nikahıma 10 gün kala nısanlım yuzugu attı

bence dönüp bile bakma seni böyle yüz üstü bırakan biri için asla ağlama üzme kendini defolup gitsin daha anasına karşı gelemeyen biri sana nasıl kocalık yapsın bence kurtulduğuna sevin...

yarabbim sana şükürler olsun de..dua et..
ramak kala bitmiş, en hayırlısıymış...

Acını çok iyi anlayabiliyorum bende aynı duyguları yaşadım 1 yıl önce, o kadar çok benziyor ki herşey, bizim tayin işlemleri için nikahta olmuştu ve düğünüme 9 gün kala annesinin ve ablasının isteği üzerine ayrıldık, inan ki öldürmeyen acılar insanları çok daha güçlü kılıyor, günlerce kiraladığımız o evin önünden geçtim, acılarımı bastırmak için, gelinliğim duvarda asılı kaldı, çok zor günlerdi ve ben hiç evlenmeden mahkemeyle uğraştım en çok beni yıkanda bu durumdu, hiç bir zaman şunuda unutma kan kustum ama kızılcık şerbeti içtim de,çok güçlü olman gereken bir zaman, artık benim kalbimde kabuk tutmuş bir yara var, maddi kayıplarıma hiç üzülmüyorum ama sevgi dolu beni alıp götürdüler, işte sen buna sakın izin verme, ilahi adalete sonuna kadar inanıyorum, bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kalmıyor sadece bunu söyleyebilirim.

evet bende buna yakın seyler yasadım,sevdigim erkekle evlilil kararı aldıgımızda ortada hicbir sebep yokken sırf ailesinin egoları yuzunden sevilmedim bu evliligi hic istemediler.Direndik ve evlendik ama nasıl resmen burnumdan geldi.Hatta senin yasadıklarını b,rebir yasadık nisan yuzugunu attım ama sonra cevre ne der diye tekrar barıstım sırf ailem zordakalmasın diye cunku ailesi dayanılacak gibi degildi.Hep kendime derdim ki herkesin evlilik donemi nisanlılık dnemi ne guzel oluyor kayınvalideleri ne kadar iyi ama ben hic birini yasamadım evlendim tum bunlara ragmen.Ne oldu evlilik bitti.2 yıl surmeden bitti,ailesi annesi nisanda soz de aynı senin dedigin gini ayılıp bayılıyorlardı biz ayrılık kararı alınca hayırlısı dediler.
Ne diyeyim sana arkadasım bilmiyorum insan genelde yasayınca anlıyor ama suna inan sen evlensen de bu uzun gitmez,uzun zaman gitse de biter.Arada aile gibi buyuk bir engel var belki senin icin daha hayırlıdır boylesi.Ailelerin onaylamadıgı bir evlilik maalesef saman alevi gibi oluyor ya da en azından benim ki oyleydi.
Bos laflara kanma derim zaten nisanlın basta sana demis annem bi tarafa diye keske bana da oyle deseydi ama neyse...
Bunları maalesef yasayacagız acı da cekecegiz,uzulucegiz de unutmayacaksın bazen aglayacak bazen neden ben diyeceksin hep demek ki hayırlısı buymus diyeceksin ama yeni bir umutun filizlenmesi o kadar kolay olmuyor.Bu da bizim kaderimiz sanırım,Allah hepimize sabır ve guzel umutlar ve mutlu yarınlar versin.
Sevgiyle...

bende ilahi adelete inanıyorum.ınsallah hepsı hakettıgını bulucak benım acım o zaman hafıflıycek..
su geçen sure zarfında cevremde olsaun burdakı paylasımlarsa olsun neler yasayan ınsanlar var.halıme sukredıyorum onları gorup duyduktan sonra...
hıcbır ınsanın kotulugunu ıstemedım bugune kadar ama ozellıkle o kadının cok buuyk bır acı yasamasını ıstıyorum.hergun buna dua edıyorum.bu bır beddua ama kendımı engelleyemıyorun....

