Neye Dayanarak Mutlu Oluyorsunuz

Bak mesela evde yalniz kaldigim zamanlar cok mutlu oluyorum herzaman degil ama ara ara ariyor gozum konuda anlattigim gibi kanepeye oturmak tv izleyip kumanda kullanmak lux gibi birsey

Mesela arada evde yalniz kalsam huzur bulurum ama en son ne zamsn yalni kaldim hatirlamiyorum

Arkadaslarimla disariya ciktigimda eve donunce neyle karsilasacagimi bilmedigimden oturdugunda dusunmekten zevk alamiyorum

Izin isterken elli saat izin istesem verir mi vermez mi diye ellivsaat dusunmesem mutlu olurum

Yada ne bileyim arada sirt cantami alsam hic gitmedigim şehirlerde sadece yurusem kimseye hesap vermedigim bir hayat yasasam cok mutlu olurum

Aslinda buyuk seyler istemiyorum kucuk seylerlede mutlu olurum ams o kucuk seyleri bile yapmaya bile firsatim olmadi
Çok kolay.
Nasolsa devlet memurusun. Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde 5 gün seminer olacak şu tarihte dersin, o tarihi izin zamanına getirir gul gibi tatilini yaparsın.
Kocaman, kendi parasını kazanan kadınsın. Hala izin aldıran ataerkil ailen utansın, bence böyle bir yalanı sonuna kadar hak ediyorlar.
Çik tek başına, kafanı dinle. Ki en iyi tatil yalnız yapılan tatildir. Herkese aynı yalanı söylersen bir yerde patlamaz da. Hatta 'ucretini ödemek kaydiyla' kardeşin de gelsin :p
Çare bul ^^

O son yazdiginiz cumleyi defalarca kez kendime soyledim ama yasadigim toplum yasadigim sartlar vs beni cok fazla kendi kalibina hapsetti sanirim

Baskıcı bir ailede büyüdüm yaşım 21.Oje sürmemin bile yasak olduğu dönemlerden geçtim.Ergenliğim çok zor geçti.Bedenim hapsolmuştu ama ruhum hep özgürdü.Kendimi toplumun baskılarından ve ailemin baskılarından kurtardım.Önce ailemle sonra toplumla savaştım.Nefes aldığım sürece hala da savaşacağım.Dünyaya bir defa geldim ve bunu sonuna dek kullanacağım.
Ailemle yaşıyorum.Gece 2-3 e kadar dışarıda durabiliyorum.Son 2 senede 20 den fazla şehir gezdim.Oje sürüp istediğimi giyiniyorum.Özgürlüğümü zor elde etmedim o yüzden kolayca bırakacakta değilim.
Kendim için sonuna kadar savaşırım.Korkak olma.Toplumu yaratan bizleriz.
Saçlarım da gökkuşağını aratmaz :)
Toplumdan korkma,toplum sen ol ve dilediğin gibi yaşa.

Ülkemizdeki gençlerin durumuna çok üzülüyorum gerçekten sokağa çıksan yüzü tebessüm eden insan yok herkes bunalımda sanki niçin böyle olduk biz:( Maneviyatı bıraktığını yazmışsın belki de sebep budur psikolojiyle alakalı kişisel gelişim kitapları mı okusan acaba. Bir de hayatında biri olsaydı da her şey çok farklı olabilirdi. İnşllh iyi insanlar çıkar karşına

Ülkemizdeki gençlerin durumuna çok üzülüyorum gerçekten sokağa çıksan yüzü tebessüm eden insan yok herkes bunalımda sanki niçin böyle olduk biz:KK43: Maneviyatı bıraktığını yazmışsın belki de sebep budur psikolojiyle alakalı kişisel gelişim kitapları mı okusan acaba. Bir de hayatında biri olsaydı da her şey çok farklı olabilirdi. İnşllh iyi insanlar çıkar karşına
Maalesef durum oyle herkeste maddi manevi bi dolu dert sıkıntı var

