meraba kızlarr.... çilekli tarta baktım bayatlamayan puacaya baktım kolay su boregıne baktım sekerpareye baktım. baktım da baktım
hepsı cok guzelller..bu topık benım cok ısıme yarıyor...tarıfler kolay basıt ve anlasılır....
yanlıs su kafama takıldı nevos..bu bayatlamayan sodalı puaca varya..o kalın olmuyormu yanı ust ustee koyuyorsunya hamur olmazmı ıcı???
bu hafta ıçi yapıyım dıyorum bende..:26::26::26:
Teşekkürler canım
Yok canım kalın olmuyor arkadaşların açtım sandılarYani yufka yapıp kesip şekil verdim sandılar öyle güzel oldu Tavsiye ederim
kesın yapayım o zaman..esım sever boyle peynırlı puacayı fılan..resmını yuklerım..bu hafta ıcı...
bugunde arkadasımla kayserı mnatısı sıktık bana 5 beze..cokkk yorulmusum omuzlarım agrıdı...yarında sıkacaz bana..muhtemelen carsamba gunu yaparım...
Canım inan çok kolay oluyorHiç yormuyor şunu belirteyim çok ama çok kabarıyor çok büyük yapma
ıyı oldu bunu dedıgın..benım elımden hamur işleri cok asırı derecede kabarıyor...fısır fısır oluyor
esım gelmek uzere..ben cıkyıım canım..sofrayı kurayım..malum karadayı var bugun kacırmıyım onu
herkese ıyı aksamalr....
Kızlar başrolde yine Bim'in lavaşı var.On dakikada açık kaşarlı,pastırmalı,yumurtalı pide yemek istiyorsanız tam size göre.Gerçekten güzel olmuştu.
Bu da Fransızların Briyoş adını verdikleri ekmek.Ne tatlı ne tuzlu.Poğaça gibi birşey.Tipsiz olduklarını kabul ediyorum.Sabah kahvaltıda yerlermiş.Reçelle birlikte güzel gidiyor.
KATMER POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içinesarısı üstüne)
Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 35 su bardağı kadar)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
İçi : 100 gr beyaz peynir-maydanoz
YAPILIŞI
1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin.
2 ) Ilık sütsıvıyağ tuz şeker yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın.
3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın.
Her parçayı tabak büyüklüğünde açıpüzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün
4 ) Hamurları üstüste dizerekher parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün.
5 ) Sigara böreği sarar gibi kesiparasına peynir koyarak sarın (Bu kadar tombiş bir poğaça pişecek mi acaba demeyin bu aşamada =) ben dedim ama piştiler =) Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar)
6)30-40 dakika mayalandırıpüzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN........
Eki Görüntüle 672577 Eki Görüntüle 672578 Eki Görüntüle 672580 Eki Görüntüle 672581 Eki Görüntüle 672582 Eki Görüntüle 672583 Eki Görüntüle 672584 Eki Görüntüle 672586 Eki Görüntüle 672585 Eki Görüntüle 672587
ben senın yerınede yerım rabısım
niye benim yerime yiceksinhakkima düseni isterim
kımsecıkler yok rabıaaaaaa basbasa kaldıkkkk
daha iyi ya anca bize yeter börekler
hadı sıtedekı butun tarıflerı yıyelımmm rabıaaaaaaa
yasasın yemek yemeeekkkkkkk
Olur canım neden olmasın istersen 4 tane 4 tane yapslm herkese 7.8 tanesını ust uste koyuyoruz ve merdaneyle acıyoruz dımı cok buyuk olmuycak sekılde.7tanesı felan cok kalın olmaz mı 3 tane ust uste yapsak olmaz mı acaba?
Ellerine sağlık canım
ellerine sağlık nevoşum ama çok zahmetli galiba hiç bana göre değil ama olsa yerim tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?