Neyi yanlış yaptım lisede

Ugursuzbocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
31
8
24
Öncelikle merhaba
Benim bir derdim var kendim ve lise. Ben lise 1 im ve istediğim liselerden birine geldim. Başta mutsuzdum ve hep ağlıyordum. Çünkü sınıfta çoktan biraz gruplaşma başlamıştı ve benim sınıfımda sadece dershaneden tanıdıgım bi kız arkadaşım vardı.

Bu hissin ne demek oldugunu belki bilirsiniz. Hani ortaokulda özgüvenlisinizdir ve liseye gelirsiniz bi bakarsınız herkes çalışkan herkes özgüvenli herkes güçlü herkes iyi. Ben onların arasında ezildim. Herkes birbirine laf sokmaya çalışıyordu. Huzursuz bir ortamdı. Tüm kızlar önde olmaya çalışıyordu. Tek ben önde olayım demiyorum ama bununda bir dozu var.

Liseye geçince notlarım biraz düştü istediğim popüleriteyi yapamamıştım ( zaten onu hiç bir zaman yapamamıştım) ve sevgilim yoktu. Kısacası hiçbir özelliği olmayıp ordan buraya sürüklenen bir ergendim.

Asıl sorunuma gelince bayanlar geçen günlerde yine laf sokmaya çalıştılar ve ben saçmaladım sınıfın en popüler kızlarından biriyle arkadaş olmaya çalışıyordum. Panikledim ve saçmaladım şimdi benim hakkımda tuhaf ve stresli biri olduğumu düşünüyordur kesin.

Durdum düşündüm ve ben bu değilim ben iyi espriler yapan kendine güvenen karşılaştıgım sorunların üstesinden gelebilen biriydim noldu bana? (Hayatımda ilk defa bu sene karnım guruldar diye korktum sınavda bu arada)

Yeni bir okulda her şeyi yeniden hata yapmadan yaşama şansım vardı ama mafettim bence.
Üstelik bu benim 4 senelik herkesin eğlenceli dediği lise hayatımdı.
Lütfen yardım edin artık hata yapmak istemiyorum. Hayatımı bence berbat ediyorum kendi korkularım heyecanlanmalarım ve saçmalamalarım yüzünden.
Okuduysanız ne mutlu tavsiyelerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
İlerde bunlara değil agizinla başka bi tarafinla guleceksin canim:KK48: seni cok iyi anliyorum bende o dönemlerden gectim. Tek yapman gereken şey kendin ol gizemli ol. İnsanlar seni merak edip zaten sana yakinlasmaya calisacak. Zamana birak illa ki senin de cok samimi olduğun arkadaslarin olacak henuz ılk sınıfsın zaman gectıkce kımın ne oldugunu bılıp kendin ona gore arkadas secımı yapacaksın. Popüler olmak nedense her ergenın hayali gıbı bı sey bana cok sacma gelıyor. Popüler olunca ne olacak madalya mı takacaklar ?

Ben bu popülerlik ve eğlence hırsını anlamıyorum. Lise eğlenme yeri değil, parti değil; okuyup öğrenme yeri, tek amaç eğitim.
Bir de lisede popüler olmak çok aptalca bir amaç. Alt tarafı ergenlerin olduğu bir grubun düşüncesinden kime ne? Akvaryumdaki japon balıklarının bu akvaryum benim diye savaşması gibi bir şey. Böyle küçük ve son derece önemsiz, komik hedefler uğruna eğitim hayatınızı rezil etmeyin lütfen. Derslerinize çalışıp idealiniz için uğraşın. Çünkü hayat o akvaryum misali liseden ibaret değil, koca bir okyanus gibi, daha gideceğiniz çok yer ve tanıyacağınız çok kişi var.

