Nezaman kocami övsem... illaki bir olumsuzluk oluyor

bnde hep soranlara annem harıc
eh ıste napalım alısmaya calısıorm dıorm cunku naza r degıyo bu kesın yanı
kotu desem bu seferde yaaa olemı falan dıyıp mıllet ya mutlu olcak yada arkamladn beceremedı falan dıcekler
en ıyısımı gecıstrıorm nolsaun ıste falan gbı

bizde de çok olur.mesela eve biri gelir eşim eğer o gün misafirlerin yanında benimle çok ilgilendiyse,yardımcı olduysa misafir gider gitmez mutlaka evde bi tabak,çanak vs. durduk yerde çatlar,parçalanır filan.henüz bir aylık evliydik misafirim gittikten sonra elimde ki bi kasenin kendiliğinden tabanı yere düştü parçalandı,başka bi gün misafir gittikten sonra eşimin elindeki çay bardağı bir anda parçalandı çay üzerine döküldü vs.her defasında şok olduk.resmen fizik kurallarına aykırı durumlar yani.bilimsel olarak bi açıklaması var mı diye de çok merak ettim açıkçası.ya da birilerinin yanında eşimin iyi bi özelliğinden bahsetsem eşim o gün mutlaka bahsedilenin tam tersini yapar.kesinlikle nazar değiyo.başkalarının yanında dikkatli olmak gerekiyor.eskiler der ki ortalık yerde s...çma b..k unda bile insanların nefsi kalabilir

yanlız degılmısım demekkı
aynısı bana da olur ısım hakkında orda burda konustu konustu annem en sonunda bo...nu cıkardı
sımdı kımseyle anlasamıyorum ısyerınde hıcbırsey eskısı gbı degıl ve cok moralım bozuluyo bu duruma

ayrıca evlıyken gardorabın aynaları gozumuzun onunde catır catır dokuldu
nazara ınanıyorum kesınlıkle eltımın gozu kalmıstı zaten
gozu cıksın ıns rahat etsın sımdı

Demekki yalniz degilmisim. Bende inanirim nazara cok. Cok sevdigim birinden bir hediye almistim birkere, kocaman camin üzerine boyanmis bir resim. Aylarca ugrasmis onunla, bana bu hediye yi verebilmek icin.
Neyse okadar sevindimki anlatamam. Sonra eve getirdim, "ayyyy nekadar hos birsey buuu, muhtesemmm" gibi seyler söylendi. Bende tabi sevincten havalarda ucuyorum.
Resim Caaaat diye catladi, patir patir döküldü camlar. Birkeresinde´de kuzenim kirpiklerimi cok övmüstü , 2 gün sonra kirpiklerim dökülmüstü, kel kel kalmisti gözlerim

atalarımız boşuna dememiş eşiyle çocuğunu öven yarı yolda kalırmış diye:44:

Eskiden annemlere cok kizardim, gücenirdim "Millet cocuklarini övüyor, yere göre sigdiramiyor, sense bizim hep olumsuz yönlerimizi anlatiyorsun" diye.
Bir bildigim var derdi annem hep. Dogru söylüyormus meger, taaaa simdi anliyorum, canim benim nazardan korumak icin övmezmis meger

Nazar % 100 nazar
Tecrübeyle sabit

kesinlikle!

övme... anlatma... mutluluğumuzu paylaşmak istiyoruz elbet ama insanlar fesat ne yazıkki... benim çok büyük bir otele girişim kesinleşmişti. maaşım da çok iyi olacaktı. arkadaşımın yanında aldım haberi. sevinçle paylaştım. sevinmedi bile... hm ya öyle mi dedi sadece. ertesi gün olumsuz haber geldi

40 yılda bi eşim evdeyse bi sahile ineriz. yürürüz çay içeriz vs. daha kapıdan çıkarken meraklı ve fesat gözler üzerimizde toplanır. ya dışarda kavga ederiz ya eve gelince.

anlatma arkadaşım anlatma...

merhabalar,
demek ki yalniz benim basima gelmiyormus boyle seyler,ben bu durumu coktan beri fak ettim,ne zaman esimle ilgili biseyler anlatsam,o melek insan gidiyor ,tanimadigim asabi kirici bir insan yerine geliyor resmen,halende bir turlu dilimi tutabilmis degilim
diger yanda isimizle ilgilide ayni problemeler oluyor,ben ve esim hic fesat dusunmez oldugu gibi neyse o yalan soyleyemeyen,bisey soruldugunda,akllaica sorunun cevabini kiviramayan insanlariz,nedense herseyi oldugu gibi anlatiriz.elendigimizden beri ilk defa is buldu calisti,cok sukur para kazanabilcegiz derken,hep aksilikler bizi buluyor,inanin mi kazandigimiz paranin bereketi yok bir turlu,hem bisey yapmiyoruz,hem de paranin nereye uctugunu anlamayioruz.ben iyi kotu bu huyumu yenmeye calisirken,esim halen sagda solda kazancini acikladigindan beri ,kazancimizdan bisey anlamis degiliz,ve gelen aksilikler,bos yere odemesei gereken paralar.bugun bana hak verdi kendinisi,ben de dedim hata yaptigini.dusunsenize,biz etarfimizdaki hic kimsenin kazancini,aile yasantisini,hic birseyini bilmezken,daha dogrusu onlar bunlari anlatmazken,biz hep anlatip durduk..dedigimm gbi oda anladi sonunda yedi bitirdiler bizi dedi.cok fena gercektende.allah tum kotu nefislerden nazarlardan korusun insallah

aynı bzdede oluyo birisi soruyo nasıll gidiyo çok mutluyuz bi sorun yok diyoruz sonra ufak tartşma çıkıyo anında gerçekten nazarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…