Nianlmla bitmeyen sorunlarmz

eftalyaa

sevdimde noldu:(((
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
1.211
1
116
37
İstanbul
kızlar yardımlarınıza ve tavsıyelerınıze cok ıhtıyacım var
elımden geldıgınce kısa yazmaya ve sızlerı sıkmamaya calısıcam
nısanlımla 5 yıldır beraberız 5 ay once askere gıttı 10aydırda nısanlıyız ve ayrı sehırlerdeyız
bende suanda 22 yasındayım tanıstıgımız zamanlarda 17 yasıma denk gelıyo
yanı tam cahıl donemım bunu yazıyorum cunku benımde cok yanlıs davranıslarım oldu bunuda cahıllıgıme veya aptallıgıma verın dıye yazıyorum
nısanlım asırı kıskanc ılıskımızın baslarında benı sahıplenmesı ve kıskanması hosuma gıttıgı ıcın bır cok kısıtlamalarına tamam dıyerek hosgordum yerı geldı sesını yukselttı hatta hakaretlere bıle ugradım sonra olmayacagını anlayarak ayrılmak ıstedım ama nısanlım bınbır yemınler ederek degısecegını soyledı bende son bı sans verdım
bu olaydan sonra bıraz degıstı sonra yıne eskı halıne donmeye basladı
ondan sonrada nısanlım bunların uzaklıktan kaynaklandıgını ama nısanlanırsak bu kıskanclıklarn ve kısıtlamalarının olmıyacagını soyledı
bende ınandım yaptıgım en buyuk hataydı kızlar bılıyorum bırının degısecegını asla beklememek gerekıyomus
10 ay once nısanlandık baslarda degısır gıbı olsada yıne eskı halıne donmesı uzun zaman almadı haftada bır mutlaka bu nedenlerden tartısırdık
ve sımdılerde bu sayı 2 gunde bıre dustu tamam askerlıgın verdıgı psıkolojınınde katkısı buyuktur ama kufure kadar duymadıgım ısıtmedıgım laf kalmadı askerde dıye ıdare edeyım gelınce olmazsa bıter dıyorum ama her gun kavga huzursuzluk dayanamıcam galıba arkadaslar askerde onu yuzustu bırakmakta ıstemıyorum ama bu sekıldede yurumuyo
her tartısdıgımızda bıtsın artık ayrılalım cekemıcem dıyo ama ben sırf askerde dıye bıtırmıyorum
ama artık tak dedı canıma bu davranıslarından dolayı ondan sogudugumu da hıssedıyorum
bugun carsı ıznıne cıkıcak sızce guzellıkle konusup bu ısı bıtırmelımıyım nolur yardım edın kafayı yıcemmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Çok kötü ya..
Araya küfür, saygısızlık girince ben pek devam etme taraftarı olamıyorum.
Kıskançlık yaptığı konular neler? Gereksiz yere mi kıskançlık yapıyor?
O küfür edince sen sesini çıkarmıyor musun :uhm:
Şimdiden küfür, hakaret varsa, evlenince hiç çekinmeden elini de kaldırır..

böyle şeyleri karşılıklı konuşarak yapmak daha şık değil midir? 5 yıldan bahsediyoruz neticede, 5 aydan değil..

Kimse değişmiyo cnm onun için asla değişmesini bekleme..

Şimdiden küfür ediyosa ewlendiği zaman yapacaklarını düşünemiyorum bile

bi kere iişkiniz çok saygısız bir boyuta varmış
yani bütün bunları düzeltebilirsiniz belki ama her ikinizinde çok özveride bulunması gerekir ve bu nişanlın askerdeyken olmaz ne yazıkki
o kadar senedir birliktesiniz askerdeyken ayrılma bence
bende asker bekledim çok fazla üzülür
bu arada böyle yapmasıınn size zarar verdiğini anlat gelince bitirirsin.
değişmesi çok zor ne yazıkki bir insan iki olmuyor malesef
bazı yaraları sarmakta hergeçen gün zorlaşıyor

askerden döndükten sonra bu problemleri halletmeniz konuşmanız bir çözüme bağlamanız daha iyi olur.
Askerdeyken de o kadar sık görümeyin yani ne kadar görüşüyorsunuz ki 2 günde bir kavga ediyorsunuz...
kavgaya mahal verecek konulardan uzak durun hal hatır sorun o kadar....

ben cok fazla gezen bırı degılım ama abımle ve kuzenlerımle bı cay bahcesıne gıtmemı bıle ıstemıyor dusunun yanı
bende askerdeyken bıtmemesı ıcın cok ugrastım alttan almaya calıstım ama dayanıcak gucum kalmadı
kıskanclıgın yanında bana guvenmıyor bıde kendısıne olan guvensızlıkten kaynaklandıgınıda bılıyorum bunun
gecen hafta carsı ıznıne cıktı nete gıttı kahvaltıdan sonra gelırım dedım ısım uzun surdu
nerdeydın bu saate kadar sen benden bısey saklıyosun dıye bu yuzden kavga cıkardımafoldumben

yanında cep telefonu var bazen gunde 3 kere bıle gorustugumuz oluyo
bende bu kadar sık gorusme taraftarı degılım ama anlamıyor

yani belki yalancılık olacak bu dediğim ama bazen yaptığınız şeyin yanlış olduğunu düşünmüyor ancak sevigliniz/nişanlınız sorun çıkarıyorsa herşeyi anlatmayacaksınız...
ben de eşimle çok uzun yıllar çıktım bazen ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kaldığımızda ben de arkadaşlarımla çıkmak isterdim dışarı izin vermemezlik yapmazdı ama burnumdan da getirirdi hoş bu huyunu sonraları bıraktı ama o dönemde dışarı çıktığımı söylemezdim yatıyorum uyuyorum derdim dışarı çıkardım böylelikle kavga çıkmazdı...yaptığım hoş birşy değildi biliyorum ama maalesef mecbur bırakılıyordum...
bazen değişebiliyor erkekler mesela 5.yılımıza kadar ben askılı giyemezdim herşeyi haber verirdim..bütün gün telefonla msjlaşırdık dolayısıyla kavgamızda çok olurdu...sonra askılıda giydim dışarı da çıktım yani kurallar kendi kendine gevşedi...

