• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

Parani biriktir oyle duğün yapalım de. 20000 lira kolay ele geçen bir para değil. Borç içine gitme. Biriktirsin eşyasını altınını alsın düğün parasını yapsın öyle evlen. Senin ailen enayi değil. Sizi enayi yerine koymaya çalışıyorlar.. düğunü ertele. Yaza bırak.

Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.

Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,

(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)
Okurken kahrolduğum bir konu daha. . . Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Evlenme yaşı artık yükseldi. Acele edip böyle birisiyle evleneceğinize, değerinizde birisinin size nasip olmasını temenni ediyorum.

Bir insanın ailesine yardım etmesi güzel bir davranış. Ama bu konuda bir enayiden geçinme durumu var. Çok ayıp çooook. Eşim ve ben memuruz. 3 çocuğumuz var ve ayrıca bir gelirimiz yok. Ama kıyafet alabiliriz, canımızın parçası evleniyorsa. Nişanlınızı geçtimde ailesi ne çabuk alıştı sizi sağmaya.

Tamam ailenin parası yoksa ve masraf yapılacaksa para göndersin de 20bin bir tek bana mı fazla geldi :KK57: Bence sen bu konuyu böyle ayak üstü filan değil ciddi ciddi konuş nişanlınla. Yoksa durum biraz ciddi gibi...
Ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama ya. Bir sifir fazla yada o rakam 2 bin 20 bin degil yani baksana yol masrafi yemek falan yazmis haksizmiyim o_O

simdi boyle olan, evlenince daha beter oluyor emin ol. tecrubeyle sabittir. yapin nasil bilmiyorum, sakin sessiz biriysen bunlar ileride dahada cok gozune batar. kendini tuketirsin. diyecegim o ki, ben yandim sen yanma. emin ol, evlendikten sonra geri donmek daha zor oluyo.

Sana değer vermediğini göstermiş olmuş. Bazı erkekler böyle. Parası var seni ve aileni sömürmeye devam ediyor. Evlendikten sonra da böyle olacak. Kendi ailesine sınırsız verici ama hayatı paylaşacağı eşi için para harcamaya kıyamıyor. Ailesi de evlenince nişanlını eskisi kadar sömüremeyiz diye asıl vurgunu yapmış. Arkana bakmadan kaç....

Erkek aileleri boyle ne suya ne sabuna dokunurlar. Sonra da saygi beklerler...
Kandil mesaji da atma canim bundan sonra. Haketmiyorlar hic.

Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.

Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,

(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)
Şimdi neden ortak değil 2 ay sonra evleniyorsunuz? Senden neden 20.000i sakliyor? Sen ve annen düğün için birikim yaparken onun cebinde ailesine gönderebileceği 20.000i var farkında misin? Arkadaşım bu adam senin maasinla gecinip kendi maaşını ailesine yedirecek az gözlerini. Belki maaşın bile kalmayacak ondan tirtiklayacak yetmeyecek.
Neden açıkça sormuyorsun, birikim yapıyoruz bu parayı neden söylemedin diye? Erkek mi yok ya birak sunu.

Ya ben genelde sessiz okuyucuyumdur ama bu ara bana ne oldu bilmiyorum durmadan yorum yapasim geliyor. Eski konunuzda bir mesajinizi gordum kilit cumle orda yaziliydi. Esim ailesinde tek okuyan yazmissiniz ve kuzenlerinin bile ondan maddi biseyler beklediginden bahsetmissiniz. Uzgunum ama bu tip ailelerde evlenince birden sihirli degnek degmiyor. Evlendikten sonra cift maassiniz olayi baslicak dikkat edin.size yazdigi mesajida hic umit vaadedici degil.

simdi boyle olan, evlenince daha beter oluyor emin ol. tecrubeyle sabittir. yapin nasil bilmiyorum, sakin sessiz biriysen bunlar ileride dahada cok gozune batar. kendini tuketirsin. diyecegim o ki, ben yandim sen yanma. emin ol, evlendikten sonra geri donmek daha zor oluyo.

Dünden beri bu konu hakkında konusuyoruz, sanırım nıkah tarıhını aldık ve ben vazgeçemem dıye düşünüyor ve cok degısık seyler söylüyor, bır kadın ya ev ısı yapar ya ev gıderlerıne ortak olur dedı.. Ayrıca benım paramın hesabını soramazsın ıster annemlere gonderırım ıster harcarım dedı.. Sonra ıstemeyerek bu lafları söylendiğini soyledı ama sanırım gercek dusuncelerı bunlar. Annemle de konuyu konuştum, evlenıp ayrılmak daha zor kızım, ben senın arkandayım kararın ne olursa dedi.

