Premature Bebekler Nidilat?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canim. Çok saol yarim paket bi tanidikta varmis o verdi ariyoz hala'
Bana /33 /de bi gün arayla iki doz ciğer gel iğne yaptı bi de geciktirici proton muydu ondan yaptı bir hafta dolunca ayni gün dun yani 34te bi tane daha geciktirici yaptı, sanci cikiyo net de 30 40 larda diye bide nidilat yazdi günde uç defa yut dedi,
İnsan bilmeyince endişeleniyor iste off

Arkadaşlar. Nidilat piyasaya yok ya. Adalat muadili mi onunu aliysunuz,doktor onerdimi adalati. Bana da ndilat yazdi bulamadik ta,
Birde. Dilalti mi yoksa yutuyomusuuz

Guzelim kullanacaginbilaci mutlaka doktora dsnis. Sen hsngi sehirdedin? Istanbuldaysa eger gerekirse eczane eczane dolasip bulabolirsinix. Firma ilaco artik ureykiuor, brn ilk basta bulamayinca bir dunya ecza deposu sonra da uretivi firmayi aramistim, ama bilamamistim. Sonra araya araya 7-8 kutu bulduk en son. Siz de arsuin emin ol bulurdunuz.
Nidilati ilk bulamadigimizda doktorum bana, adalat fermek istemiyotum hrm daha yavas etki ediyir hrm de tsndiyonu cok oynatiyor demisti, o hedenle nidilati bulmaya cslis demisti bilginr.
Mutlaka doktotuna dsnis nifilat bulamazsan.

Canim adam nidilat illa dedi ecza depolarina haber saldik ,bursadayim,
Bi de hastanede yattim bi gece gecen hafta orda bi tane nidilat verdiler bana ama hemşire onu deldi dilimin altına koydu,doktor da yut dedi dun.

Bu arada rahimde adet AĞRIDI baskisi oluruz ole bay hissediyorum kasilmami ki o

Canim. Çok saol yarim paket bi tanidikta varmis o verdi ariyoz hala'
Bana /33 /de bi gün arayla iki doz ciğer gel iğne yaptı bi de geciktirici proton muydu ondan yaptı bir hafta dolunca ayni gün dun yani 34te bi tane daha geciktirici yaptı, sanci cikiyo net de 30 40 larda diye bide nidilat yazdi günde uç defa yut dedi,
İnsan bilmeyince endişeleniyor iste off[/QUOTE

Masallah srn yine 33-34 e gelmissin bu saatten sonra hic kotkma. Ciger grlistiricinigne 12 saat ara ile vutuluyot, sans niye gunasitinyspti? Ilaclari vermrmis olsaydim sans gonderirdim. Elimde sadecec3 adet nidilat olan bir film kalmis az once baktim da, birsey degil ama 1 gunluk ilac ihtiysvin, istersen gonderirim.

Canim adam nidilasureini ve zaman araliklarini not et, egervarslikla dedi ecza depolarina haber saldik ,bursadayim,
Bi de hastanede yattim bi gece gecen hafta orda bi tane nidilat verdiler bana ama hemşire onu deldi dilimin altına koydu,doktor da yut dedi dun.

Bu arada rahimde adet AĞRIDI baskisi oluruz ole bay hissediyorum kasilmami ki o
Rahim serylesip top gibi oluyorsa iste onkadilma csnim. Kasilmanin suresini ve zaman araliklarini notbet, arsliklarcduzensiz ve kadilma 40-40 sn den kisa ise sorunnolmaz. Simdi hatitladim, bana bir de endol fitil vermisti doktorum. Evde kendimui ankattigim sekilde tskip ediyordum, eger sancilarvsiklasirsa fitil kullaniuodum, ki en fazla haftda 2 fitil idi. Dogum yaklastikca adet sancilarina benzer sancinolurmus. Eger sanci varjen belinden gelen birvagrinyoksa sorun olmaz.

İki gündür arada oluyor ama netten pek bey bulamadim adet olmadan önce hafif yanma olur ya hani aynen ole,oluyo geciyo, karnim on gündür filan semsert,net de 40 filan oluyor sancilarim, 31 mm acilma varmis zaten iğneleri ondan yapti

OTE="katina11, post: 37364152, member: 628087"]İki gündür arada oluyor ama netten pek bey bulamadim adet olmadan önce hafif yanma olur ya hani aynen ole,oluyo geciyo, karnim on gündür filan semsert,net de 40 filan oluyor sancilarim, 31 mm acilma varmis zaten iğneleri ondan yapti[/QUOTE]
Net yazmisim nst

