Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.
Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.
Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.
Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.