Nereye yazacagımı bilemedim, konuşma ihtiyacı...

mart09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
1.388
271
123
Nereye yazacağımı bilemedim, iki yıldır yurtdışında yasıyoruz ve 5 ay önce bebeğim oldu. Ve ben artık dayanamıyorum, çevremde eşimden başka hiç ama hiç kimse yok. Bütün gün 5 aylık kızımla evdeyim, eşim gelecekte onunla konusacagım iki kelime diye bütün gün bekliyorum. Eşim işten geliyor ve inanın bana bütün gün tuvalette geçirdiği süre benimle konustuğu yada bebeğimizle oynadığı süreden daha fazla. Eşinle bunu konus demeyin evlendiğimizden beri konusuyorum zaten ama değişen hiçbirsey yok bir ara acaba kocasını tuvalette geçirdiği süre yüzünden bosayan tek insan ben olucam heralde diye bile düşünüyordum. Dahası konusacak olsak bile hayatında hiçbirsey olmayan beni için tek konu bebeğimiz oluyor. Evet elbetteki bebeğimi herseyden ama herseyden çok seviyorum ama kendim içinde çok ama çok üzülüyorum. Ara sıra eşim işe giderken bebeğimle beni alısveriş merkezine filan bırakıyor, ama 5 aylık bir bebekle orada ne kadar zaman gecirilebilirki ilk 1saat iyi geciyor ama sonra bebeğim rahatsız olup mızmızlanmaya başlayınca bende eşim gelip bizi alsın diye dakikaları saymaya başlıyorum. Zaten alışveriş merkezindede hayat işkence gibi çünkü domuz gibi sisman olduğum için kendime hiçbirsey bakmaktan zevk almıyorum, biryere oturup birsey yiyip içemiyorum çünkü bebeğim alerjik ve dolayısıyla ben dısarıda doğrudürüst birsey yiyip içemiyorum.
Bu arada evimizi resmen b.. götürüyor, bebeğim sürekli ağladığı ve sürekli kucak istediği, uyuduğu zaman bile uyuduğu şezlongu 1 dk sallamadığımda uyandığı ve temizlikçimiz rahatsızlanıp işi bıraktığı için, resmen çöp evde yasıyor gibiyim, dahası eşim bu konudada sürekli beni suçluyor sanki bütün gün bos oturuyorumda hiçbirsey yapmıyorum ve sanki ben hayatımdan çok memnunum.
Bu arada tabiiki evimizde hiçbir düzen yok, hayatım sadece zeytin ve ekmekle geçiyor ve ben 5 aydır zeytin ekmekle süt veriyorum...

Gerçekten çok ama çok sıkıldım gerçekten dayanamıyorum... Neden mi yazdım buraya bir çözüm bulabilmek umuduyla değil sadece konusacak kimsem olmadığı için.

zeytin ekmek derken evinizde bulunan yiyecekler o kadarmı? anlamadım kusura bakma. fisfisfis

zeytin ekmek derken evinizde bulunan yiyecekler o kadarmı? anlamadım kusura bakma. fisfisfis

Bebegim alerjik ve aşırı gazlı olduğu için yiyebildiğim şey sadece et, tavuk, makarna, pilav ve salata ama maalesef bunları pişirecek vakit bulamıyorum. 5-10 dakika vakit bulsamda işin aslı kostura kostura bunları yapacak enerji bulamıyorum( bebişim sayesinde eşim eve gelene kadar tuvalete bile giremiyorum çoğu gün(

Öncelikle "domuz gibi kilolu" lafını unutun lütfen, eminim çok güzelsiniz, herşeyden önce annesiniz.
Bebeğiniz o kadar huzursuzsa yapacak bir şey yok, belki yeni bir yardımcı tutabilirsiniz.
Her ne şekilde olursa olsun geçici bir süreç olduğunu unutmayın ve evinizi düzene sokmak için yeni bir yardımcı konusunu düşünün bence.

Canım yeni bir temizlikçi ayarlasan.
sana yardımcı olur.sohbette edersin.
ayrıca gününü planlayabilirsin böylece. mesela.yemek,temizlik, spor gibi.
kilolarında varmış madem.
tabi bunlar için yardımcı şart sana.

