• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

ben ıyı bı gelecek goremedım bu evlılık yolunda acıkcası

konu sahibi su anda senden para kaçırıyorlar. Evlilik bir ortaklıktır. Herkes kendi gücü oranında bir şey katarak evlenir. Nisanlının imkanı yok zannediyorsunuz, annen ve sen kendi birikimlerinizi kullanarak bu işi hallediyorsunuz ama aslında imkanı varmış ve size söylememiş. Bence annesine para göndermesinden daha vahimi bu. Yani ortada bir para var onu evlilik masraflarına harcamayıp, bu masrafları size yıkıp bu parayı sizden gizlice başka bişeye harcıyor.

Bu arada sizin maddi durumunuz ve sosyal seviyeniz damadın ailesine göre daha mı yüksek? Damadın annesi tüm sülaleye 20 bin liralık konaklama, elbise, saç makyaj yaptırmayı neden istiyor. Size karşı ezik mi hissediyor acaba yoksa oğlunun parasıyla millete hava atıp sizi mi ezmeye çalışacak?

Neyse, en mantıklısı evlilik kararını tekrar gözden geçirmek. Ayrılmak kolay değil elbet, hem de dügüne bu kadar kısa süre kalmışken tüm hayaller, planlar kursagında kalacak gibi hissedebilirsin. Yukarıdaki yorumlardan birinde ayrılamıyorsan en azından ertele demişler. Cok haklılar. Dügünü yaza ertele ve tüm harcamlardan elini çek. ve kafanın bir kenarına ben bu adamdan ayrılabilirim fikrini yaz. Artık o ne kadar koyuyorsa sen de o kadar koy.

Biri ailenin evine kira ode demiş. Çok haklılar. Oyle bedavaya oturmasın ailenin evinde. Çünkü senin annen o evi sana vererek bir kiradan vaz geçiyor. Ama annene ödemediğiniz kira ise muhtemelen onun annesine gidecek.

Evlendikten sonra da ya ortak hesaplarınız olsun sen takip eden kazandıgını harcadığını ya da ayırın herşeyi. Faturalar vs herseyi ev arkadası gibi odeyin kalan olursada sen birikimlerini yap. Bişey alacaksan annenin üzerine al. Çünkü sen bu adamdan günün birinde boşanabilirsin. Bunun bilinciyle evlen.

Abim yazın evlendiğinde toplamda 32bin tlye ev düzdü. Bilmem anlatabiliyor muyum? Aklını başına al yoksa o başı duvarlara çok vurursun...

Ailesinin tavrını anlamlandıramadım, hem destek vermeyip hem de düğün için elbise parasını gene oğullarındna temin etmek, kız tarafının ailesine yük bindirmek falan? Oğul da at gözlüklü gibi geldi, annen ve baban sizin nikahınıza koştururken kendi ailesinin tavrından çekinmiyor mu da hala para yolluyor ailesine ve kenara çekip uyarmıyor? ileride daha büyük sorunların olacak, hazırlıklı ol... evlilikle bitmiyor hiçbir şey, aslında başlıyor.

Bir iş için sürekli uğraşan biri olunca ben de amaan nasıl olsa yapan var diyorum. Aynı hesap

Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.

Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,

(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)

Ailesinin tavrını anlamlandıramadım, hem destek vermeyip hem de düğün için elbise parasını gene oğullarındna temin etmek, kız tarafının ailesine yük bindirmek falan? Oğul da at gözlüklü gibi geldi, annen ve baban sizin nikahınıza koştururken kendi ailesinin tavrından çekinmiyor mu da hala para yolluyor ailesine ve kenara çekip uyarmıyor? ileride daha büyük sorunların olacak, hazırlıklı ol... evlilikle bitmiyor hiçbir şey, aslında başlıyor.

Canım benım babam uzun yıllar once vefat ettı bır tek annem var. O da ben mutlu olayım dıye cabalıyor. Nısanlım bızde geldiginde ayakta durur neredeyse yemeği cayı kahvesı ıcın seferber olur sanırım o da benımle evlendırmeye cok meraklı mı düşünmüyor nedir :(

"Yanlış yazmışım 20 bin değil 2bin olacaktı" dediginiz bir mesaj var mi diye aradım taradim yok.

Eski konunuzu da hatırlıyorum.
Kardeşim bunlar sizi açıkça aptal yerine koyuyorlar. Hadi siz bunu sineye çekiyor olabilirsiniz ama ben böyle bir şeyin anneme de yapılmasına izin veremezdim.

Siz annenizle çırpınıp biseyler yapmaya çalışıyorsunuz adam ailesine 20 bin gönderiyor ve sizin böyle bir paradan haberiniz bile yok. Geleneğe gorenege bu kadar dikkat ediyorlarsa oğullarını evlendirirken kendi vazifelerini de yerine getirsinler bi zahmet.

Nisanlin da dahil aile olarak ne olduklarını bariz bir şekilde belli etmişler. Bence bu saatten sonra böyle bir evliliğe evet demek bile bile lades olur.

Kızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.

Benım sıkıntım daha oncekı gıbı sevgılı nısanlım ve aılesı. Cok zor karar vererek nısanlımın da sözlerine güvenerek tarıh aldık ve yaklaşık 2 ay sonra evlenıyorum.