çok üzüldüm canım zamana bırak ne kadar kötü olduğunu tahmin edemem üzülme yavaş yavaş zamanla diner acın
hem her işte bir hayır vardır derler belki böylesi daha ii olmuştur

Acını çok iyi anlayabiliyorum bende aynı duyguları yaşadım 1 yıl önce, o kadar çok benziyor ki herşey, bizim tayin işlemleri için nikahta olmuştu ve düğünüme 9 gün kala annesinin ve ablasının isteği üzerine ayrıldık, inan ki öldürmeyen acılar insanları çok daha güçlü kılıyor, günlerce kiraladığımız o evin önünden geçtim, acılarımı bastırmak için, gelinliğim duvarda asılı kaldı, çok zor günlerdi ve ben hiç evlenmeden mahkemeyle uğraştım en çok beni yıkanda bu durumdu, hiç bir zaman şunuda unutma kan kustum ama kızılcık şerbeti içtim de,çok güçlü olman gereken bir zaman, artık benim kalbimde kabuk tutmuş bir yara var, maddi kayıplarıma hiç üzülmüyorum ama sevgi dolu beni alıp götürdüler, işte sen buna sakın izin verme, ilahi adalete sonuna kadar inanıyorum, bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kalmıyor sadece bunu söyleyebilirim.

arkadasım gerçekten aynı seylerı yasamız...ben anlıyamıyorum aıller nasıl evlatlarının mutlulugunu ıstemez.bır yuvayı dagıtmak kabeyı yıkmak gıbıymıs...bunlar ne bııcm ınsanlar.allah hepsının layıgını verır ınsallah.sende ıcıne kapanma hayat devam edıyor ve onlar bızım tekbır damla gozyasımızı haketmıyorlar...ınsallah bu kotu gunlerı unutur bu sayfada guzel haberlerımızi paylasırız

arkadaslar hepınıze tesekkur ederım
benı nedenmı sevmemıs.bı kere onun hayallerındekı gıbı bir gelın olmadıgım ıcın.ılk etapta acık oldugum ıcın taktı bana..(sozde etradındakılere benım gelınım acıkmı olucaktı ama naparsın sevmısler bırbırlerını dıyıp duruyomus)ona calısmayan ,agzı var dılı yok vur ensesıne al lokmasını tarzında bırı gerekkıyordu.kadın butun evın hakımıyetını elıne almıs bızede aynı seyı uygulamak ıstedı.sozlendıgımız gece gosterdı gercek yuzunu .gıydıgım kıyafete laf ettı ondan sonra bır suru cırkınlık....yok efendım onların oturdugu yerde neden ev tutmuyormusum yok neden onun ıstedıgı camasır makınası alınmamıs yok ben neden her cumartesı pazar gıtmıyormusum onlara neden hergun aramıyormusum....bir sürü sey...bıızm hıc kısısel bır problemımız olmadı oglunun doldurup doldurup ustume yolladı.bunları yazarken bıle cok sınırlenıyorum.bır anne evladının mutlulugunu nasıl ıstemez nasıl derkı ya o ya ben.
kadın kendını bana rakıp goruyordu.giyinnip süslenıp yanlarına gıtsem bende calıssam bende boyle gıyınırdım bılmem ne ya bıseyı begen yakısmıs de guzel de yok herseyden bır fıtnelık cıkaracak.
arkadaslar kım vardırkı hem calısısp hem evlılıkhazırlıgı yapıp hemde her haftasonu kayınvalıdesıne gidebilen ..bide yakın olsa dunyanın yolunu teptıp durdum sırf kadın mutlu olsun dıye..
esya alınırken cıkartmadıgı sorun kalmadı.yok efendım neden evi 3 ay oncesınden tutmusuz dugune 1 ay kalada tutulabılırmıs ben ondan kacıyormusumda kendı aıleme yakın ev tutmususm.yok ben oglunnu evlenıp o evden alıp bir dahada onalrla gorusmeyecekmıısm.yok benım aılem oglunu parmagımızda oynatıyormusuz.yok ne geregı varmıs nısanı muzıklı yemeklı yapmısız.offf aklıma bunlar gelıyor daha neler neler
nısan carsısmda param bıttı benım dıyıp aldıkalrımıza laf ettı yıne orda bır olay cıkardı
ya bır ınsan gelının ceyızile ovunur guru duyar dımı.aa efendım her bıze gelıp gıdısınde gordukce kadın hasetlıkten ne yapacagını sasırıyordu.yok ceyıze ne gerek varmıs ona guleryuz sevgı yetermıs.daha neler neler o kadar doluyumkı .bu kadar seye ragmen pes etmemıstım oglu hıc bır zaman arayı bulup o dengeyı kuramadı.sagolsun hep benı yanlız bıraktı.ama dedım duzelır evlenınce oda anneyle esıni ayrı yere koyar hersey yoluna gırer...nısanlımdan hıcbır kotuluk gormedım.gercekten efendı aklı basında bırıydı bu bana hayatta attıgı en buyuk kazık oldu.
ınsan emeklerıne acıyor .aileme cok uzuluyorum okadar emek verdılerkı herseyımızle ılgılendıler.aman onu yapmak bunu almak bıze dusmez demedıler.el ustunde tuttuk ama mukafatı bu oldu işte ...

