• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah kıyarsa tazminat eşine kalırmış

Konu sahibi arkadaş sakin ve vakur duruşunuzdan ötürü tebrik ederim sizi.

Tazminatla anneme ev alınsın, arabada kardeşime kalsın lafları burdaki birçok kadınının eşinin son sözleri olurdu. Çünkü akli selim insan karısının gözünün içine baka baka bunu söylemez.

Bi sorsanız keske sizin icin ne gibi planları var. Eşimle çocuğum da gül gibi sürünüp giderler diye mi düşünüyor acaba.

Kredisini ödediğim arabayı kardeşine birakma düşüncesi size normal mi geldi de o esnada kalp krizi geçirmediniz? Ben kesin şuurumu kaybederdim bu cümlenin üstüne.

Adam sizden mal kaçırıyor hanimefemdicigim. Size güvensizliginin sebebi de , sizi de kendisi gibi zannetmesi.

Kendisi vasiyetini yazip her şeyini ailesine birakmaya niyet ettiği icin ayni şeyi sizin yapacaginizi zannediyor.

Çocuğunuza üzüldüm. Hayatimda ilkdefa böyle bir baba görüyorum.

Konu sahibi arkadaş sakin ve vakur duruşunuzdan ötürü tebrik ederim sizi.

Tazminatla anneme ev alınsın, arabada kardeşime kalsın lafları burdaki birçok kadınının eşinin son sözleri olurdu. Çünkü akli selim insan karısının gözünün içine baka baka bunu söylemez.

Bi sorsanız keske sizin icin ne gibi planları var. Eşimle çocuğum da gül gibi sürünüp giderler diye mi düşünüyor acaba.

Kredisini ödediğim arabayı kardeşine birakma düşüncesi size normal mi geldi de o esnada kalp krizi geçirmediniz? Ben kesin şuurumu kaybederdim bu cümlenin üstüne.

Adam sizden mal kaçırıyor hanimefemdicigim. Size güvensizliginin sebebi de , sizi de kendisi gibi zannetmesi.

Kendisi vasiyetini yazip her şeyini ailesine birakmaya niyet ettiği icin ayni şeyi sizin yapacaginizi zannediyor.

Çocuğunuza üzüldüm. Hayatimda ilkdefa böyle bir baba görüyorum.
Tesekkurler yorumunuz icin. Soyle ki araba mevzusu aramizda gectiginde henuz iki aylik evliydik hamile degildim de. O lafin uzerine tabiki tartismamiz oldu. Ben de baska hamleler yaptim. Daha sonra sordugumda nasil oyle bir laf edersin diye "daha 2 aylik evliydik tabiki oyle diyecegim" tarzi seyler dedi yine yanlis tabiki. Araba mevzusunu hallettik onun kadar benim de payim oldugunu anladi herhalde ki neyim varsa senin diyor son olarak agzindan alabildim o lafi. Annesine ev alma istegi devam ediyor.
Allah gecinden versin esim vefat ederse cocuguma kendim bakabilecek maddi guce sahibim surunmeyiz Allahin izniyle. Buna da guveniyor olabilir.
Sen zaten calisiyorsun maddi imkanlarin var ama annemin bir evi bile yok diye dusunuyor sanirim.

Kredisini sizin ödediğiniz arabayı kardeşine bırakamaz. Bence bununla adamakıllı bir konuşun. Olmuyorsa da boşanın. Çünkü şu an tazminat da sizin hakkınız. Ev araba varsa boşanırken alın ki görsün anyayı Konya’yı

Tesekkurler yorumunuz icin. Soyle ki araba mevzusu aramizda gectiginde henuz iki aylik evliydik hamile degildim de. O lafin uzerine tabiki tartismamiz oldu. Ben de baska hamleler yaptim. Daha sonra sordugumda nasil oyle bir laf edersin diye "daha 2 aylik evliydik tabiki oyle diyecegim" tarzi seyler dedi yine yanlis tabiki. Araba mevzusunu hallettik onun kadar benim de payim oldugunu anladi herhalde ki neyim varsa senin diyor son olarak agzindan alabildim o lafi. Annesine ev alma istegi devam ediyor.
Allah gecinden versin esim vefat ederse cocuguma kendim bakabilecek maddi guce sahibim surunmeyiz Allahin izniyle. Buna da guveniyor olabilir.
Sen zaten calisiyorsun maddi imkanlarin var ama annemin bir evi bile yok diye dusunuyor sanirim.

iyi de insanlar zaten birbirlerine güvendiklerine için evlenirler, daha 2 aylık evliydik demesi kötü bir bahane.
bana samimi gelmedi sonrasında neyim varsa senin demesi. çalışıyor olabilirsiniz ama siz de maaşınızla o evin geçimine yardımcısınız. madem öyle maaşınızdan gram vermeyin ev için ve hepsini biriktirin.

Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.

Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.

Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.

Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
😱sizi nasıl güvence altına almayı düşünüyor acaba diyeceğim ama belli ki düşünmüyor.
Kredisini sizin ödediğiniz arabayı bile kardeşine vermeye kalkmasindan belli. Keske "o zaman krediyi bundan sonra kardeşin ödesin" deseydiniz.
Allah korusun dünyanın ölüm dışında da binbir türlü hali var. Bu adama güvenmeyip siz kendi geleceğiniz için birikim yapin. Gözü sizi görmüyor.

O araştırmayı da arkadaşı için değil bu konuya çok takik olan kendisi için yapmış.

Günaydın.
Birbirinize karşı sonsuz güvensizliğinize rağmen evlat istemişsiniz.
Çok çok şaşkınım.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Evladınızı sağlık ve mutlulukla kucağınıza alırsınız inşallah.

Günaydın.
Birbirinize karşı sonsuz güvensizliğinize rağmen evlat istemişsiniz.
Çok çok şaşkınım.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Evladınızı sağlık ve mutlulukla kucağınıza alırsınız inşallah.
Amin .tesekkurler

Ben karşıma oturtur sorardım “araban kardeşine, tazminatın annene Hamdi beni geç çocuğuna ne bırakacaksın?” diye.
Gerçekten psikolojik desteğe ihtiyacı var eşinizin
Sordum dun aksam acik acik. Benim olan her sey senin ve cocugumuzun dedi. Annesine ev alma istegi hala var. Empati kurmaya calisiyorum ben de.

Sordum dun aksam acik acik. Benim olan her sey senin ve cocugumuzun dedi. Annesine ev alma istegi hala var. Empati kurmaya calisiyorum ben de.
O zaman öyleymiş gibi davran, sen anneme kardeşime kalsın dedikçe ben kendimi kötü hissediyorum, sana bir şey olmasın paranın önemi yok ama sen bizi dış kapıdan sayıyorsun falan derdim ben.

Bu arada ben konumum gereği bi dönem şehit ailesi ziyareti yapmıştım şu tazminat için gırtlak gırtlağa giren o kadar çok aile var ki, tayin için önceden nikah kıyan bi çiftte erkek şehit olmuş, kadına 150 bin annesine 90 bin verilmişti devlet tarafından, oğlumun koynuna girmedi bile o 150 bini de bana verin diye ortalığı birbirine katmıştı anne. Bunlar 2017 rakamları.

Bu arada devlet şehit ebeveynine de tazminat ödüyor yeri gelince söyleyin, sizinkine göz dikmesine gerek yok. Eşini de yeri gelince payla, saçmalamasın çocukla kalınca ne yapacakmışsın acaba. Ayrıca krediyi benim ödediğim arabayı kardeşine bırakamaz siz de deyin ki ben ölürsem arabayı babama ver, okuttu büyüttü bak maaşımı sen yiyorsun araba onun hakkı.

Eğer sizin zorluk cekmeden yaşayacağınıza, ondan kalana ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorsa ailesini düşünüyor olabilir. Gerçekten ihtiyaçları varsa yasarken ve sizin rizanizla birşeyler yapsa keşke. Hem sevaba girer hem sizin gönlünüzü kirmazdi. Bu kadar ölüm odaklı olmak hiç iyi değil.

Bu arada ben konumum gereği bi dönem şehit ailesi ziyareti yapmıştım şu tazminat için gırtlak gırtlağa giren o kadar çok aile var ki, tayin için önceden nikah kıyan bi çiftte erkek şehit olmuş, kadına 150 bin annesine 90 bin verilmişti devlet tarafından, oğlumun koynuna girmedi bile o 150 bini de bana verin diye ortalığı birbirine katmıştı anne. Bunlar 2017 rakamları.

Bu arada devlet şehit ebeveynine de tazminat ödüyor yeri gelince söyleyin, sizinkine göz dikmesine gerek yok. Eşini de yeri gelince payla, saçmalamasın çocukla kalınca ne yapacakmışsın acaba. Ayrıca krediyi benim ödediğim arabayı kardeşine bırakamaz siz de deyin ki ben ölürsem arabayı babama ver, okuttu büyüttü bak maaşımı sen yiyorsun araba onun hakkı.
Cok cirkin olaylar bunlar Allah yasatmasin. Benim gozumde degil tazminat falan ki evlendikten sonra ogrendim oyle bir para verildigini. Allah uzun omur versin esime de para her zaman kazanilir. Ben ihtiyacim olani kazaniyorum zaten cok sukur

Hey allahim ya ne sacma konusmalar. O kadar araştırmış ama aileye ayri eşe ayrı tazminat verildiğini okumamis heralde. Ayrica kredisini sizin odediginiz araba niye kardese kalıyormuş? Bence esinin ailesi açmıştır bu konuyu