Canım niye kasıyorsun bu kadar ya. Bende en yakın arkadaşımdan ayrılmıştım. Liseye geldiğimde acaba kiminle arkadaş olacağım falan diye düşünüyordum. Benliğimi kaybetme noktasına dahi gelmiştir. Olaylar olacağına varır. Doğal ol, kasma. Hem demişsin çok çalışkanlar özgüvenliler falan diye. O işler öyle olmuyor canım. Okula birincilikle gelen bir çocuk vardı geçmiştim onu. Geçtim diye sevindigimden değil o dersleri çok salmıştı. Sevgili isleri çok saçma Allah aşkına bulaşma ya. Hayatini mahfedersin. Sırf sevgili işlerinden bu aldığı için tüm düzeninden vazgeçip okul değiştirenler oluyor. Sevgilin olursa sadece hocalar ayar olur. İllaki çok istiyorum falan dersende senin seçimin. Okulun bahçesinde turlarsiniz :KK70: neyse diyeceğim şey lise 1 de kendinden vazgecersen duzelemessin

canım, sana takma kafanı bunlara desem de yine de düşünmeden edemeyeceksin bu zamanlarda yaşanan bu "kafa"yı çok iyi biliriz.. ama inan tek yapman gereken rahat olmak illaki kafana uygun birini bulur yavaşça bi ortamın olur. o çok popüler kızlar da ilerleyen zamanlarda okulun konuştuğu aptal kızlar durumuna düşebilirler bunu da hiç unutma.. dersine çalış okul dışı aktivitelere katıl kimsenin senin hakkında ne düşündüğü umrunda olmasın.. üniversiteyi kazanmanın yolu iyi bir lise eğitiminden geçer unutma. bu ülkede güzel bir gelecek istiyorsan güzel bir bölümü kazanmak zorundasın.. bu da çok iyi bir lise eğitiminden geçer, derslerini önemse ve kendini sev.

Öncelikle uğursuz böcek isminden başlayalım iş e.Uğursuz kelimesi senin kendin ile algını gösteriyor.Neden uğursuz olarak kendini etiketluyorsun ki.Unutma sen kendini nasıl algılsrsan,dış dünyaya öyle yansıtır sin .Öncelikle kendi değerine, kendine has özelliklere ınan.
yapman gereken ilk is kendin olmak.İçinde n geldiği gibi davranmak.Şimdi tüm arkadaşların aynı durumda aslında.Dur ,gözlemle herkesi.Özellikle abartılı çabalardan kaçın.Sınıfındaki herkesle konuş Ama konuşmak için kendini abartılı davranma.
hergün sınıfa kocaman bur gülümseme ile gir.Girerken kocaman bir Günaydın.ama bunun için karşılık bekleme ki,hayal kırıklığına uğrama.bu gülümseme kendin için.pozitif insanlar doğal çekim alanlarına sahilptir.ve derslerde aktif ol.bildiğin konuyu söylemekten çekinme.ama basarini kimseyi ezmek için kullanma.
Popüler olmak bence insanların senin yaninda huzurlu ve rahat hissetmesidir.sana guvenmesidir.
erkek arkadaş meselesine gelince .. Birinden hoşlanmak,birini sevmek bir duygudur ısmarlama olmaz.
sevgiler

Daha lise 1 ne gruplar ortaya çıkar herşey yeni kimse kimseyi öyle tanıdığını düşünmüyorum. Popüler olmak vs bunlara takılma sonra dersler kalıyor lise bitince el elde baş başta kalıyorlar.

Canim boyle seyler herkesin basindan gecmistir. Herkesle arkadas olmak zorunda degilsin sabret bakalim neler olucak, simdiden kafana takma derslerinide etkiler biraz rahat olmaya calis. Herseyin elbet bi zamani var

Çok teşekkür ederim hepinize. Yararlı tavsiyeleriniz için. Benim zaten hani popüler olup tüm okul beni tanısın diye bir amacım yoktu. Sadece etrafımda bir arkadaş grubu olsun istedim.

Bu arada çok haklısınız ama yani şimdş ben sınıfta saçmaladım berbat ettim bundan sonra özgüvenli gelirsem ne olacak ki benim hakkımda ki yanlış düşünceleri değişmeyecek muhtemelen. Ve ben onların aklında çekingen saçmalayan utangaç gözlüklü kız olarak kalıcam.