ınanın 2 haftadır yardımcı arıyoruz zaten ama kimseyi tanımayınca birde üstüne arapça bilmeyince bu konuda yetersiz kalıyoruz. Zaten ilkinide çok büyük tesadüflerle bulabilmiştik....

Artık hiç yoktan iyidir deyip birine karar verin bence, çünkü gerçekten hiç yoktan iyidir yerimseniben
En azından biraz nefes alırsınız, siz bebeğinizle ilgilenirken o ortalığı toparlar, uyurken o sallar, siz kendinize zaman ayırırsınız.
Evin düzeni çok önemli, eminim düzeni tekrar kurunca eşiniz de evde daha fazla zaman harcamak isteyecektir.

bence siz biraz psikolojik bunalıma girmişsiniz... Kendinize hakaret etmeyin lütfen... her kadın güzeldir, güzel olmak da emek ister ama siz herşeyden sıkılmış bezmiş gibi konuşuyorsunuz... kendinizi beğenmiyorsunuz kimbilir ne kadar güzel bayansınızdır... temizlikçiniz işi bıraktıysa başka insan mı yok? bakın etrafınıza komşularınızla kaynaşmaya çalışın... evinize bakmayarak eşinizden de eksi puan almş olursunuz... her bayan güçlüdür güzeldir... tek çocuğunuza adapte olmayn, bebektir tabii ki ilgi alaka bakım ister... en azından uyuduğunda kendinize zaman ayırın... Kiloluysanız bunun çaresine tek başınıza da bakabilirsiniz... bence siz herşeyin üstesinden gelirsiniz fakat çok salmışsınız kendinizi... bir an önce toparlanın... en başta kendiniz için...

Bebeğin şöyle 2 yaşını geçsin bak hayat nasıl güzel oluyor, ama bebebğinin bugünlerinide ararsın, ayy yumuşacık senin ilgine muhtaç, boş ver evin temizliğini falan 5 aylık bebek evi dağıtamaz zaten. sen yalnızlıktan sıkıldığın için canın birşey yapmak istemiyordur. Ben de yalnızım annemden kısacası memleketimden ailemden arkadaşlarımdan 1000km uzaktayım haydi deyince de gidilecek bir yol değil. Doğudayız biz. Ben kendimi çocuğumla ilgilenerek onun eğitimi ile ilgilenerek oyalıyorum. Ama senden farkım bizim eşimle diyaloğumuz iyi. kızımızı uyuttuktan sonra mutlaka hergün sohbetimiz vardır. birlikte film izleriz, ama biz kızımıza belli bir uyku düzeni oluşturduk. en geç saat 20.30 da uyur. Sonrası bize ait. Bak bebeğin biraz büyüsün herşey daha güzel olur.

eşin neden okadar uzun süre tuvalette kalıyor kitap falanmı okuyor..bazı bebekler gerçekten zor büyüyor. ama evi bukadar ihmal edecek yemek dahi yapamayacak kadar olduğunu sanmıyorum. bence bir kendine gel. sahip olduklarının kıymetini idrak et. yaşamını güzelleştirmek senin elinde. içinden gelmiyordur bilirim ama biryerden başlaman lazım. sen böyle davranmaya devam edersen adam çıkmıcak tuvaletten.

canım benim kızımda devamlı yanımda dur.yanımdan ayrılma.yanında olduğum halde benle ilgilen istiyo.odadan çıktığım an çatlıcak gibi ağlıyo.benimde evim dagınık oluyo bu yüzden.kızım yüzünden bişey yapamıyorum.uyuduğunda yapıyorum işleri.hiçmi uyumuyor senin bebeğin.eşine gelince ben daha yeni evliyim.eşim pc öğretmeni lojmanda oturuyoruz biz.hergün biri pc bozulmuş gel yap diye çağırıyor.ben zaten akşama kadar evde tekim.akşam oluyo beyefendi pc tamirine gidiyor.saatlerce gelmiyor.ailemden uzaktayım.ne bir arkadaşım ne bir akrabam var.yeni evliyim komşularıda tanımıyorum.artık kafayı yicektim. cicim ayları olması lazımken bizde hergün kavga vardı.eşimle konuştum.bundan sonra pc için arayanlara eşim izin vermiyor diceksin dedim.ölede dedi.artık gitmez oldu.evliliğimiz yoluna girdi.demek istediğim ssende eşini karşına al konuş.tuvalette geçirdiğin zamanı benle çocuğuna ayır de.inşallah en kısa zamanda yoluna girer.

