• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

Babam cok uzun yıllar once vefat ettı, annemle bız yalnızız. Kendısı her konuda cok ıyıdır, Allah var yukarda cok uyumludur cok ıyı davranır. Ama belkı de oyle gözükmek ıstedı :KK43:

Bak benim kardesim bize gore bile fazla sag olan bir partiye oy verirdi ve propagandasini yapardi. Ama kizin ailesine yaranabilmek icin suan en sol partiyi destekliyor. Oradan hesapla.

Canım kendi yaşadıklarımı yazmak isterdim ama sinirlerimi bozmak istemiyorum tekrar.Şunu söyleyebilirim sadece bu adam ve ailesiyle işin zor.

Canım zaten bu adam resmen banka olarak gördüğünü dile getirmiş evlendikten sonra hersey ortak diyor bastırarak bastıra ima etmiş kapıyı acmiyacaksan diye bile
  1. Okuduklarım maddeliyecegim nisa lina uygula canim o zaman net anlayacaksın
  2. Annem 2 evi satıp kendine ev alicakmis birde Benden yardım istiyor
  3. Evlendikten bir muddet sonra işten çıkıp kafamı dinlemek istiyorum ama anneme yardım etmek istiyorum yine
  4. İK mik derse eee kapıyı açıyorum hersey ortak ama hayatım
  5. Nikah için param bitti ne eksik ne tam oturup konuşup masrafları karsilamalisin
  6. Bu adamdan para esirgeyince zaten kendiliğinden hersey bitecek

Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.

Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,

(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)
Canım benim, adam bağıra bağıra söylüyor niyetini ama duymak isteyene...
Bu işin sonu iyi değil bak, madem herşey ortak elalemin saçı kıyafeti için gönderilen paradan senin niye haberin yok??
Ayrıca söylemeden edemeyeceğim elalem düğüne gelmeyi biliyorsa bi zahmet giyeceği kıyafeti de ayarlayıversin kendisi! Ayıp diye birşey var, o kadar düğünler oldu kimse bize kıyafet falan ayarlamadı, böyle saçmalık mı olur?
Düğünde takılacak takıyı da sana aldırırlarsa hiç şaşırma...

Bu adam iyi yere kapak atmış bak seni yolunacak kaz gb görüyor, gerçek yüzünü görmüşken inat edip evlenirsen benim konulara benzer konular açarsın burda üzgünüm...
Hadi ben sadece öğretmenim borçlarımdan arta kalanı alıyordu ama senin durumun farklı, bu adamdan ilerde ayrılmak istesen çok yılıcı şeyler çıkartacaklar karşına iyi düşün...

Ayrımız gayrımız mı var hayatımız ortak masallarına da inanma!
Terbiyesize bak ya akşam gelince kapıyı açmayacağına göre böyle olmalıymışşşş, diyemedin mi aaaa hayatım en büyük hayalim sana kapı açmak evlenince işi bırakmayı düşünüyorum zaten diye? Böyle birşeyi ciddi olarak söylemiş olsan ardına bakmadan kaçar bu herif senden

Bu salaklığı kendimde yaptım onlar elini cebine attırmıyor ben ailemden sürekli harcattırdım sonunda noldu biliyor musun sen ne yaptın ki bizim için dedi. O yüzden sende artık tavrını al senin ailen enayi mi 7 sülalesinin saçlarını yaptıracagına kendi eksiğini kapatsın önce.

Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.

Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,

(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)
o halde çalışmaktan yorulduğunuzu, anne ve ev hanımı olmayı denemek istediğinizi, işi bırakacağınızı söyleyin tepkisini ölçmek için.
belki o zaman samimi niyetini anlarsınız.

Nişanlına annenin verdiği evde oturamayacağınızı, o evin kira gelirine annenin ihtiyacı olduğunu, sizin nasılsa iyi para kazandığınızı ve kendinize ev alabileceğinizi söyle bakalım ne diyecek. :)
Adam tam bir kurnaz, düğünü sana yaptırıp kendi maaşını aileye bağlayıp senin annenin evinde ve senin maaşınla yaşama hayalleri kuruyor. Ama sen görmezden geliyorsun.

