Neye Dayanarak Mutlu Oluyorsunuz

aparmanyengesii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2018
51
41
3
40
Bir süredir depresyonda gibiyim.Gram hayat enerjim kalmamış gibi isten eve evden ise bir hayatim var.İsimde son zamanlarda baya yogun yorucu ama issizlik sıkıntısı gormus bir insan olarak onu pek umursamiyorum olsunda yogun olsun kafasindayim

Çoğunlukla eve gelir gelmez uyuyorum ertesi gune kadar.Neredeyse hic tv izleyen bi insan degilim ama bir suredir babam salonu sahiplenmis halde orda oturup kalkip yeyip iciyor uyuyor onun odasi gibi koltukta oturup kumanda kullanmak lüx gibi birsey :) yatak ustunde sandalye ustune oturmaktan kendimi yurtta yasiyormusum gibi hissediyorum

Cok genis olmasada arkadas cevrem var ama bulusma saatlerimiz pek bana uymuyor onlar islerinden dolayi genelde aksam bulusuyorlar babam ise problem çıkarmaya bahane aradigindan herzaman katilamiyorum musait saatler falan degilse yada oturuyorken en keyifli zamanda kalkip gitmek zorunda kaliyorum

Babam 7/24 evde oldugundan onladida evde agirlamak gibi bi sansim olmuyor

Kendimide cok bosladim eskidende pek bakımli biri ddgildim ama onceden erkenden kalkip ise hazirlanip canli canli giderken simdi eziyet gibi geliyor utanarak soyluyorum gecen farkettim saclarimi alel acele tarayip tepede toplamaktan saclarimda dugumler olusmus simdi kara kara onlari nasil acicam diye dusunuyorum hele bi acabileyim ilk isim kuafore gidip kisacik kestirmek olacak sirf ugrasmamak icin

Bir kısım borclarimizda var o yuzden maddi sikıntidayim yani oyle kendime para ayirayim giyineyim gezeyimlik bir sansimda yok bende saldim kendimi gitti

Hayatimda kimsede yok kimsenin olacagi umududa kalmadi boyle yapayalniz gibi hissediyorum kendimi

Onceden maneviyati guclu bitiydim ibadetlerim falan bana sanki yasam enerjisi verirdi kitap okumak falan bana zevk verirdi Rabbim affetsin bir yildir adam akilli bir ibadetim yok kitap deseniz kapagini acip kapatmam bir oluyor

Özetle yasanti seklimin ölüden bir farki yok kendimi cok kotu hissediyirum ama bu haldende nasil kurtulur insan hic bilmiyorum...

Bazı şeylerden kurtulmak için insanın kendini zorlaması gerekiyor bence. Her gün için kendinize ufak amaçlar belirleyin. Alın kağıt kalemi yapılacaklar listesi yapın ; yarım saat kitap okunacak, bugün iki rekat namaz kılınacak, kırk beş dk yürüyüş yapılacak , hafta sonu kuaföre gidilecek, haftada bir sinema veya tiyatroya gidilecek vs vs. Ve bunlara sadık kalın ,mutlaka yapın. Bu şekilde zoraki de olsa yapa yapa bir süre sonra düzelir akışına kapilirsiniz.

Durumunuz varsa bir hafta tatile gitmek de çok iyi gelebilir.

Bazı şeylerden kurtulmak için insanın kendini zorlaması gerekiyor bence. Her gün için kendinize ufak amaçlar belirleyin. Alın kağıt kalemi yapılacaklar listesi yapın ; yarım saat kitap okunacak, bugün iki rekat namaz kılınacak, kırk beş dk yürüyüş yapılacak , hafta sonu kuaföre gidilecek, haftada bir sinema veya tiyatroya gidilecek vs vs. Ve bunlara sadık kalın ,mutlaka yapın. Bu şekilde zoraki de olsa yapa yapa bir süre sonra düzelir akışına kapilirsiniz.