"domuz gibi kilolu" bu lafı kesinlik unutuyorsun canım ne olursa olsun sen bir annesin vede bebeğini emziriyorsun
başka bir yardımcı bakın isterseniz
bide siz nerede yaşıyorsunuz

OHOOOO...bu ne kız..bırakmışsın salmışsın sen kendini iyice..bence hemen ayağa kalk toparlan..evini temizle..bahsettiğin gibi dağınık bir evde normal insanın bile psikolojisi bozulurlmaz:..herkes bebek büyütüyor.ki herkesinde bakıcı tutacak parası olmuyor..onlar ne yapıyor peki..bi şekilde üstesinden geliyolar..sende yapabilirsin..çocuğunla eşinle kendinle evinle ilgilenebilirsin..bence bi yerden başla..yeterki programlı ol..al çocuğunu civarda yürüyüşe çık..sanada spor olur..çocuğun uyuduğu saatlerde evini temizle...
YETERKı ıSTE..BAŞARAMAYACAĞIN BıŞEY OLAMAZ..biz üç kardeşiz.çok yaş farkı yok aramızda..annem bakıcıda tutmadı haliyle..nasıl büyüttü bizi peki...hem ev hem 3 çocuk hem kocası...annecimm seni bir kez daha taktir ediyor ve önünde saygıyla eğiliyorumm..........

canım arkadaşa bende katılıyorum.benimde arka arkaya 3 çocuğum oldu çok zorlandığım zamanlar oldu tabi ama yinede yemeğimide yaptım hergün evime çeki düzende verdim
sende yapabilirsin bence biraz yurt dışında olduğundan eşininde ilgisizliğinden kendini salmışsın gibi geldi bana
bir an önce toparlan canım.bu negatif ruh halinden kurtul

benc tüm bu bunalımın sebebi kilolu olman diye düsünüyorum cünkü insan kilolu iken yaptıgı hiç biseyden zevk almıyor arkasım tek sen yasamıyorusun bu sorunları hemen hemen her annenin doğum sonrası kilo sorunu oluyor gececi bir dönem seninki bende yaasım anlattıgn cogu seyi ve aynı benim esimde vwde cok dudur halada öle ama ne yaptım zayıfladım zamanla kendime eskisinden daha cok bakıp hafiften onu umursamıyor bebegimle hayatım cok güzel havasıda estirdinmi esine karsı bak nasıl o yalnız kaldıgını senin onu dısladıgını düsünmeye baslıyo ve düzeliyo zamanla ama düzelmayan tek sey vcde cok durması alsanaalsanasmile

ay çok üzüldüm senin için bence hemen kendine gel ve önce kilolarından kurtul kilo insanı çok yavaşlatıyor canım sonra evdeki düzeninide sağla benimde üç çocuğum var ve inanılmaz dağıtıyorlar ama hiç yılmıyorum temizliğimide yapıyorum yemek ütü bulaşık çamaşır her şeyi ben kendim yapıyorum bu şekilde vakit geçer sıkıntıların azalır pc den film izle kk da gezin canının sıkıntısı birazda olsa azalır canım kendini bırakma

tam anlamı ıle bı bunalımdasınız..
bıraz sakın olmalısınız bebegınızın nasıl bı alerjısı varkı beslenmelerınızı bukadar etkılıyo?..
eve hemen bı yardımcı alabılırsınız..
ve en onemlısı bebek anne semınerıne katılmanızı tavsıye ederım..
bebek henuz 5 aylık ve bukadar sorun yaşatması hayra alamet degıldır..
ya sız cok bakmayı bılmıyosunuz yada bebegın bı sorunu vardır..
sız mutlu degılsenız yuvanızdada hzuur olmaz..
helekı temız degılse dahada sıkıntı yaratır ınsana..
esınız bebekle tum gun napdınızımı soruyo bı sabah bırakın bebekle evde napıldını gorsun ozaman..
kendınızı bu denlı yıpratmayın ..

