• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah konusu ?

Birkaç saatlik konuşma için 50bin tl isteyen nihat hocadan mı bahsediyorsunuz o_O
Sadece ornek vermistim amaa neysee. Klasik kk ozelligi cimbizlayin sadece emi. Ayrica aldigi para beni ilgilendirmez. Neticede adam prof. Tabiki zamaninin da bir ucreti olacak bedava mi yapsin yani. Niye atv babasinin kanalimi hayret bir sey yaaaa alemsiniz dogrusu.

Mune hanımın avatarı geliyor gözümün önüne, Mune hanım yaklaşıyooorr hissediyoruuumm ehehe. Şaka bir yana hanımefendi keşke bu konuyu buraya sormasaydınız ya, durduk yere kalbinizi kıran çok olur şimdi.

Nihat hoca önerisi ziyadesiyle komik geldi çünkü.Erinmeyin siz de açıp okuyun diyorum ben de ışte.Belki o zaman nikahlı birine zina yapıyorsun demenin uygun olmadığını anlayabilirsiniz en azından.Dini hassasiyeti olan bi insanım bu arada vebal diyorsanız bu da vebal
Eyvallah eyvallah canim hadi sana hayirli okumalar. Farkli yorumluyoruz okuduklarimizi ya da anlamak istedigimiz gibi anliyoruz. Ikimizde ban yemeden yandan yandan uzaklasalim birbirimizden gerek yok. Orta yol yok bizim icin. Konu sahibi nasil istiyorsa oyle yapsin. Cumleten hayirli geceler.

Dua edin imam nikahı kıyıp resmi nikahı kıymamazlık etmemiş eşiniz? Tamam dini nikah olmalı bana göre ama asıl olan resmi nikahtır.. Ben evlilik cüzdanına bakarım arkadaş..! Karı koca o zaman oluyorsun kanun önünde. Ama zaman olmadı olayı biraz bana değişik geldi.. Düğünden bir kaç gün önce yapılabilirdi.. Çok uzun süren bir duruö değil ki.. Kabul ettin mi? Ettim. Kabul ettin mi? Ettim. Kabul etrin mi? Ettim. Diye böyle üç kere sorar imam. Sonra dua edilir. Mehir konuşulur. Bitti gitti.

Dini nikah yapılmazsa zina olmuyor, zaten nikahın amacı duyurmaktır.Bende resmi nikah gecesi dini nikah yaptırdım.Dini nikahın temel olayı resmi nikahta olan eksik bazı konuları tamamlamaktır.Mehir ve dua gibi...

Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil boşver. Benim de bildiğim gördüğüm duyduğum bu.
Resmi nikah ne zamandan beri dini nikah sayıldı onu da anlamış değilim.
Ikiside onemli ikiside yapilmali ama sindi herkes sadece resmi nikaha onem veriyor kagit uzerinde oldugu icin. Herkes tabiki ayni dusunmeyebilir. Ama net olan bilgilerde carpitilmamali. Herkes istedigi tarafa cekmemeli.
Ayrica iyi ki kk dini konu yasak yoksa ban yememek elde degil yani :-) Tabi daha mune beni sutlamazsa:KK70::KK70:

Biz yaptırmadık çünkü bulunduğumuz yerde dini nikah için hocaya 200-300 lira veriliyormuş, eşim sinirlendi ve vazgeçtik. Benim de biraz aklımda kaldı açıkçası ama mantıklı düşününce nikah ilan ise zaten ilan oldu. Gizli saklı imam nikahını kıyıp mehir vermeden boşandım diyen de çok.

Ikiside onemli ikiside yapilmali ama sindi herkes sadece resmi nikaha onem veriyor kagit uzerinde oldugu icin. Herkes tabiki ayni dusunmeyebilir. Ama net olan bilgilerde carpitilmamali. Herkes istedigi tarafa cekmemeli.
Ayrica iyi ki kk dini konu yasak yoksa ban yememek elde degil yani :-) Tabi daha mune beni sutlamazsa:KK70::KK70:

İyide sizin söylediğiniz şey hatalı bir yorum... Direk standart kalıpla zina yapıyorsunuz diyemezsiniz bu çok hatalı.Hee dini nikah gerekli bende aynı düşüncedeyim, en azından evliliği dualarla bir temele oturtmak insanı manevi olarakta iyi hissettirir.Ama dini nikah olmazsa zina yapılır çok hatalı ve tehlikeli bir laf.