Öncelikle uğursuz böcek isminden başlayalım iş e.Uğursuz kelimesi senin kendin ile algını gösteriyor.Neden uğursuz olarak kendini etiketluyorsun ki.Unutma sen kendini nasıl algılsrsan,dış dünyaya öyle yansıtır sin .Öncelikle kendi değerine, kendine has özelliklere ınan.
yapman gereken ilk is kendin olmak.İçinde n geldiği gibi davranmak.Şimdi tüm arkadaşların aynı durumda aslında.Dur ,gözlemle herkesi.Özellikle abartılı çabalardan kaçın.Sınıfındaki herkesle konuş Ama konuşmak için kendini abartılı davranma.
hergün sınıfa kocaman bur gülümseme ile gir.Girerken kocaman bir Günaydın.ama bunun için karşılık bekleme ki,hayal kırıklığına uğrama.bu gülümseme kendin için.pozitif insanlar doğal çekim alanlarına sahilptir.ve derslerde aktif ol.bildiğin konuyu söylemekten çekinme.ama basarini kimseyi ezmek için kullanma.
Popüler olmak bence insanların senin yaninda huzurlu ve rahat hissetmesidir.sana guvenmesidir.
erkek arkadaş meselesine gelince .. Birinden hoşlanmak,birini sevmek bir duygudur ısmarlama olmaz.
sevgiler

Belki inanmayacksınız ama annem bana egon fazla fazla kendini beğeniyorum felan demiştir. Yani nasıl oldu bende emin değilim ama özgüvenim tavanken birden düştü ve kendimi ezik görmeye başladım

Çok teşekkür ederim hepinize. Yararlı tavsiyeleriniz için. Benim zaten hani popüler olup tüm okul beni tanısın diye bir amacım yoktu. Sadece etrafımda bir arkadaş grubu olsun istedim.

Bu arada çok haklısınız ama yani şimdş ben sınıfta saçmaladım berbat ettim bundan sonra özgüvenli gelirsem ne olacak ki benim hakkımda ki yanlış düşünceleri değişmeyecek muhtemelen. Ve ben onların aklında çekingen saçmalayan utangaç gözlüklü kız olarak kalıcam.
Ne olmuş gözlüklüysen şurada 5.50 6.00 numara miyop biri olarak söylüyorum ki kendinle ve gözlüğüyle barışık biriyim :) Niye utaniyorsun ya ne fazlası var onların ?

Lise 1 geçtiğimde ben de afalladım ama derslerden ötürü açıkcası çok zor geldi bana kimya fizik geometri matematik bunları ne kadar da çalışsamda yapamazdım, dersler yüzünden ne arkadaş ne bişey gözüm görmüyordu , ortaokuldan arkadaşıma bakıyordum hep teneffüslere çıkıyor erkeklerle oyun peşinde , ben teneffüste dahi dışarı çıkmazdım, öğretmenler o kızları hiç sevmiyor inan , benim matematiğim sıfır geliyordu , hoca 2 getirdi , çünkü uslu öğrenciydim, sene sonu bitmiş artık sınıf gülüp eğleniyo , bi tek ben sessiz sakin oturuyorum hoca kanaat kullanmış bu yüzden, bütün hocaların en sevdiği öğrenciydim çok başarılı olmasam bile , hiçte popilerlik peşinde koşmadım , ha bazen kıskandığım da oluyordu onları ama şuan olduğum yer bana ne kadar doğru davrandığımı kanıtlıyor, o kızların çoğu özelde sürünüyor kimi tekstilde sürünüyor anlıycağın kafana takma.

Ne olmuş gözlüklüysen şurada 5.50 6.00 numara miyop biri olarak söylüyorum ki kendinle ve gözlüğüyle barışık biriyim :) Niye utaniyorsun ya ne fazlası var onların ?

Ben gözlüğümle barışığım gerçekten hatta ben gözlüklü halimi daha çok beğeniyorum benim burada vurgulamak istediğim ben insanların beni sevmesini istedim kızlı erkekli bi arkadaş grubu olsun ve hayat güzel geçsin istedim.
Sanırım bu sadece ailede oluyor :) yani ailem beni çok seviyor ve prenses gibi davranıyor :) ama maalesef çevreye bi geliyorum özgüvensiz ve ezik bi tip oluyorum ben bundan sonra özgüvenli gelsemde onlar beni böyle bilecekler ve arkadaş olmaya çalışmayacaklardır :/

