan yana olduğu için devamlı kendisine çıkmamı istedi. üstelik eşimede kötü davranıp insanların içinde rencide ediyor. ama diğer çocuklarına öyle davranmıyor çünkü hepsi okuyup mevki olarak bi yere gelmiş insanlar. onlara bu hareketleri yapmıyor. ailemi maddi olarak eltimgil kadar iyi olmadığı için küçümsüyor.bide insanların yanında kayınvalide herkeze sevdirir yoksa hiç kimse gelini sevmez bir zaman sonra boşanırlar diyordu.bende hergün çıkmak istemediğim için4 günde bir veya 5 günde bir çıkmaya başladım. sonra sen neden bana çıkmıyorsun yoksa gidip annenin işinimi yapıyorsun bayramda neden ailene gidiyorsun kardeşim geldiği zaman bile bilerek telefon edip gel şunu yap bunu yap diyorzaten 6 ay oldu evleneli daha 2 kere geldi kardeşim aynı şehirde olmamıza rağmen annem 3 kere geldi. bu bile gözüne batıp sen neden eve iti köpeği alıyorsun diyor. aileme it köpek diyor. ben oğlunun yakasını bırakmıyormuşum ailemde bende oğlunu kendilerinden ayırmaya çalışıyormuşuz. hep annemi suçlayan kelimeler söyledi. eşime annem neden böle davranıyor neden bu kadar hakeret ediyor dediğimde onunda kendine göre sebebleri vardır diyor yukarı çıkıncada oğlum o kız buraya geliyordu ama senin gözünü boyamak için geliyor seni benden ayırmaya çalışıyor diyormuş.söylediği sözler içinde söylemedim diyormuş .eşimde ben karışmam naparsanız yapın diyor. ama tartışma çıkınca annesini savunuyor . biraz uzağa taşınalım en azında 20 dakikalık mesafeye diyorum kabul etmiyor bu ev kayınvalidemin olduğu için çıkmak istemiyor. dayanamadım anneme anlattım oda ben kararına saygı duyarım kapım sana açık çünkü evlenmene biz sebep olduk diyor. ayrıca bu evde oturduğum sürece kimse gelmeyecekmiş artık evime. eşimde annem onunla bu konularda konuşacak die gitmek istemiyor . ama bunun dışında eşim bana iyi davranıyor bu nereye kadar gider bilmiyorum anlatmadığım daha bir sürü hareketleri var .şuan konuşmuyoruz ama eşim sinirin geçince çıkıp elini öpersin diyor ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. lütfen düşüncelerinizle bana yardım edin :(

canım takma kafana dicem ama takılıyor hemde çoook. hemen hemen aynı şeyler bende yaşadım bunları aynı memleketteyiz ama 2-3 senedir konuşmuyorduk bu bayramlarda gittik eşim babasıyla konuşuyor evlerine gitmiyoruz ama eşim asla onlara laf deddirtmiyor çok fenalar kaynanamda görümcelerimde çok çektim 5 yıllık evliyim şu anda yeni gebeyim eşimle çok ayrılmayı düşündüm ama olmadı sevgiden ziyada onların inadına mutlu ol ben çok güçsüzüm ve çok iyi niyetliyim hep kölesi yapmaya çalıştılar beni ve ailemi ama olmadı başaramadılar ezdirme kendini 6 haftalık hamileyim bildikleri halde tebrik bile etmesinler allah yardımcın olsun benim halamın kızı aynı senin gibiydi Altlı üstlü ayrıldı dayanamadı çok zor sabır dicem ama edemiyosan yol senin kararnın çabuk ver..

Allah yardıncın olsun.Belliki kayın validen çok cahil bir kadın ( kayınvalide herkeze sevdirir yoksa hiç kimse gelini sevmez bir zaman sonra boşanırlar diyordu. bu ne biçim laf öyle.Bırak o dedi diye sevmeyeceklerse seni sevmesinler.Gerçi o birazda kocanada sölerim boşatırım manasında söylemiş birazda ya neyse.
Aklı başında koskoca kadın gelininin ailesine it köpek dermi ? Karşına eşinide kv yide al bunun böyle yürümeyeceğini üzüldüğünü yıprandığını söyle.Belki merhamete gelir Allah korkusu yokmu kv.lerde.Namaz abdest ondan sonra yapmadıkları kötülük yok.Bizim dinimiz bu kadar iyi insan olmaya önem verirken niye hiç kimse bunu dikkate almaz .Allah vicdan versin.Sakın şu aşamada çocuk yapmayı düşünme.