Durumunuz varsa bir hafta tatile gitmek de çok iyi gelebilir.
O dediginiz listeden kac tabe yazdim sayisini bile hatirlamiyorum her sabah bugun baska birgun diye uyanip ayni aksamla uyuyorum ama yinede insallah dediklerinizi dikkate alacagim

O dediginiz listeden kac tabe yazdim sayisini bile hatirlamiyorum her sabah bugun baska birgun diye uyanip ayni aksamla uyuyorum ama yinede insallah dediklerinizi dikkate alacagim
Psikologla da gorusebilirsiniz. Ama onların tavsiyesi de bu yönde oluyor genelde . Ben ilaç ta kullandım. İnsanin biraz kendini zorlaması gerekiyor bu durumlarda. Dediğiniz durumu çok yaşadım ara ara yaşıyorum da ama kendimi zorlamaya çalışıyorum.

Zaten calisiyorum konuda velirttim ya bir takim birclarimiz oldugu icin bana oyle gezip harcayacak bir miktar kalmiyor
Hımmm ben çalışmıyorsun sandım. O zaman biraz sabretmek gerek. İnan her şeyin başı sağlık. Sağlığın yerindeyse her şey çok güzel emin ol.

Beni anlatmışsın .
İş yordu biraz ona bağlıyorum ama geçmişte bende işsizlik Yaşadığım için işim olsun da ne olursa olsun modundayım . Zaten en iyi iş bile olsa bi süre sonra sıkılıyor insan .
Ben spora yazılmayı ya da Diksiyon kursuna vs yazılmayı düşünüyorum ehliyet alacağım inşallah onun için de çakışmalar yapıyorum kitaplar aldım eğer içimden gelirse okuyacağım . Kuaföre gideceğim bir de belki değişim olur .

Psikologla da gorusebilirsiniz. Ama onların tavsiyesi de bu yönde oluyor genelde . Ben ilaç ta kullandım. İnsanin biraz kendini zorlaması gerekiyor bu durumlarda. Dediğiniz durumu çok yaşadım ara ara yaşıyorum da ama kendimi zorlamaya çalışıyorum.
Ilac kullandigim zamanda okdu terapi aldiginda suan isten dokayi pek profosyonel yardim alma sansim yok ama acikcasi olsa dahi hepsinin sonu donup dolasip ayni yere geldigi icin firsatim oksada bi daha ddnemek istemiyirum

Insalkah dddiginiz sekilde kendi kendimi toparlama imkanim olur

Ilac kullandigim zamanda okdu terapi aldiginda suan isten dokayi pek profosyonel yardim alma sansim yok ama acikcasi olsa dahi hepsinin sonu donup dolasip ayni yere geldigi icin firsatim oksada bi daha ddnemek istemiyirum

O da biraz karakter meselesi sanırım. Ben de dediğiniz gibi böyle herşeye pozitif bakan hayat dolu biri değilim ve ara ara ben de sizin gibi oluyorum. Kendimi zorluyorum bir şeyler yapmak için . İnşallah toparlarsiniz siz de.

Onunda psikolojisi ayri dert Allah yardimciniz olsun insallah hayirlisiyla tez zamanda iyi bir is nasip olur

Tesekkur ederim bir seyler gitti benden issizlik degil de insanin kendini kaybetmesi ve degerlerinin gitmesi uzuyor.

Size moral olsun diye soyledim fakat bazen yalnizliga uzulsem de baskalarina bakiyorum da gizli yalnizlar sadece farkli gozukuyorlar kimin ne hissettigi ne yaptigi belli degil oyle dusunun.

Bu atalet halinden kurtulman gerekiyor. Bir kere zorlada olsa hayatında değişiklikler yap sonrası kendiliğinden gelir zaten