Yine ben geldim, şimdik sorulan soruları aklımda kaldığınca yanıtlamak istiyorum;
Öncelikle kilomun sebebi doğum yani doğum öncesi böyle bir sıkıntım yoktu ama kızımın alerjileri dolayısıyla sadece hamur işi ile beslendiğimden 5 ay geçti ve benim tam 12 kilo fazlam var, kendimden nefret ediyorum tek kelimeyle...

Sonrasında evet haklısınız bende annelerimize, anneannelerimize hatta içimizdede çok çocugu olanlara inanılmaz hayranım. Çocukları çok severim, keske benimde yasım küçük olsaydıda 3 tane yapacak gücüm olsaydı diyorum ama ben bebişimi doğurur doğurmaz türkiyeden ayrıldığım için hep tek başımaydım, bebişimin çok saglık sorunu oldu Allah beterlerinden korusun tabiiki hepsi gecti gitti ama işte o sırada ben hiçbir düzen oturtamadım... Bebegim yaklasık 2 saatte bir 45 dakika uyuyor ama o 45 dakika boyunca benm onu sallamam gerekiyor. Sallamayı bırakırsam en fazla 3 dakika sonra uyanıp ağlamaya başlıyor ve 2 saat geçmeden tekrar uyumuyor. Benimde dolayısıyla bu sırada yapabildiğim teksey onu ayağımla sallarken bilgisayara girebilmek oluyor. İnanın bebek başka nasıl uyur bilmiyorum ve yapamıyorum...

Yardımcı bakıyoruz, inşallah bulacagız ümidim var en azından o durumda ev biraz düzene girer diye düşünüyorum ama işin aslı burada o iş bile çoook zor. Çünkü muhtemelen bulacagımız kadın arapça dısında bir dil bilmiyor olacak ve biz anlasamayacagız. Ve inanın daha öncede başıma geldiği için söylüyorum farklı ülkelerin temizlik anlayışları çok farklı en küçük örnek olarak, burada yer silinen pis suyu mutfak lavabosuna dökebiliyorlar ve benim birde tekrardan bu ve bunun gibi şeyleri baştan öğretmem gerekecek((

Aslında sanırım benim bütün sorunlarımın temelinde burada yanlız olmak ve burayı benimsememek yatıyor. Arkadaslarımı özlüyorum... Caddeye çıkıp yürümeyi istiyorum. "Çocuğum oldugu zaman" hayallerim böyle değildi. Sözümona alıp bebeğimi arkadaslarıma gidecektim magaza gezecektim, misafirlerim gelecekti................

Bu arada büyük bir yanlış anlaşma olmus, benim eşim çok iyidir. O olmasa çok daha beter bunalımda olurdum, işte ve tuvalette!!! olmadığı zamanlarda konusuruz, sohbet ederiz... Sorun suradaki işteki ve tuvaletteki zamanını çıkarınca bana ve bebişimize fazla vakti kalmıyor. Evet kabul ediyorum eskidende böyleydi evlendiğimizden beri yani, ama o zamanlar o tuvaletteyken ben sokaga cıktığım, arkadaslarımla konustuğum yada kendim için birseyler yaptığım için bana bu kadarda çok batmıyordu. Simdi bütün gün kucağımla ağayan bir bebekle evin içinde tek basıma ayakta durduktan sonra onun gelipte saatlerce tuvalette kalması beni çileden çıkartıyor. Sonra çıkıp bebişimizi alıyor kucagına ve aldığının 3. dakikasında bana seslenmeye başlıyor: "annesi bak güldü, annesi bak elini kaldırdı....." iyide ben zaten bunları bütün gün görüyorum ve kendi kendime ağlama sesi duymadan bir koltuga totomu sadece bir 15 dakika koyabilmek istiyorum......

Ve bütün bunların yanında birde kendimi suçlu hissediyorum çünkü artık işe başlamak istiyorum (doğum iznindeyim), sanırım ancak işe başladığım zaman normal hayata dönebilecegim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…