bi erkeğin davranışları askerden döndükten sonra oturuyo bence, olgunlaşıyolar askerde.. bende asker yolu bekledim ve askerdeyken çok tartıştık, çünkü o orda kapalı ve çevresinde nişanlısından ayrılanlar sevgilisi aldatanlar vs. vs. kötü bir sürü örnek var.. o yalnızlık psikolojiside eklenince sanki bizimde yapacağımızı düşünüyolar ve gereksiz sıkmalar giriyo işin içine...bu yüzdende gereksiz yere kavgalar oluyo gerginlikler sıkıntılar oluyo.. bence sakin kafayla bi otur düşün, onsuz hayatı gerçekten istiyomusun ona karar ver.. ondan sonra nasıl yapacağına karar verirsin.. askerden gelince ayrılmakta onda aynı etkiyi yaratacaktır bence, sudan çıkmış balık gibi oluyolar çünkü :) bi arkadaşım aynı şeyi yaşadı, askerden geldi ve nişanlısından ayrıldı ve çocuk hala o etkiyi atamadı üstünden

siz onu düşündüğünüz kad birazda kendiniz düşünün bence.
sürekli küfür ve hakaret duymayı hakediyor musunuz?
aman askerde üzülmesin diye hergün huzursuzluk yaşıyorsunuz.
bırakın üzülen o olsun; kendi selametiniz açısından biraz bencilce davranmalısınız..

eftelya, herseye tamam derdim ama isin icerisine kufur ve hakaret girdi mi tamam diyemiyorum ben. kiskanclik gibi kufur etmek de hakaret etmek de normal birsey degil bana gore. ama bunun degerlendirmesi sana ait olmali. cok acik bir sekilde ne seni ne de hakaretlerini hak etmiyorum diyebilirsin. yani bazen erkekler ipin ucunu cok kaciriyolar, oyle birsey soylemeli ki kendilerine getirmek lazim diyebilirim.
simdi askerde iken onu yalniz birakmani ben de cok uygun bulmuyorum lakin biraz uzak duralim kafa dinlemek istiyorum biktim kavgadan deyip bir sure kendini de cekebilirsin. bu sure zarfinda bak bakalim kendini mi degerlendirmis yoksa sucu sana atip sana mi kizmis?
yani 5 koca yildan bahsediyorsun. az buz degil ki bu. bunun degerlendirmesini senin yapman lazim ama bir sinirle bir hisimla tum ipleri koparmanin mantikli oldugunu ben de sanmiyorum.

hee askerden sonra değişir diye beklemek istiyorum da diyebilirsiniz..
ama değişse bile şu ana kadar yediğiniz küfürler yanınıza kar kalmış olacak..

Canım ilişkini kesinlikle bitirmen lazım , ne öyle zırt bırt arama - sorguya çekme falan ... lmaz: Karşında ki kişinin kendisine güveni yok :1no2: hep kaybetme korkusu içinde kendini frenleyemeyen ondan sonra da yaptığına pişmanlık duyan bir adam .. ... Ayyy evlenmeniz hiç iyi olmaz artık seni pencereden dahi baktırmaz böylesi , markete gitmeyi bile unut .. :1shok: O seni yeterince ezmiş , bir de yok askerliği bitsin bekleyim durumunu düşünme bile .. Sonra hiç kurtulamazsın . İyi şanslar canım :enbuyukkk:

ah canım bende en buyuk hatayı degısır dıye beklemekte yaptım ya ıste
askerden oncede bu kıskanclıkları ve guvensızlıklerı vardı
keske askerde degısmıs olsaydı ama hep oyleydı benım aptal kafam bunu daha yenı anladıklava:

yanında cep telefonu oldugu ıcın bısey saklayamıyom ıstedıgı zaman arıyo bana ulasamadıgında evı annemlerı arıyo
bıde oyle bı 6.hıssı varkı ondan habersız bısey yaptıgımda anlıyo yada bı sekılde ogrenıyo
bu yoluda denedım ama beceremedım ben

oylemı dıyosun canım
ya ben bıtırmeyı kafama koydum zaten
ama tek korkum askerde bu kararı ona soyledıkten sonra onun psıkolojısı
kendıne zarar vermesı
off yıne kendımden once onu dusunuyorum yanımafoldumben

tartışmayan çift vardır desek yalan olur zaten
amaa boyut küfüre geldiyse ne saygı ne sevgi kalır

Bunca zamandir buna katlanabiliyordunda simdiki acelen ne anlayamadim güzelim

Topu topu bir 5 ay daha kalmis, askerden geldikten sonra karsilikli iki olgun insan gibi oturup konusmak ve bu iliskiyi bitirmek bana göre daha mantikli ve adil olurdu....

Nisanlin zaten yapi olarak kiskanc bir insan anladigim kadariyla, simdi birde uzak olmaninda desavantajlari isin icine eklendimi dahada kötü sonuclar cikiyor tabi....
Yinede sana küfürlü konusmasina izin verme....cok taviz vermissin ne yazikki..

Sahsi fikrim, bunca yilin hatirina ben olsam askerden geldikten sonra bitirirdim.....askerdeyken bunu yaparsan belki ilerde cok büyük vicdan azabi cekersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…