İşte herkes yapabileceği maksimum fedakarlığı kendi biliyor, yani hafta sonu saat 9'da kendimi geçiyorum eşimi takım elbise kravat kapının önüne diktiğim için açıkçası eşime karşı bile kendimi mahcup hissettim her ne kadar üzülmeyeyim diye bir şey dememeye çalışsa da. Ama sonuç itibariyle çok kafama takmamam gereken bir konu olduğunu anladım, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim umarım bu kırgınlığım kısa süre içerisinde geçer :)evet ama onu cook sevdigim gibi basla arkadaşlarımı da cok seviyorum. sagolsun o da bana gereken ozeni gösterir ama ayni ozeni hatta daha fazlasini da aldigim baska arkadaslarim da var. keske imkanim olsa 10 nikah sahidi yapsam ama bir tane yeter:)
sizden kötüsü var. bir (erkek) arkadasimi sağdici secti damadi. adam takimelbise bile aldi oylesine giyinmeyeyim diye. Arabasini susledi, ozel sofor gibi gelin alma vs getir götür yapti o kadar. ama onu nikah sahidi yapmamislar , orta yasli bir amca nikah sahidiydi. bu mesela bana bile sacma geldi ama normal arkadaslar icin...
yani bilemedim
Aslında bu noktada bir hayal kırıklığı yaşadım sanırım, ben bizim arkadaşlığımızın da derin olduğunu düşünüyordum. Tabiki burada kıyas yapmak hiç mantıklı ve doğru bir şey değil sadece içim biraz burkuldu diyelim ama canı sağolsun ne yapalım :) Yorumunuz için teşekkür ederim.Bizde nikah şahiti arkadaş değil de tanıdık milletvekili ne bileyim bir şey olmuş insan vs oluyor benim nikahımda şahitlerden biri milletvekili biri de paşaydı abim ablamda da de böyle olmuştu yoksa bana da küsen çok olurdu. Darılmayın bazı arkadaşlar daha derin oluyor senelerce görmesen bile. Ben nikah şahidi olmuştum damadın şahidi olan erkeğin sevgilisi de trip atmıştı
Neden bu kadar sinirlendiniz? Yani insan değer verdiği birine açıklama yapmaz mı? Ben düğün gününün insanın hayatındaki en mutlu günü olduğuna inanan biri değilim, evlenmeden önce de sonra da çevremdeki insanlarla mutlu günler geçirdim. Ben de söz vermemiş bir şey yapmamıştım ama arkadaşımı mutlu etmek istedim mutlu olduğunu görünce de daha çok mutlu oldum. Ben de benzer bir şey bekledim sadece. Ki bunu yanı sıra o zaman bırakalım insanları "en mutlu günlerinde" kalp kırsınlar sonra "en mutlu günleri" geçince hiçbir şey olmamış gibi davransınlar. Yani benim bu konuya içerlemem belki çok mantıklı bir şey olmasa bile sizin düşüncenizin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.Neden size açıklama yapsın? Öncesinde size söz vermemiş, bir şey yapmamış. Bırakın da insanlar, en mutlu günlerinde kime ne görev vermek istiyorsa vers
Prensip olarak çevremdeki insanları kırmam, olabildiğince düşünceli davranırım bana değer vermediğini düşündüğüm insanlarla ise pek zaman geçirmem, bunu da herkese öneririm emin olun yaşam kalitenizi artıran bir yöntem. Ben sizlere öylesine bir arkadaşımda bahsetmedim en yakın 2 arkadaşımdan birinden bahsettim. Dolayısıyla durum benim için kırıcı oldu. Ben onun yerinde olsaydım kendimi açıklama yapmak mecburiyetinde hissederdim, onun da hissetmesini bekledim. Tüm bunların yanı sıra hayatımda neden insan kalmayacak? Beni tanımadan nasıl böyle bir şey söyleyebildiniz? Girdiğim herhangi bir ortamda dışlanan biri değilim aksine girmek istediğim ortamları seçen biriyim bence bu beni geçimsiz değil seçici yapar. İşimden, yaşam şartlarımdan ve duygularımdan anlamayan insanlarla zaman geçirmenin vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.Size açıklama yapmak mecburiyetinde değil ki? Ya da o arkadaşını sizin hiç görmemiş olmanız öyle bir çok yakın dostu olmadığı anlamına gelmiyor. Böyle böyle hayatınızda insan kalmayacak haberiniz olsun
Evet haklısınız ablalarım darılmadılar ama tabiki öncesinde durumu onlara anlattım sağ olsunlar anlayışla karşıladılar. Ama dediğiniz gibi biraz daha geniş bir çerçeveden bakınca büyütülecek bir şey yok sadece biraz duygusal yaklaşıyorum sanırım :) yorumunuz için teşekkür ederim.Benim konunuzu okurken aklıma gelen, ne güzel iki ablanızda şahit olmamış fakat hiç sorun etmemişler. Sonuçta iki kişilik bir alan var. Abla, kardeş, arkadaş, kuzen derken sayısı belirsiz adayı küstürmek mümkün bu sebepten dolayı.