Dini nikah yapılmazsa zina olmuyor, zaten nikahın amacı duyurmaktır.Bende resmi nikah gecesi dini nikah yaptırdım.Dini nikahın temel olayı resmi nikahta olan eksik bazı konuları tamamlamaktır.Mehir ve dua gibi...
Burada kadin hakkina deginmissnz fakat dini nikah biraz erkegin ustun olma ozelligini de gosteriyor. erkek 3 defa bos ol diye bagirdigin da kadin dan bosaniyor. Fakat kadinin oyle bir hakki olmuyor..benim icin bir mahsuru yok kacimiz bunlari hayatimiz da gerceklestiriyorz o onemli..bence o anlik yapilip unutulup gidiyor..gibi sanki.

Burada kadin hakkina deginmissnz fakat dini nikah biraz erkegin ustun olma ozelligini de gosteriyor. erkek 3 defa bos ol diye bagirdigin da kadin dan bosaniyor. Fakat kadinin oyle bir hakki olmuyor..benim icin bir mahsuru yok kacimiz bunlari hayatimiz da gerceklestiriyorz o onemli..bence o anlik yapilip unutulup gidiyor..gibi sanki.

Hayır canım dinimiz dini nikahta kadını söz olarak güvence altına alıyor, bunun yanında nikahı kıymaya gelen hoca gelinin isteklerini sorup erkeğede altına imza attırıyor.Mesela ben umre istedim bir miktarda altın eşiminde altında imzası var kağıt hala bende çeyizimin içinde...Heee erkek bu sözünü yaparmı, ee zaten bu bir sözlü anlaşmadır yapar yapmaz o onun boynunun borcu kendi bilir.

İyide sizin söylediğiniz şey hatalı bir yorum... Direk standart kalıpla zina yapıyorsunuz diyemezsiniz bu çok hatalı.Hee dini nikah gerekli bende aynı düşüncedeyim, en azından evliliği dualarla bir temele oturtmak insanı manevi olarakta iyi hissettirir.Ama dini nikah olmazsa zina yapılır çok hatalı ve tehlikeli bir laf.
Kusura bakmayin ama inancimiza gore dini nikahi olmadan yasanan birliktelik zina olarak kabul edilir. Ozellikle son yillarda resmi nikahin onemini arttirmak ve sadece dini nikahla yapilan evliliklere engel olmak icin bir cok hoca da dahil olmak uzere bu konuyu biraz yumusattilar. Sonuc ne peki resmi nikah olsun yetere inandirildi insanlar.
Bu konu sabaha kadar konusulsa sonuc yine de degismez.
Evlenmemis kardeslerim ya da evlenme hazirligi yapan kardeslerim varsa ikisini de yaptirsinlar. Tek temennim bu. Sevgiler

Kusura bakmayin ama inancimiza gore dini nikahi olmadan yasanan birliktelik zina olarak kabul edilir. Ozellikle son yillarda resmi nikahin onemini arttirmak ve sadece dini nikahla yapilan evliliklere engel olmak icin bir cok hoca da dahil olmak uzere bu konuyu biraz yumusattilar. Sonuc ne peki resmi nikah olsun yetere inandirildi insanlar.
Bu konu sabaha kadar konusulsa sonuc yine de degismez.
Evlenmemis kardeslerim ya da evlenme hazirligi yapan kardeslerim varsa ikisini de yaptirsinlar. Tek temennim bu. Sevgiler

Bana zina olduğunu bildiren güvenilir bir kaynak söylermisiniz?

Nikâh, mutlaka “yetkili” birileri tarafından bir kayıt ve “denetim” altında kıyılmalıdır. Bugün bu denetimi nikâh memurlukları aracılığıyla belediyeler yapmaktadır. Resmi nikâhınızı kıydırdığınızda bu şartı yerine getirmiş olursunuz.

Dini nikâhta olan mehir, resmi nikâhta olmadığı için bir de mehir, yani erkeğin evleneceği eşine vereceği bir mal belirleyerek eksiği gidermiş olursunuz.

İmam nikâhı diye bir kavram dinimizde yoktur. Bu kavram, 1926’da İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesi ile birlikte ortaya çıkmıştır. Kanundaki “kilise nikâhı”, dini nikâh diye tercüme edilmiş, daha sonra bu kavram imam nikâhı olarak anılır olmuştur.

KAYNAK : Sitede isim vermek yasak olduğu için vermiyorum, güvenilir bir kaynaktır.

Son düzenleme:
Dini konu yasaktır hanımlar, biraz kuralları okusanız iyi olur gibi sanki ;)

Back
X