• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah mı düğün mü?

Merhaba Kızlar,

Şu sıralar kafam inanılmaz karışık .

Her genç kızın hayali gibi bende düğünm olsun istiyorum fakat şu zaman da düğün salonlarının fiyatları çok uçuk ve nakit olması gerekiyor yeni evlenecek olan insan içinde çok zor , düğünde takılan paralarla bile karşılanmaz diye düşünüyorum.

Erkek arkadaşım sırf düğün olacak diye kredi çekecek.

Sorum şu nikah yapıp tekne mi kiralasam , fiyatları uygun geldi bana 2 500. Ama düğün salonları 7 binden başlıyor .

İlerde keşke düğün yapsaydım der miyim bilmiyorum bunun çelişkisini yaşıyorum .

Nikah Mı düğün mü yapsam ilerde keşke düğün yapsaydım diye pişmanlıklarınız oldu mu veya yapmasaydım gibilerden ?
Bence nikah ardından akşam gençlerle eğlence. Hatta geçen bir tanıdık nikahtan sonra Kolcuoğlu kebapçısında yapmış eğlenceyi. Mekan kapatılıyor, ya da tek bir katı mekan büyükse, hem yemek hem şarkıcı oluyor. Misafirlere kendi ücretini ödeten de var ama bence hoş değil.
60-70 kişi ya da daha az olabilir. En sevdiklerini yakınlarını çağıracaksın. Hemde misafir öpme, takı takma faslı olmaz iki saat. Maksimum 3-4 bine halledilir bence. Hatta içki olmazsa daha az. Hemde süper eğlence olur.

Başka bir arkadaşımın da sülale feci kalabalıktı. 600 kişi nikaha çağırıldı. O kadar adama düğün yapılır mı? Nikah yaptı. Akşama 100 kişilik düğün yaptı otelde.

Merhaba Kızlar,

Her genç kızın hayali gibi bende düğünm olsun istiyorum fakat şu zaman da düğün salonlarının fiyatları çok uçuk ve nakit olması gerekiyor yeni evlenecek olan insan içinde çok zor , düğünde takılan paralarla bile karşılanmaz diye düşünüyorum.

Sorum şu nikah yapıp tekne mi kiralasam , fiyatları uygun geldi bana 2 500. Ama düğün salonları 7 binden başlıyor .

Nikah Mı düğün mü yapsam ilerde keşke düğün yapsaydım diye pişmanlıklarınız oldu mu veya yapmasaydım gibilerden ?

En temizi nikah içinde kalacağını hiç sanmam

Büyük konuşmayın derim. İnsanın 25 yaşı ile 30 yaşı arasında bile düşünceleri değişiyorken. Cidden büyük konuşmamak lazım. Ben hayatta altın takmam sevmiyorum falan demişliğim var. Yok işte oynayamam ben çok banel falan. Ama ben meğer mahalle aradsı düğünleri sevmiyormuşum, pop müzük ağırlıklı bir düğünde sürekli oynadım. Altınları da taktım. Sadece çiçek atmam demiştim onu atmadım. Ordaki büyük konuşmamı yemedim sadece.

Bende bu genç arkadaş gibi " hiç önemsemem ne olacak ki dügün olupta, milletin elini mi öpecez yeaaa" modunda idim.
Gerçi ben yine dügün yerine arkadas arası eglence planlamıştım, onlar da birbirleri ile kavga edince benim günüm mahvoldu dolayısı ile o gece de iptal oldu.
Evlenirsem yine böyle birşey düşünüyorum, arkadaş arası eğlence gecesi, aileler out :KK59:

Bizim burada 2.500 -5.000 arası değişiyor.Sezon zamanı 5.000'e kadar çıkabiliyor. Konuya gelirsek tekne de iyimiş yaaa :KK37: Ben de düğün sevenlerden değilim ama her zaman derim burada ailelerin istekleri de önemli. Maddi yönden diyorsanız yapamam zorlamayın derim ben kendinizi.

Canım sen ne zaman evlendin ki? 1500 lira 600 kişiye hizmet edecek garsonu bile kurtarmaz. Kaldı ki müzik olsun sanatçıya verilecek para olsun 600 kişinn içeceği gazoz olsun kuru pasta olsun yaş pasta olsun. 1500 inanılmaz bir rakam.

martın son günü :KK53:evlendim :KK60::KK60:
yaz sezonu için fiyatları 3000 tl idi.
ben bahar gelini olmak istedim sıcakla aram pek yok. hava normal serinlikteydi güzeldi.