Ama gecen gün ogrendıgım bırseye sok oldum. Aılesının hıcbır sekilde bıze destegı yok maddıyi bırakın mânevî de, herseyı ben ve benım annem yapıyoruz nısanlımda elıne para gectıkce bana verıyor, ama en cok harcama benım annemden ve benım bırıktırdıklerımden.

Gecen gün nısanlımın telefonu elımdeydı mesaj geldı bankadan, bır üstünde de ıslemını gerceklestırmesı ıcın gelmiş akıllı SMS I gordum, annesine tam 20000 yollamış... Ben telefonunu hayatta elıme almam ama o gün sankı Allah görmemı sağladı.

Cok bozuldum yanı bıze hıcbır desteklerı olmadıgı gıbı bır de zararları var, dayanamayıp sordum bu para ne dıye, yıl sonu prımı yatmıs bır miktar da kendı parası varmış, yanı bızle ılgılı bır cok masrafı benım annem tek basına yaparken bunu hazmedemedım. Iste dedıgı annesı ıstemıs, nıkah ıcın yoldu elbıseydı onlar ıcın paraya ıhtıyacı oldugunu soylemıs. Bır de sehri dışından gelecek akrabalarının yol konaklama sacına kadar yaptıracaklarmıs adet oyleymıs. Daha oncekı konumda da bahsetmıstım aılesıne bır cok sey almıştı cıddı seyler ev araba onların borcunu oduyordu, ama bana söz vermişti ben bunları senınle evlılık kararı oncesi aldım bundan sonra hersey bızım ıcın demıstı..

Kandılde annesıne anne dıye hıtap ederek kandık tebrıgı mesaj yazdım, karşılığında bana senın de demıs zaten hıc oralı degıl de bu mesaja da cok alındım.

Sımdı kızlar nıkahıma 2 ay kala, kafam oyle karışık ki, açıkcası cok hayal kırıklığına uğradım ve kırıldım :KK43:

duygusal boyutunu bızler bılemeyız ama mantık olarak da sen net goremeyebılırsın duygularından ötürü..
daha yolun basındasın temel hıc saglam gorunmuyor. evlılıge cok mutlu sorunsuz baslayanların bıle yıllar ıcerısınde neler karsısına cıkıyor nelerle karsılasıyor.. baslangıcta sorunlarla baslamak hıc akla yatmıyor.. pek hos gorunmuyor sonu..

Eşin dostun saçını yaptırmaktan ziyade oğullarına düğün yapmaktır adet işine girilecekse, saf bulmuşlar seni ve anneni

Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.

Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,

(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)
canım benim anlayamadığım senin sanırım gayet iyi bir işin var yani maddi olarak da iyi maaşın ve yurt dışı seyahatları falan. o zaman üniversitede okuduğunu düşünüyorum. yaşın da küçük değil. sonuçta bu nişanlının sana yaşattıklarını sen kendin düşünüp bir yere oturtamıyormusun? sen neden izin veriyorsun sizi kullanmalarına? neden peki, benim ailemin evinde oturamayız. benimle evleniyorsan oturacağımız evi de bir erkek olarak sen düşün demedin. çok verici davranmışsınız. sonuçta adam da madem onlar her şeyi yapıyor ben de elimdekileri aileme veriyim demiş. nişanlının böyle davranmasına biraz da sizin bu kadar bonkör oluşunuz sebep olmuş. sizde de suç var diyorum.

Kızlar kesınlıkle ayrılamam dıye bırsey yok. 34 yasındayım ve o benım ıcın ne ılk ne de son şans, ne doğruysa onu yapmak ıstıyorum.
ıste boyle olmalı ınsan mantıgının onune gecmemelı hıcbırsey.. vazgecılmeyecek yada bırakılmayacak ne bır mal mulk nede allahın tek bır kulu var... hep bunu soylerım. belkı zorlanırım alıskanlıkları bıle vbırakırken ınsan zorlanıyor ama vazgecemeyecegım hıcbırsey olamaz..

Bu iliskinin gelecegi yok malesef...

Ekmek elden su gölden ohhhh ne ala memleket...
Bulmuslar sömürüyorlar... Hem durumun yok aile olarak destegin yok hemde görmemis gibi gelen 100 bilmemkactane akrabanin sacini yaptir o ne oyle ya...

Karsi cik itiraz et söyle acik acik yoksa bunlar sömürmeye devam edecekler...

Sen yandın. Geleceğini görüyorum. Ben olsam evlenmem. Evlenince pişman olup buraya yazacaksın eminim. Seviyorum demekle o hayat geçmez.

Sana verdiği az miktarları topla, nişanlına ver ve sessizce orayı terk et.

Mesajına verdiği cevap oldukça kırıcı ve küstahça çok özür diliyorum.. Ne demek bana kapıyı açmayacağın için ortak olacak? Madem herşey ortak o zaman neden o 20bin direkt anneye gönderiliyor da herşeyi siz ve anneniz karşılıyorsunuz? Madem birikimi var siz neden bu birikimden faydalanamıyorsunuz? Bence nikahınızı erteleyin derim, nişanlınız kesinlikle sizin işinize ve aldığınız maaşa güveniyor, evlilikten beklentisi daha çok maddi gibi geldi bana...

Back
X