• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah kıyarsa tazminat eşine kalırmış

Ben de onu diyorum işte. Çok üzüldüm konu sahibi ve çocuğu adına. Adam yatıp kalkıp nasıl anama kardeşime para bırakırım diye plan yapıyor.

Aynen. Konu sahibesini üzmek istemiyorum ama insan ölürsem evladıma ne olur, bu kadın ne yapar diye düşünmez mi? Evlat bu yahu :KK57: Daha fazla yazıp banlanmak istemiyorum.

Nedense askerlerin ve polislerin genelinde eşim benmle param için mi evlendi kafası var acaba eşinizin iş ortamında da bu muhabbet mi dönüyor kafasına giriyolar. Bence tepki vermeyin verirseniz iyice kafasında kurar
Bu sekilde genellemek ne kadar dogru asker polis vs diye? Benim babam da asker emeklisi üç kuruş parası var kenarda bi kurusuna dokunmaz bana bi sey olursa o para sizin guvenceniz diye. Bunun meslekle ilgisi yok insanlıkla ilgisi var

Konu dışı ama bende bir soru sorayım benim eşim de polis. O, kağıt imzalanıyor ya hani birşey olursa diye eşim ve çocuğuma kalsın yazmıştı. Şimdi biz boşanıyoruz? O yazdığı değişir mi? Niye soruyorum yazayım da hemen linçlemeyin (çünkü boşanma sebebim beni aldatması aldattığı metres de polis. Biz boşandıktan sonra hemen eveleneceklerini duydum)))
Bir konuda polislerde eger ispatlanirsa aldatma oldugu disiplin cezasi veriyolarmis. Bir uye konu sahibine yuvami yikiyolar diye sikayette bulunun demisti avukatinizla bi gorusun en azindan iciniz sogur biraz ikiside ceza alir

Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.

Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.

Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.

Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir söz vardır

Bir konuda polislerde eger ispatlanirsa aldatma oldugu disiplin cezasi veriyolarmis. Bir uye konu sahibine yuvami yikiyolar diye sikayette bulunun demisti avukatinizla bi gorusun en azindan iciniz sogur biraz ikiside ceza alir
Canım avukat tutmaya imkanım olmadığı için anlaşmalı ya gidecem mecbur. Ama maddi manevi sründürecem. Evet ikisi de aynı şubedeler midem almıyor artık yazdıklarım yaşadıklarımın yanında sadece okyanusta damla.

Canım avukat tutmaya imkanım olmadığı için anlaşmalı ya gidecem mecbur. Ama maddi manevi sründürecem. Evet ikisi de aynı şubedeler midem almıyor artık yazdıklarım yaşadıklarımın yanında sadece okyanusta damla.
Allah sabrinizi versin barodan avukat talep edilmiyormu bosanmalarda

Allah sabrinizi versin barodan avukat talep edilmiyormu bosanmalarda
Ediliyormuş ama hiç iyi şeyler duymadım baro avukatkarıyla ilgili, karşı tarafla anlaşıp aleyhinize bile döne biliyorlarmış. Facede hukuk sayfalarını hep takip ediyorum baro avukatlarının mağduru olan çok insan var ondan ne yapacağım bilmiyorum, hayatımda adliyenin kapısından değil önünden bile geçmedim hiç bir bilgim yok. Kendim kanunları okuyup anlamadığım kısımları araştırıyorum. 😔

Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.

Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.

Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.

Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Baya baya senden mal kaçırma pesinde sana kuruş kalsın istemiyor.

Aynen. Konu sahibesini üzmek istemiyorum ama insan ölürsem evladıma ne olur, bu kadın ne yapar diye düşünmez mi? Evlat bu yahu :KK57: Daha fazla yazıp banlanmak istemiyorum.
Yalnız polis arkadaş medeni kanundan bihaber mi anlamadım. Altsoyu mirastan men edemez ki. Evim arabam evladıma kalmasın da anama kardeşime kalsın diyerek evladını mirastan men etmiş oluyor e bu da miras hukukuna aykırı🤔

Bu sekilde genellemek ne kadar dogru asker polis vs diye? Benim babam da asker emeklisi üç kuruş parası var kenarda bi kurusuna dokunmaz bana bi sey olursa o para sizin guvenceniz diye. Bunun meslekle ilgisi yok insanlıkla ilgisi var
Yorumların hepsini okusaydınız genellemediğimi anlardınız. Ayrıca askere polise laf edicek son kişiyim böyle bi ihtamda bulunmanız çok iğrenç.

Ediliyormuş ama hiç iyi şeyler duymadım baro avukatkarıyla ilgili, karşı tarafla anlaşıp aleyhinize bile döne biliyorlarmış. Facede hukuk sayfalarını hep takip ediyorum baro avukatlarının mağduru olan çok insan var ondan ne yapacağım bilmiyorum, hayatımda adliyenin kapısından değil önünden bile geçmedim hiç bir bilgim yok. Kendim kanunları okuyup anlamadığım kısımları araştırıyorum. 😔
Anladim bende sizin gibi pek bilgisizim ama yardim isterseniz burda avukat arkadaslar vardir en azinsan bir yol gosterirler size

Allah korusun hayatım ama saygı duyar aynen dediğin gibi yaparım de.

Sonrasında hakkın ne ise o 😉

sizin eşinizin aklı fikri mal mülk miras size kalmasın diye düşünüyor normal insanlar bunu konuşmaz çünkü anormal bir eşiniz var benim eşimde polis ne evlenmeden önce nede evlendikten sonra asla bu tarz konuşmadı konuşmazda kendini bırakmış başkalarının da miras derdine düşmüş bence sağlıklı bir düşünceye sahip değil eşiniz

Of tamda çatır çatır boşamalık açacaksın davayı nafaka mal paylaşımı yapacaksın sonrada gitsin çok kıymetli annesi ve kardeşiyle güzel güzel otursun.😡

Hadi size güvensiz para konusunda peki ya çocuğu ? İnsan önce evladını düşünecek bu dünyada ne eş ne anne ne baba ne kardeş. Annesine ev düşüneceğine çocuğuna güzel bir gelecek hazırlasın çok yazık. Hem kızdım hem üzüldüm adınıza.

Yorumunuzda asker polislerin genelinde yazıyor. Sizin boyle bi yorum yapmanız çok iğrenç bence.
Hanımefendi beni tanımaz etmezsiniz saçma sapan yorumlar yapmayın ortamı bilen biri olarak yorum yaptım ve böyle bi kesimin varlığından bahsettim canınız mı sıkkın yetersizlik duygusu mu vr gelmiş burda ahkam kesiyosunuz ? Dediğim gibi özellikle bu konuda asla eleştiremezsiniz tanımaz etmezsiniz beni haddinizi bilin ben şehit kardeşiyim terbiyesizliğim luzümu yok bana mı anlatıyosunuz askeri polisi siz ?

Back
X