Ben gereksiz düşünüyordum düğünü. Hele benim ailemin ve nişanlımın istediği dugun cok masrafkiydi. Son güne kadar gereksiz buldum. 50 bin lira harcamıştık düğüne. Ama dugun gunu ve gecn 2 yılımızda iyi ki dedim. Iyi ki yapmisiz düğünü :)
50 Bin ! Araba parası resmen :rolleyes:

Aynen o yuzden karsi çıkmıştım Bende. Milleti eğlendirmek icin o kadar para dokemem diye. Ama diplomatik bi dugun olunca masraf artiyor. Ama simdi gittiğin her düğünde benim düğünüm konuşuluyor hala o yuzden pisman degilim :)))
Vays, aramızda kimler var :KK39: Tabii canım herkesin gönlüne göre olsun bu işler.
Büyük konuşmayayım ama bende asla düğün yapmam diyenlerim. Kaldıki gelinlikler de çok itici geliyor bana...Gelinlik de giymem diyorum. Düşündüm de, evde kaldıysam var bir nedeni galiba :KK48:

Merhaba Kızlar,

Ya ben şu düğün olayını hiç sevemedim ya 7000 tl nelere verilir ayrıca ilk dansini teknede de yaparsın farklı ve guzel bi düşünce. Dans etmek için illa Org un başına geçmiş çirkin bi sesle şarkı söyleyen amcalara gerek yok kiii

bizde herşeyimizi kendimiz yapanlardanız,ikimizde oynamayı ,merasimi sevmiyorduk eşimin ailesi de hep bu durumu öne sürüp zaten düğün sevmiyosunuz nikah yeterli diyorlardı..ama ben annemin içinde kalmasın en azından kına gecem düğün salonunda olsun dedim çalışıyordum birikimim vardı ve izmirdeki en güzel yerlerden birini kına için tuttum..kına gecem düğün gibi oldu ,sadece gelinlik giymedim..herkes hazır burası tutulmuş düğün yapsaydınız ya demişti,k nişanlıma da ilk kez evleniyorum düğün olmayacaksa nikahtan sonra eğlence istediğimi söylemiştim 100 kişi kadar fasıılı yemekli eğlencemiz oldu..yapabiliyosanız kendiniz çalışın biraz birikim yapın kimseden bişey beklemeyin böylece hiçbişey içinizde kalmaz..böyle şeyler 1 kez oluyor iyi ki de yapmışım diyorsunuz..

Bana gore de fuzuli ,o kredi borcunu yine siz odeyeceksiniz.bi tanidigimiz 60bin tl düğün salon tuttu gidenler ne gereksizdi diyor kimseyi memnun edememekte cabasi.ne kadar sade o kadar iyi.

arkadaşım kır tarzı bir yerde sadece nikah yaptırdı inanılmaz hoştu. yemyeşil çimlerin üzerine beyaz ahşap sandalyeler dizilmişti. her sandalyeye kırmızı beyaz uçan balonlar bağlanmıştı. gelin evet dediğinde kırmızı damat evet dediğinde de beyaz balonları gökyüzüne bıraktık. :KK68:

tekne de güzel fikir bence. düğün şart değil diye düşünüyorum.

çok gereksiz bi para milleti eğlendiricem diye eşini zora sokma bence.evlenince zaten bi sürü masrafınız olucak.hiç borca sokma eşini o parayla evlenince güzel güzel gezer yer içersiniz.içimde kalır diye düşünüyosanda eğlence düzenleyen restoran yada kafeler var orda 60 70 kişilik bişey yapın.biz öyle yaptık restoranın terasını tuttuk ve çok eğlendik

Merhaba Kızlar,

düğününü teknede yap bide orkestra çağırırsın oldu bitti

Insan bi kere evleniyo karar senin tabi ama cok iyi dusunmen lazım ben para yok çok tutar diye yapmadigim seylerden o kadar çok pişman oldum ki ve henus bir bucuk yillik evliyim ustelik aynı şeyleri yasanani istemem iyi dusun ve bence pişman olursun yapmazsan tekrarliyorum insan bi kere evleniyo..

Back
X