Ama dediginiz gibi belkide hayatimda biri oksa daha farkli olursu cevremdeki herkesin hayarinda biri var o konuda gayet mutlular onlari gorunce olmasi gereken birseyin eksikligini hissediyorum ama iste artik ondanda vazgectim tam manasiyla umudumu kestim artik

hayatımda beni mutsuz edecek bi ton şey var ama mutlu edecek nedenlerim de var.ne zaman bunalıma girer gibi olsam işte o an hayatımdaki olumlu faktörleri sıralıyorum kendime.kendimle konuşuyorum. her gün şükrediyorum ya şöyle olsaydı ya böyle olsaydı buna şükür diyorum.en önemlisi ruh ve beden sağlığı bunun için de Allaha hep dua ederim. bir de insanın kendisine meşgaleler bulması gerek sadece bir işte çalışıyor olmak yetmiyor. neye dayanarak mutlu olmaya çalıştığımı detaylandırarak anlatayım: her gün ortalama 1 saat spor salonundayım. arkadaş ortamım yok daha doğrusu evlendiler onların bana ayıracak vakti yok ben ya tek takılıyorum ya da gelinlerimizle yeğenlerimle dışarı çıkıyorum dolaşıyorum onun dışında yemek denemeleri yapıyorum kitap okuyorum yeğenlerimle oyun oynuyorum.öğretmenim soru çözüyorum.arada film izliyorum.yılda en az bir kere tatile ve il dışına gezilere gidiyorum.evet benim de bazen üzerime mutsuzluk çöker gibi oluyor.her şeyden elimi ayağımı çekecek duruma gelmeme ramak kalıyor ama işte o an kendimi bir şeyler yapmaya zorluyorum. spora çok istekli güle oynaya gittiğimi sanmayın bugün gitmesem mi diyerek başlıyorum güne ve hayır gideceksin diyorum. dönüşte benden mutlusu yok iyi ki gittim modundayım.İnsanın doktoru kendisidir. kendi kendini motive etmeden olmuyor.hayatındaki artıları eksileri düşünmeli artıların senin için ne büyük nimet olduğunu bilmeli yaşamını çeşitli aktivitelerle renklendirmelisin yoksa depresyon kaçınılmaz.

Bence hayat verilmiş bir armağan basit şeylerle mutlu olmak şart mesela ben
1,simit ve nescafe ile mutlu olurum yanındada 60/70 yılların yabancı
Şarkılarıyla birde evimde çiçeklerimle
Motorum var ona binip gezdim dünyanın en mutlu insanı benim

Depresyondasın. Net. Öncelikle üstüne başına birşeyler alıp bakımlı olmak için çok paralar harcamana gerek yok. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama misal ben sosyete pazarlarından giyinirim herkes nerden aldığımı sorar. Ama 10-15 tl ye pantalonlar 10-20 arası tshirtler alırım kendime. Kendine bakarsan özgüvenin gelir yerine. Bakımlı olursanda birilerinin dikkatini çekebilirsin. Böyle böyle düzene girer herşey.

Bir süredir depresyonda gibiyim.Gram hayat enerjim kalmamış gibi isten eve evden ise bir hayatim var.İsimde son zamanlarda baya yogun yorucu ama issizlik sıkıntısı gormus bir insan olarak onu pek umursamiyorum olsunda yogun olsun kafasindayim

Çoğunlukla eve gelir gelmez uyuyorum ertesi gune kadar.Neredeyse hic tv izleyen bi insan degilim ama bir suredir babam salonu sahiplenmis halde orda oturup kalkip yeyip iciyor uyuyor onun odasi gibi koltukta oturup kumanda kullanmak lüx gibi birsey :) yatak ustunde sandalye ustune oturmaktan kendimi yurtta yasiyormusum gibi hissediyorum

Cok genis olmasada arkadas cevrem var ama bulusma saatlerimiz pek bana uymuyor onlar islerinden dolayi genelde aksam bulusuyorlar babam ise problem çıkarmaya bahane aradigindan herzaman katilamiyorum musait saatler falan degilse yada oturuyorken en keyifli zamanda kalkip gitmek zorunda kaliyorum

