Nikah sorunsalı

kardeem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.165
383
Kızlar merhaba. Bir halt yedim şimdi nasıl sıyrılıcam bilmiyorum.
Dün sözlüm ve ailesiyle beraberdim. Ailesiyle aram pek samimi değil hatırlayanlar olur belki, beni benimseyemediler ablasıyla zaten hiç muhabbetimiz yok anneside mecburiyetten işte arada konuşuyor benle. Dünürlük ilişkileri zaten hiç yok. Son derece uzak bir ilişkimiz var. Bu hafta sözlümün kuzeninin nikahı var akşamıda yemek. Benimde yanlarında bulunmam gerek doğal olarak ama şöyle bi durum oluştu sözlüm nikah saatlerinde iş için nikahta olamıycak yemekte olabilicek o da 1 saat geç gelicek belkide. Sözlüm dedi sen ben yokken nikaha katılır mısın anneside bizim yanımızda durur nolucak dedi bende mecburiyetten katılırım dedim. Kızlar ben nerdeyse 5-6 saat sözlüm olmadan onların yanında patlarım zaten benle konuştukları falan yok saatlerce yalnız kalıcam. Ya nikaha gitmiycem akşam sözlümle yemeğe gidicem, yada hiç gitmiycem. Sizce sözlüme açık açık söyliyim mi yoksa nikaha gitmemek için bit bahane mi bulayım? Ne diyebilirim?

Kızlar merhaba. Bir halt yedim şimdi nasıl sıyrılıcam bilmiyorum.
Dün sözlüm ve ailesiyle beraberdim. Ailesiyle aram pek samimi değil hatırlayanlar olur belki, beni benimseyemediler ablasıyla zaten hiç muhabbetimiz yok anneside mecburiyetten işte arada konuşuyor benle. Dünürlük ilişkileri zaten hiç yok. Son derece uzak bir ilişkimiz var. Bu hafta sözlümün kuzeninin nikahı var akşamıda yemek. Benimde yanlarında bulunmam gerek doğal olarak ama şöyle bi durum oluştu sözlüm nikah saatlerinde iş için nikahta olamıycak yemekte olabilicek o da 1 saat geç gelicek belkide. Sözlüm dedi sen ben yokken nikaha katılır mısın anneside bizim yanımızda durur nolucak dedi bende mecburiyetten katılırım dedim. Kızlar ben nerdeyse 5-6 saat sözlüm olmadan onların yanında patlarım zaten benle konuştukları falan yok saatlerce yalnız kalıcam. Ya nikaha gitmiycem akşam sözlümle yemeğe gidicem, yada hiç gitmiycem. Sizce sözlüme açık açık söyliyim mi yoksa nikaha gitmemek için bit bahane mi bulayım? Ne diyebilirim?
Sözlünün kuzeniyle aran sıkı fıkı değilse nikaha gitme kimseyi temsil zorunluluğun yok. Varsa git tek başına nolacak.
İçine sinmiyorsa da yemeğe git.

Sözlünüz bir anlamda onu temsil etmeniz için rica etmiş. Ailesi de soğuk olmalarına rağmen bunu garipsememiş. Siz de olumlu cevap vermişsiniz. Artık sıkıntıdan çatlasanız da patlasanız da gideceksiniz. Yoksa sizin hakkınızda olumsuz düşünmekte haklı olurlar.

Evlendikten sonra bu tür mecburiyetleriniz olacak.
Birkaç sat gidin duruverin.
Belki böyle böyle ilişkiniz de güzelleşebilir..

Sözlünün kuzeniyle aran sıkı fıkı değilse nikaha gitme kimseyi temsil zorunluluğun yok. Varsa git tek başına nolacak.
İçine sinmiyorsa da yemeğe git.
Aramız iyi ama sıkı fıkı değiliz, ablasından daha sıcak kendisi zira bana ama içime sinmiyor evet

ben olsam giderdim.
zaman geçirdikçe belki seversiniz birbirinizi..

