Yöresel Tarif niğde tava

Yöresel Yemekler
Malzemeler:

1 kg kuzu yada koyun eti
1 kg patlıcan
250 gr sivri biber
yarım kg domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 baş sarımsak

Yapılışı:

Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz..öncelikle biber patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz ...tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz ..etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün

250 c fırında 1 saat pişiriyoruz ..(eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)

Afiyet olsun...

aman Allah'ım süper bir yemek , canım tarif için çook teşekkürler ya, keşke şimdi yaz ayında olsaydıkda şöyle patlıcanlar ve domatesler bahçe olsaydı.Kışında tatları yokki,tekrar teşekkürler hem konu sahibi arkadaşa hemde size

rica ederim :) yapalım yiyelim :D

Derya cım günaydın yalnız bu verdiğin tarif Niğde tava değil başka bir yemek olmalı.
Bir de ben vereyim tarifi ayrıca yemeğin hikayesi,

Niğde de birkaç komşu esnaf birleşip öğlen yemeğinde yaparlar yerler.(erkeklerin yaptıklarının daha lezzetli olduğuna şahidim ben ne kadar özenirsem özeneyim eşimin yaptığı daha lezzetli oluyor)

MALZEMELER.

1 Kilo kuşbaşı orta yağlı koyun eti

yaklaşık 1 kilo domates

yaklaşık yarım kilo sivri biber acılı olursa iyi oluyor,

bol sarımsak yaklaşık 4 baş

tuz.

Kuşbaşı etler fırın tepsisinin en altına dizilir,üstüne ayıklanıp doğranmış sivri biber dizilir, soyulmuş sarımsaklar dizilir son olarak kabuğu soyulmuş domateslerle tepsinin tamamı kapatılır üstüne de tuzu serpilir.

İsterseniz güveçtede yapabilirsiniz aynı sırayla dizin üstünü folyoyla kapatın,

Ekmek fırınında pişirtebilirseniz harika olur. Eğer acısı biraz fazlaysa yanına cacık veya ayranla nefis oluyor.

Afiyet olsun:42::42::42:

Back
X