Emek verdiğiniz için beklentiye girmişsiniz ama bu konularda rahat olmak lazım. Gerçekten büyütülecek bir mevzu değil.
Hdjdjd siz benim arkadaşımsınız sanırım bu hikayede kdkdkdk teşekkür ederim yorumunuz için sanırım zaman geçtikçe bu konu gözümde önemini kaybedecektir :)valla ben de tuvaletimi yaparken gelinliği dahi tutan arkadasımı değil üniversiteden arkadasımı sahit yaptımkendisi alınmadı da. he mutlu olurdu muhtemelen ama diğer arkadasım çok uzak bir sehirden düğünüm için gelmişti ve tee nişanımda söz vermiştim. açıklama da yapmadım diğer arkadasıma. bence takılmayın ya
Karsilik bekleyerek yapmissiniz gibi gorunuyor. Kendi gununuzde arkadasinizi sahit yapmak sizin karariniz, bunun karsiligini ayni sekilde beklememelisiniz.Neden bu kadar sinirlendiniz? Yani insan değer verdiği birine açıklama yapmaz mı? Ben düğün gününün insanın hayatındaki en mutlu günü olduğuna inanan biri değilim, evlenmeden önce de sonra da çevremdeki insanlarla mutlu günler geçirdim. Ben de söz vermemiş bir şey yapmamıştım ama arkadaşımı mutlu etmek istedim mutlu olduğunu görünce de daha çok mutlu oldum. Ben de benzer bir şey bekledim sadece. Ki bunu yanı sıra o zaman bırakalım insanları "en mutlu günlerinde" kalp kırsınlar sonra "en mutlu günleri" geçince hiçbir şey olmamış gibi davransınlar. Yani benim bu konuya içerlemem belki çok mantıklı bir şey olmasa bile sizin düşüncenizin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.
Açıkçası kendi düğün günümde arkadaşımın nikah şahidi kim olur diye düşünmedim, dolayısıyla karşılık bekleyerek yaptığım bir şey değildi. Evet karşılık görseydim mutlu olurdum ama aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Yaptığım her şeyi tabiki içimden gelerek yaptım bu yüzden zaten canım sıkıldı bu konuya. Ben gösterdiğim samimiyete benzer bir samimiyet bekledim bu da illa nikah şahidi olmakla yapılmaz zaten onun yerine daha önce belirttiğim gibi basit bir açıklama beklerdim. Dediğim gibi tek sefer olan bir şey diye daha sonra utanacağım bir şeyi ben yapmam, yani şöyle düşünüyorum bunu ben yapsaydım arkadaşım ilerde laf arasında öylesine konuşurken benim nikah şahidim sendin diyip gülse bile ben biraz utanırdım açıkçası. Evet çok önemli bir konu değil bunu kabul ediyorum ama arkadaşlık ilişkilerinin hassas olması gerektiğini düşünüyorum, sizin de dediğiniz gibi tek taraflı olmamalı bazı şeyler :) yorumunuz için teşekkür ederim.Karsilik bekleyerek yapmissiniz gibi gorunuyor. Kendi gununuzde arkadasinizi sahit yapmak sizin karariniz, bunun karsiligini ayni sekilde beklememelisiniz.
Arkadasiniza yardimci olmak, sabahin korunde gitmek, onun yaninda olmak icin icinizden gelerek yapmaniz gereken şeyler, bir sekilde karşılığını bekleyerek yapmaniz gereken degil. Tabii ki arkadaslik iliskileri tek tarafli vericilikle olmaz, bir noktada karsiligini da almak gerekir ama bu tip tek sefer olabilecek seylerde bu sekilde karsilik beklememek lazim.
Ne güzel, siz yaşarsanız alınmazsınız :)Daha önce bununla ilgili söz vermemiş ki. Bunda alınacak ne var.
Bende nikah sahıdı yaptıgım kısıden sonradan pısman oldum.Ama onun nıkah sahıdı de ben olurum dusuncesıyle yapmamıstım...Kızlar merhaba, açıkçası çok alıngan ve hassas biri değilim normalde ama nedense bu konuya biraz kırıldım, sizinle de paylaşmak istedim. Ben yaklaşık 1 yıl önce evlendim ve açıkçası iş arkadaşı dışında çok fazla arkadaşı olan biri değilim toplasanız 2-3 yakın arkadaşım var. Bu arkadaşlarımdan birinin nikah şahidim olacağı çok önceden belliydi diğer arkadaşımlaysa açıkçası uzun süredir görüşmüyorduk ama o sıralar benim evlilik onun nişan dönemlerinin yaklaşması nedeniyle sık sık görüşür olmuştuk.