Sözlünüz bir anlamda onu temsil etmeniz için rica etmiş. Ailesi de soğuk olmalarına rağmen bunu garipsememiş. Siz de olumlu cevap vermişsiniz. Artık sıkıntıdan çatlasanız da patlasanız da gideceksiniz. Yoksa sizin hakkınızda olumsuz düşünmekte haklı olurlar.
Ablasıyla konuşurken ablası sözlüm işte olucağı için kardemde akşam gelir tabi nikaha gelmek istiyosa gelsin yinede kendi bilir dedi. Ama cidden dün bütün gün yanlatındaydım hiç muhabbet etmediler bende çantam kucağımda öylee oturdum. Orada tamamen yalnız kalıcam ve sıkıntıdan ağlayabilirim

2 senedir içlerindeyim 1 adım yol alamadık. Birkaç saat de yol alacağımızı hiç sanmıyorum gerçi

Kayınvalideler genellikle bayılırlar gelinleri süslenip püslenip aile davetlerinde yanlarında dursunlar.
Bilmem belki de siz böyle iyi niyetli davrandıkça o da değişir size karşı.
Böyle çekişmeler yaşandıkça hiçkimse huzurlu yaşayamıyor ne yazık ki..

Kayınvalideler genellikle bayılırlar gelinleri süslenip püslenip aile davetlerinde yanlarında dursunlar.
Bilmem belki de siz böyle iyi niyetli davrandıkça o da değişir size karşı.
Böyle çekişmeler yaşandıkça hiçkimse huzurlu yaşayamıyor ne yazık ki..
Canom inan benim kayınvalidem pek takmaz öyle şeyleri. Beni pek umursadıkları yok çünkü. Annem kalp ameliyatı oldu da 2 ay sonra geldi geçmiş olsuna senve ne kadar umursuyorlar beni? Aramız iyi olsun diye yanlarında gülümsemekten yüzüm kırıştı ama pek taktıkları yok

Ellerine koz verme zaten sevmiyor diyorsun sen böyle yapınca bunu kullanırlar.
Git ne olucak sık dişini gülümse zaman geçer bi şekilde :)

arkadasa katılıyorum gıtmeyıpde ellerıne koz verme....evlenınce bu durumu daha ıyı ıdrak edeceksın....mutlaka gıt

2 senedir içlerindeyim 1 adım yol alamadık. Birkaç saat de yol alacağımızı hiç sanmıyorum gerçi
Canim madem sozlun nikaha benim icin git dedi sen de kirma git bulun orda simdi gitmesen kimsenin umrunda olmaz sozlunun disinda ama o kirilir belki
Ben de esimin ailesiyle bayramdan bayrama gorusuyorum esim de kendi ailesini hic sallamaz ama gecenlerde kuzeninin dugunu oldu esim is gezisindeydi yetisemeyecekti ben gittim dugune taktim takimi oturdum guzelce mesafeli sekilde dondum geldim nolacak sen de sozlunu kirma derim

Beklemeseydi, fotoğrafıydı, toparlanmasıydı 1 saati bulur. E akşamı zaten yemek mecburum akşama kadar yanlarında durmaya
oy oy oy .Sağlam bir bahane bulmazsanız sıkıntıdan çatlarsınız o zaman.Okul felan yok mu varsa yaz okulu dersin felan.
Ay aklımada bişey gelmiyorki.
Çalışıyorsanız patronum aradı acil gitmem gerek felan.

arkadasa katılıyorum gıtmeyıpde ellerıne koz verme....evlenınce bu durumu daha ıyı ıdrak edeceksın....mutlaka gıt
Canım koz vermelik bir durum yok onlar zaten benim hakkımda hiç iyi konuşmuyor ki bunu kötü olarak kullansınlar. Her durumda sözlüme bana karşı bir şeyler söylüyorlardır illaki her hareketime

X