Ben gözlüğümle barışığım gerçekten hatta ben gözlüklü halimi daha çok beğeniyorum benim burada vurgulamak istediğim ben insanların beni sevmesini istedim kızlı erkekli bi arkadaş grubu olsun ve hayat güzel geçsin istedim.
Sanırım bu sadece ailede oluyor :) yani ailem beni çok seviyor ve prenses gibi davranıyor :) ama maalesef çevreye bi geliyorum özgüvensiz ve ezik bi tip oluyorum ben bundan sonra özgüvenli gelsemde onlar beni böyle bilecekler ve arkadaş olmaya çalışmayacaklardır :/
Hep lise dizileri itiyor ozendiriyor boyle arkadaş gruplarina :KK70: eglenmene bak geciyor akiyor günler su gibi dönüşü yok ne ara 12 olup ygsye hazirlaniyorum diyeceksin.. Kafaya takılacak şeyler değil bunlar. Kağanı bunlarla yorup sıkıntı etme opuyorum hayatta basarilar

Zamanla açılırsınız.
İlk sene muhakkak gruplaşma olur,herkes en yakın olacağı birini bulmak ister.Ama merak etme zamanla o gruplaşma biraz çözülür,bütün olursunuz.
Bunları düşünme ayrıca olabilir saçmalamış olabilirsin onlar hep mantıklı mı konuşuyorlar ? Sen kendine güven seni nasıl düşündükleri umurunda bile olmasın.Başka sınıflardan da arkadaş edinmeye çalış ayrıca.
Derslerine de sıkı sıkı çalış,notlarını yükselt.:KK66:

o kızların düşünceleri umrunda olmasın, kim ki onlar? son derece önemsiz insanlar. Sen kendin gibi ol, kendini sev ve kendine güven, bu sayede sana benzeyen kişileri kendine çekersin, eğer senin gibi kişiler hiç yoksa da en iyisi bu olur çünkü hiç arkadaş kötü arkadaştan çok çok daha iyidir. Ben de lisenin son iki yılını neredeyse hiç arkadaşsız geçirdim ve derslerime odaklanıp her yerde birinci oldum ve hedefimdeki üniversiteyi kazandım.
Ayrica bu yaşta gözlüğü garip bir şey gibi görüyor olabilirsin ama üniversiteye geçtiğinde net olarak göreceksin ki o birçok kişiye yakışan çok şık bir aksesuar. Ben de senin yaşındayken gözlükten kaçıp lens takıyordum ama şu an derslerde falan gözlük takıyorum ve herkes çok yakıştığını söylüyor, özellikle erkekler çok beğeniyor:KK24: Önemli olan kendine en yaķışan modeli seçmek.

o kızların düşünceleri umrunda olmasın, kim ki onlar? son derece önemsiz insanlar. Sen kendin gibi ol, kendini sev ve kendine güven, bu sayede sana benzeyen kişileri kendine çekersin, eğer senin gibi kişiler hiç yoksa da en iyisi bu olur çünkü hiç arkadaş kötü arkadaştan çok çok daha iyidir. Ben de lisenin son iki yılını neredeyse hiç arkadaşsız geçirdim ve derslerime odaklanıp her yerde birinci oldum ve hedefimdeki üniversiteyi kazandım.
Ayrica bu yaşta gözlüğü garip bir şey gibi görüyor olabilirsin ama üniversiteye geçtiğinde net olarak göreceksin ki o birçok kişiye yakışan çok şık bir aksesuar. Ben de senin yaşındayken gözlükten kaçıp lens takıyordum ama şu an derslerde falan gözlük takıyorum ve herkes çok yakıştığını söylüyor, özellikle erkekler çok beğeniyor:KK24: Önemli olan kendine en yaķışan modeli seçmek.

Gözlüğümü seviyorum zaten bu tavsiyeleriniz bir ergen için ne kadar değerli bilemezsiniz çok teşekkürler :))

Gerçekten de en iyi dost ailedir. Seni seven ve mutlu eden bir ailenin olması hiçbir şeyle kıyas edilemez. Arkadaş lisede olmazsa bile ileride bir şekilde olur, olmasa bile sen güçlü ve kendine yeten bir insan olduğun sürece sarsmaz seni, ama iyi bir aile herkeste olmaz, kimse ailen kadar karşılıksız sevmez seni. Sen bu açıdan çok şanslıymışsın, ne mutlu sana. Sen de aileni ve kendini mutlu etmek için kendini sev, kimsenin moralini bozmasına izin verme. Kendine değer verince başkalarının görüşleri umrunda olmaz, zaten özgüvenin sayesinde imrenilen biri olmuş olursun bu şekilde.

X