Babam 7/24 evde oldugundan onladida evde agirlamak gibi bi sansim olmuyor

Kendimide cok bosladim eskidende pek bakımli biri ddgildim ama onceden erkenden kalkip ise hazirlanip canli canli giderken simdi eziyet gibi geliyor utanarak soyluyorum gecen farkettim saclarimi alel acele tarayip tepede toplamaktan saclarimda dugumler olusmus simdi kara kara onlari nasil acicam diye dusunuyorum hele bi acabileyim ilk isim kuafore gidip kisacik kestirmek olacak sirf ugrasmamak icin

Bir kısım borclarimizda var o yuzden maddi sikıntidayim yani oyle kendime para ayirayim giyineyim gezeyimlik bir sansimda yok bende saldim kendimi gitti

Hayatimda kimsede yok kimsenin olacagi umududa kalmadi boyle yapayalniz gibi hissediyorum kendimi

Onceden maneviyati guclu bitiydim ibadetlerim falan bana sanki yasam enerjisi verirdi kitap okumak falan bana zevk verirdi Rabbim affetsin bir yildir adam akilli bir ibadetim yok kitap deseniz kapagini acip kapatmam bir oluyor

Özetle yasanti seklimin ölüden bir farki yok kendimi cok kotu hissediyirum ama bu haldende nasil kurtulur insan hic bilmiyorum...
Kan değerlerine baktır. Belki vitamin eksikliği vardır .ondan olabilir.

Bir süredir depresyonda gibiyim.Gram hayat enerjim kalmamış gibi isten eve evden ise bir hayatim var.İsimde son zamanlarda baya yogun yorucu ama issizlik sıkıntısı gormus bir insan olarak onu pek umursamiyorum olsunda yogun olsun kafasindayim

Çoğunlukla eve gelir gelmez uyuyorum ertesi gune kadar.Neredeyse hic tv izleyen bi insan degilim ama bir suredir babam salonu sahiplenmis halde orda oturup kalkip yeyip iciyor uyuyor onun odasi gibi koltukta oturup kumanda kullanmak lüx gibi birsey :) yatak ustunde sandalye ustune oturmaktan kendimi yurtta yasiyormusum gibi hissediyorum

Cok genis olmasada arkadas cevrem var ama bulusma saatlerimiz pek bana uymuyor onlar islerinden dolayi genelde aksam bulusuyorlar babam ise problem çıkarmaya bahane aradigindan herzaman katilamiyorum musait saatler falan degilse yada oturuyorken en keyifli zamanda kalkip gitmek zorunda kaliyorum

Babam 7/24 evde oldugundan onladida evde agirlamak gibi bi sansim olmuyor

Kendimide cok bosladim eskidende pek bakımli biri ddgildim ama onceden erkenden kalkip ise hazirlanip canli canli giderken simdi eziyet gibi geliyor utanarak soyluyorum gecen farkettim saclarimi alel acele tarayip tepede toplamaktan saclarimda dugumler olusmus simdi kara kara onlari nasil acicam diye dusunuyorum hele bi acabileyim ilk isim kuafore gidip kisacik kestirmek olacak sirf ugrasmamak icin

Bir kısım borclarimizda var o yuzden maddi sikıntidayim yani oyle kendime para ayirayim giyineyim gezeyimlik bir sansimda yok bende saldim kendimi gitti

Hayatimda kimsede yok kimsenin olacagi umududa kalmadi boyle yapayalniz gibi hissediyorum kendimi

Onceden maneviyati guclu bitiydim ibadetlerim falan bana sanki yasam enerjisi verirdi kitap okumak falan bana zevk verirdi Rabbim affetsin bir yildir adam akilli bir ibadetim yok kitap deseniz kapagini acip kapatmam bir oluyor