Muhtemelen ölürsem karım benden kalan tazminatı yeni kocasıyla yer arabaya da başka erkekler biner diye düşünüp el kızına vereceğime anneme kardeşime veririm ağlarsa anam ağlar demiştir.
Böyle birini tanıyorum turp gibi olmasına rağmen ölürsem ev araba karıma kalmasın diye planlar yapıyor çünkü eşini sevmiyor. Eşi de sessiz sakin fedakar cefakar bir kadıncağız.
Konu açılmadıkça dile getirmeyin siz zira çok çirkin hesaplar ama sözü edildiğinde çocuğunuzu işaret edip büyüyüp okula gidecek yeri gelecek rahatsızlanacak giyinip kuşanacak sonra birini sevip evlenecek çocukları olacak bunlara şahit olman için dilerim uzun yıllar bizimle olursun ama aksi olursa eğitimini sağlığını mutluluğunu sağlamak için elimden geleni yapacağım peki sen varını yoğunu anne ve kardeşine bırakırken çocuğun için bir çorap bırakmadan gittiğinde huzur içinde ebedi istirahatını çekebilecek misin yoksa gözün açık mı gideceksin? demelisiniz.

Kusura bakmayın ama siz bu lafları hak etmişsiniz. İnsan ne kadar sürelik evli olursa olsun, eşi olan kadına borcunu beraber ödediğiniz arabayı kardeşime ver, ben ölürsemde tazminatla git anneme ev al diyorsa yanındaki kadını eşi olarak görmüyordur. Bana öyle diyen adama ortak giderlerin yarısı dışında zırnık para vermem maaşımdan. Para isterse de kime ev araba vermek istiyorsan ondan al yetmeyen kısmını, sen nasıl annenin kardeşinin rahatını keyfini düşünüyorsan, bende kendi geleceğimi düşünmek zorundayım der geçerdim .Siz bir de böyle bir zihniyeti baba yapmış, sizi ailesi olarak görmeyen adamdan birde çocuk yapmışsınız. Burada kaç konu var , babasının kendilerini ailesi olarak görmemesinden, varını yoğunu amcalarına anne babasına akıtmasından, mağdur olan, çocukluğunda tranvalar yaşayan bir okuyun isterseniz. İşin maddi boyutunu geçtim , bu zihniyetin çocuğunuzda yaratacağı manevi baskıyı neden düşünmediniz? Annesine sizin verdiğiniz maddi güçle ev almak isteyen kocanız, sizin annenizede bir ev alacakmıymış? Zira sizde yumurtadan çıkmadınız, sizide aileniz okuttu, büyüttü bu günlere getirdi.Eşiniz sizin maddi desteğinize güvenerek böyle konuşuyor, o zaman bir ev de siz alın annenize.

Esim emniyette calisiyor. Sehitlik durumunda aileye tazminat veriliyormus ben bunu evlendikten sonra ogrendim bana soyledi, anneme bir ev alinsin oyle bir durumda dedi.

Aradan zaman gecti bir aksam konu vasiyete falan geldi ölürsem arabam kardesimin dedi bana. Ben tabi şok. Ne alakaysa. Evlendigimizden beri arabanin kredisini oduyoruz. Daha iki yili var.
Surekli bunlari konusmuyoruz ama arada bir konu maddiyata geliyor. Daha once de burda bir konu acmistim aramizda maddi yonden guvensizlik var diye.

Ben calisiyorum. Gelecek kaygim hep var nedense bilmiyorum. Birikim yapayim yarin obur gun ne olacagi belli olmaz kafasindayim. Esimin de bu dusunceleri, soyledikleri beni iyice kaygili hale getirdi, ona olan guvenim azaldi.

Bugun de telefonunda arama gecmisinde ölünce sag kalan eşin miras durumu gibi aramalar yapmis. Niye baktin diye sordum. "Bir arkadasim eylulde dugun yapacak nikahi onceden kiymak istiyormus. Ben kıyma dunyanin binbir turlu hali var dedim. Sehit olsa tazminat esine kalir daha evlenmeden " dedi.
Yani nikah kiyilacak insanin aklina ölüm, miras mi gelir? Ben mi anormalim bilemedim.
Kaldi ki zor bir isleri var yeri geliyor iki ay gidip donmuyorlar, bayramda calisiyorlar vs vs. Bu kadar zorlugunu ceken eşe de bi zahmet tazminat veriliyorsa hak duşsun yani.
Evli barkli bir erkegin onceligi esi ve cocugu mu olmali annesi mi ?
Sonra bana cok guvensizsin, gelecege karsi cok kaygilarin var bu dusunceleri kafandan at falan diyor nasil yapacaksam.
Adam delimi ne

Evet öyle düşünüyolar halbuki aldıkları parada abartılıcak kadar değil genelde. Ve malesef bizim bazı kızlarımızın üniforma sevdasıda malum yerlerini kaldırmaya yetiyo. Bu bahsettiğim kesim vatan sevdasından görev aşkından bu görevi yapanlar değil tabi, onlar baş tacı 👑
O kadar haklısınız ki. Benim eski eş de askeri personeldi hepsi mi aynı olur ? Boşanırsak diye araba alırsam annemin üzerine yapıcam tapuda diyordu bölüşme olmasın diye daha ortada hiç bişey yokken:lülülü:ucuz kurtuldum valla :KK54:

Back
X