• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah konusu ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Evlenirken resmi nikah yanında ayrıca dini Nikahta yapmış mıydınız ?

Eşim evlenirken sormuştu bana ister misin diye bende Olabilir dedim ama fırsat olmadı bir türlü sonra ara ara konusu açıldı her defasında hoca bulup konuşmam Lazım Gününü dedi olmadı o da bir Türlü ama benden önce evlenmiş oldupu eski Eşiyle hem dini hem resmi nikah kıymış bende kızdım sen beni önemsemiyorsun diye çıkıştım sizce haksız mıyım ?

Şimdi beni taşlayanlar çıkabilir ama bizim dini nikah kızımın mevlüdünde olmuştu.Napalım bir türlü fırsat bulamamıştık.

Nikahın manası duyurmaktır resmi nikah dini nikah yerine geçer yani ortada haramlık bi durum olmaz.Ama içiniz daha rahat edecekse yaptırın ihmal etmeyin yine de yarım saatlik olay alt tarafı vakit bulamadıklık bi durum yok ki

Nikahın manası duyurmaktır resmi nikah dini nikah yerine geçer yani ortada haramlık bi durum olmaz.Ama içiniz daha rahat edecekse yaptırın ihmal etmeyin yine de yarım saatlik olay alt tarafı vakit bulamadıklık bi durum yok ki
İşte bende ona sinir oldum durduk yerde aklıma geldi eşim de diyor ki ilk evliliğini yaptığımda bilmiyordum Şart sanıyordum şimdi dini nikah Şart değil diye biliyorum ondan sana bıraktım tercihi diyor

Kusura bakmayin ama nasil firsat bulamiyorsunuz anlamadim.Boyle onemli bir sey icin nasil zaman bulunmaz. Biz dugun gecesi eve gelir gelmez hocayi getirtip kiydirmistik. Dusunun yani saat 12.30 veya 1 di. Zaten 5 dakikalik bir durum. Bence ilk isiniz nikahinizi kiydirmak olsun. Cunku suan zina yapmis oluyorsunuz. Tabi islamiyete inanciniz varsa. Yoksa kavga etmenizinde bir anlami yok zaten.

Kusura bakmayin ama nasil firsat bulamiyorsunuz anlamadim.Boyle onemli bir sey icin nasil zaman bulunmaz. Biz dugun gecesi eve gelir gelmez hocayi getirtip kiydirmistik. Dusunun yani saat 12.30 veya 1 di. Zaten 5 dakikalik bir durum. Bence ilk isiniz nikahinizi kiydirmak olsun. Cunku suan zina yapmis oluyorsunuz. Tabi islamiyete inanciniz varsa. Yoksa kavga etmenizinde bir anlami yok zaten.
Neyse burada tartışmayalım konu hassas

Zina falan yapmıyorlar yahu.Nasıl kimseye söylemeden gizli kapaklı yapılan hoca nikahları zinaya engel olmuyorsa aynı hesap.Herkes tarafından biliniyor kocası olduğu nikahta bu manaya gelir zaten.He dinen yapılması gerekenler var ama onlar çok ayrı.Durduk yere fetva vermeyin bence

Ayrica hangi hoca fetva vermis resmi nikah varsa dini nikaha gerek yok diye ki insanlar dini nikah olmasada olur diyebiliyor anlamadim. Inanan insanlar bu konuda hassastir ve ona gore davranirlar. Ha inanmayanlarda zaten resmi nikah yaparlar olur biter. Kimsenin her iki tarafada bir sey deme gibi bir luksu yok. Ama ne olur dini konularda biraz daha hassas olalim. Sonra bir suru insanin vebaline giriyoruz.

Zina mı yapıyorlar kapı gibi resmi nikahları var ayrıca dini nikahın amacı duyurmaktır belli ki herkes duymuş artık :KK66:

Son düzenleme:
Zina falan yapmıyorlar yahu.Nasıl kimseye söylemeden gizli kapaklı yapılan hoca nikahları zinaya engel olmuyorsa aynı hesap.Herkes tarafından biliniyor kocası olduğu nikahta bu manaya gelir zaten.He dinen yapılması gerekenler var ama onlar çok ayrı.Durduk yere fetva vermeyin bence
Fetva vermek haddime degil. Acin biraz okuyun okumaya eriniyorsanizda nihat hocayi falan izleyin. Baska da bir sey demiyorum.

Fetva vermek haddime degil. Acin biraz okuyun okumaya eriniyorsanizda nihat hocayi falan izleyin. Baska da bir sey demiyorum.
Nihat hoca izlemem fıkıh kitapları okurum.Zina yok ortada elbette yapılması daha doğru ama zina nedir ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun.Banlık konu başka bi şey demeyeceğim açın okuyun siz de

Nihat hoca izlemem fıkıh kitapları okurum.Zina yok ortada elbette yapılması daha doğru ama zina nedir ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun.Banlık konu başka bi şey demeyeceğim açın okuyun siz de
Eee bende okuyun dedim zaten istediginiz kismi almissiniz sadece. Ne guzel bak devam edin o zaman..

Eee bende okuyun dedim zaten istediginiz kismi almissiniz sadece. Ne guzel bak devam edin o zaman..
Nihat hoca önerisi ziyadesiyle komik geldi çünkü.Erinmeyin siz de açıp okuyun diyorum ben de ışte.Belki o zaman nikahlı birine zina yapıyorsun demenin uygun olmadığını anlayabilirsiniz en azından.Dini hassasiyeti olan bi insanım bu arada vebal diyorsanız bu da vebal

Back
X