Bu konunun tavır yapılacak bir konu olduğunu düşünmedim acikcasi. Ayrıca böyle bir konu özelinde hissettiklerinizden ötürü kimseyi hayatinizdan çıkarmayın, arkadaşınız kalmaz. Sizin içinizden gelmiş yapmış olabilirsiniz ama o belki farklı sebeplerden ötürü daha farklı birilerini seçti, bu kadar. Büyütülecek veya kafaya takılacak bir konu değil.Kızlar merhaba, açıkçası çok alıngan ve hassas biri değilim normalde ama nedense bu konuya biraz kırıldım, sizinle de paylaşmak istedim. Ben yaklaşık 1 yıl önce evlendim ve açıkçası iş arkadaşı dışında çok fazla arkadaşı olan biri değilim toplasanız 2-3 yakın arkadaşım var. Bu arkadaşlarımdan birinin nikah şahidim olacağı çok önceden belliydi diğer arkadaşımlaysa açıkçası uzun süredir görüşmüyorduk ama o sıralar benim evlilik onun nişan dönemlerinin yaklaşması nedeniyle sık sık görüşür olmuştuk.
Dediğim gibi nikah şahitlerimden biri belliydi diğer şahidim de ablam olmak istiyor gibiydi ama ben ablam yerine diğer arkadaşımın olmasını istedim. Çünkü hem aile büyüklerine ayıp olmamış olacaktı örneğin diğer ablam gibi hem de arkadaşım da yakın zamanda evleneceği için ve bununla birlikte diğer nikah şahidi arkadaşımla aralarında bir tercih yapmış olmak gibi olmasın diye bir şıklık yapmak istemiştim. Ve sonuç itibariyle anlattığım şekilde süreci tamamlamış olduk ve arkadaşım da bu durumun onu çok mutlu ettiğini bana tekrar tekrar söylemişti.
Aradan süre geçti ve arkadaşım da evlendi. Ben bu süreçte olabildiğinde yardımcı olmaya çalıştım, ikimizde çalışıyoruz dolayısıyla yoğunluğu olduğunu biliyordum hem yükünü azaltmak hem de yanında olduğumu hissettirmek istedim, ki kendisi de gerçekten neredeyse her aşamayı bana danışıyordu. Düğün günü geldiğinde ise gelin alması oldukça erken bir saatte hafta sonuydu ve özellikle gelmemi de istemişti. Dolayısıyla eşimle beraber gerçekten çok erken bir saatte hazırlanıp gittik ve gerçekten ben dışında hiçbir arkadaşı hatta akrabalarının çoğu orada değildi. Ama dediğim gibi ben zaten arkadaşımı yalnız bırakmak istemiyordum. Buraya kadar her şey normaldi ve gerçekten hiçbir beklenti içerisinde değildim. Nikah kıyılırken nikah şahitleri çağırılacağı zaman bir beklenti içerisinde değildim çünkü kalabalık bir ailesi var ve kardeşleri, kuzenleri ya da diğer aile büyükleri olabilir diye düşünmüştüm. İlk nikah şahidi ablası ve ikinci nikah şahidi benim daha önce hiçbir organizasyonunda görmediğim, tanışmadığım bir arkadaşıydı. Bu çok mu önemli bir şey diye sorarsanız bence değil yani normal şartlarda alınacağım bir konu değil ama o an kendimi biraz afedersiniz salak yerine koyulmuş gibi hissettim. Bana önceden x arkadaşım şahit olmak istiyor yani ben seni düşünmüştüm ama çok önceden ona söz vermiştim vs. gibi bir açıklama yapmış olsaydı bu konuya hiç takılmazdım, hatta açıklamanın doğru olup olmaması bile hiç önemli olmazdı bu konuda pembe bir yalan sanırım beni daha mutlu ederdi. Çünkü bana bu açıklamayı yapacak değeri vermiş derdim. Yani kızlar durum bu şekilde, o gün onun günü olduğu için herhangi bir tavır tabiki yapmadım bundan sonra da yapar mıyım bilmiyorum ama böyle hissettiğim zamanlarda bana bunu hissettiren insanları genelde hayatımdan çıkarırım. Her zaman verdiğim değeri görmek istiyorum karşımdaki insandan, yani bu konuyu içselleştirmemin nedeni bu sanırım. Yoksa tabiki tek derdim bu konu değil ama kafama takılan canımı sıkan bir durum oldu. Sizden ricam bu konudaki düşüncelerimin ne kadar sağlıklı ve mantıklı olduğu konusundaki görüşlerinizi belirtmeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim, yorumlarınızı kırıcı olmayan bir dille iletirseniz çok sevinirim
Yani evet açıkçası beklediğim tek şey bir açıklama olabilirdi, yoksa diğer arkadaşıyla olan durumuna tabiki bir şey diyemem aralarındaki ilişkiyi bilemem ama en bizim aramızdaki ilişkiyi biliyorum ve buna bağlı olarak bir hayal kırıklığı yaşadım. Çok teşekkür ederim yorumunuz içinYani arkadaşım sabahın köründe beni islerin peşine dikse ben de beklerdimVardır bir bildiği ama önceden böyle böyle diye söylese iyi olurmuş.