Özetle yasanti seklimin ölüden bir farki yok kendimi cok kotu hissediyirum ama bu haldende nasil kurtulur insan hic bilmiyorum...
Kendinize ilginizi çekicek ama sizin için meslek hayatınızda falan faydalı olmuycak bir kurs bulun . Konu ne kadar bağımsızsa o kadar farklı bir kapı aralar ve satın aldıklarınız anlık mutluluk verse de deneyimler daha uzun süreli heyecan ve mutluluk verir.. aynı zamanda yeni insanlrla tanışmanızı sağlar... yaşımızın ilerlemesiyle birlikte arkadaşlıklarımızın sınırlandığı dönemlerdeyiz eskiden biriktirdiklermiz haricinde yeni çevrelere girme imkanımız yok bu da dışarı çıkmayı bile klişeleştirdiği için yorucu ve anlamsız bi hareket gibi algılanıyo insan daha çok eve kapanıyo yaşadığım için diyorum

Ben kendimle baş başa kalınca çok mutlu oluyorum mesela. Herhangi bir kafeye gidip kahvemi içiyorum, düşünüyorum, hayal kuruyorum.. Yada sahafları geziyorum. Bankta tek başıma oturup simit ayran ikilisi beni en çok huzurlu kılan şey. İnsanlar beni yoruyor çünkü.. Hayatında her şey kötü bile olsa tut bir tanecik güzel şeyin ucundan, bırakma onu. Güzel filmler izle, güzel şarkılar, güzel kitaplar oku.. Erteleme sakın. Ayağa kalkıp icraate geç. Bir gün öleceğiz, neden dert tasa içinde geçirelim ki ömrümüzü? Hayat bâki mi ki dertler bâki olsun?:)

Geçen seneye kadar herşeyi dert edinen biriydim. Sonra sağlığım iyice bozulunca beni endişe sardı. Doktorum bile sen nasıl bu değerlerle kalp krizi geçirmedin dedi bana. Ondan sonra herşey git gide zorlaşmaya başladı benim için. Sonum depresyon oldu. Tedavi gördüm o benim için dönüm oldu. Sağlıktan başka önemli hiçbirşeyin olmadığını gördüm. Beni yoran şeylere zerre tahammülüm kalmadı. Çektim kendimi herşeyden. Şuan en fazla zaman ayırdığım kişi kendimim. İşimde yorucu üstelik. Akşamları eşimle birşeyler yapıyoruz ben sevdiğim şeyleri yapıyorum derken gidiyor öyle. Dünyanın en mükemmel hobisinide bulsan insanoğlu sıkılıyor. Tavsiyem sorunlara fazla odaklanma. Baban tv izletmiyorsa odana küçük birşey al. Evde oda varsa küçük oturma salonu yapın. Ben olsam yurt murt bulur çıkardım. Hayalimdi başka ile atanmak tek yaşamak ama evlendim. O yüzden evden atılacağımıda bilsem maaşımı vermezdim. Çünkü baban bildiğin bilerek soymaya çalışıyor. Onca yıl çalışıp alsaymış evini niye kızlarına yüklüyor bide evlensende ödemeni istiyor. Ayıp.

Mutlu olmak için o kadar çok sebep var ki ama sizin onu görmeniz lazım
Kendimden örnek vereyim;
-Gurbete gelin geldim ailemden kimse Yok yanlızım ailesi ile köyü değil ama çokta samimi değiliz ama buna rağmen beni evlendiğine pişma etmeyen bi eşim var mutluyum
-sağlıklıyım kimse muhtaç değilim sağlıklı bi eşim ve evladım var mutluyum
-borçlarımız var evimiz kira eksiye kadar düştük maalesef ama eşimin işi var kimsenin verdiği işe geçinmiyoruz mutluyum
-akşam nE yiyeceğim derdi yok aç yatmıyoruz açıkta değiliz ve mutluyum
-anlaşamadığımız zaman olsa da kızsam da küsseler de yeri geldiğinde,satılacağım bi ailem var mutluyum
Ve daha birçok şey
Olumsuz şeylere odaklanırsan mutlu olamazsın
Olumlu noktalara odaklan
Hayatım güllük gülistanlık değil elbette ama mutlu olmaya dava doğrusu pozitif bakmaya çalışıyorum
Hayatta en önemli şey sağlık gerisi hikaye

Back
X