Dediğim gibi nikah şahitlerimden biri belliydi diğer şahidim de ablam olmak istiyor gibiydi ama ben ablam yerine diğer arkadaşımın olmasını istedim. Çünkü hem aile büyüklerine ayıp olmamış olacaktı örneğin diğer ablam gibi hem de arkadaşım da yakın zamanda evleneceği için ve bununla birlikte diğer nikah şahidi arkadaşımla aralarında bir tercih yapmış olmak gibi olmasın diye bir şıklık yapmak istemiştim. Ve sonuç itibariyle anlattığım şekilde süreci tamamlamış olduk ve arkadaşım da bu durumun onu çok mutlu ettiğini bana tekrar tekrar söylemişti.
Aradan süre geçti ve arkadaşım da evlendi. Ben bu süreçte olabildiğinde yardımcı olmaya çalıştım, ikimizde çalışıyoruz dolayısıyla yoğunluğu olduğunu biliyordum hem yükünü azaltmak hem de yanında olduğumu hissettirmek istedim, ki kendisi de gerçekten neredeyse her aşamayı bana danışıyordu. Düğün günü geldiğinde ise gelin alması oldukça erken bir saatte hafta sonuydu ve özellikle gelmemi de istemişti. Dolayısıyla eşimle beraber gerçekten çok erken bir saatte hazırlanıp gittik ve gerçekten ben dışında hiçbir arkadaşı hatta akrabalarının çoğu orada değildi. Ama dediğim gibi ben zaten arkadaşımı yalnız bırakmak istemiyordum. Buraya kadar her şey normaldi ve gerçekten hiçbir beklenti içerisinde değildim. Nikah kıyılırken nikah şahitleri çağırılacağı zaman bir beklenti içerisinde değildim çünkü kalabalık bir ailesi var ve kardeşleri, kuzenleri ya da diğer aile büyükleri olabilir diye düşünmüştüm. İlk nikah şahidi ablası ve ikinci nikah şahidi benim daha önce hiçbir organizasyonunda görmediğim, tanışmadığım bir arkadaşıydı. Bu çok mu önemli bir şey diye sorarsanız bence değil yani normal şartlarda alınacağım bir konu değil ama o an kendimi biraz afedersiniz salak yerine koyulmuş gibi hissettim. Bana önceden x arkadaşım şahit olmak istiyor yani ben seni düşünmüştüm ama çok önceden ona söz vermiştim vs. gibi bir açıklama yapmış olsaydı bu konuya hiç takılmazdım, hatta açıklamanın doğru olup olmaması bile hiç önemli olmazdı bu konuda pembe bir yalan sanırım beni daha mutlu ederdi. Çünkü bana bu açıklamayı yapacak değeri vermiş derdim. Yani kızlar durum bu şekilde, o gün onun günü olduğu için herhangi bir tavır tabiki yapmadım bundan sonra da yapar mıyım bilmiyorum ama böyle hissettiğim zamanlarda bana bunu hissettiren insanları genelde hayatımdan çıkarırım. Her zaman verdiğim değeri görmek istiyorum karşımdaki insandan, yani bu konuyu içselleştirmemin nedeni bu sanırım. Yoksa tabiki tek derdim bu konu değil ama kafama takılan canımı sıkan bir durum oldu. Sizden ricam bu konudaki düşüncelerimin ne kadar sağlıklı ve mantıklı olduğu konusundaki görüşlerinizi belirtmeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim, yorumlarınızı kırıcı olmayan bir dille iletirseniz çok sevinirim
Bence düzgün okumamışsınız ve biraz sakin olmanızı öneririmSizin gelin almakta ne işiniz var ki? Bu kisi arkadasiniz alti ustu ne yalniz birakmak istememesi yakin aile uyeleri zaten orada olur. Kendinizi durduk yere baş rol hissetmişsinz kizin hayatinda. Nikah sahidi olacak olsaniz önceden bilirdiniz tam imzalar atilacagi an cagrilmiyor zaten nikah sahitleri önceden bunu biliyor ve erken gidiyor gelinle birlikte. Kiz size erken gelmenizi bile soylememiş. Kendi kendinize kuruluyorsunuz.
Nadir de olsa benzer düşünen birileri varmış :) teşekkür ederim yorumunuz için :)Haklısınız ben de alınırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?