Neye Göre?

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.442
43.941
798
Şuan aktif olarak iş arayışındayım. mesela x iş ilanı sitesinden y firmasına başvuruyorum. bir kaç gün önce ama 2-3 gün sonra bakıyorum o ilan tekrar yenileniyor. cvmin olduğu profilime bakmadan ilanı yeniliyorlar mesela. neye göre bu şekilde oluyorlar ki. mesela belki ben aradıkları personelim ama cv'm incelenmiyor dahi. adil olması için başvuran bütün kişilerin cvleri incelenmesi gerekmez mi ? yada mesela 4-5 kere profilimin görüntülendiğine göre bildirim geliyor ancak görüşmeye çağrılmıyorum. ee o zaman defalarca incelenmesinin sebebi ne ?

yada mesela 4-5 kere profilimin görüntülendiğine göre bildirim geliyor ancak görüşmeye çağrılmıyorum. ee o zaman defalarca incelenmesinin sebebi ne ?

Ben şunun için cevap verebilirim.
Bizim cv ler havuz sistemine düşüyor.
İk lar yada eleman arayan şirketler de o havuzu ayıklamak için bazı kriterlere bakıyorlar.
Örneğin sizin cv de izmir muhasebe elemanı yazdığınızı varsayalım.
Ben de ik cı olarak arama butonuna izmir muhasebe elamanı yazıp çıkan cv lere bakıyorum.
Uygun olanlarını da görüşmeye çağırıyorum.
Bir kaç kez görüntülemeleri o yüzden.
Ya bir şey uymamıştır yada sizle görüşmek istememişlerdir.
En yakın zaman da bulursun umarım işini

teşekkürler canım inşallah

x iş arama sitelerinde firmaların havuzuna düşüyor diye biliyorum ben . Olmadı firmanın kendi istesine girip insan kaynaklarından cvnizi notunu iletebilirsiniz. .

x iş arama sitelerinde firmaların havuzuna düşüyor diye biliyorum ben . Olmadı firmanın kendi istesine girip insan kaynaklarından cvnizi notunu iletebilirsiniz. .
ama işte görüntülendi bildirimi gelmiyor mesela ancak baktıkları zaman görüntüleniyor

Ben ilanlarda filtreleme yapiyorum. On yazi koyanlari ayrica filtreliyorum. Tecrube yilina bakiyorum. Ama herkes bunlara bakar mi bilemedim. Mesela on yazi yazmayani genelde dogrudan elerim hic bakmam.

Ben ilanlarda filtreleme yapiyorum. On yazi koyanlari ayrica filtreliyorum. Tecrube yilina bakiyorum. Ama herkes bunlara bakar mi bilemedim. Mesela on yazi yazmayani genelde dogrudan elerim hic bakmam.
aa bunu duyduğum iyi oldu. peki ön yazı hakkında bana bilgi verir misiniz biraz

aa bunu duyduğum iyi oldu. peki ön yazı hakkında bana bilgi verir misiniz biraz
Kisa bir ozgecmis diyebiliriz. Mesela toplam is tecrubeniz 10 yil,bunun 3 yilinda yoneticilik yaptiysaniz onu yazarsiniz. Satinalma uzmani ilanina basvurdugunuzda ,hic satinalmaci unvaniyla calismamis ,ancak onceden yaptiginiz islerde kendi satinalma islerinizi yuruttugunuzu aciklarsaniz cok faydasi olur. Bu gibi seyler yazmalisiniz. Mesela ben 12 yil is tecrubem var,bunun 4,5 yilinda kalite kontrol sefligi yaptim,beraberinde teknik satis islerini ve musteri iliskilerini de yuruttum yazmistim.

teşekkür ederim :)

Diğer başvuranlar ile karşılaştırma yaptıklarından 2-3 kez görüntülüyorlar. Beni 7 kez görüntüleyip başvurumdan 15 gün sonra arayıp görüşmeye çağıranda oldu. Bazı ilanlara binlerce başvuru yapılmış, 2 ay olmuş bakıyorsun hala güncel.. Kimisi hepsini değerlendiriyor, kimisi sadece aradığı kritere uygun olanları baz alıyor. Bazıları da tekrar eleman arayışına giriyor, üzerinden 3-4 ay geçmesine rağmen gelen cvleri değerlendiriyor. Yani bir kuralı yok maalesef.

hah tam demek istediğim bu ilan duruyor ama bakılmıyor bakılsa belki aranılan personel benim

özellikle kurumsal fimalar personel havuzu oluşturmak üzere sitelerdeki ilanlarını kaldırmayıp düzenli olarak güncelliyorlar.
benim size tavsiyem, özellikle de iyi olduğuna inandığınız bir cv niz varsa, bu tip ilan veren firmaların ik mail adreslerine de cv lerinizi yollamanız yönünde olur..

çok eleman sirkülasyonu olan firmalara başvurmuyorum zaten a kişisinden memnun kalmadın hadi b den de mi memnun kalmadın. 3 sene önce denk geldiğim bir ilan vardı her 6 ayda bir yeniden ilan açıp eleman arayışına giriyor firma. 3 senedir :)

o şekilde yapıyorum bazı firmalar da gerçekten güvenilir ve işte çalışmak istediğim yer dediğim firmalara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…