Nikah şahitliği meselesi

İşte herkes yapabileceği maksimum fedakarlığı kendi biliyor, yani hafta sonu saat 9'da kendimi geçiyorum eşimi takım elbise kravat kapının önüne diktiğim için açıkçası eşime karşı bile kendimi mahcup hissettim her ne kadar üzülmeyeyim diye bir şey dememeye çalışsa da. Ama sonuç itibariyle çok kafama takmamam gereken bir konu olduğunu anladım, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim umarım bu kırgınlığım kısa süre içerisinde geçer :)

Aslında bu noktada bir hayal kırıklığı yaşadım sanırım, ben bizim arkadaşlığımızın da derin olduğunu düşünüyordum. Tabiki burada kıyas yapmak hiç mantıklı ve doğru bir şey değil sadece içim biraz burkuldu diyelim ama canı sağolsun ne yapalım :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

Size açıklama yapmak mecburiyetinde değil ki? Ya da o arkadaşını sizin hiç görmemiş olmanız öyle bir çok yakın dostu olmadığı anlamına gelmiyor. Böyle böyle hayatınızda insan kalmayacak haberiniz olsun

Neden size açıklama yapsın? Öncesinde size söz vermemiş, bir şey yapmamış. Bırakın da insanlar, en mutlu günlerinde kime ne görev vermek istiyorsa vers
Neden bu kadar sinirlendiniz? Yani insan değer verdiği birine açıklama yapmaz mı? Ben düğün gününün insanın hayatındaki en mutlu günü olduğuna inanan biri değilim, evlenmeden önce de sonra da çevremdeki insanlarla mutlu günler geçirdim. Ben de söz vermemiş bir şey yapmamıştım ama arkadaşımı mutlu etmek istedim mutlu olduğunu görünce de daha çok mutlu oldum. Ben de benzer bir şey bekledim sadece. Ki bunu yanı sıra o zaman bırakalım insanları "en mutlu günlerinde" kalp kırsınlar sonra "en mutlu günleri" geçince hiçbir şey olmamış gibi davransınlar. Yani benim bu konuya içerlemem belki çok mantıklı bir şey olmasa bile sizin düşüncenizin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Benim konunuzu okurken aklıma gelen, ne güzel iki ablanızda şahit olmamış hiç sorun etmemişler. Sonuçta iki kişilik bir alan var. Abla, kardeş, arkadaş, kuzen derken sayısı belirsiz adayı küstürmek mümkün bu sebepten dolayı.
Emek verdiğiniz için beklentiye girmişsiniz ama bu konularda rahat olmak lazım. Gerçekten büyütülecek bir mevzu değil.

Prensip olarak çevremdeki insanları kırmam, olabildiğince düşünceli davranırım bana değer vermediğini düşündüğüm insanlarla ise pek zaman geçirmem, bunu da herkese öneririm emin olun yaşam kalitenizi artıran bir yöntem. Ben sizlere öylesine bir arkadaşımda bahsetmedim en yakın 2 arkadaşımdan birinden bahsettim. Dolayısıyla durum benim için kırıcı oldu. Ben onun yerinde olsaydım kendimi açıklama yapmak mecburiyetinde hissederdim, onun da hissetmesini bekledim. Tüm bunların yanı sıra hayatımda neden insan kalmayacak? Beni tanımadan nasıl böyle bir şey söyleyebildiniz? Girdiğim herhangi bir ortamda dışlanan biri değilim aksine girmek istediğim ortamları seçen biriyim bence bu beni geçimsiz değil seçici yapar. İşimden, yaşam şartlarımdan ve duygularımdan anlamayan insanlarla zaman geçirmenin vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

Evet haklısınız ablalarım darılmadılar ama tabiki öncesinde durumu onlara anlattım sağ olsunlar anlayışla karşıladılar. Ama dediğiniz gibi biraz daha geniş bir çerçeveden bakınca büyütülecek bir şey yok sadece biraz duygusal yaklaşıyorum sanırım :) yorumunuz için teşekkür ederim.