bencede sakin cocuk yapma.
esinle konus seni bu kadac cok ezdirmesin.
kv ailene dedigi laflar yenilip yutulur seler degil.
cok sabirlisin. ben katlanamazdim.
bence otur esinle uzun uzun konus.
aileninde sana destek olmasi cok ama cok güzel. sakin aileni karsina alma...
ne diyecegimi bilemiyorum ben olsam herhalde cekemezdim.
sevgi bi yere kadar, esinde seni sevip saymasi lazim. ezdirmemesi lazim bence.
neye karar verirsen yolun acik olsun arkadasim. kendini ezdirme sagligindan olursun.
Allaha emanet ol. Allah yar ve yardimcin olsun

eşimle çok konuştum ama annesiyle konuştuğu zamn annesi söylediklrini kabul etmiyor. eşimede ben aslında böyle demek istemedim diyormuş veya ben öyle demedim diyormuş. görümceme kaynıma devamlı benim hakkımda yalanlar söylermiş herşey bu tartışmada ortaya çıktı bide onlaru öyle bir doldurmuş ki sen anneme böylemi yaptın die beni aradılar oysa benim haberim bile yok birşeyden ama yinede sen neden böyle yaptın diyemedim her zaman eşime karşı haklı çıkıo eşimde sanki hiç birşey olmamış gibi davranıyor. ne olursa olsun artık diorum bu sefer eşim soğuk hareketlerimi görünce bana o kadar iyi davranıyor ki ağzımı açamıyorum ne yapacağımı şaşırdım :(

Sanemcim
Öncelikle sakin ol,boşanmak hiç bir zaman çözüm değil.Zaten eşin kayınvalidenin bu kadar baskısına rağmen ben karışmam kendi aranızda halledin diyorsa seni seviyor demektir.Toplumun örf adetleri belli adamcağız nasıl annesine karşı gelsin,hemde onun evinde otururken.
Sen sanıyormusun ki bu durum sadece okumayanların görücü usulu ile evlenenlerin başına geliyor.Bu yaşadıkların tamamen kayınvalidenin aşağılık kompleksi ve terkedilme ,yanlız kalma korkusundan kaynaklanıyor.Çok yakın bir arkadaşım var.Kız doktor evlendiği adamda ilkokul mezunu ve asgari ücretle çalışan bir adamdı,evlilikleri sadece bir sene sürdü.Neden biliyormusun kızı beğenemediler bir türlü ,hem eşi hem eşinin ailesi aşağılayıp durdu.Aynen senin yaşadıkların gibi yok kız hiç bir şeyi beceremiyormuş yok salakmış yok bilmemne.....Yani gerçekten eşinden çok daha fazla kazanan ,eğitimli,üstelik aileside zengin biri senin yaşadıklarını yaşıyorsa bu tamamen aşağılayan insanların kendileriyle olan sorunlarından kaynaklı.
Eşinin diğer kardeşlerinin eğitimli ve eşlerinin ailelerinin maddi durumlarının iyi olduğundan bahsetmişsin.Senin kayınvaliden biliyor ki diğer çocuklar ona muhtaç değil,onun yanında olmayacaklar ve diğer ailelerin durumu iyi olduğundan belki onlara karşı kendini ezik hissediyor.Ve bu ezikliğini sana saldırarak bastırmaya çalışıyor.Ve bir de tabiki evde son kalan evladının hep onunla kalmasını istiyor.
Şimdiiiii....yani sorunun kaynağı belli ama sen ne yapacaksın
Evliliğini devam ettirmek istiyorsan sabırlı,sakin ve sevgi dolu davranman gerekiyor.Yani o kötü davranıyor sende aynı şekilde davranırsan o daha kötü davranmaya başlayacak.Git gide hakaretin ve arkadan iş çevirmelerin dozu artacak.Ve olan sonuçta sizin evliliğinize olacak.

Şunu unutma kayınvaliden zavallı,yaşlı,terkedilmekten deli gibi korkan biri.Kayınpederin yaşıyor mu bilmiyorum onunla ilişkileri nasıl.Ama tahminimce kayınvaliden ne eşinden sevgi ve saygı görmüştür ne de eşinin ailesinden.

Onun istediği şey önemsenmek,sevilmek ve adam yerine konmak,e tabi bir de yanlız kalmayacağından emin olmak.Şimdi diyeceksin ki bir sürü çocuğu gelini var,belki eşi var.Bütün ihtiyaçlarını ben mi karşılayacağım ?
Herkesin hayatında bazı zorluklar bazı sınavlar vardır.Kimse kimsenin yaşadığını bilemez.Sana düşende evliliğini devam ettirmek için bu hırçın kayınvalideyle başa çıkmakmış demek ki.Olaylara iyi tarafından bakmak ve elimizde olanlara şükretmemiz lazım.Bak ne güzel kira vermiyorsunuz,eşin çalışıyor evine bakıyor.Çocukların olduğunda kendin büyütebileceksin ,çalışmak zorunda değilsin.Allah korusun eşine bişey olursa ,sen çalışmak zorunda kalırsan ev sahibi kapınıza dayanmayacak,kayınvaliden çocuklarına bakacak.Seni sevmese de torunlarını sever merak etme.
Gelini kayınvalidenin sevdirmesi meselesine gelince hayatımda duyduğum en komik şey.Aslında ne diyor biliyormusun;hımmmm bak ben ne önemli kadınım,ne değerliyim...zavallı zavallı haykırıyor işte bana değer verin diye.İnsanı sevdiren sadece kendisidir.Diğer insanlar salak değil sen meraketme herkes herşeyi görür.Sen iyiliğinden nezeketinden taviz verme o ne yaparsa yapsın