Ben sabahtan bana eslik eden arkadaşımı bir de en eski arkadaşımı şahit yapmıştım. Sadece eski arkadaşımı yapsam sabahtan beri bana yardımcı olan arkadaşıma çok ayıp etmiş hissederdim kendimi. Bazıları da batıl inanç olarak cok mutlu evliliği olan birini şahit yapabiliyor. Ya da tanıştıran kişiyi olabilir. Sebebi mutlaka vardır yani.
dhadjs konu oradan "şahit olmak istiyorum ne yapabilirim" olarak görünüyor sanırım, teşekkür ederim yorumunuz için :)Şahit olunca boyumuz uzamiyor ya, çokta seyyapmamak lazim
Kız aynı kapıya çıkar, ne olacak ki yani ne önemi var, benim en yakın arkadaşım şahidimdi, onun da çocukluk arkadaşı şahidi oldu, zerre de aklıma neden olmadim konusu gelmedi, şimdi sen yazınca aklıma geldi dur yazıp trip yapcamdhadjs konu oradan "şahit olmak istiyorum ne yapabilirim" olarak görünüyor sanırım, teşekkür ederim yorumunuz için :)
dfsjsfhsfb ben sizin yerinize darıldım ama haklısınız sanırım çok da şey yapmamak lazım :) Sanıyorum ki biraz zaman geçerse daha mantıklı düşünmeye başlarım :)Kız aynı kapıya çıkar, ne olacak ki yani ne önemi var, benim en yakın arkadaşım şahidimdi, onun da çocukluk arkadaşı şahidi oldu, zerre de aklıma neden olmadim konusu gelmedi, şimdi sen yazınca aklıma geldi dur yazıp trip yapcam
Sanırım beni en iyi arkadaşınız anlar :) ama evet haklısınız sanırım daha mantıklı düşünmem gerekiyor. Teşekkür ederim yorumunuz için :)bizim uc kisilik bir arkadas grubumuz var. tanisikligimiz 28 dostlugumuz 20 senelik.
o kizlardan biri beni nikah sahidi yapti, hatta ogluna da benim seçtiğim adi verdi. Ama ben nikah sahidim olarak çeşitli sebeplerle diger kizi sectim. Çünkü gercekten zor animda hep kostu. mesela moda anlayisim sifir cidden cok kötüyüm, kiyafetlerimi alir almaz evine giderdim, tadilata ihtiyaci var mi yok mu sacimi nasil yapayim, nasil taki alayim hemen söylerdi, estetik gözü olan bir kadin.
sozume bir gün kala hala takım yoktu, is cikisi yorgun argin geldi benimle gezdi, dolaştı, tam aradigimi buldu.
gelinligim geldi , cagirdim hemen is cikisi evime geldi, giydirdi pot duran yerini soyledi falan, makyajimi evde yapacağım diye benimle alisverise geldi, defalarca makyaj denedi:)
diger arkadasim da cok yardimci olmustu o nikah sahidi oldugum. hatta evime bir sürü şey vermisti alip hic kullanmadigi(stor perde dahil). ama ne bileyim son zamanlarda digerinin daha cok emegi gecti. hos onu çağırsam gelirdi ama onun da benim gibi estetik gözü yok. giydigini yakistirmaz, o yuzden cagirmadim.
sonuc olarak beni nikah sahidi yapani degil digerini sectim.
insallah kirilmaz o da sizin gibi...
ama siz de o kizin onun icin önemini bilmiyorsunuz.
belki de asklarina şahittir. benim 2bucuk senedir abdde olan bir arkadasim var. biz zaten 2 senedir sevgiliyiz. Ama herkesten once ona yazdim "eylul ekim gibi gelebiliten var mi, nikah sahidi olmani isterim" diye. çünkü askimiza emegi cok büyük:) biz daha sevgili degilken sadece takilirken bir ulkede tatile cikmistik, bu kiz da o zamanlar nisanlisi olan esiyle oradaydi. cok guzel bir cift aktivitesi gecirdik. sonradan beni onunla sevgili olmam icin cok fitledi. hatta konuşmadığımız dönemler aklima girdi mesaj atayim diye, hatta elinden almasaydim mesaj atacakti o donem :) sonra onun da her firsatta beni doldurmasiyla ve konusmayi kestiğim olayi asabilecegimize dair gazlamasiyla ben kucuk bir adim attim, sonra o zaten kostu, sonuc olarak bugunlere geldik.
yani belki o kadin da onlarin aski icin onemli yapitaslarindan biridir.
bilemezsiniz ki
hic kalbinizi kötü tutmayin.
ben de ennn yakin arkadasimin düğününe pandemi pandemi baska sehre gitmistim -
sokaga cikma yasaginin hemen bitimindeydi:) ve aksam saatinden sonra sokaga cikma yasagi devam ediyordu vs. boyle bir donemde sehir degistirdim, onunla kuafore gidecek kisiydim (ama kuafor pandemi yüzünden beni almadi) fotograf cekimine eslik ettim, gelin cikarmada evindeydim falan. Sehir disindan gelen tek bendim:) ama baska bir nikah sahidi vardi. hic takılmadım çünkü o benim canim yani, gormek yeter mutlu gününü. o da sagolsun benim düğünüme geldi cocugunu colugunu bırakıp, kinami yaktinikahima gelse onu da sahit secebilirdim:) çünkü birkac yilda bir gorsem de , birkac ayda bir konussam da cook seviyorum.
yani herkesin cesit cesit dostu var sizi seviyordur ama baska baska sebeplerle baska baska sevdigi dostlarini sahit yapabilir.
bence boyle seyler icin guzel caninizi uzmeyin
evet ama onu cook sevdigim gibi basla arkadaşlarımı da cok seviyorum. sagolsun o da bana gereken ozeni gösterir ama ayni ozeni hatta daha fazlasini da aldigim baska arkadaslarim da var. keske imkanim olsa 10 nikah sahidi yapsam ama bir tane yeter:)Sanırım beni en iyi arkadaşınız anlar :) ama evet haklısınız sanırım daha mantıklı düşünmem gerekiyor. Teşekkür ederim yorumunuz için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?