Evlilik tazminatını alarak işi bırakacagını söyle, annenin kira istedigini söyle tepkisine göre ya evlen yada terket

Arkadaşlara katılıyorum konu sahibi, önce o evde oturamayacağınızı, mecburen kirada oturmanız gerektiğini söyleyin.
Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bulunduğunuz şehrin şöyle pahalı semtlerinden birini söyleyin hatta burada otururuz canım diye.
Hepsini bir anda yapmayın, oyun olduğunu anlayıp da nasılsa yapmayacağınızı bilerek tamam der hepsine bu sefer siz kandırılmış olursunuz ona sağlayacağım imkanlar umrunda değil diye.

Kızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.

Benım sıkıntım daha oncekı gıbı sevgılı nısanlım ve aılesı. Cok zor karar vererek nısanlımın da sözlerine güvenerek tarıh aldık ve yaklaşık 2 ay sonra evlenıyorum.

Ama gecen gün ogrendıgım bırseye sok oldum. Aılesının hıcbır sekilde bıze destegı yok maddıyi bırakın mânevî de, herseyı ben ve benım annem yapıyoruz nısanlımda elıne para gectıkce bana verıyor, ama en cok harcama benım annemden ve benım bırıktırdıklerımden.

Gecen gün nısanlımın telefonu elımdeydı mesaj geldı bankadan, bır üstünde de ıslemını gerceklestırmesı ıcın gelmiş akıllı SMS I gordum, annesine tam 20000 yollamış... Ben telefonunu hayatta elıme almam ama o gün sankı Allah görmemı sağladı.

Cok bozuldum yanı bıze hıcbır desteklerı olmadıgı gıbı bır de zararları var, dayanamayıp sordum bu para ne dıye, yıl sonu prımı yatmıs bır miktar da kendı parası varmış, yanı bızle ılgılı bır cok masrafı benım annem tek basına yaparken bunu hazmedemedım. Iste dedıgı annesı ıstemıs, nıkah ıcın yoldu elbıseydı onlar ıcın paraya ıhtıyacı oldugunu soylemıs. Bır de sehri dışından gelecek akrabalarının yol konaklama sacına kadar yaptıracaklarmıs adet oyleymıs. Daha oncekı konumda da bahsetmıstım aılesıne bır cok sey almıştı cıddı seyler ev araba onların borcunu oduyordu, ama bana söz vermişti ben bunları senınle evlılık kararı oncesi aldım bundan sonra hersey bızım ıcın demıstı..

Kandılde annesıne anne dıye hıtap ederek kandık tebrıgı mesaj yazdım, karşılığında bana senın de demıs zaten hıc oralı degıl de bu mesaja da cok alındım.

Sımdı kızlar nıkahıma 2 ay kala, kafam oyle karışık ki, açıkcası cok hayal kırıklığına uğradım ve kırıldım :KK43:
Sakin ewlenme sakin yol yakinken dön

Kızlar herkese merhaba ve mutlu huzurlu sağlıklı bır sene dılerım.

Benım sıkıntım daha oncekı gıbı sevgılı nısanlım ve aılesı. Cok zor karar vererek nısanlımın da sözlerine güvenerek tarıh aldık ve yaklaşık 2 ay sonra evlenıyorum.

Ama gecen gün ogrendıgım bırseye sok oldum. Aılesının hıcbır sekilde bıze destegı yok maddıyi bırakın mânevî de, herseyı ben ve benım annem yapıyoruz nısanlımda elıne para gectıkce bana verıyor, ama en cok harcama benım annemden ve benım bırıktırdıklerımden.

Gecen gün nısanlımın telefonu elımdeydı mesaj geldı bankadan, bır üstünde de ıslemını gerceklestırmesı ıcın gelmiş akıllı SMS I gordum, annesine tam 20000 yollamış... Ben telefonunu hayatta elıme almam ama o gün sankı Allah görmemı sağladı.

Cok bozuldum yanı bıze hıcbır desteklerı olmadıgı gıbı bır de zararları var, dayanamayıp sordum bu para ne dıye, yıl sonu prımı yatmıs bır miktar da kendı parası varmış, yanı bızle ılgılı bır cok masrafı benım annem tek basına yaparken bunu hazmedemedım. Iste dedıgı annesı ıstemıs, nıkah ıcın yoldu elbıseydı onlar ıcın paraya ıhtıyacı oldugunu soylemıs. Bır de sehri dışından gelecek akrabalarının yol konaklama sacına kadar yaptıracaklarmıs adet oyleymıs. Daha oncekı konumda da bahsetmıstım aılesıne bır cok sey almıştı cıddı seyler ev araba onların borcunu oduyordu, ama bana söz vermişti ben bunları senınle evlılık kararı oncesi aldım bundan sonra hersey bızım ıcın demıstı..

