nikaha 1 ay kala ayrılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nuterx

Hadi kizlar birseyler soyleyin
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
30
-30
86
29
okurken kendinizi benim yerime koyup öyle yorum yapmanızı istiyorum
13 nisanda nikahımız var 6 haziranda ise düğünümüz 2 gün önce tartışmaya başladık nişanlımla o tartışmak istemedi aslında dinlemek istemedi bir gün tatilim vae onuda bmyle geçiremem dedi. tartışma annesinin benim memlekeyimde olacak kınayla hiç ilgilenmemesi kendi memleketlerinde olan düğünle ilgilendiğini söylememle başladı tek sebep bu değildi tabiki nişanlımın inincı yok fakat benim için dini nikah yapmayı kanul etmişti evlilik konuştuğumuz zamandan beri fakat kına organizayonu için 6 bin liralık organizasyon tutmak istediğimde o zaman bende dini nikah flan yapmam asla dedi.konu büyüdükçe büyüdü eski tartışmalar açıldı annengil istanbulda olduğu için ilerde orda yaşamam demiştim onu söyledi.onun kuzeni de benim nişanımda istwmediğim haşde kızını doğum gününü kutladı bende bunu hatırlattım ve sinirli olduğum için o an salak kuzenin dedim.neyse konu uzadıkça uzadı birbirimize ağır konuştuk.dün evlilikten vazgeçtiğini söyledi.inanamadım ben inandırmak için annesigili arayıp söyledi ben annemgile söylemedim şu an.annesiylede konuştuk sebebini öğrenmeye çalıştı , barışırsınız dedi.bugün annesi ve babası oğluyla konuşacak.ben ne yapacağımı bilmiyorum bu arada ilişkimiz 6 yıllık

Bunlar asilamayacak şeyler değil ama üslup işte ah üslup, o sıkıntı. Kavga bile ederken yutkunarak konusacaksin eğer kaybetmek istemiyorsan. İki taraf için de geçerli bu. Karşılıklı çok ağır konusmussunuz. Tek mesele olsa neyse ama konuştukca kinlenip her şeyi dokmussunuz ortaya. Ha çözülür mü? İsterse nişanlın çözülür. Bi cicege bi özüre bakar. Aileye yansıması hoş olmamış ama. Genelde öyle olunca bitiyor çünkü.

6 yıllık ilişkide bazı şeyler tam oturmamış. Tartışma sonrası hemen pes etmiş şimdiden böyleyse çok güven verici gelmedi. Evlilikte bazı şeyler daha da zorlaşır. Ona göre düşünün karar verin.

Okuyor musun? Mesleğin ne? Bana nedense yaşın küçük ve kendini geliştirmen gerekiyormuş gibi geldi.
Arada saygı çok zedelenmiş, sen çocuğun annesinden ne istiyorsun ki annen var diye İstanbul'a bile gelmem dedin? Kınada ilgilenmedi diye takmışsın, kınayla zaten kız tarafı ilgilenir geleneksel bir ailen varsa bunu bilmen lazım.
Ayrıca dini görüşünün, hayat tarzının, bakış açının hiç uymadığı biriyle o seni bırakmasaydı bile senin evlenmemen gerekir zaten. Çok farklı olduğun biriyle nasıl ortak bir hayat kurabileceksin?
Yani nereden baksan tuhaflıklar var.
Oku, mesleğini eline al, zamana bırak madem.

13 nisanda nikahımız var 6 haziranda ise düğünümüz 2 gün önce tartışmaya başladık nişanlımla o tartışmak istemedi aslında dinlemek istemedi bir gün tatilim vae onuda bmyle geçiremem dedi. tartışma annesinin benim memlekeyimde olacak kınayla hiç ilgilenmemesi kendi memleketlerinde olan düğünle ilgilendiğini söylememle başladı tek sebep bu değildi tabiki nişanlımın inincı yok fakat benim için dini nikah yapmayı kanul etmişti evlilik konuştuğumuz zamandan beri fakat kına organizayonu için 6 bin liralık organizasyon tutmak istediğimde o zaman bende dini nikah flan yapmam asla dedi.konu büyüdükçe büyüdü eski tartışmalar açıldı annengil istanbulda olduğu için ilerde orda yaşamam demiştim onu söyledi.onun kuzeni de benim nişanımda istwmediğim haşde kızını doğum gününü kutladı bende bunu hatırlattım ve sinirli olduğum için o an salak kuzenin dedim.neyse konu uzadıkça uzadı birbirimize ağır konuştuk.dün evlilikten vazgeçtiğini söyledi.inanamadım ben inandırmak için annesigili arayıp söyledi ben annemgile söylemedim şu an.annesiylede konuştuk sebebini öğrenmeye çalıştı , barışırsınız dedi.bugün annesi ve babası oğluyla konuşacak.ben ne yapacağımı bilmiyorum bu arada ilişkimiz 6 yıllık
Sende vazgeç
Oldurmaya çalışma
Değersiz olursun
Hep başına kalkılır, "ben vazgeçtim sen ısrar ettin diye evlendik" diye.
Şu anda sana büyük bir travma olarak geliyor olabilir ama geçimsizlik ömür boyu sürecek en büyük travma.
Ayrıca inanç farklılıkları da büyük problem.
Her konuda denklik en güzeli.
Farklılıklar olduğunda eninde sonunda biter o ilişki...
Bence en güzeli bu aşamada bitmiş olması.
Başka biri çıkar karşına.
Acele etme..
Geç olsun güzel olsun..