Üniversite bitirdim, yıllar oldu. Hala daha doğru dürüst mesleğim yok, kendime yetecekten bir kuruş fazla param yok, annemle aram b.k , özgürlüğüne aşırı düşkün bir insanken ailemle yaşıyorum, yıllardir öyle 'takilmacalar' dışında hayatımda kimse yok, evlilik planı yok, öyle bir istek de yok...
Bunca yokun arasında bendeki keyif ağada paşada yok :KK49:
İçinden neşe fışkıran bir insanım, yolda hep kendi kendime şarkılar söylerim, içimde enerji fazlası var.:ıslık:
Bence olumsuz şeylere değil olumlu şeylere odaklan. Kendini mutlu etmeye çalış. Herşeyden önce kendini tanı.
Mesela seni ne mutlu eder?
Ben beni nelerin mutlu ettiğini biliyorum mesela. Seyehat etmek , bisiklete binmek , kamp yapmak ve hayvanlarla içiçe olmak beni mutlu eder.
O yuzden seyehat için kendime Fırsat yaratirim. Yurtiçi yurtdışı, bir yere gittiysem mutlaka hemen yanındaki şehre-ulkeye de giderim. Haritada gittiğim yerleri yıldızlamak beni alışveriş yapmaktan daha mutlu eder mesela :)
Ya da bisiklet... Gittiğim yer sürmeye elverişli değilse sürülecek yere kadar otobüse metroya biner, yine de canım bisikletimin keyfini surerim. Hayvanlar da aynı şekilde. Çantama mama atar kedili parkta kedi sevip kitap okurum :)
Seni neler mutlu eder mesela?

Ben bahsettiğiniz o ruh halinden spor sayesinde kurtuldum yaşadığım sıkıntılar üstümde çok ağır bir enerji oluşturuyor gibi hissediyordum hep bir mutsuzluk ağlama hissi sürekli bir iç çekme halindeydim
Siz de bir Spor salonuna yazılmayı düşünün grup dersleri falan baya eğlenceli oluyor

Ben bahsettiğiniz o ruh halinden spor sayesinde kurtuldum yaşadığım sıkıntılar üstümde çok ağır bir enerji oluşturuyor gibi hissediyordum hep bir mutsuzluk ağlama hissi sürekli bir iç çekme halindeydim
Siz de bir Spor salonuna yazılmayı düşünün grup dersleri falan baya eğlenceli oluyor
Spora zumbaya falan yazildim ama o takati bulamadim ki kendimde adam akilli gidebileyim

Üniversite bitirdim, yıllar oldu. Hala daha doğru dürüst mesleğim yok, kendime yetecekten bir kuruş fazla param yok, annemle aram b.k , özgürlüğüne aşırı düşkün bir insanken ailemle yaşıyorum, yıllardir öyle 'takilmacalar' dışında hayatımda kimse yok, evlilik planı yok, öyle bir istek de yok...
Bunca yokun arasında bendeki keyif ağada paşada yok :KK49:
İçinden neşe fışkıran bir insanım, yolda hep kendi kendime şarkılar söylerim, içimde enerji fazlası var.:ıslık:
Bence olumsuz şeylere değil olumlu şeylere odaklan. Kendini mutlu etmeye çalış. Herşeyden önce kendini tanı.
Mesela seni ne mutlu eder?
Ben beni nelerin mutlu ettiğini biliyorum mesela. Seyehat etmek , bisiklete binmek , kamp yapmak ve hayvanlarla içiçe olmak beni mutlu eder.
O yuzden seyehat için kendime Fırsat yaratirim. Yurtiçi yurtdışı, bir yere gittiysem mutlaka hemen yanındaki şehre-ulkeye de giderim. Haritada gittiğim yerleri yıldızlamak beni alışveriş yapmaktan daha mutlu eder mesela :)
Ya da bisiklet... Gittiğim yer sürmeye elverişli değilse sürülecek yere kadar otobüse metroya biner, yine de canım bisikletimin keyfini surerim. Hayvanlar da aynı şekilde. Çantama mama atar kedili parkta kedi sevip kitap okurum :)
Seni neler mutlu eder mesela?
Keske sizin gibi olabilsem ici hayat enerjisiyle dolu yuzu gulsn insanlari gordukce ben mutlu oluyorum keske oyle olabilsem diyorum ama benim 70 lik ninelerden farkim yok

Beni ne mutlu eder sorusuna gelince kimseye yaptigim seylerin aciklamasini yapmadan yasamak mutlu eder

Back
X