arkadaşım ilk başta çok üzüldüğümü dile getırmek istıyorum..sn anlattıkça sanki ablamı gördüm karşımda...en azından senınkı evlenmeden göstermiş yüzünü..
bence onlardan kurtuldum diye şükret haline ..gercekten verılmıs sadakan varmış..ve barısmak isterse bence kesınlıkle uzak dur derım..
ılk başta sen sen olmak çıkacaksın..senı hep bır kalıba sokmaya calısacak bu kadın....ne kadar evın uzak olsa da yıne huzur vermez..böyle bır kadın...
eşin dengeyı kuramıyorsa öyle erkekden koca olmaz bence...hep haklı annesı olur...ve ezılen hep sen... sadece senınle de kalmayacak bu huzursuzluklar senın aılende etkılenecek..

şu an belkı gecmeyecek gıbı gelecek ama enınde sonunda gececek....
bır kere huzursuzluklar cıktımı düzelmez bı r daha... gelse de kapına yalvarsa da bu defa sen bay bay de..böyle bır kaynanayla ömür gecmez...
umarım hakkında hayırlısı olur

Hayırlısı olsun hakkında ama ya evlendikten sonra hamile kalsaydında ayrılmak zorunda kalsaydın.ınsan hamileyken daha hassas oluyo o kaynanan senin ömrünü yerdi.Üzülmemeye çalış bunda dabir hayır vardır.ılerde seni ezdirse çile çeksen daha mı iyi?Evlendikten sonra ayrılığı düşünmek daha da zor.

merhaba arkadaslar
gunlerdır hayattamıyım yasıyormuyum bılmıyorum.o kadar mutsuzumkı...düğünümüze 10 gun kala nısanlım yuzugu attı.sebep ıse annesı.senelerımı verdıgım delı gıbı sevdıgım ınsan annesı yuzunden benı terkettı.kayınvalıdemın herseyıne katlandım sırf nısanlımı sevdıgım ıcın.enson ceyızımın gıttıgı gun kadın bır suru kepazelık cıkardı ayıldı bayıldı.demekkı bastan kabullenememıs ıstemmeıs benı.ogluda annem herseyden onde gelır dedı attı yuzugu.ceyızım serıldı 2 gun sonra gerı geldı.davetıyeler dagıtılmıstı.dunya basıma yıkıldı arkadaslar.nerden nasıl baslıyacagımı bılemıyorum.bıldıgım bıtek sey varkı benı bı kalemde sılp atan adamı hala cok sevıyorum..
zaman herseyin ilacı sabır gerek bence isin bastan bozulması iyi olmus senı bu noktada bırakabilen bı adamla ne kadar mutlu olabilirdnki

evet şimdiden gördün gerçek yüzünü ya çocuğun olsaydı da ozaman da böyle sorunlar devam etseydi ki baştan böyle olan insan sizi boşatana kadar uğraşırdı. Ayrıca erkek annelerinde şu düşünce var boşansada erkeğe bişey olmaz olan kadına olur çok duydum bunu ben çevremden ve çok iğrenç bir düşünce (erkek anneleri alınmasın herkezin düüncesi bir değil ama ben çok duydum.)hayırlı başın varmış evlenmeden bitmiş. Tabi seviyorsun anlıyorum seni umarım gerçekleri görür nişanlın tekrar barışırsınız yada Allah sana layık birini zamanı geldiğin de çıkarır karşına inş

birde olaya i yönünden bak.. sen evlenip bi ömür hem eşinden hemde annesinden eziyet çekebiirdin... Allah kurtarmışş elbette yaşadığın kolay bişi değil ama canım bide böle düşünmelisin...

çok geçmiş olsun cnm
zor bi durum
umarım en kısa zamanda toparlanırsın
şunu söylemeden edemicem
istediiin kadar sew
öyle bi annesi olduktan sonra asla dönmesini bekleme
ayrıca anneci erkekten de hiçbişey olmaz

ucuz atlatmışın geçmiş olsun canım Allah'ından bulsun boşver vallahi sadaka ver birine kurtuldum diye

Back
X