Bizde nişanlıyken bir kez büyük bi kavga etmiştik. Bitti artık ayrılıyoruz dedi kapıyı çarptım indim arabadan. Eşim sinirli ben sinirli. Eşim yapısı gereği geri adım atmayı bilmezdi o zamanlar. Ertesi gün sakinleşmişti benim alttan almayacağımı görünce. Geldi konuşmak için yüzükleri çıkardım koydum önüne. Ciddiyeti anlayınca geri adım attı. Bitti gitti evlendik barklandık. Nişanlında geri adım atar, ama ailenin bilmesi kötü olmuş tabi.

Imam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.

Çok karışık yazmışsınız. Ama sizin,
inancı olmayan biri ile dini nikah kıymanız zaten saçma.
İnançlı bir kadın olarak inançsız bir adamla evlenerek dinden çıkıyorsunuz zaten.
*dini yoruma girmese bari.
Anlatmak istediğim olmayan bir şey için tartışmışsınız.

Bu arada kendi memleketinizde olacak kına gecesi için kayınvalidenizin başrol oynamaması çok normal değil mi?
Kına dediğin zaten kızın. E bir de sizin memleket. Kadın napsın Allahaşkına?

Nişanlınızın inancı yoksa dini nikâhın bir anlamı oluyor mu araştırdiniz mi bunu? Araştırsaydınız bir anlamı olmadığını bilirdiniz zaten.

6000 TL'lik kına organizasyonunu nişanlınız mi ödeyecekti, bence gereksiz bir masraf bir organizasyon için.
Başka şehirde olacak kinayla neden kayinvalideniz ilgilensin?
Sorunları vaktinde çözmeyip biriktirmenin sonucu.
Ne olursa olsun, ayrılmak isteyen, ailesine bunu söylemiş nişanlıyi ailesinin ikna etmesini falan beklemeyin.

Balık baştan kokar. Böyle kavga dövüş ittire kaktıra evlenen adamlar evlilik içerisinde de bunu devam ettiriyor. Barışsalar bile sanki evliliği bir tuzak, kendini de tuzağa düşmüş ceylan yavrusu gibi görüyorlar. İlerde başınız ağrıyacağına şimdi beş ay ağlayın.

İnanci olmayan biriyle dini nikah yapmak icin israr etmeniz nekadar sacma hic mantikli yani varmi adam zaten inanmiyor ne imam nikahi? Kinayla onun annesi neden ilgilensin kimayi kiz tarafi yapar ve kina organizasyonu icin ondan para istediyseniz kizmakta hakli kinayi kiz tarafi yapar sonucta. Ayrica istanbula gitmem deme gibi bir hakkinizda yok. Sizin hic uyumunuz yok zaten yanlis bir evlilik olur sizinki onun ayrilmasi iyi olmus boyle bir evlilikten hayir gelmez

Nerden tutsam elimde kalıyor bu iş
Annesiyle alakalı bir , kuzeniyle alakalı durumda sürekli adama yüklenilmiş...
Nişanla zaten kız tarafı ilgilenir ne yapacaktı acaba?
Ne ilginç şeylere takmışsınız

Adamın zaten inancı yok islamda nikahın geçerli olabilmesi için 2 tarafında inanması gerekiyor...
Adamla hayat tarzınız daha uymuyor ki
Bu adamla nasıl çocuk yetiştireceksiniz
Bir de saygı denen bir şey var onu bu şekilde kabul edip diğer işlere hiç girmeyecektin bence...

ayrıca zaten kınayı madem gelenekseliz kız tarafı karşılar nişanlın neden yükseldi?

Bende nişanlıyım bizde kınayı kız tarafı yapar sadede karşı taraf elbisemi alıcak o kadar belki nişanlınızın tarafında da kına böyledir o yüzden annesi birşey dememiştir. Birde o kadar pahalı bir organizasyona değer mi sizce? Tabi herkesin kendi zevki kendi bütçesi ama gereksiz buldum. Annesinin olduğu il de yaşamak istememeni söylemen ayrı bi ayıp yani istanbul koca şehir dip dibe oturmazsınız bunun için nişanlınızı kırmaya değmez. Kuzen mevzusunu anlamadım yazımdan dolayı ama umarım barışırsınız. Nişanlınız ailesine bu söylediklerinizi anlatırsa onlarda destek olmaz.

Erkek kısmı düğün nişan kına hiiç ilgilenmiyor, bu konuda gereksiz baskı yapmışsınız. Bence üstüne gitmeyin şimdi.

İlişkilerinizde niye bazı şeyleri pişirip pişirip birbirinizin önüne sunarsınız bilmem.

Sen onu yaptın, ben bunu yaptım, senin anan bunu yaptı, benim babam bunu yaptı, sen önceden böyleydin, sen bana 2 ay önce bunu dedin.. offfff :KK51:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X