Hmm adet sancilari gibi agrilar rahimde once rahim agzini kisaltiyo ardindan rsjimde acilmsya srbep oluyor zaten.22. Haftadan iyibaren toplamda 7gece de hadtsnede yatip serum yemisligim var.ogumdsn 3 gunnoncr adet sanvidilsti brnde siddeylenmisti. Hastsneye viger ignrmin 2. Dozunu ysptirmaya gidetken 1 dakijadsn uxun sure ksrnim settlesip kasilfi, doktorumu aradim. Hastsnede muayenede ol gitmiskrn dedi. Pazat grcesi yattim hadtaneye, magnezyum tedavisine baslafilsr ama adet sancilarim kesilmedi. En son ssli gunu kasilmam yoktu ama felakry afet sancim vardi, brlimdrn gitiyodu ve nefesiminkesiyordu. Magnezyim tedsvidi ysn etkileri de baslayinca serumunkestilrr ve 3_4cm rahim sgxi avikligimile dogima girdim. Doktorum sagolsun 1 gun onceden olasi bir dogum ivin tum ayatlamalariki yapmisti.

Valla hayirlisi olsun hepimiz için . doktor bana zaten doğum baslarsa korkma dedi, acaba geciktirici IgE oldum nidilat bugün basladim genelde baslarmiki dogum
Arsa

Saol canim ilac yollim demossin çok zorda kaisam solwrim:-) bana cciğer igesiniiki doz24 saat arayla yaptı evet normalde nasi ki

Valla hayirlisi olsun hepimiz için . doktor bana zaten doğum baslarsa korkma dedi, acaba geciktirici IgE oldum nidilat bugün basladim genelde baslarmiki dogum
Arsa

Bildigim kadari ile geciktirici igne 1 hafraya kadar etki ediyor, nidilat da ise yarat. Zaten 35. Haftadasin sanirim, doktorun hskli hic korkma. Allah insallan saglikla kycagina almayi nadip rtsin. Benimnkizlarim 32+3 te dogdular, ciger ignesi sayesinde solunum sorunlari olmadi cok sukur, sadece 15 gun kuvezde kaldilar, insallah seninkiler ons hile ihtiyac duymazlsr. Ikiz bebekler icin kilst 36 hsftadir mesels ve 36 haftada doan bebekler bile kuveze vs ihtiyac duymuuotlar cogunlukla. Icini ferahbtut, mumkunnolfugunca sakin ksl:)

N
Saol canim ilac yollim demossin çok zorda kacigr ignesinim solwrim:-) bana cciğer igesiniiki doz24 saat arayla yaptı evet normalde nasi ki
o

Hic onemli degol gerekirse fikar eczanede arariz, ben bilirim cunku bu derdin ne oldugunu:))) ciger ignesi benim bildigim 12 saat aracile yapiliyor, dakika bile sektirnedim brndoktorum 12 saate riayet et mutlaka diye uyarmisti beni.

Bildigim kadari ile geciktirici igne 1 hafraya kadar etki ediyor, nidilat da ise yarat. Zaten 35. Haftadasin sanirim, doktorun hskli hic korkma. Allah insallan saglikla kycagina almayi nadip rtsin. Benimnkizlarim 32+3 te dogdular, ciger ignesi sayesinde solunum sorunlari olmadi cok sukur, sadece 15 gun kuvezde kaldilar, insallah seninkiler ons hile ihtiyac duymazlsr. Ikiz bebekler icin kilst 36 hsftadir mesels ve 36 haftada doan bebekler bile kuveze vs ihtiyac duymuuotlar cogunlukla. Icini ferahbtut, mumkunnolfugunca sakin ksl:)

Canim cok iyisin Allah bebislerine uzun omur versin, ben zaten Allaha buraktim saglikla dogsun da 35 40 haftalik farketmez. Pazartesi 35 olucam ben,carsamba gene geciktirivi yapcaz dedi,kismet, :KK49:
Canim cok

Bak su hastaneye simdi. Bana 24 saat arayla iki tane ciğer iğnesi yaptı essekler,bi sorun olmaz dimi ya bebise

Merhaba,
22 haftalik hamileyken gunde 8 dozla kullanmaya basladim ben nidilati canim. ikiz bebek bekliyotdim vevkasilmalatim coktu, cok sukur nidilat sayesinde 32 haftayi gorebildim vev32+3 te beveklerim saglikla dogdular. Nidilati kullanmayi sakinbihmal etme. Bir de gundeven az 3lt su icmeye gayret et, su, rahimmicinncok onemlidir. Ve en onemlidi yaymalisin kutlaka.
Canım merhaba bende 32 haftam bitti ikizlere hamşleyim nidilat kullanıyrm bebekleriniz kaçar kilo doğdu emdilermi kuvezde kaldılarmı?

Back
X