Erkek aileleri boyle ne suya ne sabuna dokunurlar. Sonra da saygi beklerler...
Kandil mesaji da atma canim bundan sonra. Haketmiyorlar hic.

Ben küçüğüm onlar benımle ıletısıme gecmıyor ama adım atayım dıye düşündüm amaz kalbimi cok kırdılar :(

Dünden beri bu konu hakkında konusuyoruz, sanırım nıkah tarıhını aldık ve ben vazgeçemem dıye düşünüyor ve cok degısık seyler söylüyor, bır kadın ya ev ısı yapar ya ev gıderlerıne ortak olur dedı.. Ayrıca benım paramın hesabını soramazsın ıster annemlere gonderırım ıster harcarım dedı.. Sonra ıstemeyerek bu lafları söylendiğini soyledı ama sanırım gercek dusuncelerı bunlar. Annemle de konuyu konuştum, evlenıp ayrılmak daha zor kızım, ben senın arkandayım kararın ne olursa dedi.
Burda kimseye ayrıl deme hakkımız yok ama bu konunun geleceği o kadar belliki sadece mutsuzluk..kendinizi düşünmüyosanızda lütfen annenizi düşünün ve bitirin

Annen vermesin ev. Sen ustune duseni yap. Erkek tarafi ne yapmasi gerekiyorsa yapsin. Senden ve annenden gecinmesin ondan sonra benim parama karisamazsin desin. Ailesine gondersin para tabi ama evin ihtiyaclarini giderrir herkes esit sekilde, maaslardan artan kisilere kalir. Herkesin maasi kendine usulu. Hem ailesine bakip hem senin maasini tirtiklamasin. Izin verme buna.Oyle lafa boyle cozum..Hem sirtini sana dayamis hem erkeklik tasliyor.

peki erkek ne yaparmış

kadın dışarda çalışsın evde yemek çamaşır bulaşık ıvır zıvır koştursun çocuk olsun ona baksın

gezme vs olduğu zaman çocuk anne ister annesi evde kalsın babası gitsin

paraya gelince de benim sana ne desin

yine önceki yorumumu söyleyeceğim

20000 Tl yi nereye harcayacaklarmış

kuruş kuruş döksün

bu son diye söz versin belki o zaman yola devam denilebilir

ama eve doğru düzgün katkı sunmayıp da ablasına nikah için elbise alan adam ile hayat zor

bu arada belki ablasının gerçekten alacak parası yoktur ama bu istenmez yine de başka birinden borç alınır kredi çekilir vs vs ucuzundan alınır ama damat a bana elbise al denmez

Burda kimseye ayrıl deme hakkımız yok ama bu konunun geleceği o kadar belliki sadece mutsuzluk..kendinizi düşünmüyosanızda lütfen annenizi düşünün ve bitirin

Su an zaten bu söylendiklerinden sonra ona guvenemeyecegımı ve bu şartlarda devam etmek ıstemedıgımı belırttım, o da senı kırdıysam özür dılerım oyle söyleme felan dedı ama hıcbır sey ıfade etmedı.

peki erkek ne yaparmış

kadın dışarda çalışsın evde yemek çamaşır bulaşık ıvır zıvır koştursun çocuk olsun ona baksın

gezme vs olduğu zaman çocuk anne ister annesi evde kalsın babası gitsin

paraya gelince de benim sana ne desin

yine önceki yorumumu söyleyeceğim

20000 Tl yi nereye harcayacaklarmış

kuruş kuruş döksün

bu son diye söz versin belki o zaman yola devam denilebilir

ama eve doğru düzgün katkı sunmayıp da ablasına nikah için elbise alan adam ile hayat zor

bu arada belki ablasının gerçekten alacak parası yoktur ama bu istenmez yine de başka birinden borç alınır kredi çekilir vs vs ucuzundan alınır ama damat a bana elbise al denmez

Once bana son olduğunu söyledi ama sonra parasını ister aılesıne gonderecegını ıster kendı harcayacağını soyledı.

Ablası da esı de devlette memuru evleri kendımın arabaları var ama bılemıyorum baska borçları var mı durumları ne su an.

Back
X