valla ben de tuvaletimi yaparken gelinliği dahi tutan arkadasımı değil üniversiteden arkadasımı sahit yaptım kendisi alınmadı da. he mutlu olurdu muhtemelen ama diğer arkadasım çok uzak bir sehirden düğünüm için gelmişti ve tee nişanımda söz vermiştim. açıklama da yapmadım diğer arkadasıma. bence takılmayın ya

Hdjdjd siz benim arkadaşımsınız sanırım bu hikayede kdkdkdk teşekkür ederim yorumunuz için sanırım zaman geçtikçe bu konu gözümde önemini kaybedecektir :)

Karsilik bekleyerek yapmissiniz gibi gorunuyor. Kendi gununuzde arkadasinizi sahit yapmak sizin karariniz, bunun karsiligini ayni sekilde beklememelisiniz.

Arkadasiniza yardimci olmak, sabahin korunde gitmek, onun yaninda olmak icin icinizden gelerek yapmaniz gereken şeyler, bir sekilde karşılığını bekleyerek yapmaniz gereken degil. Tabii ki arkadaslik iliskileri tek tarafli vericilikle olmaz, bir noktada karsiligini da almak gerekir ama bu tip tek sefer olabilecek seylerde bu sekilde karsilik beklememek lazim.

Ben de 17 senelik dostuma söz vermiştim ama daha sonra bazı sebeplerden eşimle şahitlerimiz kardeşlerimiz olsun diye anlaştık. Belediye memuru kardeş şahitliğini kabul etmeyiz diyince mecbur o kadar misafir içinden kimi yapsam diye düşündüm ve rahmetli babamın arkadaşından rica ettim. Kendisi her şeyime bir baba gibi koşmuştu ben de öyle bir incelik yapmak istedim. En yakın arkadaşıma da teklif edebilirdim ama hem ablam hem babamın arkadaşı daha doğru bir karardı o an için.Nihayetinde 4 şahitle kıyılmıştı nikahım

Açıkçası kendi düğün günümde arkadaşımın nikah şahidi kim olur diye düşünmedim, dolayısıyla karşılık bekleyerek yaptığım bir şey değildi. Evet karşılık görseydim mutlu olurdum ama aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Yaptığım her şeyi tabiki içimden gelerek yaptım bu yüzden zaten canım sıkıldı bu konuya. Ben gösterdiğim samimiyete benzer bir samimiyet bekledim bu da illa nikah şahidi olmakla yapılmaz zaten onun yerine daha önce belirttiğim gibi basit bir açıklama beklerdim. Dediğim gibi tek sefer olan bir şey diye daha sonra utanacağım bir şeyi ben yapmam, yani şöyle düşünüyorum bunu ben yapsaydım arkadaşım ilerde laf arasında öylesine konuşurken benim nikah şahidim sendin diyip gülse bile ben biraz utanırdım açıkçası. Evet çok önemli bir konu değil bunu kabul ediyorum ama arkadaşlık ilişkilerinin hassas olması gerektiğini düşünüyorum, sizin de dediğiniz gibi tek taraflı olmamalı bazı şeyler :) yorumunuz için teşekkür ederim.

Bende nikah sahıdı yaptıgım kısıden sonradan pısman oldum.Ama onun nıkah sahıdı de ben olurum dusuncesıyle yapmamıstım...

Neyse o sizin hıkayenızdi..

Bu arkadasınızın hıkayesı...

Takılmayın bence...

Esımde nıkah sahıdıyle en son bızım nıkahta gorustu deger verılecek bı konu degıl bence..Bana kalsa yoldan bırılerını cevırmek daha mantıklı

Sizin gelin almakta ne işiniz var ki? Bu kisi arkadasiniz alti ustu ne yalniz birakmak istememesi yakin aile uyeleri zaten orada olur. Kendinizi durduk yere baş rol hissetmişsinz kizin hayatinda. Nikah sahidi olacak olsaniz önceden bilirdiniz tam imzalar atilacagi an cagrilmiyor zaten nikah sahitleri önceden bunu biliyor ve erken gidiyor gelinle birlikte. Kiz size erken gelmenizi bile soylememiş. Kendi kendinize kuruluyorsunuz.

Bence düzgün okumamışsınız ve biraz sakin olmanızı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…