Kandılde annesıne anne dıye hıtap ederek kandık tebrıgı mesaj yazdım, karşılığında bana senın de demıs zaten hıc oralı degıl de bu mesaja da cok alındım.

Sımdı kızlar nıkahıma 2 ay kala, kafam oyle karışık ki, açıkcası cok hayal kırıklığına uğradım ve kırıldım :KK43:
Bu harcamaalarinizada yeri gelince yapmasaydn der nankorluk yaparlar...

Yapma konu sahibesi! Kendi paranla kendini rezil ettirme, kendi sevginle kendini sevgisizliğe mahkûm etme...

Evet kendisiyle gorusmuyoruz ama baska sebeplerden. Evlenmek icin tek kriteri zenginlik olan kardesim yemege ne kadar duskun oldugunu unuttugundan karisi da yemek yapmayi bilmedigi icin annemin evine yerlestiler kari koca. Annem meniskuslu ayagiyla surekli hizmetcilik yapti ama artik dayanamayacak raddeye geldigi icin artik yardim edin demeye basladi. Bu sebepten de kotu oldu.

Kardesiniz cok kotu kalpli biriymis annenize de kiza da yazik etmis asalak bir insanmis kusura bakmayin. Annesine yaptıracağına kendi yapsaydı madem çalışmayan hazır yiyici.
Kiza söylemiş miydiniz bu adam kardeşimiz ama paragozun cikarcinin tekidir diye.

En basindan bitir sonra cok uğraşırsin hem anne hem sen psikoloji bozulur ama senin hayatn ben sadece fikrimi söylerim sen iyi düşün bak az kalmış

Sadece kuaför yol kıyafet değil de takılacak altını da o paradan almayı düşünüyorlar muhtemelen.. tek bu sebepten ayrılınmaz ama genel olarak gözlemleyin. Yalan giriyorsa aranıza bence o daha önemli.. neden bunu benimle istişare etmedin,biz aile olma yoluna girdik karşılıklı güven ve iletişimimizin zarar görmemesi için lütfen birlikte hareket edelim diye konuş bence.. bir de kimse kadın erkek eşit bla bla konusu açmasın lütfen; erkeğin görevi para kazanmak evini geçindirmek. Siz destek olursanız minnet duymalı. Alıştırmayın. İnanın karısından para bekleyen adama ilerde sizin de saygınız azalır.. umarım hakkınızda en doğru kararı verirsinniz

Kuzenim evlendi yakın zamanda,eniştemin arabası damadın arabasından daha modern bi araba ve kuzenim düğün arabası olarak onu istedi ama damat kayınpederinin arabasını düğün arabası yaptırmış dedirtmem ben kimseye dedi ve konu orada kapandı bigünlük mevzuda bile damat gururunu ezdirmedi ama sizin nişanlınız evde oturmayı çoktan kabul etmiş?

Bu para yollama mevzusunu aileniz ile konuşun. Ailenizle beraber düşünün. Ben olsam evlenmem.

Vay biz ne aptalmışız. En yakından, en uzağımıza kim evlendiyse, yolumuzu da, kıyafetimizi de, hediyemizi de cebimizden verdik, gittik. Adam kardeşine bile düğününe gelsin diye para veriyor. Bu nasıl aile? Durumu ne kadar iyi olursa olsun evlenen adama, maddi yada eksik eşya olarak yardım edilir normalde. Sende bunları yedin mi cidden?

İnsanda azıcık gurur olur ya. Bende belli bi gelirin üzerinde bi insanım. İlerde eşimin ailesi ev vermeyi teklif etse kabul etmem. Ne münasebet yani, ben milletin sırtından geçinmek için mi bu konuma gelmek için çabaladım.

Konu sahibi de bi garip. Kendi yönetici, adam 20bin prim alan bi yönetici. Tutmuş adama annenin evini teklif etmişsin. Yahu adamın yokmu? Senin yokmu? Adamı bu kadar hazıra alıştırırsan, adam da ailesi de seni yolunacak kaz gibi görür, normal yani..

Back
X