Şimdi senin yapman gerekenler...
Çok sıkılıp bunaldığında gerçekten çok kötü şartlarda yaşayanları düşünüp haline şükretmek

Hayatında hiç mi iyi bir şey yok;eminim vardır.Annen kardeşlerin sağlıklı ,sen sağlıklısın,eşin sağlıklı...bunları düşünüp mutlu ol

Kayınvalidene de elinden geldiğinde iyi ve sevgi dolu davran.Annecim annecim diye peşinde dolan.Yaptğı yemeklerin ne kadar güzel olduğundan ne kadar lezzetli olduğundan bahset.Güzel yaptığı herşey için iltifat et,sana da öğretmesini iste.Burada defansla karşılaşabilirsin;annen öğretseydi diyebilir.Boşver desin,karşılığında sende şunu de,
Annecim Allah herkesi başka yeteneklerle ,başka güzelliklerle donatmış sende olan annem de yok annem de olan bazı özellikler yeteneklerde sende yok.Ben ne kadar şanslıyım ki farklı farklı yetenekleri olan iki anneye sahibim.
Eninde sonunda kayınvalidenin inadı kırılacak,senin ona değer verdiğini onu sevdiğini görünce o da sana ve ailene değer verecek ve sizi sevmeye başlayacak.
İlk başlarda bu sevgi böceği gibi dolanmak,kötülüğe iyilikle karşılık vermek çok zor gelebilir.Ama bir süre sabredersen emin ol alacakların verdiklerinden çok daha fazla olacak.Zor geldiği zamanlarda kendini bir oyunun içinde düşün oyun oyna,o kötüü davrandıkça sen gül geç.Kayınvalidenin gözlerinin içine bakarak sen ne yaparsan yap seni çok seviyorum de.Delirdiğini düşünecek belki ama sen yinede yap.
Sanemcim,yakarır vaziyette yardım istemişssin bende yaklaşık bir saattir yazıyorum.Bu kadar yazdım ve yaparsan gerçekten işe yarayacak.İşe yaraması için kırk gün boyunca sabah uyanınca şunları söyleyeceksin
Kendimi seviyorum
Kayınvalidemi seviyorum
Mutluyum
Allahım verdiklerin için şükürler olsun.
Ve yukarıda yazdığım gibi kayınvalidene sevgi dolu davranacaksın
Neden kırk gün ;Şems-i tebrizi öyle demiş
Şu dünya bir dağ gibidir. Ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyle aksettirir.
Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa, hayırlı laf yankılanır.
Şer çıkarsa, sana gerisin geri şer yankılanır.
Öyleyse kim ki senin hakkında kötü konuşur, sen o insan hakkında kırk gün kırk gece sadece güzel sözler et.
Kırk günün sonunda göreceksin her şey değişmiş olacak.
Senin gönlün değişirse dünya değişir
Ve son olarak her gün dua et.Mutluluk için,huzur için,sağlık için ,kayınvalidenle aranızdaki problemin herkesin hayrına olacak şekilde çözümlenmesi için..
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Ömür boyu mutluluklar diliyorum sana

Bu arada gerçekten üşenmeyip söylediklerimi yapıp,sonuçları da bizimle burada paylaşırsan belki seninle aynı sorunu yaşayan başka insanlara da ışık tutmuş olursun.
Ben kendi adıma gerçekten senin ağzından çok mutlu olduğunu duymak isterim.
Umarım üşenmeyip yaparsın.

" eve iti köpeği alıyorsun diyor. aileme it köpek diyor."
"ayrıca bu evde oturduğum sürece kimse gelmeyecekmiş artık evime" :53: :53: :53: Yok artık yaa!!!!! O kadar da uzun boylu değil!!!

İstediğini çağrırsın evine..Ben olsam,inadına herkesi eve toplarım ne yapabilir ki..Kendi kendini yer durur. :27: :47: :47:

Bu durumu sadece eşiniz çözebilir.''Aranızdaki mesele siz çözün'' demesi doğru gelmiyor bana bu konuda kayınvalidenizle iyice yüz göz olursunuz.Neticede kayınvalideniz için el kızısınız ona söyleyeceğiniz her cümle iyi niyetli olsanız da yanlış anlaşılabilir hele aranız bu kadar kötü iken.Bir anne ne olursa olsun kendi evladının söylediğinden ona gücenmez ama aynısını el kızı veya el oğlu söylese 40 yıl unutmaz o nedenle bu durumunuzda bu meseleyi yumuşatacak olan kişi eşinizdir.

bence hiç taviz verme eşini de karşına alma benim eşimde çok anneci bizde boşanma aşamasındayız çok sevdiği annesi ailesi yüzünden ben net tavrımı koydum işine geliyorsa dedim, sende nereye kadar idare ediceksin :( bi yerde gücün bitecek benim gibi allah yardımcın olsun

Back
X